جوجه کباب یکی از غذاهایی است که روی سفرههای ایرانی به هر مناسبتی دیده میشود. فرقی نمیکند که این سفره مربوط به یک مراسم عزاداری باشد یا موضوع جشن و شادی باشد؛ بههرحال، این کباب خوشطعم معمولاً پای ثابت سفرههای ایرانی است. بااینحال، جوجه کباب غذایی مختص کشور ایران نیست. در سایر کشورهای خاورمیانه و کشورهای عربی نیز این غذا با دستورپختی خاص سرو میشود. در این مطلب از مامانپز، درباره طرز تهیه جوجه کباب عربی و ترفندهای خوشمزهتر شدن آن میخوانید.
طرز تهیه انواع جوجه کباب عربی

جوجه کباب یکی از انواع غذای عربی است که با طعم تند و تیزی که دارد شناخته میشود. البته، جوجه کباب عربی در هر کشور و منطقه عربی دستورپخت خاص خود را دارد. مهمترین تفاوتی که چلو جوجه کباب عربی با جوجه کباب ایرانی دارد این است که عربزبانها معمولاً از سس یا رب گوجه فرنگی برای طبخ این غذا استفاده میکنند. در مقابل، جوجه کباب ایرانی بدون سس گوجه فرنگی پخته میشود و این سس ممکن است در کنار جوجه کباب سرو شود.
جوجه کباب عربی با رب گوجه

همانطور که توضیح دادیم، جوجه کباب عربی معمولاً با سس یا رب گوجه فرنگی پخته میشود اما طرز تهیه جوجه کباب عربی به روش سنتی چگونه است؟ در ادامه، پاسخ این سؤال را میخوانید.
مواد لازم جوجه کباب عربی برای ۴ نفر
|
سینه یا فیله مرغ مکعبی خرد شده |
۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم |
|
سیر رنده شده |
۲ حبه |
|
پیاز بزرگ حلقهای خرد شده |
۱ عدد |
|
فلفل دلمهای متوسط حلقهای خرد شده |
۲ عدد |
|
جعفری ساطوری شده |
۱ قاشق غذاخوری |
|
کره |
۵۰ گرم |
|
ماست چکیده |
۶ قاشق غذاخوری |
|
آرد گندم |
۲ قاشق غذاخوری |
|
زعفران دمکرده |
به اندازه کافی |
|
رب گوجه فرنگی |
۲ قاشق غذاخوری |
|
روغن زیتون |
به اندازه کافی |
|
نمک، زردچوبه، پودر پاپریکا، فلفل سیاه و پودر سیر |
به اندازه کافی |
طرز تهیه جوجه کباب عربی برای 4 نفر
مزهدار کردن گوشت مرغ برای جوجه کباب اولین مرحله از طبخ جوجه کباب عربی است. برای این کار باید گوشت مرغ را همراه با سیر، پیاز، ماست، روغن زیتون، آرد، نمک و ادویهها درون ظرفی بریزید و آنها را خوب با هم ترکیب کنید. سپس، روی ظرف را با سلفون بپوشانید و اجازه بدهید تا گوشت مرغ برای دو تا سه ساعت داخل یخچال کاملاً مزهدار شود.
در این فاصله، سیر را با روغن زیتون تفت دهید. وقتی عطر سیر در فضای آشپزخانه پیچید، رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل سیاه را به آن بیفزایید. رب را به اندازهای تفت دهید که رنگ آن کاملاً باز شود. سپس، تابه را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا دمای ترکیبات داخل آن پایین بیاید.
وقتی سس گوجه فرنگی خنک شد، آن را همراه با فلفل دلمهای و جعفری ساطوری شده به گوشت مرغ اضافه کنید تا گوشت مرغ با این ترکیبات هم مزهدار شود. پس از آن، اجازه بدهید تا گوشت مرغ به مدت یک ساعت دیگر استراحت کند.
گوشت مرغ آماده شده را به سیخ بکشید و به زعفران و روغن زیتون آغشته کنید. در نهایت، جوجه کباب را روی منقلی که از قبل آماده کردهاید، بگذارید و مدام زیر و رو کنید تا جوجه کباب عربی کاملاً مغزپخت و آماده سرو شود.
جوجه کباب لبنانی

جوجه کبابی که لبنانیها درست میکنند، از نظر ظاهری و مواد اولیه با جوجه کباب عربی اصیل تفاوت چندانی ندارد. تنها نکتهای که طعم این جوجه کباب را کمی متمایز میکند، اضافه کردن ارده به ترکیباتی است که برای مزهدار کردن گوشت مرغ به کار میرود. برای طبخ این مدل جوجه کباب عربی برای ۴ نفر اغلب یک قاشق غذاخوری ارده به کار میرود.
طرز تهیه جوجه کباب مراکشی

جوجه کباب مراکشی با طعمی خامهای یکی دیگر از انواع جوجه کباب عربی است. این مدل جوجه کباب سس گوجه فرنگی ندارد اما در ترکیباتی که برای طعمدار کردن گوشت مرغ به کار میرود، خامه نیز به چشم میخورد.
مواد لازم جوجه کباب مراکشی برای ۸ نفر
|
سینه یا فیله مرغ مکعبی خرد شده |
۸۰۰ گرم |
|
سیر رنده شده |
۲ حبه |
|
پیاز بزرگ حلقهای خرد شده |
۲ عدد |
|
فلفل دلمهای بزرگ حلقهای خرد شده |
۲ عدد |
|
خامه صبحانه |
۸ قاشق غذاخوری |
|
ادویه گرام ماسالا |
۱ قاشق غذاخوری |
|
زعفران دمکرده |
۴ تا ۵ قاشق غذاخوری |
|
آبلیموی تازه |
۴ قاشق غذاخوری |
|
روغن زیتون |
۵ تا ۶ قاشق غذاخوری |
|
نمک و فلفل سیاه |
به اندازه کافی |
دستورپخت جوجه کباب مراکشی
دستورپخت این غذا با طرز تهیه جوجه کباب عربی مجلسی تفاوت چندانی ندارد. شما باید ابتدا گوشت مرغ را با سیر، نمک، فلفل سیاه، زعفران، خامه، روغن زیتون، آبلیمو و ادویه گرام ماسالا خوب مزهدار کنید. سپس، اجازه بدهید تا برای یکی دو ساعت درون یخچال استراحت کند.
پس از اینکه گوشت مرغ طعمدار شد، آن را همراه با فلفل دلمهای و پیاز به سیخ بکشید. در نهایت، روی حرارت ملایم ذغال منقل کباب کنید. البته، برای کباب کردن گوشت مرغ میتوانید از تابه نیز استفاده کنید. برای این کار، باید گوشت مرغ مزهدار شده، فلفل دلمهای و پیاز را روی سیخهای چوبی قرار دهید و داخل تابه از قبل گرم شده بگذارید تا با حرارت ملایم مغزپخت شود.
جوجه کباب شیش طاووق عربی

شیش طاووق نوعی جوجه کباب تند عربی با اصالت لبنانی است. این غذا معمولاً در کنار غذاهایی مانند سالاد تبوله و همراه با نان پیتا سرو میشود.
مواد لازم جوجه کباب شیش طاووق دو نفره
|
سینه یا فیله مرغ مکعبی خرد شده یا کتف و بال کبابی |
۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم |
|
ماست چکیده پرچرب |
۲ تا ۳ قاشق غذاخوری |
|
آبلیموی تازه |
۲ قاشق غذاخوری |
|
سیر رنده شده |
۱ حبه |
|
رب گوجه فرنگی |
۱ قاشق چایخوری |
|
نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز |
هر کدام یکچهارم قاشق چایخوری |
|
پودر زنجبیل، پودر آویشن، پودر دارچین، پودر پاپریکا و پودر اورگانو |
هر کدام نصف قاشق چایخوری |
|
روغن زیتون |
۲ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه جوجه کباب عربی خوشمزه شیش طاووق
گوشت مرغ را با نمک، ادویهها، سیر، روغن زیتون، آبلیمو، ماست و رب گوجه فرنگی کاملاً مزهدار کنید. سپس، روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را به مدت پنج تا شش ساعت داخل یخچال بگذارید. پس از اینکه گوشت مرغ کاملاً طعمدار شد، آن را به سیخ بکشید و روی منقلی که از قبل آماده کردهاید، کباب کنید.
کلام آخر
برای تهیه جوجه کباب عربی باید ابتدا گوشت مرغ را با ادویهها و ترکیباتی مانند ماست و خامه خوب مزهدار کنید. سپس، آن را مثل جوجه کباب ایرانی بپزید. برای طبخ جوجه کباب عربی که این روزها طرفداران بسیاری پیدا کرده، میتوانید از منقل، اجاق گاز یا فر استفاده کنید. این مدل جوجه کباب با طعمی متفاوت میتواند بهترین غذای سیزده به در، مهمانیها و دورهمیهای شما باشد.
سؤالات متداول
ادویه جوجه کباب عربی چیست؟
برای طبخ این کباب از نمک و ادویههایی مانند فلفل سیاه، فلفل قرمز، ادویه گرام ماسالا، پودر زنجبیل، پودر آویشن، پودر دارچین، پودر پاپریکا و پودر اورگانو استفاده میشود.
فرق جوجه کباب عربی با ایرانی چیست؟
در روش پخت جوجه کباب عربی، برای مزهدار کردن گوشت مرغ معمولاً از رب گوجه فرنگی استفاده میکنند اما در دستورپخت جوجه کباب ایرانی از این چاشنی استفاده نمیشود.

