امکان ندارد که طرفدار انواع غذای شمالی باشید اما با طعم آلو ناردون آشنا نباشید. ممکن است این غذای خوشمزه را در یکی از سفرهای خود به شمال کشور میل کرده باشید و حالا برای تکرار این تجربه دلپذیر بخواهید خودتان این غذا را در خانه بپزید. در این صورت، شما را به خواندن این مطلب از مامان‌پز دعوت می‌کنیم. در ادامه، طرز تهیه خورشت ناردون به روش‌های مختلف را می‌خوانید.

طرز تهیه غذای ناردون رشت

ناردون رشت

مرغ ناردونی اصیل در رشت یک غذای شب یلدا به شمار می‌رود. این غذای خوشمزه معمولاً با ران و سینه مرغ محلی طبخ می‌شود و نه تنها در رشت، بلکه در سایر شهرهای شمالی کشور نیز طرفداران بسیاری دارد.

مواد لازم مرغ ناردونی دو نفره

سینه و ران مرغ

۲ تکه

پیاز بزرگ

۱ عدد

دانه‌های انار

یک‌دوم لیوان

رب انار

نصف قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی

نصف قاشق غذاخوری

آب انار

یک‌دوم لیوان

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه

به اندازه کافی

در مامانپز ثبتنام کن

دستور پخت مرغ و ناردون

مرغ را با نمک، زردچوبه و فلفل خوب مزه‌دار کنید و اجازه بدهید تا برای یک ساعت داخل یخچال بماند. سپس، نصف پیاز که خلالی خرد شده را درون تابه‌ای گود تفت دهید. وقتی پیاز سبک و بلوری شد، مرغ مزه‌دار شده را به آن بیفزایید. مرغ باید آن‌قدر تفت بخورد که رنگش تغییر کند. حالا آب انار را با یک‌دوم لیوان آب جوش ترکیب کنید و داخل تابه بریزید. درب تابه را ببندید و اجازه بدهید تا مرغ مغزپخت شود.

در این فاصله، نیمه دیگر پیاز را خلالی خرد کنید و درون تابه‌ای جداگانه تفت دهید. وقتی پیاز سبک و شیشه‌ای شد، دانه‌های انار، رب انار و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. وقتی این ترکیب به غلظت لازم برای یک سس رسید، آن را درون تابه مرغ بریزید. حالا اجازه بدهید تا خورش ناردونی خوب جا بیفتد.

طرز تهیه مرغ ناردونی با گردو

مرغ ناردونی مجلسی معمولاً مانند خورشت فسنجان با مغز گردو طبخ می‌شود. البته، روش طبخ این خورشت با فسنجان تفاوت دارد.

برای پختن خورشت مرغ ناردونی مجلسی، باید ابتدا مرغ را به روشی که در دستور پخت مرغ ناردونی رشتی توضیح دادیم، بپزید. سپس، در مراحل پایانی طبخ این غذا و موقع آماده کردن سس، مغز گردوی خرد شده را نیز اضافه کنید. مقدار مغز گردویی که برای طبخ مرغ ناردونی به کار می‌رود، معمولاً برای دو نفر یک‌چهارم لیوان است اما اگر به طعم گردو در این غذای محلی علاقه دارید، می‌توانید میزان مغز گردوی خرد شده را بیشتر کنید.

طرز تهیه ناردون شمالی

مرغ آلو ناردون شمالی

مرغ آلو ناردون شمالی را می‌توان با آلو خورشتی نیز طبخ کرد. خورشت با آلو ناردون غذایی پرطرفدار در شمال ایران است که اغلب به عنوان یکی از غذاهای مجلسی برای ناهار یا شام نیز سرو می‌شود.

مواد لازم مرغ ناردونی با آلو برای ۸ نفر

مرغ

۱.۵ عدد

آب مرغ

۲ تا ۳ لیوان

پیاز بزرگ

۲ عدد

سیر

۴ تا ۵ حبه

آلو بخارا

۲۰۰ گرم

آلو جنگلی

۲۰۰ گرم

رب انار

۲ لیوان

دانه‌های انار

۲ لیوان

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه

به اندازه کافی

 

روش پخت مرغ ناردونی با آلو

مرغ را باید با نمک، فلفل و زردچوبه مزه‌دار کنید و اجازه بدهید تا برای یک ساعت داخل یخچال بماند. سپس، آن را با کره سرخ کنید و کنار بگذارید.

در مرحله بعدی، سیر و پیاز را تفت دهید. وقتی عطر سیر در فضای آشپزخانه پیچید و پیاز سبک و بلوری شد، آب مرغ، رب انار و دانه‌های انار را به آن بیفزایید. اجازه بدهید تا این سس به نقطه جوش برسد. سپس، مرغ سرخ شده همراه با آلوها را به آن اضافه کنید. در نهایت، وقتی خورشت آلو ناردون خوب جا افتاد، آن را همراه با پلوی زعفرانی سرو کنید.

خورش انار و آلو مازندرانی

برای طبخ خورش آلو ناردون می‌توانید از روشی که مازندرانی‌ها اغلب به کار می‌برند نیز استفاده کنید. طرز تهیه مرغ ناردونی با آلو مازندرانی با طرز تهیه خورش انار و آلو که توضیح دادیم، تفاوت چندانی ندارد. برای طبخ این خورشت برای ۸ نفر باید به سسی که آماده می‌کنید، رب گوجه فرنگی و رب انار هر کدام ۲ قاشق غذاخوری نیز بیفزایید.

البته، در برخی از دستورهای پخت مازندرانی این غذا از رب انار، پیاز، سیر، شکر، آب انار و اندکی سرکه سفید استفاده می‌شود و آن را به مرغ سرخ شده میفزایند.

کلام آخر

اگر عاشق غذاهایی مانند فسنجان یا آلو اسفناج با مرغ هستید، احتمالاً مرغ ناردونی یا آلو ناردون نیز به یکی از غذاهای محبوب شما تبدیل خواهد شد. این غذا دستور پختی نسبتاً ساده دارد و می‌توانید آن را به راحتی در خانه طبخ کنید. مرغ ناردونی در کنار کته یا پلوی زعفرانی غذایی فوق‌العاده خوشمزه است که نباید فرصت چشیدن طعم آن را از دست بدهید.