پاستا حالا یک نام جهانی است. رشتههای نازکی که از دل آشپزی اسرارآمیز و جذاب ایتالیایی سردرآوردند و سالها در این سرزمین با رموز و فنون مختلف در هم آمیختند و بعد خیلی زود جهانی شدند. حالا کمتر کسی در سرتاسر دنیاست که نام پاستا به گوشش نخورده باشد یا طعم این غذای جذاب را نچشیده باشد. در ایران هم پاستا طرفداران زیادی دارد و علاقهمندان آن دیگر پاستا را در صف غذای خانگی میشناسند. اغلب سُسهایی که پاستا با آن ساخته میشود بر پای گوشت مرغ و قارچ هستند با شیر و یا خامه ترکیب میشوند اما همانطور که در دنیا نزدیک به ۶۰۰ شکل مختلف پاستا داریم خیلی بیشتر از آن هم سُس پاستا داریم. برای همین در این مقاله تلاش میکنیم تا شیوه پخت پاستایی تازه را به شما بیاموزیم. پاستایی با گوشت قرمز که طعمی جدید در دنیای پاستاها است.
پاستا گوشت و قارچ

از مواد اولیه این پاستا معلوم است که قرار است طعمی نزدیک به بیفاستراگانف را تجربه کنید. پاستا گوشت و قارچ یکی از پرطرفدارترین انواع پاستا گوشت است که در مدت نسبتاً کوتاهی آماده میشود. برای طبخ این نوع پاستا باید ابتدا مواد اولیه آن را به ترتیبی که در ادامه میخوانید تهیه کنید. مواد لازمی که در ادامه آمده، برای پخت پاستا برای دو نفر در نظر گرفته شده است. مراحل پخت این پاستا نیز در پنج گام طراحی شده که بخش عمده آن به فرآوری سُس پاستا مربوط میشود.
مواد لازم پاستا با سس قارچ و گوشت دو نفره
| فیله گوساله | ۳۰۰ گرم |
| قارچ | ۲۰۰ گرم |
| پاستای فرمی | ۲۰۰ گرم |
| پیاز متوسط | ۱ عدد |
| سیر | ۲ حبه |
| خامه صبحانه | یکچهارم پیمانه |
| شیر | ۱ پیمانه |
| کره | ۳۰ گرم |
| آرد | ۲ قاشق غذاخوری |
| پنیر پیتزا رنده شده | ۱ پیمانه |
| نمک و فلفل | به مقدار لازم |
گام اول از طرز تهیه پاستا گوشت و قارچ
فیله گوساله را به رشتههای نواری نازکی برش میزنید. پیازها را رنده میکنید و در روغن داغ میریزید. کمی هم میزنید تا پیاز سبک شود و کمی از آبش را از دست بدهد. سپس به آن زردچوبه اضافه میکنید و خوب هم میزنید و در ظرف را میگذارید. این کار کمک میکند تا طعم ادویه به خورد پیاز بروند. حالا وقت اضافه کردن گوشت است. گوشتهای برش زده شده را اضافه میکنید و تا تغییر رنگ کامل آن خوب هم میزنید.
گام دوم از مراحل پخت پاستا با گوشت گوساله
قارچها را برش میزنید و تابه را روی شعله زیاد میگذارید و کمی کره هم میریزید. سیر رنذه شده را اضافه میکنیم و قارچها را هم در ادامه میریزیم. شعله باید باشد که آب قارچها خیلی زود خارج و بافت قارچ حفظ شود.
گام سوم
همزمان باید پاستاها را هم آماده کنید. در قابلمه آب جوش بیاورید و پاستاها را در آن بریزید. پاستاها را نشکنید و سالم بریزید. همچنین برای اینکه از خرد یا له شدن آن در آب جلوگیری کنیم بهتر است با چنگال آن را هم بزنید. نمک را در دقایق پایانی به پاستا اضافه کنید.
گام چهارم
حالا باید گوشت و قارچ که هر دو پخته شده و آب داخل ظرفشان تمام شده را از روی شعله بردارید و سُسی دیگر درست کنید. رای همین در یکی از تابهها کره را کمی گرم میکنیم و سپس آرد را به آن اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا بوی خامی آرد از بین برود. در مرحله بعد شیر را که کمی در مایکروفر گرم کردهایم به این ترکیب اضافه میکنیم تا آرد باز شود در انتها آویشن و پودر سیر و خامه را افزوده و سس را داخل تابه گوشت و قارچ می ریزیم و زیر تابه گوشت را روشن کرده تا سس به خورد مواد گوشت و قارچ برود سپس از روی حرارت بر میداریم.
گام پنجم
پاستای شما با همین ترکیب هم قابل خوردن است ولی ما یک مرحله اضافه برای آن در نظر گرفتهایم. یک طرف مخصوص فر بردارید و پاستای پخته شده را به همراه سس آماده شده، گوشتها و قارچها با هم ترکیب کنید و بعد روی آن را با پنیر پیتزا بپوشانید. فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و ظرف پاستا را نیم ساعت در آن بگذارید تا پنیر روی پاستا کاملا طلایی شود. پاستای شما آماده است.
پاستا با گوشت قلقلی

معمولاً زمانی که صحبت از طبخ پاستا با گوشت چرخکرده میشود، به یاد ماکارونی با گوشت چرخکرده میفتیم که شکل ایرانی پاستای ایتالیایی با گوشت قلقلی است اما این بار پاستا یا اسپاگتی را به روش ایتالیاییها آماده کنید تا طعم یک غذای اصیل بینالمللی را بچشید. مواد اولیهای که در ادامه میخوانید، جهت پخت پاستا با گوشت قلقلی برای ۴ نفر مناسب هستند.
مواد لازم پاستا با گوشت قلقلی برای ۴ نفر
| اسپاگتی | ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم |
| گوشت چرخکرده | ۲۵۰ گرم |
| پیاز بزرگ | ۱ عدد |
| گوجهفرنگی خرد شده | ۵ عدد |
| رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
| پنیر پارمزان تکه تکه شده | به میزان لازم |
| نمک، فلفل و زردچوبه | به اندازه کافی |
روش طبخ پاستا پنیری با گوشت چرخ کرده
ابتدا اسپاگتی را به روشی که در گام سوم از طرز تهیه پاستا گوشت و قارچ توضیح دادیم، بپزید و آبکشی کنید. اسپاگتی را کنار بگذارید تا کوفته قلقلیها آماده شوند.
حالا گوشت چرخکرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه ترکیب کنید و خوب ورز دهید. سپس، به اندازه یک کوفته قلقلی از آن بردارید و در دست پهن کنید. یک تکه پنیر پارمزان در مرکز آن بگذارید و کوفته را با دست آرام آرام جمع کنید. کوفتههای آماده شده را سرخ کنید و کنار بگذارید.
در مرحله بعدی، پیاز را نگینی خرد کنید و تفت دهید. پس از اینکه پیاز سبک و شیشهای شد، گوجهفرنگی را به آن بیفزایید. صبر کنید تا آب گوجهفرنگی کاملاً تبخیر شود. پس از آن، رب را به تابه اضافه کنید. حالا کوفته قلقلیها را به این سس بیفزایید و اجازه بدهید تا سس غلیظ شود. در نهایت، سس آماده شده با کوفته قلقلی را روی پاستا بریزید و سرو کنید.
پاستا آلفردو با گوشت

پاستا با سس آلفردو معمولاً با گوشت مرغ طبخ میشود اما این پاستا را میتوانید با گوشت استیک هم آماده کنید. در واقع، پاستا بیف آلفردو یکی از محبوبترین انواع پاستا گوشت ایتالیایی در سراسر جهان است. برای پخت پاستا بیف آلفردو دو نفره به مواد اولیهای که در ادامه میخوانید، نیاز دارید.
مواد لازم پاستا بیف آلفردو دو نفره
| فیله گوساله | ۱۰۰ گرم |
| پیاز کوچک | ۱ عدد |
| سیر | ۱ حبه |
| خامه | ۱۰۰ گرم |
| آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
| پنیر پارمزان | ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری |
| شیر | یکدوم پیمانه |
| پاستا پنه | ۲۰۰ گرم |
| نمک و فلفل | به اندازه کافی |
پاستا با گوشت استیک
گوشت گوساله را با نمک و فلفل مزهدار کنید و برای نیم ساعت درون یخچال بگذارید. سپس، آن را با کره تفت دهید و کنار بگذارید. حالا پیاز را نگینی خرد کنید و تفت دهید. بعد از اینکه پیاز سبک و شیشهای شد، قارچ خرد شده را به آن بیفزایید. وقتی آب قارچ تبخیر شد، سیر رنده شده را به آن بیفزایید. اجازه بدهید تا عطر سیر در فضای آشپزخانه بپیچد. سپس، خامه، شیر و پنیر پارمزان را به ترتیب به آن اضافه کنید. وقتی سس پاستا غلیظ شد، استیکها را به آن بیفزایید و روی پاستای پخته و آبکشی شده بریزید تا آماده سرو شود.
پاستا با گوشت و خامه

پاستا با گوشت و خامه طعمی شبیه به پاستا بیف آلفردو دارد اما برای طبخ آن به جای فیله گوساله از گوشت چرخکرده استفاده میکنند.
مواد لازم پاستا با گوشت و خامه برای ۲ نفر
| پاستا پنه | ۲۰۰ گرم |
| قارچ | ۱۰۰ گرم |
| گوشت چرخکرده | ۲۰۰ گرم |
| خامه | یکدوم پیمانه |
| پیاز متوسط | ۱ عدد |
| سیر | ۲ حبه |
| نمک، فلفل، پودر آویشن و جوز هندی | به اندازه لازم |
روش پخت پاستا با گوشت و خامه
پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید. وقتی سبک و شیشهای شد، به آن سیر رنده شده بیفزایید. وقتی عطر سیر در فضای آشپزخانه پیچید هم گوشت را به تابه اضافه کنید. گوشت را آنقدر تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد. سپس، نمک و ادویهها را به آن بیفزایید. بعد از چند دقیقه هم قارچ خرد شده و خامه را اضافه کنید. این سس را روی پاستای پخته و آبکشی شده بریزید تا آماده سرو شود.
فوت و فن های دستور پخت پاستا با سس قارچ و گوشت

پاستا اشکال گوناگونی دارد. برخی گزارشها میگوند نزدیک به ۶۰۰ شکل مختلف پاستا در دنیا وجود دارد. اگرچه بخش زیادی از این اشکال حاصل نوآوریهای این روزهاست اما در گذشته آشپزی ایتالیایی هم پاستا در چندین و چند شکل بوده و طبیعتا هر شکلی هم کارکرد خاص خودش را داشته و برای آن شیوه پخت، سُس و نحوه سرو مخصوص در نظر گرفته میشده است. برای نمونه معمولا پاستاهای باریک و دراز چون فتوچینی را با سُس شیر و خامه سرو میکنند و پاستاهای رشتهای را با پستو. پاستاهای مارپیچ به دلیل شیارهایی که روی بدنهشان دارند کاملا مناسب سُسهایی در کلاس آلفردو هستند و پاستاهای لولهای برای سُسهای که گوشت چرخکرده دارند مناسبند.
از سوی دیگر، از آنجایی که ما پیش از آموختن روشهای پخت پاستا به شیوه معمول و ایتالیایی خودمان تدبیری کردیم و غذای خانگی تازهای به اسم «ماکارونی» را پدید آوردیم برای همین بخشی از دانشمان در خصوص پخت پاستا با پیشزمینههایی همراه است که خوب است آن را اصلاح کنیم. برای نمونه نباید رشتههای پاستا را در ظرف آب جوش شکاند. کاری که اغلب هنگام پخت ماکارونی انجام میدهیم. یا هنگام پخت نباید در آن روغن ریخت. زمانبندی پخت پاستا هم مهم است. پاستایتان را باید زمانی بپزید که با سُس همزمان آماده شود و بلافاصله بعد از آبکش کردن در ظرف با سُس مخلوط و کشیده شود. همچنین به خاطر داشته باشید که نگهداشتن یک فنجان از آب پاستا بعدا در بهتر کردن مزه سُس پاستا به شما کمک میکند.
کلام آخر
پاستا با گوشت یکی از محبوبترین انواع پاستا در سراسر جهان است. این پاستا را میتوانید با گوشت چرخکرده یا فیله گوساله بپزید. بههرحال، هر یک از این روشها را که برای طبخ پاستا با گوشت انتخاب کنید، نتیجه کار قطعاً خوشمزه خواهد شد چون سرآشپز شمایید!

