چیکن استراگانف همانطور که احتمالاً از نام آن حدس میزنید، نوعی غذای روسی است. این غذا در طول سالیان اخیر، به یکی از غذاهای محبوب ایرانیان تبدیل شده است. اگر شما هم هوس یک بشقاب چیکن استروگانف خوشمزه کردهاید، تا پایان این مطلب، با ما همراه شوید. در ادامه، درباره روشهای پخت چیکن استروگانف و رازهای خوشمزگی آن میخوانید.
چیکن استراگانف با خامه ترش

معمولاً بررای درست کردن چیکن استراگانوف رستورانی و خوشمزه از خامه ترش استفاده میکنند. در ادامه، طرز تهیه چیکن استراگانف برای ۲۰ نفر را میخوانید. بدیهی است که برای تعداد مهمان بیشتر یا کمتر از آن باید مقدار مواد اولیه را با همین نسبت تغییر دهید. به طور مثال، اگر به دنبال طرز تهیه چیکن استراگانف برای 4 نفر هستید، باید میزان این مواد اولیه را تقسیم بر پنج کنید.
مواد لازم چیکن استراگانف برای ۲۰ نفر
|
سینه مرغ بزرگ |
۵ عدد |
|
آرد |
۱۰ قاشق غذاخوری |
|
پیاز متوسط |
۵ عدد |
|
سیر |
۵ تا ۶ حبه |
|
قارچ |
۲.۵ کیلوگرم |
|
آب مرغ |
۲ تا ۳ فنجان |
|
خامه ترش |
۵ فنجان |
|
جعفری و پیازچه خرد شده |
به میزان کافی |
|
سس ورچستر |
۴ تا ۵ قاشق غذاخوری |
|
سس خردل |
۵ قاشق چایخوری |
|
نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر پیاز و پودر پاپریکا |
به اندازه کافی |
|
روغن زیتون |
۴ تا ۵ قاشق غذاخوری |
|
کره |
۵ قاشق غذاخوری |
روش پخت چیکن استراگانف
اول از همه، باید گوشت مرغ را با نمک، فلفل، پودر سیر و پودر پیاز خوب مزهدار کنید. پس از چند ساعت، گوشت مرغ را به صورت مکعبی برش بزنید و با کره و روغن زیتون سرخ کنید. حالا سراغ درست کردن سس چیکن استروگانف بروید.
پیاز نگینی خرد شده را با کره تفت دهید و به آن سیر رنده شده بیفزایید. وقتی عطر سیر در فضای آشپزخانه پیچید، قارچ ورقهای خرد شده را به آن اضافه کنید. اجازه بدهید تا آب قارچ خوب تبخیر شود. پس از آن، سس خردل و پاپریکا را به تابه بیفزایید. بعد از چند دقیقه، نوبت به آب مرغ، آرد و سس ورچستر میرسد. چند دقیقه دیگر صبر کنید تا محتویات تابه به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند. وقتی سس به غلظت کافی رسید، خامه ترش را داخل آن بریزید. بعد از حدود پنج دقیقه نیز مرغ سرخ شده را به آن بیفزایید.
وقتی غذا به غلظت کافی رسید، میتوانید آن را با سیب زمینی خلالی، جعفری و پیازچه خرد شده تزیین و سرو کنید. این غذا معمولاً در کنار پوره سیب زمینی، نودل یا پاستا سرو میشود.
چیکن استراگانف با پنیر خامهای

اگر به طبخ چیکن استروگانف رژیمی فکر میکنید، میتوانید، به جای خامه از پنیر خامهای استفاده کنید.
مواد لازم چیکن استروگانف با پنیر خامهای دو نفره
|
سینه مرغ آبپز |
یکدوم سینه کامل |
|
پیاز کوچک |
۱ عدد |
|
قارچ |
۲۵۰ گرم |
|
آب مرغ |
۱ فنجان |
|
پنیر خامهای |
یکچهارم فنجان |
|
ماست یونانی |
۱ فنجان |
|
آرد |
۱ قاشق غذاخوری |
|
کره |
۱ قاشق غذاخوری |
|
نمک و فلفل سیاه |
به اندازه کافی |
طرز تهیه چیکن استراگانف بدون خامه
پیاز خرد شده را همراه با کره تفت دهید. وقتی پیاز سبک و بلوری شد، قارچ خرد شده را به آن بیفزایید. پس از تبخیر شدن آب قارچ، آب مرغ را به آن اضافه کنید. بعد از چند دقیقه، نوبت به اضافه کردن آرد میرسد. آرد را باید به تدریج به تابه اضافه کنید. پس از آن، پنیر و ماست را اضافه کنید و هم بزنید تا سس غلیظ و یکدستی درست شود. حالا مرغ که قبلاً پخته و خرد کردهاید را به تابه بیفزایید و صبر کنید تا غذا خوب جا بیفتد.
چیکن استراگانف با خامه
اصلیترین رسپی این غذا طبخ چیکن استراگانف با خامه و سس است. بااینحال، میتوانید به جای خامه ترش، سس خردل و سس ورچستر از خامه ساده استفاده کنید. طرز تهیه چیکن استراگانف ساده با خامه با روش طبخ این غذا با خامه ترش تفاوتی ندارد و باید خامه و شیر را به جای خامه ترش و سسها به تابه بیفزایید. مقدار خامه برای ۲ نفر ۷۵ گرم و میزان شیر ۱ لیتر است.
چيكن استراگانف با قارچ

روش دیگری که برای طبخ چیکن استروگانف وجود دارد، استفاده از سس بشامل و قارچ است.
مواد لازم چیکن استروگانف با قارچ و سس بشامل برای ۴ نفر
|
سینه مرغ کامل |
۱ عدد |
|
قارچ |
۵۰۰ گرم |
|
پیاز متوسط |
۱ عدد |
|
آرد |
سهچهارم فنجان |
|
کره |
دوسوم فنجان |
|
پنیر چدار |
نصف فنجان |
|
روغن زیتون |
۱ قاشق غذاخوری |
|
خامه |
دوسوم فنجان |
|
نمک، فلفل سیاه، پودر خردل، پودر جوز هندی، پودر پیاز، پودر پاپریکا و پودر سیر |
هر کدام نصف قاشق چایخوری |
روش پخت چیکن استروگانف با سس بشامل
ابتدا سینه مرغ را مزهدار کنید و به روشی که قبلاً توضیح دادیم، سرخ کنید و کنار بگذارید. حالا قارچ را با مقداری کره تفت دهید و آن را هم کنار بگذارید.
در ادامه، کره را با حرارت ملایم تابه آب کنید. سپس، آرد را به آن بیفزایید. آرد و کره باید آنقدر هم زده شوند که یکدست شوند. سپس، شیر، نمک و ادویهها را اضافه کنید. بعد از اینکه سس نسبتاً غلیظ شد، خامه را اضافه کنید. پس از چند دقیقه هم مرغ و قارچ را بیفزایید و صبر کنید تا چیکن استروگانف خوب جا بیفتد.
چیکن استروگانف با بوقلمون
اگر به طعم انواع غذا با بوقلمون علاقه دارید، میتوانید چیکن استروگانف را هم با این گوشت بپزید. روش پخت این غذا با طرز تهیه چیکن استروگانف ساده تفاوتی ندارد؛ فقط باید گوشت بوقلمون را با آب پیاز، آبلیمو، نمک و فلفل سیاه خوب مزهدار کنید تا بوی زهم آن کاملاً از بین برود.
طرز تهیه چیکن استراگانف با پاستا
اگر به طعم غذاهایی مانند پاستا پنه آلفردو علاقه دارید، حتماً طعم چیکن استروگانف با پاستا را میپسندید. طرز تهیه چیکن استراگانف خوشمزه با پاستا بسیار ساده است. شما باید ابتدا این غذا را به یکی از روشهای توضیح داده شده بپزید. سپس، آن را روی پاستای پخته که نرم و آبکشی شده بریزید و سرو کنید.
فوت و فن چیکن استراگانف

- اگر موقع درست کردن سس چیکن استروگانف متوجه شدید که بیش از حد غلیظ شده، به آن مقداری آب مرغ بیفزایید.
- اگر برای تهیه این غذا از شیر استفاده میکنید، باید شیری که انتخاب میکنید پرچرب باشد.
- آرد را بیش از حد تفت ندهید تا گلوله نشود. آرد باید به اندازهای همراه با کره تفت داده شود که بوی خامی آن از بین برود.
- بهتر است برای طبخ چیکن استروگانف با انواع پیاز آشنایی داشته باشید؛ چراکه بهترین نوع پیاز برای پختن این غذا پیاز سفید است.
- چیکن استروگانف باید به صورت گرم سرو شود.
کلام آخر
چیکن استروگانف یک غذای روسی خوشمزه است که با خامه یا سس بشامل درست میشود. این غذا را میتوانید همراه با پاستا، نان یا برنج سرو کنید. در این مطلب، روشهای پخت چیکن استروگانف را توضیح دادیم. اگر برای طبخ این غذا فرصت کافی ندارید، میتوانید آن را از مامانپز با دستپخت مامان هدا سفارش بدهید.
سؤالات متداول
چیکن استراگانوف با چی میخورن؟
با سیب زمینی سرخ کرده، پوره سیب زمینی، پاستا، نان و حتی برنج.
چیکن استراگانف با چه نونی سرو میشه؟
نان باگت.
ارزش غذایی و کالری چیکن استراگانف به چه صورت است؟
در هر ۱۰۰ گرم از این غذا حدود ۱۳۰ کالری، ۹.۶ گرم کربوهیدرات، ۹.۶ گرم پروتئین، ۵.۴ گرم چربی و ۰.۷ گرم فیبر وجود دارد.

