اگر به امتحان کردن طعم غذاهای محلی و جدید علاقه داشته باشید، احتمالاً با خورشت تره کردستان آشنایی دارید. در غیر این صورت، اجازه بدهید تا شما را با یک غذای محلی از خطه سرسبز کردستان آشنا کنیم. در ادامه، دستورپخت خورشت تره کردستان و رازهای خوشمزگی آن را میخوانید.
خورش تره سنندج

خورشت تره کردستانی نوعی خورشت قورمه سبزی با ترکیباتی خاص و طعمی بینظیر است. بنابراین، این بار که هوس یک بشقاب چلو خورشت قرمه سبزی کردید، آن را به روش کردها درست کنید. بدون شک، از طعم شگفتانگیز آن لذت خواهید برد.
مواد لازم برای تهیه خورش تره دو نفره
|
گوشت خورشتی |
۲۰۰ گرم |
|
تره |
۲۵۰ گرم |
|
نعنا یا شنبلیله خشک |
یکدوم قاشق غذاخوری |
|
لوبیا چیتی یا لوبیا سفید |
یکسوم لیوان |
|
پیاز متوسط |
۱ عدد |
|
سیب زمینی |
۱ عدد |
|
گوجه فرنگی بزرگ |
۱ عدد |
|
لیمو عمانی |
۱ عدد |
|
رب گوجه فرنگی |
۱ قاشق غذاخوری |
|
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه |
به اندازه کافی |
دستور پخت خورشت تره
پیاز نگینی خرد شده را درون قابلمه تفت دهید. پس از اینکه پیاز سبک و بلوری شد، گوشت خورشتی را به آن بیفزایید. گوشت را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
در مرحله بعدی، رب گوجه فرنگی را به قابلمه بیفزایید. پس از چند دقیقه تفت دادن رب، چند لیوان آب درون قابلمه بریزید. لوبیا که قبلاً خیس خورده و آبکشی شده را نیز به آن اضافه کنید. حالا اجازه بدهید تا گوشت و لوبیا برای یک ساعت پخته شوند.
در این فاصله، تره ساطوری شده را همراه با نعنا یا شنبلیله خشک شده خوب تفت دهید. پس از یک ساعت تره تفت داده شده را به قابلمه خورشت بیفزایید. صبر کنید تا خورشت خوب بپزد. در نیم ساعت آخر، پس از گرفتن تلخی لیمو عمانی، آن را به قابلمه خورشت اضافه کنید. برای سرو کردن این خورشت معمولاً آن را با سیب زمینی و گوجه فرنگی سرخ شده تزیین میکنند.
خورش تره با گوشت
برای طبخ خورش تره کردستانی معمولاً از گوشت گوسفندی مخصوص خورشت استفاده میکنند. بااینحال، میتوانید از گوشت گوساله نیز برای پختن این غذا استفاده کنید. در این صورت، مدت زمان پخت خورش تره کردستان کمی افزایش مییابد.
خورش تره با مرغ
خورش تره کردستان را میتوانید با گوشت مرغ نیز بپزید. برای طبخ این غذا با گوشت مرغ و برای دو نفر به ۳۰۰ گرم گوشت ران، سینه یا فیله مرغ نیاز خواهید داشت. این گوشت سفید را به جای گوشت قرمز طبق طرز تهیه خورشت کردی که توضیح دادیم، تفت دهید. سایر مراحل پخت این غذا به همان ترتیبی خواهد بود که در طرز تهیه خورش تره توضیح داده شد.
نکات مهم در طرز تهیه خورش تره کردی

- برای اینکه خورشت تره کردی عطر بینظیری داشته باشد، میتوانید از سبزیجات معطر دیگری نیز استفاده کنید. ترکیب کردن نعنا و شنبلیله با یکدیگر نیز به این خورش عطر و طعمی شگفتانگیز خواهد بخشید.
- توجه داشته باشید که میزان نعنا یا شنبلیله نباید از اندازهای که گفته شد، بیشتر شود چون باعث تلخی خورشت خواهد شد. در صورتی که تعداد مهمانان شما بیشتر است، باید اندازه نعنا یا شنبلیله را با همان نسبت گفته شده، افزایش دهید.
- به جای سبزیجات خشک شده میتوانید از سبزیجات تازه ساطوری شده نیز استفاده کنید. هر قاشق غذاخوری از سبزیجات خشک معادل ۱۰۰ گرم سبزیجات تازه است.
- تره را بیش از حد سرخ نکنید چون این کار باعث تلخی خورش تره کردی میشود.
- بهترین نوع لوبیا برای طبخ خورشت تره کردستان لوبیا سفید است اما اگر به طعم لوبیا چیتی در غذاها عادت دارید، میتوانید از لوبیا چیتی استفاده کنید.
کلام آخر
خورشت تره کردستان نوعی خورشت محلی است که اغلب در شهرهای کردنشین ایران جایگزین قرمه سبزی میشود. این غذای محلی خوشمزه را میتوانید همراه با پلوی زعفرانی یا کته ساده نوش جان کنید. اگر اهل سفر و چشیدن طعم غذاهای محلی باشید، احتمالاً با طعم این غذا آشنایی دارید. در غیر این صورت، همین حالا دست به کار شوید و یکی از شگفتانگیزترین غذاهای محلی کردستان را بپزید و نوش جان کنید.
سؤالات متداول
سبزی خورشت کردی چیست؟
تره همراه با شنبلیله یا نعنا و یا ترکیبی از هر دو با نسبتهای ذکر شده در این مطلب.
