کیک گوشت یکی از جدیدترین و بهترین انواع غذای مجلسی برای ناهار یا شام است. این غذای خوشمزه بین‌المللی می‌تواند مهمانان شما را شگفت‌زده کند و تا سال‌های سال خاطره خوش مهمانی شما را برای آنها یادآوری کند. در این مطلب از مامان‌پز، درباره طرز تهیه کیک گوشت و رازهای خوشمزگی آن می‌خوانید.

طرز تهیه کیک گوشت خوشمزه

کیک گوشت خوشمزه

کیک گوشت به عنوان یکی از انواع غذا با گوشت چرخ کرده دستور پخت بسیار ساده‌ای دارد. برای درست کردن این غذای مجلسی باید خمیر و مواد میانی کیک را به طور جداگانه درست کنید و در نهایت، همراه با یکدیگر بپزید.

مواد لازم خمیر کیک گوشت برای ۸ نفر

آرد سفید گندم

۵ پیمانه

ماست

۲ پیمانه

تخم مرغ

۸ عدد

پنیر پیتزا

۴۰۰ گرم

بکینگ پودر

۳ تا ۴ قاشق چای‌خوری

نمک و فلفل سیاه

به میزان کافی

روغن مایع

۱ پیمانه

 

ترکیبات داخل کیک گوشت برای ۸ نفر

گوشت چرخ کرده

۷۰۰ گرم

پیاز بزرگ

۱ عدد

قارچ نسبتاً بزرگ

۱۰ تا ۱۵ عدد

سس گوجه فرنگی

۴ قاشق غذاخوری

نمک، پودر سیر، پودر آویشن و فلفل سیاه

به میزان کافی

پودر جوز هندی

یک‌دوم قاشق چای‌خوری

در مامانپز ثبتنام کن

مرحله اول از طرز پخت کیک گوشتی

پیاز نگینی خرد شده را همراه با اندکی روغن تفت دهید و صبر کنید تا سبک و بلوری شود. سپس، گوشت چرخ کرده را همراه با نمک و ادویه‌ها به آن بیفزایید. اجازه بدهید تا رنگ گوشت تغییر کند. بعد از آن، قارچ خرد شده همراه با چند قطره آبلیمو را به آن اضافه کنید. وقتی آب قارچ تبخیر شد، سس گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید. بعد از چند دقیقه تفت دادن این ترکیبات، شعله گاز را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید.

طرز تهیه خمیر کیک گوشت

تخم مرغ‌ها را درون کاسه‌ای نسبتاً گود بشکنید و با هم‌زن آن‌قدر بزنید تا خوب پف کنند. سپس، نمک، روغن و فلفل را به آن بیفزایید. پس از یک دقیقه، بکینگ پودر و ماست که با هم ترکیب کرده‌اید را به تخم مرغ اضافه کنید. دوباره این ترکیبات را برای یک یا دو دقیقه هم بزنید. در نهایت، آرد الک شده را کم‌کم به آنها اضافه کنید تا مایه کیک یکدست شود.

مرحله آخر از دستور کیک گوشتی

نیمی از مایه کیک را درون قالب کیک که قبلاً چرب کرده‌اید بریزید. ترکیبات میانی کیک گوشت که خنک شده را روی این بخش از مایه کیک بریزید و روی آن پنیر پیتزا بپاشید. در آخر، مابقی مایه کیک را داخل قالب بریزید و قالب را کمی تکان دهید تا مایه کیک یکدست شود. حالا قالب را در فر که قبلاً با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم شده بگذارید تا برای ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت کیک گوشت خوب مغزپخت شود.

کیک گوشت لقمه‌ای

کیک گوشت لقمه‌ای

کیک گوشت لقمه‌ای یک فینگر فود خوشمزه برای مهمانی است که می‌تواند میز مهمانی شما را جذاب‌تر و رنگین‌تر کند. طرز تهیه کیک گوشت مجلسی لقمه‌ای با روش پخت کیک گوشت در قالب بزرگتر هیچ تفاوتی ندارد. شما باید مایه کیک، پنیر پیتزا و مواد میانی کیک را به همان ترتیب توضیح داده شده اما به اندازه کمتر در قالب‌های کیک یزدی یا قالب‌های مافین بریزید و داخل فر بگذارید تا کیک‌ها بپزند. 

کیک گوشت با شیر

معمولاً برای درست کردن مایه کیک گوشت از ماست پرچرب استفاده می‌کنند اما در صورت تمایل، می‌توانید شیر را جایگزین آن کنید. در این صورت، به ازای هر ۲ و نیم پیمانه آرد به ۱ پیمانه شیر ولرم نیاز خواهید داشت.

تهیه کیک گوشت بدون فر

اگر در خانه فر ندارید، نگران نباشید. کیک گوشت را می‌توانید بدون فر و با استفاده از تابه دوطرفه نیز بپزید. برای این کار باید دو طرف تابه را چرب کنید یا سطوح داخلی آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس، مایه کیک و ترکیبات آن را به ترتیب توضیح داده شده روی یک طرف تابه بریزید. پس از آن، تابه را روی حرارت اندک و شعله پخش‌کن بگذارید و درب تابه را ببندید. وقتی یک طرف کیک برشته شد، آن را برگردانید تا سمت دیگر آن نیز بپزد. در صورتی که این روش را برای طبخ کیک گوشت انتخاب می‌کنید، باید هر نیم ساعت یکبار آن را بررسی کنید تا نسوزد.

کیک گوشتی با مرغ

کیک گوشتی با مرغ

ممکن است به هر دلیلی گوشت قرمز را از رژیم غذایی خود حذف کرده باشید. در این صورت، می‌توانید کیک گوشت را به عنوان یک غذا با گوشت چرخ کرده مرغ یا گوشت مرغ ریش ریش شده بپزید. توجه داشته باشید که مواد لازم برای مایه این کیک و طرز تهیه آن به همان روشی است که در طرز تهیه کیک گوشت توضیح دادیم اما ترکیبات میانی این کیک متفاوت است.

ترکیبات داخل کیک گوشت مرغ برای ۵ نفر

گوشت چرخ کرده مرغ یا گوشت مرغ آبپز و ریش ریش شده

به اندازه ۱ سینه مرغ کامل

پیاز متوسط

۱ عدد

فلفل دلمه‌ای متوسط

۱ عدد

سیب زمینی متوسط

۱ عدد

رب گوجه فرنگی

۲ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه

به میزان کافی

 

طرز تهیه کیک گوشت ساده با مرغ

پیاز نگینی خرد شده را آن‌قدر تفت دهید تا سبک و شیشه‌ای شود. سپس، فلفل دلمه‌ای و سیب زمینی نگینی خرد شده را به آن اضافه کنید. این ترکیبات را خوب تفت دهید. پس از آن، رب گوجه فرنگی، نمک و ادویه‌ها را به آن بیفزایید. وقتی رنگ رب باز شد، گوشت مرغ را به آن اضافه کنید. اجازه بدهید تا گوشت خوب سرخ شود. دقت داشته باشید که ترکیبات میانی کیک گوشت نباید بیش از حد چرب یا آبکی باشند.

وقتی گوشت مرغ سرخ شد، نیمی از مایه کیک را به ترتیبی که قبلاً توضیح دادیم، درون قالب بریزید. سپس، روی آن را با ترکیبات گوشتی و پنیر پیتزا بپوشانید و مابقی مایه کیک را درون قالب بریزید. این کیک گوشت هم به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت در فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد می‌پزد. پس از پخته شدن کیک می‌توانید آن را با هویج، سس مایونز، گوجه فرنگی و سبزیجات تازه تزیین و سرو کنید.

کلام آخر

مرتبه بعدی که یک مهمانی باشکوه یا دورهمی ساده برگزار می‌کنید، می‌توانید در کنار غذاهایی همچون کیک مرغ یک کیک گوشتی مجلسی نیز بگذارید. کیک گوشت به روش‌های ساده‌ای طبخ می‌شود و می‌توانید برای پخت آن از گوشت چرخ کرده قرمز یا مرغ استفاده کنید. این غذا را می‌توانید با فر یا بدون فر و با کمترین امکانات بپزید تا سفره‌ای رنگارنگ و جذاب‌تر داشته باشید.