رست بیف یکی از پرطرفدارترین انواع فست فود در ایران است. عاشقان این ساندویچ دوست‌داشتنی همیشه به دنبال بهترین رست بیف در رستوران‌های شهر هستند اما می‌توانید با تهیه مواد اولیه این ساندویچ، آن را در خانه درست کنید. طرز تهیه ساندویچ رست بیف و رازهای خوشمزگی آن تنها چیزی است که باید برای این کار بدانید. خوشبختانه، در این مطلب از مامان‌پز، هرآنچه باید برای درست کردن یک ساندویچ خوشمزه رست بیف بدانید را می‌خوانید. پس این شما و این روش تهیه یکی از محبوب‌ترین ساندویچ‌های دنیا.

طرز تهیه رست بیف ریش ریش

رست بیف ریش ریش اصل

رست بیف ساندویچ مشهوری است که مردم انگلستان و سواحل شمالی ماساچوست معتقدند که آن را ابداع کرده‌اند. این ساندویچ را می‌توان به عنوان یک ساندویچ برای ناهار یا شام سرو کرد و امکان سرو آن به صورت سرد یا گرم وجود دارد. البته، برای طبخ رست بیفی که در غرب پخته می‌شود، معمولاً از گوشتی دارای چربی فراوان استفاده می‌کنند. این گوشت در فر پخته می‌شود اما از آنجایی که گوشت موجود در ایران، به آن اندازه چربی ندارد، معمولاً رستوران‌ها و اغذیه‌فروشی‌های ایرانی آن را بدون فر می‌پزند. به این ترتیب، گوشت موجود در این ساندویچ خشک نمی‌شود. در ادامه، با روش تهیه این ساندویچ در خانه آشنا می‌شوید.

مواد لازم ساندویچ رست بیف گوشت دونفره

گوشت گوساله

۱۷۵ گرم

پیاز متوسط

۱ عدد

پنیر ورقه‌ای گودا

۲ تا ۴ عدد

قارچ

۱۲۵ گرم

سس فرانسوی

۱ قاشق غذاخوری

کاهوی خرد شده

به میزان کافی

نمک و ادویه‌ها شامل پودر کاری، فلفل سیاه، پودر رزماری، پودر سیر و پودر آویشن

به میزان کافی

نان باگت

۲ عدد

در مامانپز ثبتنام کن

روش تهیه ساندویچ رست بیف ساده

گوشت گوساله درون قابلمه بدون روغن تفت دهید تا آب بیندازد. سپس، پیاز و ادویه‌ها را به آن بیفزایید. وقتی پیاز نرم شد، یکی دو لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه بدهید تا گوشت مغزپخت شود. گوشت پخته و خنک شده را ریش ریش کنید و کنار بگذارید.

در مرحله بعدی، قارچ ورقه‌ای خرد شده را همراه با اندکی روغن و در صورت تمایل، چند قطره آبلیمو تفت دهید. سپس، گوشت ریش ریش شده را به آن اضافه کنید. بعد از یکی دو دقیقه، آب گوشت پخته شده را همراه با نمک به آن بیفزایید. وقتی ترکیبات ساندویچ رست بیف غلیظ شد، تابه را از روی حرارت بردارید و اجازه بدهید تا این ترکیبات کمی خنک شوند.

در نهایت، ترکیباتی که آماده کرده‌اید را همراه با کاهو، سس فرانسوی و پنیر داخل نان باگت بگذارید و ساندویچ را برای دو تا سه دقیقه در فر گرم کنید. به این ترتیب، ساندویچ رست بیف آماده سرو می‌شود.

ساندویچ رست بیف با سس قارچ

ساندویچ رست بیف با سس قارچ

رست بیف با سس قارچ یکی از پرطرفدارترین انواع ساندویچ است که می‌توانید در خانه آماده کنید. سس قارچ داخل این ساندویچ به سسی که برای طبخ غذاهایی مانند بیف استروگانف یا چیکن استروگانف به کار می‌رود، شباهت دارد.

مواد لازم ساندویچ رست بیف با سس قارچ دونفره

گوشت گوساله

۱۷۵ گرم

پیاز متوسط

۱ عدد

پنیر ورقه‌ای گودا

۲ تا ۴ عدد

قارچ

۱۲۵ گرم

شیر

یک‌چهارم لیوان

آرد سفید

نصف قاشق غذاخوری

خامه

۱.۵ قاشق غذاخوری

کره

به میزان کافی

نمک و ادویه‌ها شامل پودر کاری، فلفل سیاه، پودر رزماری، پودر سیر و پودر آویشن

به میزان کافی

نان باگت

۲ عدد

 

طرز تهیه ساندویچ رست بیف با سس قارچ

گوشت گوساله را به شکل نواری برش بزنید و داخل تابه‌ای گود تفت دهید. وقتی گوشت آب انداخت، پیاز و ادویه‌ها را به آن اضافه کنید. اجازه بدهید تا پیاز نرم شود. سپس، درب تابه را ببندید و صبر کنید تا گوشت گوساله سرخ و مغزپخت شود.

در این فاصله که گوشت گوساله می‌پزد، می‌توانید سس قارچ را آماده کنید. برای این کار باید قارچ خرد شده را همراه با کره تفت دهید. وقتی آب قارچ تبخیر شد، آرد را به آن بیفزایید. اجازه بدهید تا آرد برای چند دقیقه تفت بخورد. پس از آن، شیر را به تدریج به آن اضافه کنید. مقداری نمک، فلفل سیاه و پودر آویشن نیز در مرحله بعدی اضافه کنید تا کاملاً با سایر مواد ترکیب شود. سپس، خامه را به تابه بیفزایید و آن را هم بزنید تا سس یکدستی درست شود. در نهایت، پنیر را داخل تابه بریزید و هم بزنید تا آب شود.

در نهایت، گوشت گوساله آماده شده را همراه با سس قارچ داخل نان باگت بریزید تا این ساندویچ خوشمزه آماده سرو شود.

ساندویچ رست بیف ارمنی

ساندویچ رست بیف ارمنی

ساندویچ رست بیف از گذشته تا امروز یکی از ساندویچ‌های مشهور اغذیه‌فروشی‌های ارمنی بوده که با نام رست‌ بیف ویژه موسیو آنتوان نیز شناخته می‌شود.

مواد لازم رست بیف ارمنی برای ۴ نفر

گوشت مغز ران گوساله

۱ کیلوگرم

سیر

۱ عدد

هویج متوسط

۱ عدد

کرفس

۱ شاخه

گشنیز و ترخون

۱ دسته کوچک

نمک و فلفل سیاه

به میزان کافی

آرد سفید

۱ قاشق غذاخوری

کره

به میزان کافی

پودر جوز هندی

نوک ۱ قاشق چای‌خوری

 

طرز تهیه ساندویچ رست بیف ارمنی

برای درست کردن این ساندویچ معمولاً از مغز ران گوساله استفاده می‌کنند. این گوشت به شکل یکدستی برش زده می‌شود و روی آن شکاف‌هایی ایجاد می‌کنند. داخل این شکاف‌ها حبه‌های سیر قرار می‌دهند. گوشت مزه‌دار شده به این روش برای یکی دو ساعت داخل یخچال قرار می‌گیرد. سپس، آن را همراه با مقداری روغن داخل قابلمه داغی می‌گذارند تا رنگ آن تغییر کند. پس از آن، به قابلمه یک فنجان آب، هویج، سیر تازه، کرفس، گشنیز، ترخون، نمک و فلفل سیاه میفزایند و اجازه می‌دهند تا گوشت با حرارت ملایم به مدت چهار تا پنج ساعت مغزپخت شود.  پس از آن، اجازه بدهید تا گوشت برای ده دقیقه خنک شود.

در این فاصله، کره را همراه با آرد تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود. سپس، آب گوشت باقی‌مانده از پخت گوساله را همراه با اندکی فلفل سیاه و به اندازه نوک قاشق جوز هندی به آن بیفزایید. حالا آن را مدام هم بزنید تا سس غلیظ شود.

در نهایت، گوشت گوساله را به صورت نازک برش بزنید. سپس، داخل نان باگت را به کره آغشته کنید و گوشت برش زده شده را داخل آن بگذارید. حالا خیارشور خرد شده، پیاز و جعفری خرد شده و اندکی از سس آماده شده را به آن اضافه کنید تا رست بیف ارمنی آماده سرو شود.

طرز تهیه ساندویچ رست بیف مرغ

ساندویچ رست بیف مرغ

رست چیکن یا رست بیف مرغ نوعی ساندویچ رست بیف خانگی یا رستورانی با دستورپختی ساده‌تر است. این ساندویچ خوشمزه در مدت زمان کوتاهتری نیز آماده می‌شود.

مواد لازم رست چیکن دونفره

سینه مرغ چرخ کرده 

۲۰۰ گرم

فلفل دلمه‌ای خرد شده

یک‌چهارم لیوان

قارچ متوسط خرد و تفت داده شده

۳ عدد

ذرت آبپز

یک‌چهارم لیوان

هویج رنده شده

یک‌چهارم لیوان

پنیر چدار رنده شده

یک‌چهارم لیوان

کالباس خرد شده

یک‌چهارم لیوان

زرده تخم مرغ

۱ عدد

زعفران دم‌کرده

به میزان کافی

کره

به میزان کافی

نمک، پودر آویشن، فلفل سیاه، پودر سیر و پودر پاپریکا

به میزان کافی

نان باگت

۲ عدد

 

روش تهیه رست چیکن

برای درست کردن ترکیبات این ساندویچ خانگی، باید ابتدا گوشت مرغ چرخ کرده را همراه با ذرت، هویج، قارچ، زرده تخم مرغ، پنیر، فلفل دلمه‌ای، نمک و ادویه‌ها خوب ورز دهید. سپس، اجازه بدهید تا این ترکیبات برای یک ساعت داخل یخچال استراحت کنند.

پس از آن، فویل آلومینیومی را چرب کنید و مایه رست چیکن را روی آن پهن کنید. می‌توانید روی این مایه کمی سس کچاپ نیز بریزید. فویل را رول کنید تا مایه رست چیکن حالت بگیرد. سپس، آن را از فویل خارج کرده و داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد بگذارید تا برای یکی دو ساعت بپزد. در دقایق پایانی پخت مایه گوشت، آن را با بخش گریل فر ترد و طلایی کنید.

مایه رست چیکن آماده شده را برش بزنید و همراه با سس دلخواه خود داخل نان باگت بگذارید تا آماده سرو شود.

ساندویچ رست بیف ایتالیایی

ساندویچ رست بیف ایتالیایی

این مدل ساندویچ رست بیف به همان روشی که در طرز تهیه رست بیف با گوشت ریش ریش توضیح دادیم، آماده می‌شود. البته، ایتالیایی‌ها برای درست کردن این ساندویچ معمولاً از نان چاباتا استفاده می‌کنند.

ساندویچ رست بیف با قارچ و پنیر

رست بیف با قارچ و پنیر به همان روشی که برای آماده کردن رست بیف با گوشت ریش ریش توضیح دادیم، آماده می‌شود. برای درست کردن این ساندویچ می‌توانید از خیارشور، گوجه فرنگی و کاهوی خرد شده نیز استفاده کنید اما توجه داشته باشید که هنگام گرم کردن ساندویچ در فر، نباید این ترکیبات داخل آن باشند. ابتدا ساندویچ را داخل فر بگذارید تا پنیر آن آب شود. سپس، کاهو، گوجه فرنگی و خیارشور را به آن اضافه کنید.

ساندویچ رست بیف با زبان گوساله

رست بیف با زبان گوساله

برای درست کردن این مدل رست بیف، باید ابتدا گوشت زبان گوساله را همراه با برگ بو، چوب دارچین، سیر، پیاز، نمک و زردچوبه بپزید. سپس، آن را به صورت ریش ریش دربیاورید و طبق آنچه در طرز تهیه ی ساندویچ رست بیف با گوشت ریش ریش توضیح دادیم، آماده کنید.

ساندویچ رست بیف با خامه

برای درست کردن ترکیبات این ساندویچ، باید ابتدا گوشت گوساله را به روشی که در طرز تهیه رست بیف با گوشت ریش ریش توضیح دادیم، بپزید و کنار بگذارید. سپس، پیاز را تفت دهید تا سبک و بلوری شود. بعد از آن، آرد را همراه با خامه اضافه کنید. وقتی خامه به نقطه جوش رسید، گوشت پخته و ریش ریش شده را به آن بیفزایید. اجازه بدهید تا سس رست بیف به غلظت لازم برسد. سپس، آن را داخل نان باگت بگذارید و سرو کنید.

ساندویچ رست بیف بوقلمون

ساندویچ رست بیف بوقلمون

این غذا با گوشت بوقلمون به اندازه سایر مدل‌های رست بیف محبوبیت دارد. رست بیف بوقلمون نیز بسیار ساده آماده می‌شود و می‌تواند یک ناهار خوشمزه برای محل کار شما باشد.

مواد لازم رست بیف بوقلمون دونفره

گوشت بوقلمون

۲۵۰ گرم

پیاز کوچک

۱ عدد

فلفل دلمه‌ای خرد شده

یک‌دوم فنجان

کره به دمای محیط رسیده

۱ فنجان

رب گوجه فرنگی

۱ قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی کوچک

۱ عدد

نمک و فلفل سیاه

به میزان کافی

نان باگت

۲ عدد

 

طرز تهیه رست بیف با گوشت بوقلمون

پیاز را همراه با کره تفت دهید تا سبک و بلوری شود. سپس، گوجه فرنگی خرد شده را به آن بیفزایید. وقتی آب گوجه فرنگی تبخیر شد، آن را با قاشق له کنید. سپس، فلفل دلمه‌ای، رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را به آن بیفزایید. در نهایت، گوشت بوقلمون را به این ترکیبات اضافه کنید و اجازه بدهید تا با حرارت ملایم مغزپخت شود.

وقتی گوشت بوقلمون آماده شد، آن را برش بزنید و همراه با خیارشور و سس دلخواه خود داخل نان باگت بریزید. می‌توانید به این ترکیبات پنیر ورقه‌ای چدار نیز اضافه کنید تا ساندویچ خوشمزه‌تر شود.

ارزش غذایی ساندویچ رست بیف

ارزش غذایی این ساندویچ به ترکیبات آن بستگی دارد. بااین‌حال، یک ساندویچ رست بیف ساده دارای حدود ۲۴۰ کالری انرژی، ۱۰ گرم چربی، ۲۲ گرم کربوهیدرات و ۱۵ گرم پروتئین است.

کلام آخر

امروزه ساندویچ رست بیف در کنار غذاهایی مانند همبرگر، مرغ سوخاری، پیتزا رست بیف یا سایر فست فودها جزو غذاهای محبوب کافه‌ها یا رستوران‌های مشهور است. برای درست کردن این ساندویچ خوشمزه می‌توانید یکی از دستورهای پختی که در این مطلب خواندید را اجرا کنید. به این ترتیب، یک ساندویچ خانگی هیجان‌انگیز برای روزهای پرمشغله اداری خواهید داشت.

سؤالات متداول

کالری ساندویچ رست بیف چقدر است؟

حدود ۲۴۰ کالری.