هنگامی که از غذاهای مکزیکی صحبت می‌شود، اغلب به یاد تاکوی مکزیکی میفتیم. تاکو غذای مشهور مکزیک است اما تنها غذای خوشمزه و پرطرفدار این کشور نیست. مکزیکی‌ها نوعی خوراک مرغ خوشمزه دارند که به آن فاهیتا مرغ می‌گویند. در این مطلب از مامان‌پز، طرز تهیه این غذای بین‌المللی را می‌خوانید.

فاهیتا مرغ مکزیکی

فاهیتا مرغ مکزیکی

خوراک فاهیتا مرغ نوعی خوراک مرغ مکزیکی است که برای طبخ آن معمولاً از مرغ گریل شده استفاده می‌کنند. در ادامه، دستورپخت این غذای بین‌المللی را می‌خوانید.

مواد لازم فاهیتا مرغ مکزیکی برای ۲ نفر

سینه یا فیله مرغ

۳۰۰ تا ۳۵۰ گرم

روغن زیتون و روغن مخصوص پخت و پز

هر کدام ۱ قاشق غذاخوری

فلفل هالوپینو متوسط ساطوری شده

۱ عدد

فلفل دلمه‌ای کوچک در رنگ‌های مختلف

۳ عدد

آب پرتقال

یک‌چهارم لیوان

آبلیموی تازه

۲ قاشق غذاخوری

آووکادو

۱ عدد

گشنیز تازه ساطوری شده

۳ قاشق غذاخوری

سیر له شده

۳ حبه

نمک، فلفل قرمز، فلفل سیاه، پودر تخم گشنیز،  پودر زیره و پودر پیاز

به اندازه کافی

در مامانپز ثبتنام کن

طرز تهیه فاهیتا مرغ

برای طبخ فاهیتا مرغ باید ابتدا گوشت مرغ را به صورت نوارهایی برش بزنید که هر یک از آنها به اندازه یک سانتی‌متر ضخامت دارند. سپس، آنها را با ترکیبی از آب پرتقال، آبلیمو، روغن زیتون، نمک و ادویه‌ها و سیر مزه‌دار کنید. حالا اجازه بدهید تا گوشت مرغ حدود یک ساعت در یخچال بماند و استراحت کند.

در مرحله بعدی، نوارهای گوشت مرغ که آماده شده را روی سینی فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد بچینید و صبر کنید تا به مدت نیم ساعت خوب مغزپخت و گریل شوند. سپس، گوشت مرغ گریل شده را کنار بگذارید و سراغ مرحله بعدی طبخ فاهیتا مرغ بروید.

پیاز و فلفل دلمه‌ای خلالی خرد شده را همراه با روغن تفت دهید. وقتی پیاز سبک و بلوری و فلفل دلمه‌ای نرم شد، مرغ گریل شده را به آن اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا فاهیتا آماده سرو شود. غذای فاهیتا مرغ را می‌توانید با سس مکزیکی مخصوصی به نام سس گواکامولی سرو کنید.

برای درست کردن سس گواکامولی باید آووکادو، یک قاشق غذاخوری آبلیمو، یک‌سوم لیوان پیاز خرد شده، یک تا دو قاشق گشنیز ساطوری شده، نمک، فلفل سیاه و قرمز و سیر را داخل مخلوط‌کن بریزید و دستگاه را روشن کنید. پس از اینکه این ترکیبات به سس غلیظ سبز رنگی تبدیل شدند، می‌توانید از آن برای سرو فاهیتا استفاده کنید.

ساندویچ فاهیتا مرغ

ساندویچ فاهیتا مرغ

فاهیتا مرغ می‌تواند یک ساندویچ برای ناهار یا شام نیز باشد. برای درست کردن این ساندویچ خوشمزه باید ابتدا فاهیتا را به روشی که توضیح دادیم آماده کنید. سپس، یک نان لواش، پیتا یا تورتیلا را روی تابه‌ای با حرارت ملایم بگذارید تا نان کمی گرم شود. پس از آن، مقداری از فاهیتا مرغ را روی نان بریزید و نان را به شکل لقمه دربیاورید. در صورت تمایل، پیش از پیچیدن این لقمه می‌توانید مقداری سس گواکامولی یا سس پنیری هم روی آن بریزید تا خوشمزه‌تر شود.

فاهیتا مرغ پنیری

فاهیتا مرغ پنیری

برای سرو فاهیتای مرغ می‌توانید سس پنیری را جایگزین سس گواکامولی کنید. ابتدا فاهیتا مرغ را آماده کنید. سپس، آن را در کنار این سس نوش جان کنید.

مواد لازم سس پنیری فاهیتا دو نفره

ماست

۲ قاشق غذاخوری

پنیر پیتزای رنده شده

۴ قاشق غذاخوری

پنیر خامه‌ای

۲ قاشق غذاخوری

آبلیموی تازه

به میزان دلخواه

نمک و فلفل سیاه

به اندازه کافی

 

طرز تهیه سس پنیری فاهیتا مرغ

برای آماده شدن این سس کافیست تمام مواد لازمی که از آنها نام بردیم را داخل مخلوط‌کن یا دستگاه غذاساز بریزید و آن را برای چند دقیقه روشن کنید. پس از اینکه سس غلیظی درست شد، می‌توانید از آن برای سرو فاهیتا به صورت خوراک یا یک ساندویچ خانگی استفاده کنید.

فاهیتا مرغ با برنج

فاهیتای مرغ در اصل یک غذای مکزیکی شبیه به چاپاتا مرغ است اما در برخی از کشورهای عربی به ویژه لبنان این غذا را به صورت خوراکی مخصوص در کنار برنج سرو می‌کنند. در ادامه، طرز تهیه این غذای عربی را می‌خوانید.

مواد لازم فاهیتا مرغ لبنانی برای ۴ نفر

سینه یا فیله مرغ

۷۰۰ گرم

فلفل دلمه‌ای در رنگ‌های مختلف

هر کدام ۱ عدد متوسط

پیاز متوسط

۱ عدد

هویج متوسط

۱ عدد

گوجه فرنگی متوسط

۱ عدد

سیر

۱ حبه

ماست

 قاشق غذاخوری

روغن زیتون

۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه

به اندازه کافی

 

طرز تهیه غذای لبنانی فاهیتا مرغ

طرز تهیه غذای لبنانی فاهیتا مرغ

ابتدا گوشت مرغ که به صورت نواری برش زده شده را با نمک، فلفل و ماست مزه‌دار می‌کنیم و به مدت یک ساعت داخل یخچال می‌گذاریم. سپس، آن را با اندکی روغن تفت می‌دهیم تا رنگ آن تغییر کند. در ادامه، فلفل دلمه‌ای و هویج خلالی خرد شده را داخل تابه‌ای جداگانه به اندازه‌ای تفت می‌دهیم که نرم شوند.  پس از آن، مرغ تفت داده شده را به این ترکیبات میفزاییم و به آن سیر له شده اضافه می‌کنیم.

پس از اینکه عطر سیر در فضای آشپزخانه پیچید، گوجه فرنگی خلالی خرد شده را به تابه اضافه می‌کنیم. در نهایت، اجازه می‌دهیم تا خوراک فاهیتا مرغ با حرارت ملایم خوب بپزد و جا بیفتد.

فاهیتا مرغ و گوشت

فاهیتا مرغ و گوشت

فاهیتا معمولاً با گوشت مرغ طبخ می‌شود اما می‌توانید آن را با گوشت قرمز یا ترکیبی از گوشت قرمز و گوشت مرغ نیز سرو کنید. برای تهیه فاهیتا مرغ و گوشت دستورپختی که در ادامه می‌خوانید را اجرا کنید.

مواد لازم فاهیتا مرغ و گوشت برای ۴ نفر

فیله مرغ

۳۰۰ تا ۳۵۰ گرم

گوشت راسته گوسفند یا گوساله

۳۰۰ گرم

پیاز بزرگ

۱ عدد

فلفل دلمه‌ای در رنگ‌های مختلف

هر کدام ۱ عدد

روغن زیتون

۴ قاشق غذاخوری

سس سویا

۴ تا ۵ قاشق غذاخوری

نمک، پودر پاپریکا، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر تخم گشنیز، فلفل قرمز و پودر زیره

به اندازه کافی

 

طرز تهیه فاهیتا مرغ و گوشت

ابتدا گوشت مرغ و گوشت قرمز را به صورت نواری برش بزنید و جداگانه با روغن، سس سویا، نمک و ادویه‌ها مزه‌دار کنید. سپس، آنها را داخل یخچال بگذارید تا برای یکی دو ساعت استراحت کنند. بعد از مزه‌دار شدن گوشت قرمز و گوشت مرغ آنها را جداگانه سرخ یا در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گریل کنید.

در مرحله بعدی، پیاز خلالی خرد شده را همراه با روغن تفت دهید. وقتی پیاز سبک و بلوری شد، فلفل دلمه‌ای خلالی خرد شده را به آن بیفزایید و به اندازه‌ای تفت دهید که نرم شود. سپس، گوشت قرمز و گوشت مرغ آماده شده را به این ترکیبات اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا فاهیتا آماده شود. فاهیتا را داخل نان پیتا، لواش یا تورتیلا بریزید تا ساندویچی خوشمزه برای ناهار یا شام داشته باشید.

سخن پایانی

اگر به هر دلیلی گوشت قرمز را از رژیم غذایی خود حذف کرده‌اید، می‌توانید با گوشت مرغ به عنوان جایگزین گوشت قرمز غذاهای متنوعی بپزید. معمولاً زمانی که از غذاهایی که با گوشت مرغ درست می‌شوند، می‌شود، به یاد مرغ سوخاری، خوراک مرغ یا غذاهایی شبیه به آن میفتیم اما این بار برای چشیدن طعم غذایی متفاوت با گوشت مرغ می‌توانید فاهیتا مرغ را امتحان کنید. این غذای خوشمزه با گوشت فیله یا سینه مرغ، فلفل دلمه‌ای و ادویه‌های تند و تیز آماده می‌شود. در این مطلب، روش‌های مختلف برای طبخ فاهیتای مرغ را خواندید و می‌توانید یکی از این دستورهای پخت را برای طبخ این غذای مکزیکی امتحان کنید.