فیله مرغ یکی از بهترین مواد پروتئینی برای طبخ انواع غذا محسوب می‌شود. این ماده پروتئینی هم طعم جذابی دارد و هم سریع پخته می‌شود. در این مطلب از مامان‌پز، طرز تهیه انواع غذا با فیله مرغ را می‌خوانید.

غذا با فیله مرغ و برنج

غذا با فیله مرغ و برنج

اگر به فکر طبخ یک غذای آسان برای ناهار هستید، به شما پلو فیله مرغ را پیشنهاد می‌دهیم. این غذای ساده و خوشمزه می‌تواند انرژی لازم برای یک روز شلوغ کاری را تأمین کند.

مواد لازم فیله مرغ و برنج برای ۴ تا ۵ نفر

برنج

۴ پیمانه

فیله مرغ

۷ تا ۸ عدد

پیاز متوسط

۲ عدد

آبلیموی تازه

۲ قاشق غذاخوری

خلال پسته و زرشک

برای تزیین

کره

به میزان کافی

نمک و فلفل سیاه

به میزان کافی

زعفران دم‌کرده

به میزان دلخواه

در مامانپز ثبتنام کن

طرز تهیه پلو فیله مرغ

برای پخت این غذا با فیله مرغ، باید ابتدا گوشت مرغ را آماده کنید. برای طعم‌دار کردن فیله مرغ، آن را همراه با آبلیمو، نمک، فلفل سیاه و زعفران داخل ظرفی بریزید و خوب ورز دهید. سپس، اجازه بدهید تا برای یکی دو ساعت داخل یخچال استراحت کند. در همین فاصله، برنج را با آب و نمک داخل قابلمه بریزید تا نیم‌پز شود. پس از آن، برنج را آبکشی و دم کنید.

در مرحله بعدی، باید فیله‌های مرغ را با کره و روغن سرخ کنید. برای این کار، می‌توانید فیله مرغ را با خلال دندان به شکل حلزونی بپیچید و محکم کنید تا فیله مرغ حلزونی سرخ شود. همچنین، می‌توانید آن را به شکل ساده سرخ کنید.

در نهایت، پلوی آماده شده را با فیله مرغ سرخ شده، زرشک تفت داده شده و خلال پسته خیس خورده تزیین و سرو کنید.

خورشت با فیله مرغ

خورشت با فیله مرغ

انواع خورشت با گوشت قرمز از خورشت قیمه گرفته تا قرمه سبزی با مرغ را می‌توان با گوشت فیله مرغ نیز درست کرد. با‌این‌حال، خورشت مرغی که با فیله مرغ آماده می‌شود، از همه مشهورتر و پرطرفدارتر است. این غذای خوشمزه مانند سایر خورشت‌هایی که با فیله مرغ درست می‌شوند، می‌تواند یک غذای رژیمی مخصوص کسانی باشد که از مصرف گوشت قرمز منع شده‌اند. 

مواد لازم خورشت فیله مرغ و آلو دو نفره

فیله مرغ

۴ تا ۶ عدد

پیاز بزرگ

۱ عدد

آلو بخارا خیس خورده

۶ تا ۸ عدد

رب گوجه فرنگی

یک‌دوم قاشق غذاخوری

نمک و ادویه‌ها شامل فلفل سیاه، زردچوبه و پودر دارچین

به میزان کافی

 

طرز تهیه خورشت با فیله مرغ و آلو

پیاز خلالی خرد شده را همراه با روغن تفت دهید تا سبک و بلوری شود. سپس، رب، نمک و ادویه‌ها را به آن اضافه کنید. پس از چند دقیقه تفت دادن رب گوجه فرنگی، مرغ را به تابه بیفزایید. مرغ باید کمی همراه با سایر ترکیبات تفت داده شود. پس از آن، یکی دو لیوان آب به آن اضافه کنید. وقتی آب به نقطه جوش رسید، آلوها را به تابه بیفزایید و اجازه بدهید تا خورشت فیله مرغ با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.

فیله مرغ گریل

فیله مرغ گریل

مرغ گریل شده یکی از غذاهای محبوب کارمندان است. این غذا در کمتر از یک ساعت آماده می‌شود و می‌توان آن را در هر شرایطی، به سرعت میل کرد. برای طبخ این غذا می‌توان از فیله مرغ نیز استفاده کرد. در ادامه، با روش گریل کردن فیله مرغ آشنا می‌شوید. لازم به ذکر است که برای مزه‌دار کردن مرغ می‌توانید از روش‌ها و مواد اولیه مختلفی استفاده کنید که در ادامه، با یکی از این روش‌ها آشنا می‌شوید.

مواد لازم فیله مرغ گریل برای ۴ نفر

فیله مرغ

۸ تا ۱۲ عدد (به ازای هر نفر ۲ تا ۳ عدد)

آبلیموی تازه

نصف قاشق غذاخوری

سرکه بالزامیک

یک‌دوم فنجان

روغن زیتون

۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه

به میزان کافی

 

طرز تهیه فیله مرغ در ماهیتابه

برای طبخ فیله مرغ گریل در تابه، باید ابتدا آن را همراه با ترکیباتی که به آنها اشاره شد، خوب مزه‌دار کنید و اجازه بدهید تا برای یک ساعت داخل یخچال استراحت کند. سپس، فیله مرغ را کمی با بیفتک‌کوب بکوبید تا کمی نازک شود.

پس از یک ساعت، فیله مرغ را درون تابه مخصوص گریل بگذارید و صبر کنید تا دو طرف آن با حرارت ملایم خوب مغزپخت و گریل شود.

فیله مرغ در هواپز

برای طبخ فیله مرغ گریل در هواپز، ابتدا آن را با ترکیبات دلخواه خود مزه‌دار کنید. سپس، درون سبد هواپزی که از قبل با دمای ۲۰۰ درجه گرم شده بگذارید و اجازه بدهید تا به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه گریل شود.

فیله مرغ در فر

فیله مرغ مزه‌دار شده را می‌توانید در فر نیز گریل کنید. برای این کار باید فر را با دمای ۲۳۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. سپس، صبر کنید تا فیله مرغ روی سینی فر به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه گریل و مغزپخت شود.

فیله سوخاری

فیله سوخاری

مرغ سوخاری یکی دیگر از انواع غذا با مرغ است. برای طبخ این فست فود خوشمزه می‌توان از فیله مرغ استفاده کرد. فیله مرغ سرخ شده و سوخاری در مقایسه با سایر انواع مرغ سوخاری سریع‌تر آماده می‌شود.

مواد لازم فیله سوخاری دو نفره

فیله مرغ

۲ تا ۳ عدد به ازای هر نفر

پیاز متوسط رنده شده

۱ عدد

آرد همه منظوره

۱ فنجان

ماست پرچرب چکیده

یک‌دوم پیمانه

نمک، فلفل سیاه، پودر پاپریکا، پودر پیاز و پودر سیر

 

هر کدام ۱ قاشق چای‌خوری

فلفل سفید، پودر آویشن، پودر پونه کوهی، پودر ریحان و خردل

 

هر کدام یک‌دوم قاشق چای‌خوری

پودر زنجبیل

یک‌چهارم قاشق چای‌خوری

سبزیجات معطر شامل گشنیز، جعفری و ترخون

به میزان دلخواه

روغن مخصوص سرخ کردنی

به میزان کافی

 

طرز تهیه فیله مرغ سوخاری

ابتدا فیله مرغ را با بیفتک‌کوب بکوبید تا به لایه‌ای نسبتاً نازک تبدیل شود. سپس، آن را با پیاز، ماست، سبزیجات معطر، نمک و فلفل سیاه ترکیب کنید و اجازه بدهید تا برای یکی دو ساعت داخل یخچال طعم‌دار شود.

پس از آن، آرد سفید را با نمک و ادویه‌ها ترکیب کنید و در ظرفی گود بریزید. فیله مرغ مزه‌دار شده را در این ظرف فرو ببزید و کمی تکان دهید تا آرد اضافی آن گرفته شود. سپس، آن را درون روغن سرخ کنید. بعد از اینکه فیله کاملاً سرخ شد، روغن اضافی آن را با پد جاذب روغن بگیرید تا آماده تزیین و سرو شود.

ساندویچ فیله مرغ

ساندویچ فیله مرغ

ساندویچ فیله مرغ یکی از بهترین انواع ساندویچ برای ناهار یا شام است. برای درست کردن این ساندویچ، باید ابتدا فیله مرغ را گریل کنید. سپس، آن را همراه با سسی که در ادامه دستورپخت آن را می‌خوانید، درون نان باگت بپیچید.

مواد لازم سس قارچ برای ۲ نفر

قارچ متوسط

۲ عدد

پنیر پیتزا

یک‌چهارم لیوان

پنیر چدار

۱ ورق

آبلیموی تازه

۱ قاشق چای‌خوری

سیر

۱ حبه

شیر به دمای محیط رسیده

یک‌چهارم لیوان

آرد سفید گندم

نصف قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سفید و پودر آویشن

هر کدام یک‌چهارم قاشق چای‌خوری

 

طرز تهیه سس قارچ مخصوص ساندویچ فیله مرغ

قارچ ورقه‌ای خرد شده را با کره یا روغن تفت دهید و به آن آبلیمو اضافه کنید. وقتی آب قارچ کاملاً تبخیر شد، سیر رنده شده را به آن بیفزایید. اجازه بدهید تا عطر سیر در فضای آشپزخانه بپیچد. سپس، آرد را به آن بیفزایید. بعد از چند دقیقه تفت دادن آرد، نوبت به شیر می‌رسد. شیر را اضافه کرده و صبر کنید تا به نقطه جوش برسد. در نهایت، پنیرها را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید تا سس کمی غلیظ و آماده سرو شود.

خوراک فیله مرغ با قارچ

خوراک فیله مرغ با قارچ

اگر به فکر پخت غذایی خوشمزه برای مهمان‌ها یا اعضای خانواده خود هستید، به شما خوراک فیله مرغ و قارچ را پیشنهاد می‌دهیم. این غذا با فیله مرغ دستورپخت و مواد اولیه نسبتاً ساده‌ای دارد.

مواد لازم خوراک فیله مرغ و قارچ برای ۴ نفر

فیله مرغ

۲ تا ۳ عدد به ازای هر نفر

آب نارنج تازه

۲ قاشق غذاخوری

شیر

۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

عسل

۱ قاشق چای‌خوری

سس سویا

۱ قاشق غذاخوری

سیر

۲ تا ۳ حبه

قارچ متوسط حلقه‌ای خرد و بخارپز شده

۸ تا ۱۰ عدد

هویج متوسط

در صورت تمایل ۱ عدد

نمک، فلفل سیاه و پودر آویشن

به میزان کافی

 

دستورپخت خوراک فیله مرغ و قارچ

فیله مرغ را با سس سویا، سیر، نمک، فلفل، عسل و آب نارنج ترکیب کنید و داخل یخچال بگذارید تا خوب طعم‌دار شود. در این فاصله، قارچ خرد شده را با روغن و سیر تفت دهید تا آب آن تبخیر شود. سپس، پودر آویشن و شیر را به آن بیفزایید. پس از یک دقیقه، شعله گاز را خاموش کنید.

فیله مرغ مزه‌دار شده را گریل کنید و سس آماده شده را روی آن بریزید. هویج بخارپز را هم در کنار آن بچینید تا این مدل خوراک مرغ آماده سرو شود.

فیله مرغ رژیمی

خوراک فیله مرغ و قارچ می‌تواند به غذایی رژیمی تبدیل شود. این خوراک بی‌نظیر ارزش غذایی بالایی دارد و در صورتی که با روغن زیتون یا بدون روغن و داخل دستگاه ایرفرایر طبخ شود، سالم‌تر خواهد بود. برای طبخ این غذا در هواپز، باید از دمای دمای ۲۰۰ درجه این دستگاه استفاده کنید. طبخ خوراک فیله مرغ رژیمی در هواپز به ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارد.

فیله مرغ پرتقالی

فیله مرغ پرتقالی

طرفداران مرغ پرتقالی حتماً از میل کردن فیله مرغ پرتقالی لذت خواهند برد. این غذا با فیله مرغ بسیار سریع‌تر از مرغ پرتقالی آماده می‌شود و طعم بی‌نظیری دارد.

مواد لازم فیله مرغ پرتقالی برای ۸ نفر

فیله مرغ

۲ تا ۳ عدد به ازای هر نفر

آب پرتقال تازه

۵ تا ۶ لیوان

آبلیموی تازه

۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

پیاز بزرگ

۱ عدد

زرشک خیس خورده

۴ تا ۶ قاشق غذاخوری

کره

۸۰ گرم

زعفران دم‌کرده

به میزان دلخواه

نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر پاپریکا، پودر سیر و پودر زنجبیل

به میزان کافی

 

طرز پخت فیله مرغ پرتقالی

فیله مرغ باید با نمک و ادویه‌ها مزه‌دار شود. در این فاصله، پیاز نگینی خرد شده را با کره تفت دهید تا سبک و بلوری شود. سپس، فیله را به آن بیفزایید و خوب سرخ کنید. بعد از سرخ شدن فیله‌ها، آب پرتقال و زعفران را به آن بیفزایید. اجازه بدهید تا فیله با حرارت ملایم بپزد. در نیم ساعت پایانی پخت، آبلیمو را به آن اضافه کنید. زرشک را هم تفت دهید و در همین زمان به ظرف خوراک بیفزایید. پس از اینکه خوراک فیله مرغ پرتقالی جا افتاد، آن را با خلال پسته خیس خورده تزیین کرده و در کنار پلوی زعفرانی سرو کنید.

خوراک فیله مرغ با سبزیجات

خوراک فیله مرغ را می‌توانید با سبزیجات دلخواه خود بپزید. طرز تهیه این خوراک با دستورپخت خوراک مرغ که قبلاً توضیح دادیم، تفاوتی ندارد. معمولاً برای طبخ خوراک فیله مرغ با سبزیجات، علاوه بر فیله مرغ از سیب زمینی، کدو سبز، قارچ و هویج استفاده می‌کنند.

فیله مرغ ایتالیایی

فیله مرغ ایتالیایی

این خوراک ایتالیایی یک غذای نونی خوشمزه و جدید برای مهمانی‌ها به شمار می‌رود. اگر مهمانانی سرزده دارید، این خوراک سریع و جذاب را برای آنها آماده کنید.

مواد لازم خوراک فیله مرغ ایتالیایی برای ۴ نفر

فیله مرغ

۲ تا ۳ عدد به ازای هر نفر

پیاز متوسط

۲ عدد

رب گوجه فرنگی

۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

روغن زیتون

به میزان لازم

قارچ خرد شده

نصف فنجان

آرد گندم

یک‌چهارم فنجان

فلفل تند

۱ عدد

سیر

۱ حبه

نمک و فلفل سیاه

به اندازه کافی

 

دستورپخت خوراک فیله مرغ ایتالیایی

فیله مرغ را به نمک، فلفل و آرد آغشته کرده و سرخ کنید. سپس، آن را با فلفل خرد شده، پیاز و سیر رنده شده و رب گوجه فرنگی ترکیب کنید و اجازه بدهید تا برای حدود نیم ساعت با حرارت ملایم بپزد. پس از آن، قارچ تفت داده شده را به آن بیفزایید و صبر کنید تا خوراک با حرارت ملایم جا بیفتد.

فیله مرغ فرانسوی

فیله مرغ فرانسوی

خوراک مرغ فرانسوی با سس سفید مخصوص، یکی دیگر از غذاهایی است که می‌توان برای طبخ آن از فیله مرغ استفاده کرد. در ادامه، دستورپخت این غذای بین‌المللی را می‌خوانید.

مواد لازم خوراک فیله مرغ فرانسوی دو نفره

فیله مرغ

۲ تا ۳ عدد به ازای هر نفر

آب مرغ

نصف پیمانه

قارچ خرد شده

۱ پیمانه

فلفل دلمه‌ای خرد شده

یک‌سوم پیمانه

آبلیموی تازه

۱ تا ۲ قاشق چای‌خوری

سس بشامل

۱.۵ پیمانه

خامه صبحانه

۱ پیمانه

نمک، پودر تخم گشنیز و فلفل سیاه

به میزان کافی

 

طرز تهیه خوراک فیله مرغ فرانسوی

ابتدا فیله مرغ را با نمک و ادویه‌ها مزه‌دار کنید. در این فاصله که گوشت مرغ مزه‌دار می‌شود، قارچ را همراه با فلفل دلمه‌ای تفت دهید و به آن سس بشامل و آب مرغ بیفزایید. فیله مرغ را روی سینی فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد بچینید و نیمی از ترکیبات آماده شده با قارچ را روی آن بریزید. حالا صبر کنید تا فیله مرغ به مدت ۱ ساعت بپزد.

در همین فاصله، آبلیمو را با خامه ترکیب کنید و روی حرارت بگذارید تا گرم شود. سپس، آن را به سس قارچ اضافه کنید. پس از پخت فیله مرغ، این سس را روی آن بریزید تا خوراک مرغ آماده سرو شود.

فیله مرغ با رب انار

فیله مرغ با رب انار

خوراک مرغ با سس گردو و رب انار غذایی خوشمزه است که می‌توان آن را با فیله مرغ نیز طبخ کرد. برای پختن این غذای شمالی کافیست دستورپختی که در ادامه می‌خوانید را اجرا کنید.

مواد لازم خوراک فیله مرغ با رب انار برای ۴ نفر

فیله مرغ

۲ تا ۳ عدد به ازای هر نفر

پیاز متوسط خرد شده

۱ عدد

سیر له شده

۱ تا ۲ حبه

رب انار

۱ پیمانه

مغز گردوی خرد شده

یک‌دوم پیمانه

زعفران دم‌کرده

به میزان دلخواه

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه

به اندازه کافی

کره

به اندازه کافی

 

طرز تهیه خوراک مرغ با سس گردو و رب انار

فیله مرغ را با نمک و ادویه‌ها مزه‌دار کنید. سپس، پیاز را همراه با کره تفت دهید تا سبک و بلوری شود. بعد از آن، سیر له شده را اضافه کنید. وقتی عطر سیر در فضای آشپزخانه پیچید، زردچوبه و فلفل را به آن بیفزایید. پس از چند دقیقه، رب انار را به آن اضافه کنید. رب انار را کمی تفت دهید و در مرحله بعدی، مغز گردوی خرد شده را به آن بیفزایید. مغز گردو را کمی تفت دهید و در نهایت، به آن یکی دو لیوان آب بیفزایید.

فیله مرغ را سرخ کنید و وقتی که سس انار کمی غلیظ شد، به آن اضافه کنید. در نهایت، صبر کنید تا این خوراک خوب جا بیفتد. 

جدول ارزش غذایی فیله مرغ

کالری و جدول ارزش غذایی فیله مرغ

هر ۱۰۰ گرم فیله مرغ حدود ۱۶۵ کالری و مواد مغذی فراوانی دارد. در ادامه، با مهم‌ترین مواد مغذی موجود در هر ۱۰۰ گرم از این ماده پروتئینی آشنا می‌شوید.

مواد تشکیل‌دهنده و مغذی

ارزش غذایی

چربی

۱۴ گرم

پروتئین

۱۵ گرم

کربوهیدرات

۱۵ گرم

آهن

۰.۸۴ میلی‌گرم

کلسیم

۳۹ میلی‌گرم

سدیم

۵۲۷ میلی‌گرم

منیزیم

۲۹ میلی‌گرم

فسفر

۲۰۰ میلی‌گرم

کلسترول

۳۶ میلی‌گرم

ویتامین ای

۲.۲۲ میلی‌گرم

ویتامین ب ۳

۵.۹۱۷ میلی‌گرم

ویتامین ث

۰.۵ میلی‌گرم

ویتامین آ

۱۷.۷ میکروگرم

ویتامین دی

۰.۱۰ میکروگرم

ویتامین کا

۰.۵ میکروگرم

 

کلام آخر

فیله مرغ با ارزش غذایی فراوان یک ماده اولیه عالی برای پختن انواع غذا محسوب می‌شود. با استفاده از این ماده پروتئینی می‌توانید انواع خوراک، غذای پلویی، ساندویچ و حتی فست فود را آماده کنید. اگر برای پختن غذا فرصت کافی ندارید، می‌توانید همین حالا دست به کار شوید و یکی از انواع غذا با فیله مرغ را طبق دستورهای پختی که در این مطلب خواندید، آماده کنید.

سؤالات متداول

هر ۱۰۰ گرم فیله مرغ چقدر پروتئین دارد؟

۱۵ گرم.

فرق شنیسل و فیله مرغ چیست؟

فیله مرغ یکی از ترکیبات اصلی برای طبخ شنیسل مرغ است. فیله مرغ سوخاری از نظر ظاهری به شنیسل شباهت دارد اما برای طبخ این غذای سوخاری برخلاف شنیسل، از آرد سوخاری استفاده نمی‌کنند.

کالری فیله مرغ چقدر است؟

هر ۱۰۰ گرم فیله مرغ حدود ۱۶۵ کالری دارد.