اگر اهل تجربه کردن طعم غذاهای جدید باشید، احتمالاً تابه‌حال، طعم غذایی به نام کاسه بوریتو را چشیده باشید. امروزه این غذای مکزیکی به یکی از پرطرفدارترین غذاهای کافه‌ها تبدیل شده و در کنار غذاهایی مانند سالاد سزار و صبحانه انگلیسی در منوی کافه‌ها به چشم می‌خورد. بوریتو یا Burrito‎ غذایی است که می‌توانید آن را به عنوان یک صبحانه خوشمزه در روزهای تعطیل آماده و میل کنید. در این مطلب از بلاگ مامان‌پز، با طرز تهیه این غذای بین‌المللی و ترفندهای طلایی برای خوشمزه شدن آن آشنا می‌شوید.

کاسه بوریتوی مرغ

کاسه بوریتوی مرغ

با اینکه بوریتو غذایی نسبتاً جدید در منوی کافه‌های ایرانی است اما در مکزیک قدمتی نسبتاً طولانی دارد. این غذا در گذشته‌های دور، صبحانه‌ای مقوی برای چوپانان مکزیکی محسوب می‌شد و برای آماده کردن آن از ترکیبات مختلف به ویژه نان تورتیلای گندم استفاده می‌کردند. در ادامه، با یکی از محبوب‌ترین رسپی‌های این غذا یعنی دستوپخت بوریتوی مرغ آشنا می‌شوید.

مواد لازم برای تهیه بوریتو مرغ دونفره

نان تورتیلای گندم

به میزان کافی

گوشت سینه مرغ

۲۰۰ گرم

ذرت آبپز

نصف پیمانه

برنج پخته شده

نصف پیمانه

پیازچه کوچک

۱ ساقه

جعفر ساطوری شده

چند شاخه

گوجه فرنگی متوسط

۲ عدد

فلفل دلمه‌ای کوچک

۱ عدد

سیر

۱ حبه

پیاز متوسط

۱ عدد

آبلیموی تازه

۱ قاشق غذاخوری

نمک، پودر تخم گشنیز، ادویه کاری، فلفل قرمز و فلفل سیاه

به میزان کافی

پنیر پارمزان رنده شده

یک‌چهارم پیمانه

در مامانپز ثبتنام کن

طرز تهیه بوریتو مرغ

برای شروع مراحل تهیه بوریتو مکزیکی با مرغ، باید گوجه فرنگی نگینی خرد شده را با پیازچه، جعفری و فلفل دلمه‌ای خرد شده ترکیب کنید و به آنها سیر له شده، آبلیمو و اندکی نمک و فلفل سیاه بیفزایید. این ترکیبات را کنار بگذارید.

پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید. وقتی پیاز سبک و بلوری شد، مرغ مکعبی خرد شده را همراه با نمک و ادویه‌ها به آن بیفزایید. اجازه بدهید تا گوشت مرغ خوب سرخ شود. سپس، ذرت و برنج را به آن اضافه کنید. بعد از ترکیب شدن گوشت مرغ با برنج و ذرت، ترکیباتی که قبلاً آماده کرده و کنار گذاشته بودید را به تابه اضافه کنید.

بعد از اینکه ترکیبات داخل بوریتو آماده شد، می‌توانید آن را در ظرف مورد نظر بریزید و سرو کنید. علاوه‌براین، می‌توانید این ترکیبات را همراه با پنیر داخل نان تورتیلا بریزید و داخل دستگاه ساندویچ‌ساز بگذارید تا به لقمه بوریتوی مرغ تبدیل شود.

طرز تهیه بوریتو گیاهی

بوریتو گیاهی

در صورتی که به فکر تهیه یک غذای گیاهی بدون گوشت هستید، می‌توانید بوریتو را به صورت گیاهی آماده و سرو کنید. طرز تهیه کاسه بوریتو گیاهی و درست کردن ساندویچ از آن نیز بسیار ساده است.

مواد لازم بوریتو گیاهی برای ۳ تا ۴ نفر

نان تورتیلای گندم

به میزان کافی

فلفل دلمه‌ای متوسط

۱ عدد

لوبیا چیتی آبپز

۱ لیوان

ذرت آبپز

نصف لیوان

پیاز متوسط

۱ عدد

گشنیز ساطوری شده

۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

روغن زیتون

به میزان کافی

سس سالسا

به میزان کافی

نمک و فلفل سیاه

به میزان کافی

 

طرز تهیه بوریتو مکزیکی گیاهی

پیاز نگینی خرد شده را همراه با روغن تفت دهید و صبر کنید تا سبک و بلوری شود. سپس، فلفل دلمه‌ای نگینی خرد شده را به آن بیفزایید. پس از اینکه فلفل دلمه‌ای نرم شد، لوبیا، گشنیز و ذرت را به آن اضافه کنید. ترکیبات داخل تابه را برای چند دقیقه دیگر هم بزنید و در نهایت، به آن نمک و فلفل اضافه کنید.

پس از آماده شدن ترکیبات بوریتو گیاهی، آنها را همراه با سس سالسا درون نان تورتیلا بریزید و سرو کنید.

طرز تهیه بوریتو گوشت

طرز تهیه بوریتو گوشت

این غذا با گوشت چرخ کرده نیز یکی از انواع محبوب بوریتو به شمار می‌رود. برای آماده کردن بوریتو گوشت باید مواد اولیه آن را آماده کنید و مراحل طبخ آن را طبق آنچه در ادامه می‌خوانید، طی کنید.

مواد لازم بوریتو گوشت دونفره

گوشت چرخ کرده

۱۵۰ گرم

پیاز متوسط

۱ عدد

سیر

۱ حبه

گوجه فرنگی متوسط

۱ عدد

لوبیا چیتی آبپز

یک‌چهارم پیمانه

ذرت آبپز

یک‌پنجم پیمانه

پنیر پیتزای رنده شده

به میزان دلخواه

جعفری ساطوری شده

به میزان دلخواه

نمک و فلفل سیاه

به میزان کافی

 

دستور تهیه بوریتو گوشت

پیاز نگینی خرد شده را همراه با سیر رنده شده تفت دهید تا پیاز سبک و بلوری شود و عطر سیر در فضای آشپزخانه بپیچد. سپس، گوشت چرخ کرده را همراه با نمک و فلفل به آن اضافه کنید. اجازه بدهید تا گوشت سرخ شود. پس از آن، ذرت و لوبیای آبپز را به آن بیفزایید. بعد از چند دقیقه، تفت دادن این ترکیبات، گوجه فرنگی نگینی خرد شده را به تابه اضافه کنید. وقتی آب گوجه فرنگی تبخیر شد، تابه را از روی گاز بردارید.

در آخر، ترکیبات آماده شده را همراه با پنیر پیتزا و جعفری ساطوری شده داخل نان تورتیلا بریزید. نان تورتیلا را درون فر یا مایکروویو بگذارید تا پنیر آب شود. البته، می‌توانید ترکیبات بوریتو را داخل ظرف نیز بریزید و آن را گرم کنید. به این ترتیب، بوریتوی گوشت آماده سرو می‌شود.

طرز تهیه بوریتو ایتالیایی

طرز تهیه بوریتو ایتالیایی

هر چند اصل دستور پخت اصلی بوریتو مکزیکی است اما بوریتو گوشت نوعی غذای ایتالیایی محسوب می‌شود. برای طبخ بوریتوی گوشت ایتالیایی معمولاً از گوشت راسته گوساله، قارچ، فلفل دلمه‌ای و پیاز استفاده می‌کنند. این مواد با یکدیگر تفت داده و پخته می‌شوند. در نهایت، به شکلی که در دستور پخت انواع بوریتو مکزیکی توضیح داده شد، همراه با پنیر پارمزان یا پیتزا داخل نان تورتیلا ریخته شد و گرم می‌شوند.

طرز تهیه بوریتو سوسیس

برای تهیه بوریتو صبحانه می‌توانید از سوسیس و کالباس نیز استفاده کنید. سوسیس یا کالباس را به صورت نگینی خرد کنید و همراه با پیاز تفت دهید. پس از اینکه سوسیس یا کالباس کاملاً سرخ شد، سایر مراحل طبخ این غذا را دقیقاً طبق آنچه در طرز تهیه بوریتوی گوشت توضیح دادیم، اجرا کنید.

بوریتو سوسیس را می‌توانید داخل تابه بدون روغن یا درون فر یا مایکروویو گرم کرده و به عنوان یک فینگر فود تولد ساده و خوشمزه سرو کنید. بدون شک، از طعم این غذای شگفت‌انگیز در دورهمی یا مهمانی تولد شما استقبال خواهد شد.

طرز تهیه تورتیلای گندم

تورتیلای گندم

همان‌طور که تا اینجا توضیح داده شد، برای تهیه ساندویچ لقمه بوریتو معمولاً از نان تورتیلا استفاده می‌کنند. این نان مکزیکی را می‌توانید به صورت آماده تهیه کنید اما درست کردن آن در خانه نیز می‌تواند تجربه جالبی باشد. در ادامه، با طرز تهیه این نان خوشمزه مکزیکی آشنا می‌شوید.

مواد لازم نان تورتیلا برای ۱۰ نفر

آرد گندم

۳ پیمانه

بکینگ پودر

نصف قاشق چای‌خوری

آب گرم

۱ پیمانه

روغن مایع مخصوص پخت و پز

یک‌سوم پیمانه

نمک

نصف قاشق غذاخوری

 

دستور پخت نان تورتیلای مکزیکی

آرد را درون کاسه‌ای گود بریزید و نمک و بکینگ پودر را به آن اضافه کنید. پس از آن، در مرکز کاسه، حفره‌ای ایجاد کنید و روغن را داخل آن بریزید. حالا آرد را کم کم از کناره‌ها به مرکز کاسه ریخته و با دست ورز دهید. آب را هم به تدریج به کاسه اضافه کنید. این ترکیبات را آن‌قدر ورز دهید که خمیری یکدست درست شود و به دست نچسبد.

روی ظرف را با پارچه بپوشانید و اجازه بدهید تا خمیر برای یکی دو ساعت در محیط آشپزخانه استراحت کند. وقتی حجم خمیر دو برابر شد، آن را روی پیشخوان آشپزخانه بگذارید و به ۱۰ قسمت مساوی تقسیم کنید. این قسمت‌ها باید به شکل گلوله درآمده و به صورتی نازک باز شوند. این خمیرهای باز شده را یکی یکی داخل تابه‌ای بدون روغن که از قبل گرم شده بگذارید. وقتی روی سطح خمیر حباب‌های طلایی ایجاد شد، آن را برگردانید تا سمت دیگر آن نیز بپزد. به این ترتیب، نان تورتیلا آماده سرو می‌شود.

سخن پایانی

لقمه یا کاسه بوریتو مثل فاهیتا مرغ یکی از محبوب‌ترین انواع غذاهای مکزیکی است. این غذا را مانند تاکوی مکزیکی با نان تورتیلا درست می‌کنند. در این مطلب از بلاگ مامان‌پز، با طرز تهیه انواع بوریتو و بهترین دستور پخت نان تورتیلا برای بوریتو یا تاکوی مکزیکی آشنا شدید. پس اگر هوس یک صبحانه متفاوت و خوشمزه کرده‌اید، همین حالا دست به کار شوید و این غذای خوشمزه را مطابق با ذائقه خود آماده کنید.