زمانی که صحبت از یک شام خوشمزه و جذاب میشود، معمولاً برگر یکی از بهترین گزینههاست. بههرحال، کمتر کسی میتواند به برگر پیچیده شده لابهلای نان تازه و برشته نه بگوید. البته، برای اینکه بهترین برگر دنیا را میل کنید، نیازی نیست که به گرانترین رستورانهای شهر بروید. اگر طرز تهیه برگر دست ساز خانگی را بلد باشید، میتوانید این غذای فست فود جذاب را در خانه با کمترین امکانات و مواد اولیه آماده کنید. در این مطلب از مامانپز، به شما طرز تهیه همبرگر خانگی با ترکیبات مختلف و ترفندهای خوشمزگی آن را آموزش میدهیم.
طرز تهیه برگر مرغ

برگر مرغ یکی از بهترین انواع ساندویچ برای ناهار و شام است. برای درست کردن این ساندویچ نیازی نیست که از برگرهای آماده که اغلب حاوی مواد افزودنی هستند. در عوض، با اجرای روشی که در ادامه میخوانید، برگر مرغ با بهترین طعم خواهید داشت.
مواد لازم برگر مرغ دونفره
|
گوشت سینه یا فیله مرغ چرخ کرده |
۲۵۰ گرم |
|
آرد سوخاری |
۵۰ گرم |
|
پیاز کوچک |
۱ عدد |
|
تخم مرغ |
۱ عدد |
|
نمک و ادویهها شامل پودر پاپریکا، زردچوبه و پودر آویشن |
به اندازه کافی |
طرز تهیه برگر خانگی مرغ
برای طبخ این غذا با گوشت چرخ کرده مرغ باید ابتدا گوشت فیله یا سینه مرغ چرخ کرده را با پیاز رنده شده خوب ترکیب کنید و ورز دهید. پس از چند دقیقه، تخم مرغ را به آن بیفزایید. وقتی که تخم مرغ با گوشت کاملاً ترکیب شد، آرد سوخاری را کم کم به آن اضافه کنید. در نهایت، نمک و ادویهها را به ترکیبات برگر بیفزایید. مایه برگر را برای چند دقیقه خوب ورز دهید تا کاملاً یکدست شود. سپس، آن را به شکل برگر دربیاورید و اجازه بدهید تا برای ۲ تا ۳ ساعت داخل یخچال استراحت کند. پس از آن، میتوانید برگر را سرخ کنید و همراه با کاهو، گوجه فرنگی و خیارشور لابهلای نان ساندویچی بریزید.
طرز تهیه برگر رستورانی

هنوز هم طعم خوشمزهترین برگری که در رستورانی مشهور میل کردهاید را فراموش نکردهاید؟ در این صورت، به شما پیشنهاد میدهیم که این غذا با گوشت چرخ کرده را خودتان با استفاده از طرز تهيه برگر رستوراني که در ادامه میخوانید، آماده کنید و از طعم آن لذت ببرید.
مواد لازم برگر رستورانی برای ۸ نفر
|
گوشت چرخ کرده |
۱ کیلو و ۲۰۰ گرم |
|
پیاز بزرگ |
۲ عدد |
|
آرد سوخاری |
۴ تا ۶ قاشق غذاخوری |
|
سیر |
۴ حبه |
|
سس خردل |
۱ تا ۲ قاشق غذاخوری |
|
نمک و ادویهها شامل پودر پاپریکا، پودر سیر و فلفل سیاه |
به اندازه کافی |
طرز تهیه همبرگر خانگی با گوشت چرخ کرده
سیر و پیاز را رنده کنید. آب پیاز را هم خوب بگیرید. سپس، آنها را همراه با گوشت چرخ کرده، سس خردل، نمک و ادویهها داخل کاسهای بزرگ بریزید و با نوک انگشتان به اندازهای که مواد با هم مخلوط شوند، با هم ترکیب کنید. گوشت و سایر ترکیبات برگر باید به این اندازه با یکدیگر ورز داده شوند تا برگر رستورانی و آبدار شود. پس از آن، مایه برگر را قالب بزنید و لابهلای کیسه فریزری بپیچید. مایه برگر آماده شده را داخل فریزر بگذارید و اجازه بدهید تا برای نیم ساعت استراحت کند. در نهایت، مایه برگر را سرخ کنید و همراه با کاهو، خیارشور و گوجه فرنگی لابهلای نان باگت بپیچید.
طرز تهیه برگر ذغالی

برگر ذغالی یکی از پرطرفدارترین انواع برگر است. برای چشیدن طعم این برگر خوشمزه کافیست دستورپختی که در ادامه میخوانید را اجرا کنید. این برگر را میتوانید با گوشت گوسفند یا گوشت گاو دارای ۸۰ درصد چربی بپزید.
مواد لازم برگر ذغالی دو نفره
|
گوشت گاو چرخ کرده |
۲۵۰ گرم |
|
سیر |
۱ حبه |
|
پیاز متوسط |
۱ عدد |
|
فلفل دلمهای متوسط |
۱ عدد |
|
سس خردل |
به اندازه کافی |
|
نمک و فلفل سیاه |
به اندازه کافی |
|
جعفری ساطوری شده |
۱ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه ی برگر ذغالی
گوشت چرخ کرده را همراه با پیاز رنده شده که آب آن را گرفتهاید، سس خردل، فلفل دلمهای خرد شده، سیر رنده شده، جعفری ساطوری شده، نمک و فلفل درون کاسهای بزرگ بریزید و خوب ترکیب کنید. وقتی ترکیبات برگر با هم مخلوط شدند، مایه برگر را داخل یخچال بگذارید تا برای سه الی چهار ساعت استراحت کند. سپس، آن را قالب بزنید و روی منقل دارای ذغال افروخته بگذارید تا دو طرف آن کباب و مغزپخت شود. سپس، آن را همراه با مخلفات برگر لابهلای نان همبرگری بریزید.
طرز تهیه برگر افغانی

برگر افغانی با اینکه نام برگر گرفته اما به سوسیس بندری شباهت دارد. برای طبخ این غذای افغانستانی به جای گوشت چرخ کرده از سوسیس استفاده میکنند.
مواد لازم برگر افغانی برای ۴ نفر
|
سوسیس آلمانی |
۴ تا ۶ عدد |
|
تخم مرغ آبپز |
۲ عدد |
|
سیب زمینی متوسط |
۳ تا ۴ عدد |
|
نان لواش |
به اندازه لازم |
|
پیاز متوسط |
۱ عدد |
|
گشنیز ساطوری شده |
به اندازه کافی |
|
خیارشور |
به اندازه کافی |
|
گوجه فرنگی |
به اندازه کافی |
|
کلم |
به اندازه کافی |
|
نمک و فلفل قرمز |
به اندازه کافی |
دستور پخت برگر افغانی
سیب زمینی را خلالی خرد و سرخ کنید. سوسیس را هم حلقهای خرد و سرخ کنید. پیاز هم باید به صورت خلالی خرد و سرخ شود. در نهایت، پیاز، سیب زمینی و سوسیس سرخ شده را همراه با گشنیز ساطوری شده و تخم مرغ آبپز حلقهای خرد شده لابهلای نان لواش بریزید و به آن نمک و فلفل بیفزایید. به این ترکیبات گوجه فرنگی و خیارشور خرد شده نیز بیفزایید تا برگر افغانی آماده سرو شود.
طرز تهیه همبرگر بوقلمون

برگر میتواند یک غذا با گوشت بوقلمون هم باشد. برای طبخ این غذا باید گوشت ران و سینه بوقلمون را چرخ کنید و به ازای هر نفر ۱۰۰ گرم از آن را به کار ببرید. درست کردن مایه برگر بوقلمون با طرز تهیه برگر مرغ تفاوتی ندارد و برای اینکه بوی زهم بوقلمون برطرف شود، به آن مقداری زعفران دمکرده سس مایونز، سس خردل و جعفری ساطوری شده نیز میفزایند.
این برگر یک سس خوشمزه نیز دارد که از ترکیب کردن آبلیمو، سس مایونز، پیاز رنده شده، خیارشور رنده شده و فلفل سیاه درست میشود.
طرز تهیه برگر دست ساز
برگر دست ساز یک ساندویچ خانگی خوشمزه برای ناهار یا شام است. طرز تهيه برگر دست ساز با روش طبخ برگر خانگی با گوشت مرغ، گوسفند یا گوساله هیچ تفاوتی ندارد. بهترین گوشت برای این برگر گوست راسته گوساله فاقد چربی است که با گوشت قلوهگاه گوسفند ترکیب شده است. نسبت گوشت گوساله به گوسفند باید هفتاد به سی باشد.
ادویهای که برای خوشمزهتر شدن برگر دست ساز به کار میرود، ترکیبی از فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر پاپریکا، پودر سیر، پودر زنجبیل، پودر جوز هندی، زردچوبه و نمک است. توجه داشته باشید که میزان زنجبیل و جوز هندی باید بسیار اندک و به اندازه نوک قاشق غذاخوری باشد.
طرز تهیه برگر مرغ رژیمی

برگر مرغ میتواند یک غذای رژیمی برای ناهار باشد. برای درست کردن مایه این برگر معمولاً از گوشت سینه مرغ که چربی کمتری دارد استفاده میکنند. این برگر به روشی که برای طبخ برگر مرغ توضیح دادیم، آماده میشود اما برای سرخ کردن آن از روغن بسیار اندک و تابه نچسب استفاده میکنند.
طرز تهیه برگر مرغ و قارچ
برای طبخ برگر مرغ و قارچ باید روشی که برای درست کردن برگر مرغ توضیح دادیم را اجرا کنید، با این تفاوت که قارچ هم به آن اضافه میشود. قارچ را خرد کنید و تفت دهید. سپس، همراه با سایر ترکیبات مرغ درون غذاساز بریزید تا با مایه برگر کاملاً ترکیب شود. وقتی مایه برگر آماده شد، آن را به مدت دو تا سه ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کنید. پس از آن، میتوانید برگر را سرخ و سرو کنید.
طرز تهیه برگر مرغ سوخاری

برگر مرغ سوخاری یکی از محبوبترین انواع برگر است. این برگر را هم میتوانید مثل مرغ سوخاری در خانه به راحتی آماده کنید.
مواد لازم برگر مرغ سوخاری دو نفره
|
سینه مرغ |
۱۵۰ گرم |
|
سیر |
۱ تا ۲ حبه |
|
تخم مرغ |
۱ عدد |
|
آرد سوخاری |
یکدوم لیوان |
|
آرد سفید گندم |
۲ قاشق غذاخوری |
|
کورن فلکس |
یکدوم لیوان |
|
نمک، ادویه کاری و فلفل سیاه |
به اندازه کافی |
طرز تهیه برگر مرغ سوخاری
سینه مرغ را همراه با سیر، نمک و ادویهها داخل غذاساز بریزید. پس از آن، گوشت مرغ را با دست کمی ورز دهید. حالا آن را به شکل برگر حالت دهید و به ترتیب، در ظرفهایی حاوی تخم مرغ همزده، آرد سفید، آرد سوخاری و کورن فلکس فرو ببرید. در نهایت، برگر را سرخ کنید و همراه با مخلفات دلخواه لابهلای نان همبرگری بپیچید.
طرز تهیه چیز برگر رستورانی
برای طبخ چیزبرگر رستورانی باید ابتدا مایه برگر دستساز را آماده کنید. پس از سرخ شدن برگر و وقتی که هنوز داغ است، آن را همراه با پنیر ورقهای گودا، سس خردل، سس مایونز، سس کچاپ، خیارشور، کاهو و گوجه فرنگی خرد شده لابهلای نان همبرگری بریزید تا پنیر با حرارت برگر کمی آب شود. به این ترتیب، یک چیزبرگر با طعمی شگفتانگیز خواهید داشت.
طرز تهیه همبرگر خانگی با گوشت و سویا

برای درست کردن مایه این همبرگر باید از مواد اولیهای که در طرز تهیه همبرگر خانگی ساده با گوشت چرخ کرده از آنها نام بردیم، استفاده کنید. البته، میزان گوشت چرخ کرده برای طبخ این برگر کمتر است و به جای آن از مقداری سویا استفاده میکنند. میزان سویای به کار رفته در این برگر به اندازه نصف گوشت چرخ کرده است؛ یعنی اگر از ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده استفاده میکنید به ۲۵۰ گرم سویا نیاز خواهید داشت.
این میزان سویا باید کاملاً پودر شده و با نصف لیوان آب جوش و یک قاشق غذاخوری کره ترکیب شود. سپس، آن را به مایه برگر با گوشت چرخ کرده بیفزایید. طعم این برگر بینهایت خوشمزه است و مهمانهای شما را شگفتزده خواهد کرد.
کلام آخر
برگر یکی از پرطرفدارترین غذاهای فست فودی است. این غذای خوشمزه را میتوانید با گوشت چرخ کرده گوسفند، گاو، مرغ و بوقلمون یا حتی سویا بپزید. در این مطلب، بهترین ترفندها و روشهای طبخ برگر خانگی با طعمی رستورانی را توضیح دادیم تا شما با هر ذائقهای بتوانید یک برگر خوشمزه برای مهمانهایتان بپزید. به نظر شما برای خوشمزهتر شدن طعم برگر چه ترفندهای دیگری وجود دارد؟

