استیک گوشت با طعمی منحصربه‌فرد همیشه یکی از پرطرفدارترین گزینه‌ها در منوی بهترین رستوران‌های دنیاست. البته، برای چشیدن طعم این غذای خوشمزه نیازی نیست که راهی مشهورترین رستوران‌ها شوید. خودتان هم می‌توانید یک استیک گوشت ترد و آبدار بپزید. برای این کار، کافیست دستورپخت این غذا و رازهای خوشمزگی آن را بدانید. در این مطلب از مامان‌پز، طرز تهیه استیک گوشت و هرآنچه برای خوشمزه‌تر شدن این غذا باید بدانید را می‌خوانید.

طرز تهیه استیک گوشت گوساله

استیک گوشت گوساله

استیک گوشت گوساله را می‌توان محبوب‌ترین نوع استیک دانست. پخت استیک گوساله روش خاص خود را دارد که در ادامه، درباره آن می‌خوانید. برای پختن این غذا می‌توانید از گوشت گوساله با برش‌های ریب آی، تی بن، پورت هاوس یا راسته استفاده کنید اما گوشت راسته از نظر اقتصادی مقرون‌ به صرفه‌تر است و طعم مطبوعی نیز دارد. به همین دلیل، معمولاً از این قسمت از گوشت برای طبخ استیک استفاده می‌کنند.

مواد لازم استیک گوشت گوساله برای ۸ نفر

گوشت راسته گوساله

۸۰۰ گرم

کره

۵ قاشق غذاخوری

رزماری تازه ساطوری شده

۱.۵ قاشق غذاخوری

آویشن تازه ساطوری شده یا خشک شده

۱۰۰ گرم

سیر رنده یا له شده

۲ حبه

پیازچه تازه ساطوری شده

۱ عدد

نمک و فلفل سیاه

به اندازه کافی

در مامانپز ثبتنام کن

مرحله اول از طرز تهیه استیک گوشت رستورانی

ابتدا گوشت راسته گوساله را به ۸ قسمت مساوی با قطر ۴ سانتی‌متر تقسیم کنید. سپس، آن را با دقت بررسی کرده و چربی موجود روی آن را کاملاً جدا کنید. سوختن این چربی هنگام طبخ استیک موجب می‌شود که غذای شما طعم ناخوشایندی پیدا کند.

مرحله دوم از طرز تهیه استیک گوشت ابدار

گوشت استیک مانند گوشت مرغ برای جوجه کباب یا هر غذای دیگری باید ابتدا خوب مزه‌دار شود. بنابراین، پس از آماده شدن گوشت، آن را با نمک و فلفل سیاه خوب مرینیت کنید. سپس، آن را داخل یخچال بگذارید تا برای حداقل یک ساعت استراحت کند.

در این فاصله، کره را همراه با سبزیجات، پیازچه و سیر داخل تابه‌ای نسبتاً گود بریزید و کمی تفت دهید. این کار را باید تا جایی ادامه دهید که کره ذوب شود. پس از یک ساعت، گوشت را به این ترکیبات آغشته کنید و اجازه بدهید تا برای حدود یک ساعت دیگر استراحت کند.

مرحله آخر از طرز تهیه استیک گوشت در ماهیتابه

تهیه استیک گوشت در ماهیتابه

بعد از مزه‌دار شدن گوشت استیک، نوبت به گریل کردن آن می‌رسد. برای این کار می‌توانید از تابه مخصوص گریل استفاده کنید. تابه گریل را با کمی کره یا روغن سرخ‌کردنی چرب کنید و روی حرارت بگذارید. وقتی تابه کاملاً داغ شد، گوشت استیک را داخل آن بگذارید و حدود پنج دقیقه صبر کنید تا یک طرف آن سرخ شود. سپس، آن را برگردانید تا سمت دیگر استیک هم سرخ شود. حالا یک چنگال داخل استیک فرو کنید تا مطمئن شوید که به اندازه کافی پخته شده است.

به طور کلی، چهار درجه برای پخت استیک وجود دارد؛ نیمه خام، نیمه پخته، تقریباً پخته و مغزپخت. شما می‌توانید با توجه به ذائقه خود، یکی از این درجه‌های پخت را انتخاب کنید. معمولاً برای پخت هر طرف از استیک نیمه خام به دو تا سه دقیقه، استیک نیمه پخته به چهار تا شش دقیقه، استیک تقریباً پخته به پنج تا هفت دقیقه و استیک مغزپخت به هفت تا نه دقیقه زمان نیاز دارید. البته، این مدت زمان بسته به تازگی یا نوع گوشت ممکن است کمی متفاوت باشد.

در نهایت، استیک را برای پنج دقیقه داخل فویل آلومینیومی بپیچید. این کار باعث آبدار شدن استیک می‌شود و به آن طعم جذاب‌تری می‌بخشد.

طرز تهیه استیک گوشت گوسفندی

برای طبخ استیک معمولاً از گوشت گوساله استفاده می‌کنند. بااین‌حال، ممکن است به طعم گوشت گوساله علاقه‌ای نداشته باشید. در این صورت، می‌توانید آن را با گوشت گوسفند بپزید. پخت استیک گوشت گوسفندی با روشی که برای طبخ استیک گوشت گوساله توضیح دادیم، تفاوتی ندارد. البته، از آنجایی که گوشت گوسفند در مقایسه با گوشت گوساله بوی زهم کمتری دارد، معمولاً برای مزه‌دار کردن آن فقط از سیر له شده، نمک و فلفل سیاه استفاده می‌کنند. به‌علاوه، گوشت گوسفند بافت لطیف‌تری دارد و برای پختن آن به زمان کمتری نیاز دارید.

طرز تهیه استیک گوشت با گوشت چرخ‌ کرده

استیک گوشت با گوشت چرخ‌ کرده

استیک گوشت چرخ‌کرده که با نام سالزبری استیک نیز شناخته می‌شود، یکی از جذاب‌ترین انواع استیک در دنیا به شمار می‌رود. برای طبخ این غذا با گوشت چرخ کرده، باید دستورپختی که در ادامه می‌خوانید را اجرا کنید.

مواد لازم استیک سالزبری دو نفره

گوشت چرخ کرده

۳۰۰ گرم

پیاز متوسط رنده شده

۱ عدد

نان سوخاری پودر شده

نصف فنجان

کره

نصف قاشق غذاخوری

تخم مرغ

۱ عدد

سس کچاپ

یک‌پنجم فنجان

آب

یک‌پنجم لیوان

آرد گندم

نصف قاشق غذاخوری

پودر خردل

یک‌سوم قاشق چای‌خوری

نمک و فلفل سیاه

به اندازه کافی

 

طرز تهیه استیک گوشت خانگی با گوشت چرخ ‌کرده

روش آماده‌سازی گوشت چرخ کرده برای این غذا به روشی که برای تهیه مایه همبرگر به کار می‌رود، شباهت دارد. برای آماده کردن گوشت این استیک باید گوشت چرخ کرده را با پیاز، تخم مرغ، پودر نان سوخاری، پودر خردل، نمک و فلفل ترکیب کنید. سپس، آن را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و به شکل استیک گرد در بیاورید. حالا گوشت استیک را داخل تابه گریل چرب و داغ شده بگذارید و دو طرف آن را با حرارت ملایم خوب سرخ کنید. پس از آن، استیک‌ها را کنار بگذارید تا سس استیک آماده شود.

پیاز خلالی خرد شده را همراه با کره تفت دهید تا سبک و بلوری شود. سپس، آرد گندم را به آن بیفزایید و کمی تفت دهید. بعد از یکی دو دقیقه، آب و سس کچاپ را به تابه اضافه کنید. وقتی سس داخل تابه غلیظ شد، استیک‌ها را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید تا دو طرف استیک برای چند دقیقه در این سس سرخ و پخته شوند. استیک سالزبری آماده است. می‌توانید آن را همراه با پوره سیب زمینی، سس قارچ یا سس دلخواه خود سرو کنید.

طرز تهیه استیک گوشت با سس قارچ

طرز تهیه استیک گوشت با سس قارچ

همان‌طور که اشاره شد، سس قارچ یکی از بهترین گزینه‌ها برای سرو استیک است. برای طبخ استیک گوشت با سس قارچ باید ابتدا مراحل مربوط به طرز تهیه استیک گوشت ساده را طبق آنچه در طرز تهیه استیک گوشت گوساله توضیح دادیم، اجرا کنید. سپس، آن را همراه با سس قارچ سرو کنید. طرز تهیه سس قارچ را هم در ادامه می‌خوانید.

مواد لازم سس قارچ برای ۴ نفر

قارچ خرد شده

۴۰۰ گرم

سیر رنده یا له شده

۲ حبه

شیر

۱ لیوان

کره

۴ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه

به اندازه کافی

خامه

۱ لیوان

 

دستورپخت سس قارچ

سیر را همراه با کره تفت دهید و اجازه بدهید تا عطر سیر در فضای آشپزخانه بپیچد. سپس، قارچ را به آن بیفزایید. وقتی آب قارچ کاملاً تبخیر شد، شیر و خامه را همراه با نمک و فلفل به آن اضافه کنید. حالا سس را به اندازه‌ای هم بزنید که غلیظ و آماده سرو با استیک گوشت شود.

طرز تهیه استیک گوشت با سس سویا

استیک گوشت با سس سویا

یکی دیگر از روش‌هایی که برای طبخ و سرو استیک گوشت به کار می‌روند، طرز تهیه استیک گوشت حرفه ای با سس سویا است. برای درست کردن این استیک باید گوشت را به سس سویا آغشته کرده و آن را گریل یا سرخ کنید.

مواد لازم استیک گوشت با سس سویا دو نفره

گوشت راسته گوساله

۲۰۰ گرم

سس سویا

نصف فنجان

سیر رنده یا له شده

۴ تا ۵ حبه

روغن زیتون

یک‌چهارم فنجان

نمک و فلفل سیاه

به اندازه کافی

 

دستورپخت استیک گوشت با سس سویا

ابتدا گوشت گوساله را به روشی که قبلاً توضیح داده شد، برای استیک آماده کنید و چربی آن را کاملاً بگیرید. سپس، سس سویا، سیر، روغن زیتون، نمک و فلفل را با هم ترکیب کنید. گوشت باید به این ترکیبات کاملاً آغشته شود. پس از آن، اجازه بدهید تا گوشت استیک برای یک تا چند ساعت داخل یخچال استراحت کند.

در نهایت، آن را داخل تابه گریل بگذارید و صبر کنید تا یک طرف استیک سرخ شود. سپس، مقداری از مایه مخصوص مزه‌دار کردن استیک را روی آن بریزید و آن را برگردانید تا سمت دیگر استیک هم مغزپخت و سرخ شود.  

طرز تهیه استیک گوشت در ماهیتابه رژیمی

طرز تهیه استیک گوشت گوساله رژیمی درست به همان ترتیبی است که در طرز تهیه استیک گوشت گوساله توضیح دادیم. البته، برای پخت این استیک به روغن نیازی نیست. اجازه بدهید تا تابه خوب داغ شود. سپس، گوشت استیک را داخل آن بگذارید و صبر کنید تا با حرارت ملایم به اندازه کافی گریل و مغزپخت شود.

طرز تهیه استیک گوشت در فر

طرز تهیه استیک گوشت در فر

طرز تهیه ی استیک گوشت در فر به این ترتیب است که باید ابتدا گوشت را مزه‌دار کنید و داخل یخچال بگذارید. پس از یکی دو ساعت آن را از یخچال خارج کنید تا دمای آن به دمای محیط برسد. سپس، تابه‌ای که بتوان در فر قرار داد انتخاب کنید و روی شعله گاز بگذارید. بعد از اینکه تابه داغ شد، گوشت استیک را داخل آن بگذارید و اجازه بدهید تا برای چند دقیقه دو طرف استیک کمی قهوه‌ای رنگ شوند. حالا تابه را به فر که قبلاً با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم شده، منتقل کنید و اجازه بدهید تا استیک به اندازه دلخواهتان گریل و پخته شود.

طرز تهیه استیک گوشت در هواپز

طرز تهیه استیک گوشت در هواپز

استیک گوشت می‌تواند یکی از غذاهای هواپزی باشد که در کمتر از نیم ساعت آماده می‌شوند. برای طبخ این غذا باید ابتدا گوشت استیک را به روشی که پیش از این توضیح دادیم آماده و مزه‌دار کنید. سپس، دمای هواپز را روی ۲۰۰ درجه تنظیم کنید. سینی آن را هم با فویل بپوشانید. در آخر، گوشت آماده شده را داخل هواپز بگذارید و صبر کنید تا به اندازه دلخواهتان پخته شود. پس از آن، گوشت را همراه با فویل از هواپز خارج کرده و حدود پنج دقیقه صبر کنید تا استیک آبدارتر و آماده سرو شود.

طرز تهیه استیک گوشت در اسنک‌ساز

طرز تهیه استیک گوشت در اسنک‌ساز

طرز تهیه استیک گوشت با ساندویچ‌ساز هم بسیار ساده است. برای این کار باید گوشت استیک آماده شده را روی صفحه گرم و چرب شده اسنک‌ساز بگذارید و صبر کنید تا استیک به اندازه دلخواهتان پخته شود.

طرز تهیه استیک گوشت با سرخ‌کن

برای طبخ استیک می‌توانید از دستگاه سرخ‌کن نیز استفاده کنید. گوشت استیک را آماده کنید. سپس، داخل سرخ‌کن اندکی روغن بریزید و دمای آن را روی ۲۰۰ درجه تنظیم کنید. در نهایت، گوشت را در سبد سرخ‌کن بگذارید و اجازه بدهید تا پخته و سرخ شود.

طرز تهیه استیک گوشت ذغالی

طرز تهیه استیک گوشت ذغالی

طرز تهیه استیک گوشت ترد و ذغالی یکی از روش‌های محبوب کسانی است که به طعم غذاهای کبابی و ذغالی علاقه دارند. برای طبخ این مدل استیک، باید ذغال را داخل منقل آماده کنید. سپس، گوشت استیک آماده و مزه‌دار شده را روی توری کباب‌پز قرار دهید و روی منقل بگذارید. حالا آن را مدام زیر و رو کنید تا استیک به اندازه دلخواهتان بپزد.

کلام آخر

استیک گوشت مانند مرغ گریل شده یا غذاهای شبیه به آن، یکی از محبوب‌ترین غذاهای بین‌المللی است. در این مطلب، درباره بهترین گوشت برای استیک، روش‌های پخت این غذا و درجه‌های مختلف پخت استیک توضیح دادیم. شما می‌توانید این غذای خوشمزه را برای یک روز تعطیل یا یک مهمانی خاص آماده و سرو کنید. بدون شک، طعم این غذا بی‌نظیر خواهد شد چون سرآشپز شمایید.

سؤالات متداول

بهترین گوشت برای تهیه استیک چیست؟

برای طبخ استیک گوشت می‌توانید از گوشت گوساله با برش‌های ریب آی، تی بن، پورت هاوس یا راسته استفاده کنید اما گوشت راسته گوساله از نظر اقتصادی مقرون‌ به صرفه‌تر است و طعم مطبوعی نیز دارد.