غذاهای ایرانی گزینه‌ای عالی برای مهمانی‌ها هستند. از انواع خورشت‌های خوشمزه و دوست‌داشتنی که با یک عالم عشق و علاقه تهیه می‌شوند، تا کباب‌ها و خوراک‌ها، برای همه می‌توان جای ویژه‌ای را در سفره مهمانی پیدا کرد. در ادامه باهم با بهترین غذای ایرانی برای مهمانی آشنا می‌شویم – هرچند شاید این انتخاب خیلی دشوار باشد. برای اینکه بتوانیم همه سلیقه‌ها را پوشش دهیم و راهنمای خوبی برای شما باشیم، در چند دسته‌بندی مختلف به معرفی لیست غذای مجلسی ایرانی می‌پردازیم و مطمئنا خبری هم از غذاهای فرنگی و جالبی مثل سوشی در اینجا نخواهد بود!

۱. کشک بادمجان

کشک بادمجان

این غذای ساده اما بسیار خوشمزه گاهی اوقات به عنوان پیش‌غذا خورده می‌شود و در بعضی از مواقع هم در نقش شامی سریع و سبک ظاهر می‌شود. با اینکه خاستگاه اصلی کشک بادمجان زنجان است اما در شهرهای دیگر هم این غذا با دستورپخت‌های مختلف آماده می‌شود.

بعضی اوقات کشک بادمجان با حلیم بادمجان اشتباه گرفته می‌شود. حلیم بادمجان یکی از غذاهای ایرانی مجلسی با ترکیباتی شبیه به کشک بادمجان است که در آن گوشت و برنج هم ریخته می‌شود.

در مامانپز ثبتنام کن

۲. آبدوغ خیار

در شب‌های گرم تابستان هیچ چیز به اندازه یک کاسه آبدوغ خیار نمی‌چسبد. این غذای اصیل ایرانی با ترکیباتی مثل گردو، کشمش و پیازچه طعم خاطره‌انگیزی دارد و خاطره یک ظهر یا شب تابستانی در سال‌های دور را برایتان تداعی می‌کند.

۳. نرگسی اسفناج

نرگسی از غذاهای قدیمی ایرانی است که ترکیباتی ساده دارد. این خوراک اصیل از تخم‌مرغ و اسفناج تشکیل شده است. رنگ سبز، زرد و سفید این غذا به گل نرگس شباهت دارد. به همین دلیل، به آن نرگسی گفته می‌شود.

۴. انواع دلمه‌های ایرانی

دلمه برگ مو

دلمه‌های ایرانی انواع مختلفی دارند و مشهورترین آنها دلمه برگ مو است. این غذای سبزرنگ و مقوی به‌سادگی خورده می‌شود. بنابراین، می‌توان از آن به عنوان غذای شرکتی یا یک شام ساده ایرانی نام برد.

دلمه‌های دیگر مثل دلمه بادمجان و فلفل دلمه‌ای هم مواد اولیه‌ای مشابه با دلمه برگ مو دارند اما طرز تهیه آنها متفاوت است. انواع دلمه را می‌توانید در ظرفی به عنوان غذاهای ایرانی برای مهمانی سرو کنید تا مهمانانتان شگفت‌زده شوند.

۵. حلیم مرغ

حلیم مرغ نیز درست مانند حلیم گندم آماده می‌شود و برای تهیه آن باید گندم پوست کنده را کاملا بپزید و از صافی فلزی عبور دهسد. تنها تفاوت این حلیم با حلیم گوسفندی ساده در اضافه کردن گوشت مرغ ریش ریش شده به جای گوشت گوسفندی است. این غذا می‌تواند برای عاشقان حلیم جذاب‌ترین غذای ایرانی برای مهمانی باشد.

۶. عدسی

عدسی از آن دسته خوراک‌هاست که هم می‌توانید آن را به عنوان صبحانه یا میان‌وعده بخورید و هم می‌تواند غذای اصلی شامتان باشد. دستورپخت این غذای ایرانی برای مهمانی بسیار ساده است. فقط باید عدس را همراه با مقداری پیاز داغ، آرد سفید و تکه‌ای سیب‌زمینی بپزید تا لعاب بیندازد و کاملا مغزپخت شود.

۷. اشکنه

این خوراک گیاهی در روزگاران قدیم یکی از غذاهای رایج در ایران به‌ویژه خراسان بوده است. در گذشته، مهمان سفره هر خانه‌ای که می‌شدید حتما یک کاسه اشکنه هم می‌دیدید. اشکنه در ایران قدیم به اندازه‌ای ارج و قرب داشته که حتی در سفره‌های شاهانه هم جا می‌گرفت. به‌طورمثال، «میرزا علی‌اکبرخان کاشانی» آشپزباشی مخصوص دربار ناصرالدین‌شاه در کتاب «سفره اطعمه» از ۸ نوع اشکنه‌ای که برای این شاه قاجاری می‌پخته می‌گوید. اشکنه هنوز هم پس از سالهان بهترین غذای مجلسی ایران محسوب می‌شود.

۸. جغور بغور

جغور بغور

جغور بغور یا جغول بغول غذایی زنجانی است که با دل، جگر و قلوه گوسفند درست می‌شود. با اینکه زنجانی‌ها اغلب این غذا را به عنوان صبحانه می‌خورند اما می‌توانید آن را برای شام مهمانی هم میل کنید.

۹. پیازو

پیازو را هم زنجانی‌ها ابداع کرده‌اند. این غذا به آش یا اشکنه شباهت بسیاری دارد. برای تهیه این غذا عدس، آلوچه و برگه زردآلو، پیاز، گردو، رب گوجه‌فرنگی و روغن حیوانی را با یکدیگر ترکیب می‌کنند. برای پخت یک پیازوی اصیل باید از «تورتا» استفاده کنید. تورتا به کفی گفته می‌شود که زمان جوشاندن روغن زرد حیوانی به دست می‌آید.

۱۰. کال جوش یا کله جوش

این غذای گیاهی و سنتی را هم به عنوان پیش‌غذا می‌خورند و هم می‌تواند یک شام سریع، مقوی و خوشمزه باشد. با اینکه اصفهانی‌ها مبدع کال‌جوش بوده‌اند اما امروزه مردم شهرهایی مثل تبریز، کرمان، مشهد، زنجان و اراک هم برای این غذا دستورپخت‌های متفاوتی دارند. اگر به سرو یک غذای ایرانی سبک برای مهمانی فکر می‌کنید کال جوش یکی از بهترین گزینه‌ها خواهد بود.

۱۱. یتیمچه

یتیمچه

فریب نام این غذای ایرانی را نخورید. یتیمچه هم می‌تواند غذای خوش آب و رنگ برای مهمانی شما باشد. در غذاهای ایرانی همیشه گوشت حرف اول را می‌زند. به همین دلیل، ایرانی‌های قدیم به این غذای بدون گوشت یتیمچه می‌گفتند. با اینکه یتیمچه از غذاهای تهرانی‌های قدیم است اما در حال حاضر، در شهرهای دیگر ایران مانند تبریز، ارومیه، شیراز، کاشان و اراک یتیمچه با ترکیبات و دستورپخت‌های مختلف پخته می‌شود.

۱۲. دوپیازه

دوپیازه از آن دسته خوراک‌هاست که در هر شهر دستورپخت خاص خود را دارد. مشهورترین دوپیازه دوپیازه آلوی شیرازی است اما دوپیازه میگوی بوشهری هم حرف‌هایی برای گفتن دارد. البته، ماجرای دوپیازه به همین جا ختم نمی‌شود. دوپیازه‌های گوشت، سیب‌زمینی، بادمجان، مرغ و تخم‌مرغ هم از انواع دیگر این خوراک خوشمزه هستند که هرکدام دستورپخت مخصوص خود را دارند.

۱۳. تاس کباب

در گذشته این غذا را در ظرف‌های مسی می‌پختند. به همین علت هم به آن تاس کباب می‌گویند. تاس کباب ترکیبی از گوشت تازه و سبزیجات است و می‌توانید آن را به عنوان یک شام خوشمزه به همراه نان، ماست یا سالاد میل کنید.

۱۴. کتلت گوشت یا شامی کباب

کتلت گوشت یا شامی کباب

همیشه با شنیدن نام کتلت اول از همه به یاد کتلت گوشت یا سیب‌زمینی میفتیم. این غذای اصیل را باید با دست‌پخت مادران ایرانی نوش جان کنید تا واقعا از طعم آن لذت ببرید. با تهیه یک کتلت گوشت خوشمزه می‌توانید همه مهمانانتان را به خاطرات شیرینی کودکی ببرید. برای تهیه این غذای ایرانی برای مهمانی فقط کافیست گوشت چرخ‌کرده، تخم‌مرغ، اندکی آرد سوخاری، پیاز رنده شده و ادویه‌های دلخواهتان را درون ظرفی مخلوط و بعد سرخ کنید.

۱۵. کوکو سیب زمینی

باید از عاشقان سینه‌چاک سیب‌زمینی باشید تا ارزش واقعی کوکو سیب‌زمینی را درک کنید. هر خانواده ایرانی برای پخت این کوکوی پرطرفدار دستورپختی مختص به خود دارد. در تمام دستورپخت‌های این غذا از سیب‌زمینی و تخم‌مرغ به عنوان ترکیبات اصلی استفاده می‌شود. این غذای ایرانی برای مهمانی‌هایی که ساده‌تر هستند مناسب است.

۱۶. کوکو سبزی

یکی از سالم‌ترین کوکوهای ایرانی همین کوکو سبزی است. بعضی‌ها این کوکو را به صورت گرم دوست دارند و برخی دیگر ترجیح می‌دهند تا کوکوی سرد شده بخورند. کوکو سبزی با ترکیبات جذابی که دارد، می‌تواند مدال یکی از بهترین غذاهای ایرانی برای شام مهمانی را بگیرد.

۱۷. شامی پوک

شامی پوک از غذاهای خطه سرسبز گیلان است و معمولا در ماه رمضان خورده می‌شود. گیلانی‌ها برای تهیه این نوع شامی لپه، سیب‌زمینی، پیاز، گوشت گوساله و تخم‌مرغ را با یکدیگر ترکیب و بعد سرخ می‌کنند.

۱۸. شامی آرد نخودچی

شامی آرد نخودچی

این شامی خوش‌طعم یکی از قدیمی‌ترین انواع شامی محسوب می‌شود. برخی آن را متعلق به اصفهان می‌دانند و بعضی می‌گویند که خاستگاه آن تهران یا شمال کشور است. برای پخت این غذای خوشمزه باید آرد نخودچی تازه استفاده کنید تا مزه یک شامی واقعی را بچشید.

۱۹. آش رشته

این آش محبوب ایرانی را اولین بار اصفهانی‌ها پخته‌اند. ترکیب خاطره‌انگیز این آش می‌تواند به پایانی خوش برای یک روز کاری خسته‌کننده تبدیل شود. بنابراین اگر به برگزاری مهمانی در یک شب غیرتعطیل فکر می‌کنید حبوبات آش را خیس کنید. بعدازظهر این حبوبات را درون زودپز بریزید و بعد با سبزی و رشته آش درون قابلمه بریزید تا کاملا لعاب بیندازد و برای شام مهمانان حاضر شود.

۲۰. آش دوغ

مبدع این آش سفیدرنگ اردبیلی‌ها بوده‌اند. در این استان به آش دوغ «دوغا» هم می‌گویند. کردزبان‌ها هم آش دوغ مخصوص خود را دارند که به «دوکلیو» معروف است. این آش با ترکیباتی مثل حبوبات، سبزیجات تازه و دوغ در شهرهای دیگری مثل اصفهان، کاشان، همدان، چهارمحال‌وبختیاری و شیراز هم پخته می‌شود. اگر به دنبالی غذایی سبک برای شام هستید، این غذای سرشار از کلسیم یکی از بهترین گزینه‌ها برای مهمانی شماست.

۲۱. آش شله قلمکار

آش شله قلمکار

این آش قدیمی از آن دسته آش‌هایی است که در مراسم‌های مذهبی به عنوان نذری پخته می‌شوند. البته، برای اینکه آش شله قلمکار اصیل بپزید باید تمام ترفندها و فوت‌وفن‌های مربوط به آن را بدانید. حبوبات این آش را همراه با سبزی و گوشت پخته و ریش ریش شده بپزید. سپس نیمی از آنها را درون مخلوط‌کن بریزید تا مخلوطی یکدست درست شود. در نهایت آن را به نیم دیگر آش درون قابلمه اضافه کنید تا یک غذای ایرانی خوشمزه برای مهمانی داشته باشید.

۲۲. آش سبزی شیرازی

با اینکه معمولا شیرازی‌ها این آش را برای صبحانه می‌خورند اما می‌تواند یک شام خوشمزه هم باشد. آش سبزی با ترکیباتی مثل گوشت، سبزی و حبوبات اشتهای هر مهمانی را باز می‌کند.

۲۳. خوراک بندری

اگر یک‌بار طعم خوراک بندری اصیل جنوبی را امتحان کنید، برای همیشه عاشق آن خواهید شد. این غذای خوش‌خوراک یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی برای شام است که هر کسی نمی‌تواند از خیر آن بگذرد. کافیست سوسیس را درون تابه سرخ کنید و بعد به آن پیاز خرد شده و نمک و فلفل بیفزایید. برای خوش‌رنگ‌تر شدن غذا هم به آن رب گوجه‌فرنگی اضافه کنید. به این ترتیب یک غذای ایرانی برای مهمانی دارید که همه عاشق آن خواهند شد.

۲۴. فلافل اهوازی

فلافل اهوازی

اگر تابه‌حال به اهواز سفر کرده باشید حتما طعم این فلافل بی‌نظیر را چشیده‌اید. فلافل اصیل از نخود و ادویه‌های تند درست می‌شود. خوزستانی‌ها فلافل را همراه با نان تازه، گوجه‌فرنگی، خیارشور و ترشی‌های محلی می‌خورند.

۲۵. گوزلمه

«گوزلمه» در زبان ترکی یعنی «صبر نکن» یا «منتظر نباش». اهالی ارومیه سیر، تخم‌مرغ، ماست و روغن را با یکدیگر ترکیب می‌کنند و به آن گوزلمه می‌گویند. این خوراک فوری نوعی پیش‌غذاست که می‌توانید روی آن به عنوان شام ایرانی برای مهمانی هم حساب کنید.

۲۶. سرگنجشکی

سرگنجشکی

اگر به زمان شام مهمانی نزدیک می‌شوید و هنوز نمی‌دانید چه غذایی بپزید، سراغ سرگنجشکی بروید. سرگنجشکی غذایی فوری و خوشمزه است که با گوشت چرخ‌کرده درست می‌شود. اصفهانی‌ها این خوراک مقوی را با نان تازه، ماست یا سالاد می‌خورند.

۲۷. خورش ماست؛ غذای سرد ایرانی برای مهمانی

هرچند به این غذا نام خورش داده‌اند اما بیشتر شبیه به دسری شیرین است. خورش ماست یکی از غذاهای ثابت سفره‌ مهمانی اصفهانی‌هاست. برای تهیه این پیش‌غذا یا شام سبک از گوشت گردن گوسفند، ماست چکیده، زعفران و شکر استفاده می‌شود.

۲۸. خوراک لوبیا پیله

این خوراک غذای محلی استان البرز است. مردم این منطقه لوبیا چیتی همراه با غلاف را با پیاز، گوشت گوسفند، سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی می‌پزند و در تابستان به عنوان خوراک می‌خورند. اگر در تابستان به سرو یک غذای خوشمزه ایرانی برای مهمانی فکر می‌کنید خوراک لوبیا پیله گزینه خوبی است.

۲۹. شِله امیری

شله امیری ظاهری شبیه به آش یا حلیم دارد. این غذا را معمولا ایلامی‌ها برای درمان سرماخوردگی می‌خورند. بااین‌حال، اگر هوس یک شام خوشمزه ایرانی کرده‌اید، می‌توانید شله امیری بپزید. این غذای محلی از ترکیب ماش، برنج عنبربوی محلی، پیاز و روغن محلی درست می‌شود.

۳۰. شش انداز زنجانی

اگر در شب چهارشنبه‌سوری مهمان سفره اهالی زنجان شوید، احتمالا این غذا را می‌بینید. شش‌انداز زنجانی‌ها خوراکی حاوی خرما، گردو، کشمش، پیاز، شیره انگور و تخم‌مرغ است.

۳۱. کلانه

کلانه

کردزبان‌ها یک نان محلی خوشمزه با قدمتی ۳۰۰ساله دارند. کلانه که به پیتزای کردی هم مشهور است در شهرهای کردستان و کرمانشاه پخته می‌شود. برای درست کردن این نان محلی از آرد، آب یا شیر، کره یا روغن حیوانی، زعفران، تره یا پیازچه و سبزیجات محلی مثل پیچک محلی، کنیوال و تره کوهی استفاده می‌کنند. کلانه در کنار ماست یا دوغ می‌تواند به یک شام سبک محلی برای مهمانی تبدیل شود.

۳۲. شله ماسی

شله ماسی یکی از غذاهای استان کهگیلویه‌وبویراحمد است و عشایر این استان آن را ابداع کرده‌اند. برای تهیه این شام سبک باید برنج، دوغ، پونه، پیاز و کره محلی را با یکدیگر ترکیب کنید.

۳۳. همیس خوزستانی

همیس یا حمیس توله غذایی دزفولی است که ظاهری شبیه به قرمه‌سبزی دارد. دزفولی‌ها برای تهیه این غذای خوشمزه از پنیرک که به آن توله می‌گویند، پیاز و سیر سرخ‌شده، پودر لیموعمانی، ادویه‌جات و رب انار استفاده می‌کنند. این غذا را می‌توانید با برنج یا نان تازه به عنوانی یک غذای اصیل ایرانی برای مهمانی نوش جان کنید.

۳۴. آلبالو پلو با مرغ

آلبالو پلو با مرغ

اگر دنبال یکی از رنگارنگ‌ترین غذاهای شیک برای مهمانی هستید اولین انتخاب شما آلبالو پلو با مرغ است. دانه‌های قلقلی آلبالو با رنگ صورتی پررنگ در دریایی صورتی از پلوی ایرانی که با برنج طلایی زعفرانی و خلال‌های بادام و پسته تزئین شده و در کنارش تکه‌ای نارنجی از ران مرغ خودنمایی می‌کند و احتمالاً برشی از ته‌دیگ که دل هر آدم خوش‌ذوقی را به لرزه می‌اندازد! این پیشنهادی است که بدغذاترین مهمان‌ها هم جلویش کم می‌آورند.

آلبالو پلو یکی از پایه‌های ثابت مجالس مهمانی و جشن‌ها است که می‌تواند پذیرای مهمانان شما هم باشد. این غذا در فصل تابستان با میوه‌های تازه طبخ می‌شود و در زمستان هم می‌توان آن را با مربای آلبالو پخت که در شیوه نخست کمی مزه ملس و ترش بر غذا غالب می‌شود اما در شیوه‌ی زمستانی مسلماً غذا شیرین خواهد بود. هر دو مدل از پخت آلبالو پلو طرفداران خاص خود را دارد، اما هر دو دسته هیچ دوست ندارند که هسته آلبالو در حین خوردن غذا زیر دندانشان برود، پس باید این غذای مجلسی را با دقت دوچندانی تهیه کرد.

۳۵. خورشت قلیه ماهی

خورش قلیه ماهی یکی از غذاهای شیک برای مهمانی است که خواستگاهی در خطه خونگرم جنوب ایران دارد و از معروف‌ترین غذاهای جنوبی است که می‌تواند غذای اصلی شما باشد. در طبخ و تهیه قلیه ماهی از سبزی‌های معطر به‌وفور استفاده می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها گشنیز و شنبلیله است. در پخت قلیه ماهی باید از گوشت لخم ماهی استفاده شود تا در حین خوردن به دردسر نیفتیم؛ برای طعم‌دهی به این خورشت هم از تمرهندی استفاده می‌شود که مزه آن را حسابی معرکه می‌کند، مطمئن باشید!

۳۶. مرصع پلو با مرغ

پلو نگین‌کار یا مرصع پلو یکی از انواع بسیار مشهور از غذاهای شیک برای مهمانی است که به خاطر مخلفات درخشانی که در تهیه آن به کار گرفته می‌شود به این صورت نام‌گذاری شده است. مرصع پلو با مرغ می‌تواند جلوه بسیار شیک و مجلسی به سفره شما بدهد و به‌عنوان یک غذای بسیار خاص می‌تواند شما را در بین اقوام و آشنایان مشهور کند. این غذای رنگارنگ از زرشک، کشمش، خلال نارنگی، خلال بادام، خلال پسته، زعفران اعلای ایرانی به همراه برنج خوش عطر و ران مرغ تهیه می‌شود. اگر واقعاً مهمانان بسیار مهمی دارید می‌توانید مرصع پلو را حتی به‌عنوان یکی از غذاهای اضافی سفره در نظر بگیرید.

۳۷. قیمه نثار مجلسی

قیمه نثار

قیمه نثار یکی از غذاهای ایرانی برای مهمانی است که اصالت آن به قزوین می‌رسد و در این استان به‌عنوان غذایی تشریفاتی استفاده می‌شود. این غذا معمولاً در جشن‌های عروسی جایگاه ویژه‌ای دارد و همراه با سبزی خوردن سرو می‌شود. جالب اینکه در گویش محلی به آن قیمه نساء هم می‌گویند و آن را با برنج و گوشت گوسفندی تازه و خلال بادام، خلال پسته، خلال پرتقال و پیازداغ تهیه می‌کنند که در تزئین آن‌هم از زرشک و زعفران استفاده می‌شود. اگر می‌خواهید قیمه نثار مجلسی شما طعم و عطری اصیل داشته باشد باید از ادویه مخصوص آن استفاده کنید که احتمالاً در خارج از استان قزوین به‌راحتی یافت نمی‌شود. توصیه می‌کنیم اگر گذرتان به استان زیبای قزوین افتاد، حتماً در یکی از رستوران‌های آنجا این غذای محلی را بچشید.

۳۸. خورش فسنجان با گوشت قلقلی

همین حالا که این متن را می‌نویسم و هنوز کار آغاز نشده، می‌توانم عطر و مزه این خورشت پر از گردو را حس کنم! این بهترین خورشت برای مهمانی بی‌شک یکی از شاهانه‌ترین غذاهای سنتی ایرانی است؛ به‌خصوص حالا که خشکبار و مغزها حسابی در بازار قیمت‌ها خودی نشان می‌دهند.

راستش را بخواهید خیلی فرقی نمی‌کند که فسنجان را با گوشت قلقلی تهیه کنید یا گوشت مرغ و اردک یا هر گوشت دیگری، این مغز گردو و رب انار است که قوام دهنده و بخش اصلی و مهم آن است. به‌خصوص وقتی‌که فرایند روغن دهی آغاز می‌شود و مغز گردوها کار خودشان را شروع می‌کنند، لایه‌ای نازک و لذت‌بخشی را روی خورشت شکل می‌دهند.

۳۹. سوپ بلغور ارومیه

«یارما شورباسی» یا همان سوپ بغور یکی از غذاهای سنتی ایرانی برای مهمانی  است که اهالی ارومیه دستورپخت اصلی آن را می‌دانند. اگر معتقدید که سوپ می‌تواند یک شام سبک برای مهمانی باشد، کافیست بلغور گندم، لوبیا قرمز، نخود، پیاز، سیب‌زمینی، فلفل ‌دلمه‌ای، گوجه‌فرنگی، فلفل سبز تند، ادویه‌جات، مرزه خشک و رب گوجه‌فرنگی را با یکدیگر ترکیب کنید تا سوپ بلغور حاضر شود.

۴۰. باقالی پلو با مرغ

باقالی پلو با مرغ، باقالی پلو با گوشت و گل سرسبد خانواده هم که باقالی پلو با ماهیچه است؛ که همگی چند عضو یک خانواده سرشناس در بین غذاهای مجلسی ایرانی هستند و فقط در مهمانی‌هایی که عزیزکرده‌ها حضور دارند خودی نشان می‌دهند.

باقالی به خاطر درصد بالایی از فیبر غذایی که دارد موجب تسریع در هضم غذا می‌شود و بی‌علت نیست که نیاکان خردمند ما آن را در کنار پلو و انواع گوشت مصرف می‌کردند. جالب‌تر این‌که این فیبر به کاهش چربی خون کمک شایان توجهی می‌کند. پس اگر در کنار باقالی پلو از ماهیچه و عصاره پرچرب آن لذت می‌برید، نگرانی به دل راه ندهید که غذای شما می‌تواند به قول حکما دوای شما هم باشد؛ البته اگر زیاده‌روی نکنید!

۴۱. ته چین مرغ مجلسی

ته چین مرغ مجلسی

یکی دیگر از موارد در مجموعه بهترین غذای ایرانی برای مهمانی ته‌چین است که خانم‌های ایرانی با استادی تمام آن را طبخ می‌کنند. همان‌طور که ممکن است اطلاع داشته باشید، ته‌چین غذایی است ایرانی که از مخلوط برنج با انواع گوشت و ماست و تخم‌مرغ و زعفران تهیه می‌شود و به خاطر شکل و فرم شیک و خاصی که دارد و از جایگاه ویژه‌ای در مهمانی‌های رسمی برخوردار است.

اگر ته‌چین را به‌خوبی و به شیوه مجلسی آماده کرده باشند باید در نگاه اول یک کیک برنجی بزرگ و زرد را ببینیم که با دانه‌های سرخ‌رنگ زرشک و خلال پسته تزئین شده است. وقتی‌که این غذای دوست‌داشتنی را سرو می‌کنید در لایه اول یک قشر ته‌دیگی را خواهید داشت که در زیر آن ترکیب متوازنی از برنج و گوشت و گلاب و زعفران در کنار ادویه‌های مخصوص خودنمایی می‌کنند.

اگر ته‌چینی که روبروی شماست خانگی باشد، حتماً در زیر لایه اولیه و کمی پایین‌تر از قشر گوشتی، پلوی سفید قرارگرفته است. معمولاً وقتی مامان‌ها ته‌چین درست می‌کنند برنج سفید را هم آن‌قدر می‌ریزند تا هیچ عزیزی از سر سفره گرسنه برنخیزد! راستی یادمان باشد ته‌چین به‌جز ترکیبی که با مرغ و گوشت قرمز دارد می‌تواند به‌صورت ته‌چین گوشت و بادمجان، ته‌چین اسفناج یا حتی ته‌چین ماهی هم باشد؛ که البته دو مدل اول بسیار متداول‌تر هستند.

۴۲. میگو پلو

میگو پلو چزو بهترین غذاهای اصیل ایرانی برای مهمانی است. این غذای دریایی می‌تواند عاشقان غذاهای دریایی را به وجد بیاورد. دستور پخت آن هم بسیار ساده است؛ میگوی مزه‌دار شده با سیر، نمک، فلفل و ادویه‌های جنوبی را سرخ کنید و همراه با سبزیجات معطر و برنج نیم‌پز آبکشی شده داخل قابلمه بریزید تا دم بکشد.

۴۳. جوجه کباب

جوجه کباب

جوجه کباب همیشه به عنوان یکی از محبوب‌ترین غذا های مجلسی ایرانی شناخته می‌شود. این غذا در مراسم‌های عزاداری و جشن مورد استقبال قرار می‌گیرد. جوجه کباب اصیل ایرانی را می‌توانید روی منقل، داخل فر یا هواپز بپزید. این کباب خوشمزه در کنار پلوی زعفرانی یا نان تازه سرو می‌شود.

۴۴. کوفته تبریزی

یکی از مشهورترین انواع غذای ایرانی برای مهمانی کوفته تبریزی است. این غذای جذاب با گوشت چرخ‌کرده‌ای که همراه با پیاز، سبزیجات معطر، لپه و برنج نیم‌پز ورز داده شده درست می‌شود. ترکیبات میانی آن نیز مغز گردو، آلو بخارا، زرشک و تخم مرغ آبپز هستند. این غذای اصیل ایرانی در کنار نان و سبزی خوردن تازه، به میز مهمانی شما جذابیت خاصی می‌بخشد.

۴۵. شیرین پلو

شیرین پلو یکی غذاهای مجلسی ایرانی برای مهمانی است که به مرصع پلو شباهت دارد. بااین‌حال، این غذای پلویی برخلاف مرصع پلو طعم شیرینی دارد و ممکن است در کنار مرغ یا گوشت پخته شده و یا حتی قیمه سرو شود. علاوه‌براین، مرصع پلو برخلاف شیرین پلو هویج رنده و تفت داده شده ندارد.

۴۶. خورشت خلال

خورشت خلال

این خورشت کرمانشاهی نیز یکی از بهترین غذاهای ایرانی برای مهمانی محسوب می‌شود. برای طبخ خورشت خلال کرمانشاهی، گوشت و پیاز را تفت می‌دهند و می‌پزند. در حین پخت، به آن رب گوجه فرنگی و خلال بادام خیس خورده و تفت داده شده اضافه می‌کنند. طعم این خورشت ممکن است برای مهمانان شما جالب و متفاوت باشد و برای آنها خاطره‌ای خوش به یادگار بگذارد.

کلام آخر

در این مقاله از مامان‌پز ۴۶ غذای ایرانی برای مهمانی را معرفی کردیم. بسیاری از این انواع غذاهای مجلسی ایرانی مقوی و سبک هستند و می‌توانند جایگزین غذاهای آماده یا فست‌فود شوند. بعضی از آنها هم غذاهای مفصل و خوش آب و رنگی هستند. بعضی از این غذاها را می‌توانید از مامان‌پز سفارش بدهید و برای خوردن بعضی از آنها هم باید خودتان دست به کار شوید.