یکی از غذاهایی که معمولاً عاشقان انواع کباب و چلو کباب در رستورانها سفارش میدهند، کباب نگین دار است. این کباب خوشمزه ایرانی در هر یک از رستورانها و سفرهخانههای ایرانی دستورپخت خاص خود را دارد و کسانی که میخواهند این غذا را در منزل آماده کنند، همیشه درباره طرز تهیه این غذا و رازهای خوشمزگی آن کنجکاو هستند. اگر شما نیز برای پیک نیک، تهیه غذای سیزده به در یا پخت غذا برای مهمانی، کباب نگینی را انتخاب کردهاید، به خواندن این مطلب ادامه دهید. در ادامه، هرآنچه باید درباره طرز تهیه کباب نگین دار و ترفندهای خوشمزه شدن این غذا بدانید را میخوانید.
مراحل تهیه کباب نگینی

کباب کوبیده نگینی ترکیبی خوشمزه و کمنظیر از جوجه کباب و کباب کوبیده است. برای طبخ این کباب باید مواد اولیه آن را به ترتیبی که در ادامه میخوانید، آماده کرده و مراحل طبخ آن را مطابق با دستور کباب نگین دار اجرا کنید.
مواد لازم کباب نگین دار برای ۴ نفر
|
ترکیبی از گوشت گوسفند و گاو چرخ کرده |
۴۰۰ گرم |
|
گوشت سینه یا ران مرغ بدون استخوان |
۱۵۰ گرم |
|
پیاز بزرگ |
۱ عدد |
|
زعفران دمکرده |
به میزان دلخواه |
|
پودر سوخاری |
۶ تا ۷ قاشق غذاخوری |
|
نمک و فلفل سیاه |
به اندازه کافی |
مرحله اول از طرز تهیه کباب کوبیده نگین دار
گوشت گوسفند و گوساله باید دو مرتبه چرخ شود. در صورت تمایل، میتوانید به این گوشت مقداری دنبه گوسفند نیز اضافه کنید. پس از آماده شدن گوشت چرخ کرده، آن را با پیاز رنده شده که آب آن را گرفتهاید و نمک، فلفل و زعفران ترکیب کنید و خوب ورز دهید. حالا روی گوشت را با سلفون بپوشانید و آن را برای یک تا چند ساعت داخل یخچال بگذارید.
گوشت مرغ هم باید همراه با پودر سوخاری پیاز، نمک، فلفل و زعفران داخل دستگاه غذاساز یا چرخ گوشت ریخته شود. پس از آن، اجازه بدهید تا گوشت مرغ نیز برای یک تا چند ساعت داخل یخچال استراحت کند.
مرحله دوم از طرز تهیه چلو کباب نگین دار
مقداری از گوشت چرخ کرده را روی سیخ کباب پهن کنید و حالت دهید. سپس، روی آن شیارهایی ایجاد کنید. در ادامه، مقدار کمتری از گوشت چرخ کرده مرغ را بردارید و به شکل بیضی روی شیارهای ایجاد شده روی گوشت قرمز قرار دهید و آن را محکم کنید. پس از آماده شدن سیخهای کباب، آنها را به مدت یکی دو ساعت داخل یخچال بگذارید.
مرحله آخر از طرز تهیه کباب کوبیده نگینی زعفرانی

منقل و ذغال را آماده کنید و سیخهای کباب را روی آن بچینید. کبابها را به طور مداوم زیر و رو کنید تا هر دو طرف آنها مغزپخت و برشته شود. پس از آماده شدن کباب نگینی میتوانید آن را همراه با نان یا پلوی زعفرانی نوش جان کنید.
طرز تهیه کباب نگینی حلزونی
کباب نگینی حلزونی یا رولی یک غذای مجلسی برای ناهار یا شام است که میتوانید در دورهمیها یا مهمانیها سرو کنید. روش پخت این کباب را در ادامه میخوانید.
مواد لازم کباب نگینی حلزونی برای ۸ نفر
|
فیله مرغ |
۶۰۰ گرم |
|
گوشت چرخ کرده ترکیبی از گوشت گوسفند و گوساله |
۴۰۰ گرم |
|
پیاز بزرگ |
۱ عدد |
|
روغن زیتون |
۲ قاشق غذاخوری |
|
آبلیموی تازه |
۶ تا ۸ قاشق غذاخوری |
|
کره |
۱۰۰ گرم |
|
زعفران دمکرده |
به میزان دلخواه |
|
نمک، فلفل قرمز و سیاه، پودر سیر، پودر پاپریکا، پودر سماق، زردچوبه و پودر گوجه فرنگی |
به میزان کافی |
طرز تهیه کباب رولی نگینی
ابتدا فیلههای مرغ را با روغن زیتون، آبلیمو، نمک، ادویهها و پیاز خوب مزهدار کنید و اجازه بدهید تا برای چند ساعت داخل یخچال بماند. سپس، گوشت چرخ کرده را همراه با نمک، فلفل، پودر سماق و پودر سیر و پیاز رنده شده که آب آن را گرفتهاید، ترکیب کنید. این مایه نیز باید داخل یخچال استراحت کند.
پس از استراحت فیله مرغ مزهدار شده و مایه کباب کوبیده داخل یخچال، مقداری از مایه گوشت را بردارید و فیله مرغ را دور آن بپیچید. سپس، آن را با خلال دندان محکم کنید. در نهایت، کبابها را درون تابهای که با کره چرب شده بگذارید و صبر کنید تا کبابها مغزپخت شوند. این غذا با گوشت چرخ کرده را میتوانید با پلوی زعفرانی یا نان تازه میل کنید.
طرز تهیه کباب نگینی تابهای

برای تهیه کباب کوبیده نگینی درون تابه باید ابتدا مایه کباب را به همان روشی که در مراحل پخت کباب نگین دار توضیح دادیم، آماده کنید. سپس، گوشت قرمز و گوشت مرغ را روی سیخهای چوبی بگذارید. حالا سیخهای چوبی را درون تابهای که کمی چرب شده بچینید و صبر کنید تا دو طرف کبابها برشته و پخته شود. این مدل کباب تابهای را هم میتوانید همراه با پلوی زعفرانی یا نان تازه نوش جان کنید.
تهیه کباب کوبیده نگینی در فر

طبخ کباب نگینی در فر کمی سادهتر از دو روش توضیح داده شده تا اینجاست. برای پخت این کباب، باید ابتدا مایه آن را آماده کنید. سپس، گوشت چرخ کرده قرمز را به اندازه یک سیخ کباب داخل سینی فر که چرب شده پهن کنید. روی سطح آن شیارهایی ایجاد کرده و گوشت مرغ چرخ کرده را در این شیارها قرار دهید. سپس، سینی را در فر که از قبل با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم شده بگذارید و صبر کنید تا کباب خوب مغزپخت و برشته شود.
فوت و فنهای طرز تهیه کباب کوبیده نگینی
- برای خوشمزه شدن این غذا با گوشت چرخ کرده مرغ و گوشت قرمز، میتوانید از پودر سیر، پودر زنجبیل یا فلفل سبز ساطوری شده نیز استفاده کنید.
- برای اینکه کباب نگین دار از سیخ جدا نشود، علاوه بر توضیحاتی که تا اینجا داده شد، میتوانید سیخهای کباب را پیش از استفاده برای یکی دو ساعت داخل یخچال بگذارید.
کلام آخر
کباب نگینی یکی از جذابترین انواع کباب ایرانی و شبیه به کباب بختیاری است. این غذا را میتوانید روی منقل، داخل فر یا درون تابه بپزید. توجه به نکاتی که برای آمادهسازی مایه این کباب و پخت آن توضیح داده شد، موجب میشود که این غذا طعم شگفتانگیزی پیدا کند. بنابراین، تردید را کنار بگذارید و همین حالا با استفاده از یکی از روشهایی که توضیح دادیم، یک کباب نگین دار خوشمزه بپزید. بدون شک، این کباب طعمی به یاد ماندنی خواهد داشت چون سرآشپز شمایید.
