چلوگوشت معمولاً به عنوان یک غذای مجلسی برای ناهار سرو می‌شود و طرفداران بسیاری دارد. برای طبخ این غذای خوشمزه ایرانی می‌توانید از روش‌های مختلفی استفاده کنید. در این مطلب از مامان‌پز، با طرز تهیه چلوگوشت با طعم رستورانی و فوت و فن خوشمزه شدن این غذا آشنا می‌شوید.

طرز تهیه چلوگوشت زرندی

طرز تهیه چلوگوشت زرندی

زرند شهری در نزدیکی کرمان است که یک چلوگوشت خوشمزه و مشهور دارد. این غذای محلی که به ثبت ملی رسیده، هر سال به عنوان غذای نذری در مناسبت‌های خاص مانند عزاداری‌های محرم و صفر سرو می‌شود.

مواد لازم چلوگوشت زرندی برای ۱۲ نفر

گوشت تازه گوساله بدون چربی و مکعبی خرد شده

۱ کیلو و ۸۰۰ گرم

زعفران دم‌کرده

به میزان دلخواه

نمک و فلفل سیاه

به اندازه کافی

برنج

۱۰ تا ۱۲ پیمانه

در مامانپز ثبتنام کن

اولین مرحله از طرز تهیه چلوگوشت گوساله زرندی

برای طبخ چلوگوشت زرندی معمولاً از پیاز استفاده نمی‌کنند. بنابراین، باید ابتدا روغن را داخل تابه‌ای نسبتاً گود یا قابلمه بریزید و اجازه بدهید تا خوب داغ شود. سپس، گوشت مکعبی خرد شده را به آن بیفزایید. توجه داشته باشید که اندازه گوشت خرد شده باید کوچکتر از اندازه گوشتی باشد که برای پخت انواع خورشت به کار می‌برید. گوشت را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس، درب تابه یا قابلمه را ببندید و صبر کنید تا گوشت آب بیندازد.

مرحله دوم از طرز تهیه چلوگوشت گوساله مجلسی

پس از اینکه گوشت آب انداخت، درب تابه یا قابلمه را بردارید و کف ایجاد شده روی آب گوشت را جدا کنید. در صورتی که گوشت گوساله در این مرحله بسیار سفت است، می‌توانید یک لیوان آب به تابه یا قابلمه اضافه کنید. پس از آن، مقداری روغن به گوشت بیفزایید و درب تابه یا قابلمه را ببندید و صبر کنید تا گوشت با حرارت ملایم مغزپخت شود.

مرحله آخر از طرز تهیه چلو گوشت برای ۱۲ نفر

در این فاصله که گوشت مغزپخت می‌شود، باید برنج را همراه با نمک در قابلمه حاوی آب جوش بریزید و اجازه بدهید کمی نرم شود. سپس، آن را داخل آبکش بریزید و با ته‌دیگ دلخواه خود دم کنید.

در نهایت، وقتی که گوشت مغزپخت شد، اجازه بدهید تا کمی با روغن داخل تابه یا قابلمه سرخ شده و آماده سرو شود. این غذای خوشمزه در زرند و کرمان همراه با زیره پلو سرو می‌شود اما شما می‌توانید آن را همراه با پلوی زعفرانی نیز میل کنید.

طرز تهیه چلوگوشت با ماهیچه گوساله

طرز تهیه چلوگوشت با ماهیچه گوساله

برای طبخ چلوگوشت می‌توانید از ماهیچه گوساله استفاده کنید. این بخش از گوشت قرمز گوساله طعم لذیذی دارد و برای طبخ چلوگوشت مناسب است. طرز تهیه چلوگوشت رستورانی خوشمزه با روش پخت آن با گوشت بدون چربی گوساله هیچ تفاوتی ندارد.

طرز تهیه چلوگوشت با زبان گوساله

زبان گوساله یکی از بخش‌های این نوع گوشت است که معمولاً برای طبخ غذاهای مختلف از جمله چلوگوشت به کار می‌رود. طرز تهیه چلوگوشت خانگی با زبان گوساله نیز به همان ترتیبی است که در دستور پخت چلوگوشت با گوشت گوساله توضیح دادیم. برای از بین بردن بوی زهم این گوشت می‌توانید از برگ بو، چوب دارچین یا زعفران بیشتر استفاده کنید.

طرز تهیه چلوگوشت بوقلمون

طرز تهیه چلوگوشت بوقلمون

این غذا با گوشت بوقلمون نیز طرفداران خاص خود را دارد و می‌تواند به بهترین غذای میز مهمانی شما تبدیل شود. برای پختن چلوگوشت بوقلمون می‌توانید از رب گوجه فرنگی یا رب انار استفاده کنید. در ادامه، با طرز تهیه چلوگوشت ساده خانگی با رب انار و گوشت بوقلمون آشنا می‌شوید.

مواد لازم چلوگوشت بوقلمون برای ۴ نفر

گوشت فیله یا ران بوقلمون

۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم

پیاز بزرگ

۱ عدد

سیر

۲ تا ۳ عدد

رب انار

۳ تا ۴ قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده

به میزان دلخواه

برنج

۴ پیمانه

آبلیموی تازه

۱ تا ۲ قاشق چای‌خوری

نمک، زردچوبه، چوب یا پودر دارچین و فلفل سیاه

به مقدار کافی

 

طرز تهیه چلو گوشت بوقلمون با رب انار

ابتدا گوشت بوقلمون را همراه با کره یا روغن تفت دهید. پس از تغییر رنگ گوشت، پیاز نگینی خرد شده را به آن بیفزایید. اجازه بدهید تا پیاز سبک و بلوری شود. سپس، سیر رنده شده را اضافه کنید. وقت عطر سیر در فضای آشپزخانه پیچید، نمک و ادویه‌ها را بوقلمون اضافه کنید. ادویه‌ها باید با گوشت کاملاً ترکیب شوند. پس از آن، رب انار را بیفزایید و تفت دهید تا گوشت کاملاً به آن آغشته شود. در ادامه، آبلیمو را به آن اضافه کنید.

پس از یکی دو دقیقه، چند لیوان آب به گوشت بوقلمون بیفزایید و صبر کنید تا با حرارت ملایم بپزد. در نیم ساعت پایانی پخت گوشت بوقلمون، زعفران دم‌کرده را به آن اضافه کنید. وقتی گوشت بوقلمون مغزپخت شد، آن را در کنار پلوی زعفرانی نوش جان کنید.

طرز تهیه چلوگوشت زعفرانی

طرز تهیه چلوگوشت زعفرانی

یکی از روش‌ها که معمولاً بیش از همه به کار می‌رود، طرز تهیه چلو گوشت خانگی با گوشت گوسفند است. برای این کار اغلب از گوشت گردن گوسفند استفاده می‌کنند.

مواد لازم چلوگوشت زعفرانی دونفره

گوشت گردن گوسفند

۳۰۰ گرم

پیاز متوسط

۱ عدد

سیر

۱ حبه

زعفران دم‌کرده

به میزان دلخواه

برگ بو

۲ تا ۳ عدد

چوب دارچین

۱ عدد

برنج

۲ پیمانه

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه

به میزان کافی

 

طرز تهیه چلوگوشت با گوشت گوسفندی

اولین مرحله از طرز تهیه چلوگوشت مجلسی با گوشت گوسفندی، با تفت دادن سیر و پیاز شروع می‌شود. پیاز نگینی خرد شده و سیر رنده شده را به اندازه‌ای تفت دهید که پیاز سبک و بلوری شود و عطر سیر در فضای آشپزخانه بپیچد. سپس، گوشت گوسفند را به آن اضافه کنید. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، ادویه‌ها را به آن بیفزایید. توجه داشته باشید که نمک باید در دقایق پایانی پخت به گوشت اضافه شود.

بعد از تفت دادن گوشت با سیر، پیاز و ادویه‌ها، به آن چند لیوان آب اضافه کنید. اجازه بدهید تا آب به نقطه جوش برسد، سپس، زعفران، چوب دارچین و برگ بو را به آن بیفزایید و حرارت را کم کنید تا گوشت در ظرف دربسته با حرارت ملایم مغزپخت شود.

در این فاصله، برنج را هم دم کنید. پس از پخته شدن گوشت، آن را در کنار پلوی زعفرانی تزیین و سرو کنید.

طرز تهیه چلو گوشت ساده با رب گوجه فرنگی

طرز تهیه چلو گوشت ساده با رب گوجه فرنگی

استفاده از رب گوجه فرنگی در طبخ چلوگوشت کاملاً به ذائقه شما بستگی دارد. در صورتی که ترجیح می‌دهیم چلوگوشتی با رنگ قرمز خوشرنگ داشته باشید، باید طرز تهیه چلوگوشت ساده با گوشت گوسفند یا گوساله را اجرا کنید. تنها تفاوتی که طرز تهیه چلوگوشت خانگی ساده با رب گوجه فرنگی با روش طبخ این غذا با زعفران دارد این است که در نیم ساعت پایانی گوشت، رب گوجه فرنگی را با اندکی روغن تفت می‌دهند. سپس، آن را به گوشت در حال پخت اضافه می‌کنند.

فوت و فن چلو گوشت خوشمزه

سخن پایانی

طرز تهیه چلوگوشت خانگی خوشمزه یکی از دستورهای پختی است که هر سرآشپز حرفه‌ای آن را می‌داند. برای طبخ این غذای هیجان‌انگیز می‌توانید از گوشت گوساله، بوقلمون یا گوسفند استفاده کنید. این غذا ممکن است به صورت زعفرانی یا با استفاده از رب گوجه فرنگی طبخ شود. انتخاب مواد اولیه چلوگوشت کاملاً به ذائقه شما و مهمانانتان بستگی دارد. در نهایت، چلوگوشت در کنار غذاهایی مانند زرشک پلو با مرغ یا ته‌چین مرغ سرو می‌شود.