اگر همیشه در منوی رستورانها به دنبال غذاهای دریایی هستید، به احتمال بسیار طعم انواع غذا با میگو را میپسندید. شاید در گذشتهای نه چندان دور، میگو همانند ماهی طرفدار نداشت اما امروزه غذاهایی که با میگو درست میشوند، جزو محبوبترین غذاهای دریایی به شمار میروند و افراد بسیاری برای چشیدن طعم این غذاهای خوشمزه راهی مشهورترین رستورانهای شهر میشوند. بنابراین، اگر قرار است یک مهمانی به یاد ماندنی برگزار کنید، این غذاهای دریایی میتوانند به جذابتر شدن میز ناهار یا شام شما کمک کنند. در این مطلب از مامانپز، با طرز تهیه ۲۳ مدل غذا با میگو آشنا میشوید. انتخاب این غذاها برای مهمانی پیش رو، به ذائقه مهمانها و ذوق خودتان بستگی دارد.
خوراک میگو با سیب زمینی
برخی از خوراکهایی که با میگو درست میشوند، سیب زمینی نیز دارند. انواع سیب زمینی اگر به درستی انتخاب شده و در کنار میگو طبخ شوند، غذاهایی با طعمهای استثنائی و شگفتانگیز ایجاد خواهند کرد. برای انتخاب و طبخ غذا با میگو و سیب زمینی، میتوانید از نمونههایی که در ادامه با آنها آشنا میشوید، شروع کنید.
۱. میگو بندری

خوراک بندری یکی از پرطرفدارترین غذاهای جنوبی است که برای طبخ آن میتوانید از میگو نیز استفاده کنید. این غذای جذاب با میگو در کمتر از یک ساعت آماده میشود.
برای پختن این غذا با میگو، باید ابتدا سیب زمینی را به صورت نگینی خرد کنید و جداگانه تفت دهید. سپس، سیر و پیاز را تفت دهید. وقتی عطر سیر در فضای آشپزخانه پیچید و پیاز سبک و بلوری شد، نمک، زردچوبه و فلفل را به آن بیفزایید. اجازه بدهید تا سیر و پیاز با ادویهها ترکیب شوند. پس از آن، میگوی پاککرده را به آن اضافه کنید. میگو باید خوب سرخ شود. سپس، رب گوجه فرنگی را داخل تابه بریزید و تفت دهید تا رنگ آن کاملاً باز شود. در نهایت، سیب زمینی تفت داده شده را به این خوراک میگو اضافه کنید و تفت دهید تا میگو بندری آماده سرو شود.
۲. میگو و سبزیجات
خوراک میگو و سبزیجات یک غذای دریایی سبک و پرانرژی برای روزهای شلوغ اداری است. میتوانید این غذای آسان برای ناهار را در خانه آماده کرده و در محل کار گرم و نوش جان کنید.
برای درست کردن این غذای هیجانانگیز، باید هویج خلالی خرد شده را همراه با اندکی روغن تفت دهید. وقتی که هویج نرم شد، سیب زمینی خلالی خرد شده، فلفل دلمهای حلقهای خرد شده، پیاز خلالی خرد شده و کدو سبز نواری خرد شده را همراه با نمک، فلفل سیاه و پودر پاپریکا به آن بیفزایید. سبزیجات را به اندازهای تفت دهید که نرم شوند. سپس، میگوی پاککرده را به آنها اضافه کنید و آنقدر تفت دهید که پخته شود. حالا چند دقیقه صبر کنید تا خوراک میگو و سبزیجات با حرارت ملایم کمی جا بیفتد.
انواع میگو کبابی
خوشمزه ترین غذا با میگو معمولاً غذایی است که با میگوی کبابی آماده میشود. شما میتوانید میگو را مطابق با یکی از دستورهای پختی که در ادامه میخوانید، کباب کنید و آن را برای طبخ غذاهای دریایی با میگو مثل انواع سالاد به کار ببرید.
۳. میگو کبابی در هواپز

میگو کبابی در دستگاه ایرفرایر با کمترین میزان روغن آماده میشود و میتواند غذای دریایی مناسبی برای افرادی باشد که رژیم لاغری دارند. برای طبخ این مدل میگوی کبابی باید میگو را به روشی که توضیح دادیم، مزهدار کنید. سپس، آن را درون سینی هواپز بگذارید و صبر کنید تا به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با دمای ۱۹۵ درجه فارنهایت مغزپخت و کبابی شود.
۴. میگو کبابی در توستر
برای درست کردن میگو کبابی میتوان از توستر استفاده کرد. ابتدا میگو را با زعفران دمکرده، روغن زیتون، پودر سیر، آبلیموی تازه، نمک، فلفل سیاه و پودر پاپریکا خوب مزهدار کنید. سپس، اجازه بدهید تا میگو برای چند ساعت در یخچال استراحت کند. در نهایت، میگوی طعمدار شده به این روش را در سینی چرب شده توستر بگذارید و صبر کنید تا به مدت ۲۰ دقیقه با دمای ۲۰۰ درجه گریل و مغزپخت شود.
۵. میگو کبابی در فر
برای درست کردن مدل میگو کبابی، ابتدا آن را با مواد اولیهای که توضیح داده شد، مزهدار کنید. پس از یکی دو ساعت، میگو را از یخچال خارج کرده و همراه با فلفل دلمهای و گوجه فرنگی خرد شده داخل سیخ چوبی بگذارید. مواد مرینیت میگو را داخل ظرفی مناسب برای فر بریزید و سیخهای میگو را روی آن ظرف بچینید. حالا ظرف را داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۳۰۰ درجه فارنهایت بگذارید و صبر کنید تا میگو به مدت ۲۰ دقیقه در فر کباب شود.
۶. میگو کبابی روی منقل

ابتدا میگو را با سیر رنده شده، کره، آبلیموی تازه، زعفران دمکرده، نمک، فلفل سیاه و روغن زیتون مزهدار کنید. پس از یکی دو ساعت استراحت کردن میگو داخل یخچال، آن را داخل سیخ قرار دهید. سیخهای میگو را روی منقل آماده شده بگذارید و صبر کنید تا با حرارت ملایم خوب مغزپخت و کباب شود. برای خوشمزهتر شدن این کباب میتوانید هنگام پخت روی میگوها مقداری کره و زعفران دمکرده که با هم مخلوط شدهاند، بمالید.
۷. میگو تندوری
میگو تندوری معمولاً با برنج قهوهای هندی سرو میشود و برای کسانی که به دنبال طرز تهیه غذا با میگو مجلسی هستند، یکی از بهترین گزینهها به شمار میرود.
برای طبخ این غذای مجلسی برای ناهار باید ابتدا میگو را با ترکیبی از پودر گرام ماسالا، ماست چکیده، پودر زیره، پودر تخم گشنیز، نمک، زردچوبه، آبلیموی تازه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زنجبیل و سیر رنده شده، شنبلیله خشک شده و روغن مایع خوب مزهدار کنید. پس از یکی دو ساعت استراحت کردن میگو داخل یخچال، آن را به یکی از روشهایی که پیش از این توضیح دادیم، کباب کنید. میگوی تندوری با برنج قهوهای و گشنیز ساطوری شده سرو میشود.
غذا با میگو و برنج
غذاهای پلویی همیشه طرفداران خاص خود را دارند. بنابراین، ممکن است برخی از مهمانهای شما روی میز شام یا ناهار به دنبال غذاهای دریایی باشند که با میگو و برنج درست شدهاند. برای اینکه این دسته از مهمانها را خوشحال کنید، میتوانید غذاهایی که در ادامه با دستورپخت آنها آشنا میشوید را سرو کنید.
۸. میگو پلو

میگو پلو بوشهری یکی از مشهورترین غذاهای جنوبی ایران است که میز ناهار یا شام شما را رنگینتر میکند. برای پخت این غذای جنوبی باید میگوی پاک کرده را همراه با نمک، زردچوبه، پودر کاری، تخم گشنیز، پودر زنجبیل و فلفل سیاه مزهدار کنید و اجازه بدهید تا برای چند ساعت داخل یخچال بماند.
در ادامه، پیاز و سیر را تفت دهید تا پیاز سبک و بلوری شود و عطر سیر در فضای آشپزخانه بپیچد. سپس، زعفران دمکرده، نمک و ادویههایی که از آنها نام بردیم را به آن اضافه کنید. پس از چند دقیقه، میگوی مزهدار شده را داخل تابه بریزید. میگو باید خوب سرخ شود. بعد از آن، عصاره تمر هندی را به آن بیفزایید. ترکیبات درست شده در تابه را همراه با برنج نیمپز آبکشی شده درون قابلمه بریزید و میگو پلو را دم کنید. در صورتی که طعم شوید در این غذا را میپسندید، میتوانید هنگام اضافه کردن برنج، مقداری شوید خشک شده نیز به آن بیفزایید.
۹. دمپختک میگو
یکی از انواع دمپختک که در جنوب پخته میشود، دمپختک میگو است. این غذا با میگو بسیار ساده و در مدت زمانی نسبتاً کوتاه آماده میشود.
برای طبخ دمپختک میگو باید ابتدا پیاز نگینی خرد شده را همراه با سبزیجات معطر مانند گشنیز و شنبلیله داخل قابلمه تفت دهید. وقتی سبزی سرخ شد، به آن سیر رنده شده بیفزایید. اجازه بدهید تا عطر سیر در هوا بپیچد. سپس، میگوی پاک کرده، نمک، زردچوبه، ادویه جنوبی و پودر لیمو عمانی را به آن اضافه کنید. وقتی میگو کاملاً سرخ شد، برنج خیس خورده را همراه با مقداری آب درون قابلمه بریزید. صبر کنید تا آب برنج تبخیر شود. در نهایت، آن را دم کنید.
۱۰. مجبوس میگو

مجبوس یا مکبوس نوعی غذای عربی است که اغلب با مرغ پخته میشود اما مجبوس میگو نیز غذای دریایی جذابی است. برای پختن این غذای خوشمزه دریایی باید سیر و پیاز را همراه با زنجبیل رنده شده، گوجه فرنگی خرد شده، رب گوجه فرنگی، نمک، زردچوبه، ادویه کاری، پودر دارچین، پودر فلفل قرمز و سیاه، زعفران دمکرده، پودر هل و میخک و فلفل سبز تند خرد شده تفت دهید. پس از چند دقیقه، گشنیز و شوید تازه ساطوری شده را به آن بیفزایید. وقتی سبزی سرخ شد، به آن مقداری آب اضافه کنید. اجازه بدهید تا آب به نقطه جوش برسد. در نهایت، برنج خیس خورده را به آن بیفزایید. وقتی آب غذا تبخیر شد، آن را مثل دمپختک دم کنید.
غذا با میگو و قارچ
قارچ ماده اولیه مناسبی برای پخت انواع خوراک میگو است. این ماده پروتئینی به غذاهای دریایی با میگو طعم جذابی میبخشد. در ادامه، با نمونههایی از این خوراکها آشنا میشوید.
۱۱. خوراک میگو با قارچ و گوجه فرنگی

سیر را تفت دهید و به آن فلفل دلمهای رنگی، گوجه فرنگی و قارچ اضافه کنید. پس از کمی تفت دادن این ترکیبات، میگو را همراه با پودر آویشن، پودر فلفل سیاه، نمک و پودر پاپریکا اضافه کنید. حالا درب تابه را ببندید و اجازه بدهید تا این خوراک با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
۱۲. خوراک میگو با قارچ و گوشت چرخ کرده
خوراک میگو با گوشت چرخ کرده یکی دیگر از غذاهای دریایی با طعمی شگفتانگیز است. طرز تهیه غذا با میگو، قارچ و گوشت چرخ کرده به مهارت آشپزی چندانی نیاز ندارد و حتی اگر به تازگی وارد دنیای آشپزی شده باشید هم میتوانید آن را بپزید.
برای پخت این خوراک، باید پیاز را تفت دهید و گوشت چرخ کرده را به آن بیفزایید. وقتی گوشت سرخ شد، به آن نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، میگوی سرخ شده و قارچ و فلفل دلمهای تفت داده شده اضافه کنید. حالا اجازه بدهید تا خوراک با حرارت ملایم خوب جا بیفتد و آماده سرو شود.
پیش غذا با میگو
میگو با گوشت سبکی که دارد، گزینهای مناسب برای درست کردن انواع پیش غذای دریایی است. در ادامه، با نمونههایی از این پیش غذاها آشنا میشوید.
۱۳. سالاد میگو کبابی
همانطور که پیش از این هم اشاره کردیم، میگو کبابی میتواند یکی از مواد اولیه سالاد دریایی باشد. برای درست کردن سالاد میگو راههای مختلفی دارید که یکی از آنها استفاده از میگو در سالادی سبز است. میگوی کبابی را درون ظرف سالاد با کاهوی فرانسوی و گوجه فرنگی خرد شده ترکیب کنید. برای تهیه سس این سالاد نیز روغن زیتون را با سرکه بالزامیک، نمک، فلفل سیاه، پودر پاپریکا و پودر سیر ترکیب کنید. منظره این سالاد خوشمزه روی میز ناهار یا شام شما چشمان هر مهمانی را به خود خیره خواهد کرد.
۱۴. دو پیازه میگو

دوپیازه میگو نوعی غذا با میگو ساده است که میتواند به بهترین پیش غذای مهمانی شما نیز تبدیل شود. پیاز نگینی خرد شده را با سیر رنده شده، نمک، زردچوبه، پودر سیر، پودر پاپریکا، پودر تخم گشنیز و فلفل سیاه تفت دهید. سپس، گوجه فرنگی رنده شده را به آن بیفزایید. اجازه بدهید تا آب گوجه فرنگی تبخیر شود. پس از آن، میگوی سرخ شده را به آن اضافه کنید. پس از چند دقیقه پخت با حرارت ملایم، این خوراک آماده سرو خواهد بود.
۱۵. خوراک کاری میگو
این خوراک هندی با طعمی تند و تیز به یکی از بهترین پیش غذاهای میز مهمانی شما تبدیل خواهد شد. ابتدا سیر و پیاز را همراه با نمک، پودر کاری، پودر زنجبیل، پودر پاپریکا، پودر فلفل قرمز، پودر تخم گشنیز، پودر زیره، نمک و زردچوبه خوب سرخ کنید. سپس، به آن گوجه فرنگی رنده شده بیفزایید. وقتی آب گوجه فرنگی تبخیر شد، شیر نارگیل را به تابه اضافه کنید. بعد از اینکه این ترکیبات شروع به جوشیدن کردند، میگو که از قبل سرخ کردهاید را به آنها اضافه کنید. حالا خوراک کاری میگو باید با حرارت ملایم جا بیفتد.
غذا با میگو سوخاری
غذا با میگو سرخ شده همیشه جزو غذاهای محبوب کودکان است. برای درست کردن این غذاها میتوانید از نمونههایی که در ادامه با آنها آشنا میشوید، الهام بگیرید.
۱۶. میگو سوخاری

میگو را با سیر رنده شده، آبلیموی تازه، سس کچاپ، سس خردل، نمک و فلفل مزهدار کنید. سپس، آن را به ترتیب در سه ظرف حاوی آرد سفید، تخم مرغ همزده و آرد سوخاری فرو ببرید. حالا آن را کمی روی پیشخوان آشپزخانه تکان دهید تا مواد اضافی آن گرفته شود. در نهایت، میگو را با حرارت ملایم سرخ کنید.
۱۷. ساندویچ میگو سوخاری

میگو سوخاری را به روشی که توضیح دادیم، آماده کنید. سپس، آن را همراه با کاهو، گوجه فرنگی، خیارشور و پنیر گودای ورقهای داخل نان ساندویچی بگذارید. ساندویچ را داخل فر یا مایکروویو بگذارید تا پنیر آن آب شده و ساندویچ آماده سرو شود.
انواع غذا با میگو چرخ کرده
گوشت میگوی چرخ کرده نیز میتواند ماده اولیه مناسبی برای طبخ انواع کوکو، کتلت و خوراک باشد. کافیست کمی خلاقیت داشته باشید. برای طبخ انواع غذا با میگو چرخ کرده، میتوانید از نمونههایی که در ادامه میخوانید، الهام بگیرید.
۱۸. برگر میگو
اگر میخواهید طعم یک برگر جدید را بچشید، به شما برگر دریایی با گوشت میگو را پیشنهاد میدهیم. میگوی پاک کرده را همراه با سیر، فلفل سبز، پیاز، پیازچه و جعفری تازه داخل دستگاه غذاساز بریزید. به مایه به دست آمده نمک، پودر پاپریکا، فلفل سیاه و ادویه جنوبی اضافه کنید و آن را داخل یخچال بگذارید تا برای چند ساعت استراحت کند. سپس، از مایه برگر، به اندازه برگر بردارید و سرخ کنید.
برگر میگو را همراه با کاهو، خیارشور، سس خردل و سس مایونز داخل نان برگر بگذارید و سرو کنید.
۱۹. کتلت میگو

این کتلت یکی از انواع غذا با میگو برای کودکان است و عطر و طعمی بینظیر دارد. برای درست کردن مایه کتلت میگو باید میگوی پاک کرده را همراه با سیب زمینی، پیاز، تخم مرغ، آرد گندم، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر دارچین داخل غذاساز بریزید. از مایه درست شده به اندازه کتلت بردارید، در آرد سوخاری بغلتانید و سرخ کنید. این مدل کتلت یکی از جذابترین غذاهای دریایی برای کودکان محسوب میشود.
غذا با میگو رژیمی
میگو جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز است. بنابراین، اگر از مصرف گوشت قرمز منع شدهاید یا مهمانهایی دارید که گوشت قرمز را از رژیم غذایی خود حذف کردهاند، میتوانید غذاهای دریایی که در ادامه میخوانید را به عنوان ناهار یا شام سرو کنید.
۲۰. خوراک میگو با قارچ رژیمی
برای تهیه غذا با میگو و قارچ به صورت رژیمی باید ابتدا میگو را با پیاز، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زعفران دمکرده، پودر سیر و پودر موسیر مزهدار کنید. سپس، آن را با اندکی روغن زیتون تفت دهید تا رنگ گوشت میگو تغییر کند. در این مرحله، قارچ خرد شده را به خوراک بیفزایید و اجازه بدهید تا این غذای دریایی رژیمی با حرارت ملایم بپزد.
۲۱. فاهیتای میگو

فاهیتا میگو جایگزینی مناسب برای کسانی است که به طعم فاهیتا مرغ یا گوشت علاقه دارند اما باید غذای دریایی مصرف کنند. برای طبخ این مدل فاهیتا، باید میگو را با روغن زیتون، آبلیموی تازه، نمک، پودر آویشن، پودر فلفل قرمز، پودر پیاز، پودر سیر و فلفل سیاه مزهدار کرده و سرخ کنید. پس از آن، درون تابهای جداگانه، پیاز و فلفل دلمهای را تفت دهید. وقتی پیاز و فلفل دلمهای نرم شدند، میگوی تفت داده شده را به آنها اضافه کنید و اجازه بدهید تا خوراک با حرارت ملایم بپزد. این مدل فاهیتا را معمولاً با نان ترتیلا میل میکنند.
۲۲. قلیه میگو
میگو را با نمک، فلفل و آبلیموی تازه مزهدار کنید. در این فاصله که میگو آماده میشود، پیاز و سیر را تفت دهید و به آنها گشنیز و شنبلیله تازه اضافه کنید. اجازه بدهید سبزیجات نرم شوند. سپس، رب گوجه فرنگی و عصاره تمر هندی را به آنها بیفزایید. یکی دو دقیقه بعد، مقداری آب به این ترکیبات اضافه کنید. حالا میگوی مزهدار شده را همراه با پیاز تفت دهید و به ظرف روی حرارت اضافه کنید. در نهایت، قلیه میگو با حرارت ملایم در عرض یکی دو ساعت آماده سرو میشود.
۲۳. حمیسه میگو

برای طبخ این غذای جنوبی، باید ابتدا سیر و پیاز را تفت دهید. سپس، به آن نمک، فلفل قرمز، پودر لیمو عمانی، زردچوبه و فلفل سیاه بیفزایید. پس از یکی دو دقیقه، نوبت به رب گوجه فرنگی میرسد. وقتی رنگ رب گوجه فرنگی باز شد، میگوی پاک شده را به ظرف روی حرارت اضافه کنید. اجازه بدهید تا رنگ گوشت میگو تغییر کند. سپس، فلفل دلمهای خرد شده و گشنیز ساطوری شده را به آن بیفزایید. حالا صبر کنید تا این غذای خوشمزه با حرارت ملایم بپزد و آماده سرو شود.
کلام آخر
روش تهیه غذا با میگو یکی از فنون آشپزی است که هر سرآشپزی باید آن را بدانید. انواع غذا با میگو بهترین غذاهای دریایی برای سرو در مهمانیها و دورهمیها است. طعم جذاب این غذاها به یکی از خاطرات خوش مهمانان شما تبدیل خواهد شد. بنابراین، همین حالا دست به کار شوید و یک یا چند مدل غذا از ۲۳ غذایی که در این مطلب با دستورپخت آنها آشنا شدید را بپزید. طعم این غذاها شگفتانگیز خواهد شد چون سرآشپز شمایید.
سؤالات متداول
چه سالادی با میگو بخوریم؟
انواع سالاد با میگوی کبابی را میتوانید در مهمانی سرو کنید. این سالاد معمولاً از میگوی کبابی، کاهو، آووکادو، ذرت یا سبزیجات تازه درست میشود.

