بادمجان یکی از محبوبترین صیفیجات است که با آن غذاهای متنوعی پخته میشود. یکی از این غذاها رولت گوشت و بادمجان بدون فر است. این رولت خوشمزه نوعی غذای مجلسی و فینگر فود به شمار میرود که میتواند در فهرست غذاهای شما برای مهمانی یا حتی تامین غذای کارکنان سازمان یا شرکتتان قرار بگیرد. این غذای خانگی را میتوانید از مامانپز هم سفارش بدهید. البته، به جای سفارش آنلاین غذا، خودتان هم میتوانید دست به کار شوید. برای پخت این غذای لذیذ از کجا شروع کنیم؟ در این مطلب، طرز تهیه این غذا با گوشت چرخکرده و تمام فوتوفنهای لازم برای پخت آن را آموزش میدهیم.
چطور بهترین بادمجان را انتخاب کنیم؟

استفاده از بهترین مواد اولیه برای پختوپز در خوشمزگی غذا تأثیر مهمی دارد. هرچه مواد اولیه کیفیت بهتری داشته باشند، غذای شما طعم بهتری پیدا میکند. به همین علت، پیش از آنکه بخواهیم دستور پخت رولت گوشت و بادمجان بدون فر را توضیح بدهیم، باید روش انتخاب ماده اصلی این غذا یعنی بادمجان را بگوییم. نکات مهم در انتخاب این ماده غذایی عبارتاند از:
- رنگ آن؛ بادمجانی را انتخاب کنید که پوستی صاف و براق به رنگ بنفش تیره دارد. طعم بادمجانهایی که سطحی مات، کدر یا چروکیده دارند، تلخ و بدمزه است. این بادمجانها طعم غذای شما را خراب میکنند.
- جنس ساقه؛ نکته بعدی در انتخاب بادمجان، توجه به ساقه آن است. ساقه این میوه باید سبز باشد. این موضوع نشاندهنده رسیده بودن بادمجان است. اگر ساقه بادمجان قهوهای رنگ یا خشک باشد، به این معناست که میوه شما بیش از اندازه در بوته مانده و طعم تلخی دارد.
- بافت بادمجان؛ هنگام خرید بادمجان، آن را کمی فشار بدهید. دقت کنید که نه خیلی سفت و نه خیلی نرم باشد. سفت بودن بادمجان نشانه نرسیدن آن و نرم بودن بیش از حد به معنای گندیده بودن آن است.
- اندازه؛ دلیل اصلی تلخی بادمجان، دانههای آن است. هرچه دانهها بیشتر باشند، طعم میوه شما تلختر خواهد بود. اگر میخواهید بادمجانی با دانههای کمتر داشته باشید، باید سراغ آنهایی بروید که کوچکتر هستند.
نگهداری بادمجان برای مدت طولانی نیز ممکن است بر کیفیت غذای شما تأثیر بگذارد. پس بهتر است برای طبخ رولت گوشت و بادمجان بدون فر از بادمجانهای تازه خریداری شده استفاده کنید. در هر صورت، مدت زمان نگهداری این میوه در یخچال ۲ تا ۴ روز است. اگر بادمجان را بیشتر از این مدت نگهدارید، شکل و طعم مطلوب خود را از دست میدهد.
رولت گوشت و بادمجان بدون فر
رولت گوشت و بادمجان غذایی بسیار ساده است که خواص بیشماری دارد. ماده اصلی این غذا یعنی بادمجان دارای فیبر، پتاسیم، ویتامینهای سی و ب و آنتیاکسیدان است که برای سلامت بدن مفیدند. این غذای مجلسی را میتوانید بدون فر و با کمترین امکانات بپزید.
مواد لازم برای رولت گوشت و بادمجان
| بادمجان | ۴ عدد |
| پیاز متوسط | ۱ عدد |
| گوشت چرخکرده | ۳۰۰ گرم |
| سیر | ۲ حبه |
| گوجه فرنگی | ۳ عدد |
| نمک و فلفل | به اندازه دلخواه |
مرحله اول: آماده کردن بادمجان
پیش از تهیه غذا باید بادمجانها را آماده کنیم. این مرحله مهمترین بخش از کار است. برای شروع، پوست بادمجانها را جدا کنید. سپس آنها را به صورت نازک برش بزنید. حالا بادمجانها را در آبکشی قرار دهید و روی آنها کمی نمک بپاشید. نمک باعث میشود که تلخی بادمجان از بین برود و آب آن کاملا خارج شود. کاهش رطوبت بادمجان در جذب روغن کمتر نقش مهمی دارد. حدود ۴۵ دقیقه صبر کنید تا بادمجانها آماده شوند. سپس، آنها را آبکشی و سرخ کنید.
بعد از اینکه بادمجانها سرخ شدند، آنها را روی دستمال مخصوص جذب روغن قرار بدهید. زمانی که مطمئن شدید بادمجانها کمترین میزان روغن را دارند، نوبت به بقیه مراحل پخت رولت گوشت و بادمجان بدون فر میرسد.
مرحله دوم: پخت محتویات رولت

برای شروع پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. سپس آنها را درون تابه حاوی روغن بریزید. اجازه بدهید که پیازها کمی نرم شوند. حالا سیرهای پوست گرفته و له شده را به تابه اضافه کنید. کمی پس از آن، گوشت چرخکرده را به تابه بیفزایید.
پس از تغییر رنگ گوشت باید گوجههایی که قبلا به صورت نگینی و بسیار ریز خرد کردهاید را اضافه کنید. کمی صبر کنید تا مواد کاملا با یکدیگر ترکیب شوند.
در این مرحله، نمک و فلفل را به تابه اضافه کنید تا محتویات تابه کاملا مزهدار شوند. حالا درب تابه را ببندید تا مواد خوب بپزند. زمانی که آب گوجه فرنگی تبخیر شد، شعله گاز را خاموش کنید. اجازه بدهید که مواد پخته شده سرد شوند.
مرحله پایانی
این بخش از آشپزی، نیاز به دقت و ظرافت بسیاری دارد. در این مرحله، بادمجانهای سرخشده را روی میز قرار بدهید. سپس، کمی از محتویات رولت را روی آن بریزید. در نهایت، بادمجان را به دقت و به صورت رولت بپیچید. برای حفظ ظاهر رولت میتوانید از خلال دندان استفاده کنید.
حالا رولتهای آماده شده را با احتیاط در ظرف مورد نظرتان قرار بدهید. میتوانید روی رولتها را با جعفری ساطوری شده تزیین کنید. رولت گوشت و بادمجان بدون فر آماده است. نوش جان!
رولت بادمجان با گوشت قلقلی
مواد اولیه این رولت گوشت مجلسی همان مواد اولیهای است که برای طبخ رولت گوشت ساده بدون فر به آن نیاز دارید اما روش پخت آن کمی متفاوت است. برای تهیه این رولت بادمجان و گوشت باید ابتدا گوشت چرخکرده را با پیاز رنده شده، نمک و ادویهها ورز دهید. سپس، آن را به صورت کوفته قلقلیهای نسبتاً کوچکی در بیاورید و سرخ کنید. در ادامه، این کوفته قلقلیها را به همان روشی که در مرحله پایانی روش پخت رولت بادمجان بدون فر توضیح دادیم، در مرکز بادمجانها بگذارید و درون تابه طبخ کنید.
طرز تهیه رولت بادمجان با گوشت و پنیر پیتزا

این پیش غذای لذیذ و مجلسی را میتوانید با پنیر پیتزا نیز آماده کنید. برای این کار باید بعد از اینکه محتویات رولت گوشت و بادمجان را آماده کردید و نوبت به پیچیدن آن لابهلای بادمجان رسید، مقداری پنیر پیتزا روی آن بریزید. حالا رولتها را به همان روشی که توضیح دادیم، بپیچید و طبخ کنید.
طرز تهیه رولت بادمجان بقچه ای
برای درست کردن رولت گوشت و بادمجان میتوانید آن را به روش رولی به همان ترتیبی که توضیح دادیم، بپیچید اما پیچیدن رولت بادمجان به شکل بقچهای هم میتواند به این پیش غذا ظاهری جذاب بدهد. برای این کار ابتدا دو ورقه بادمجان آماده و سرخ شده را به شکل علامت + روی یکدیگر بگذارید. سپس، محتویات رولت که آماده کردهاید را در میان علامت درست شده بریزید. حالا لبههای هر طرف از این علامت را روی یکدیگر بگذارید تا رولت جمع شود. رولت درست شده را با خلال دندان ثابت نگه دارید و به روشی که قبلاً توضیح دادیم، بپزید.
نکات کلیدی در تهیه رولت بادمجان

- اگر به طبخ غذا با گوشت قرمز علاقهای ندارید، میتوانید به جای گوشت چرخکرده قرمز از گوشت چرخکرده مرغ استفاده کنید.
- کباب کردن بادمجان به جای سرخ کردن آن، یک رولت با طعم دودی به شما میدهد. برای این کار باید ورقههای بادمجان را درون فر بگذارید تا برای چند دقیقه کباب شوند.
چگونه بادمجان را با کمترین میزان روغن سرخ کنیم؟
بادمجان هنگام سرخ شدن مانند اسفنج روغن را به خود جذب میکند. به همین علت باید یاد بگیریم که آن را با کمترین میزان روغن سرخ کنیم. چطور چنین چیزی امکان دارد؟ با چند راهکار ساده!
اول از همه باید آب بادمجان تا آخرین قطره ممکن خارج شود. برای این کار، طبق آنچه برای آمادهسازی این ماده غذایی گفتیم، عمل کنید. سپس، بادمجانها را در کمی آرد سفید یا آرد سوخاری بغلتانید. برای سرخ کردن بادمجانها نیز بهتر است از تابه نچسب استفاده کنید. در این صورت، شما برای سرخ شدن بادمجانها تنها به ۱ قاشق غذاخوری روغن نیاز خواهید داشت.
البته، برای جذب کمتر روغن میتوانید از شیر هم استفاده کنید. بله، شیر! تکههای بادمجان را پیش از طبخ به مدت ۱ تا ۲ ساعت در ظرفی حاوی شیر قرار بدهید. سپس، آنها را آبکشی و با کمترین میزان روغن سرخ کنید.
کلام آخر
رولت بادمجان با گوشت یک پیش غذای فانتزی یا غذای سبک است که میتواند به سفره مهمانیها و مراسمهای خاص شما جذابیت خاصی ببخشد. این غذا را میتوانید در کنار سایر غذاها با بادمجان مثل کشک بادمجان یا میرزا قاسمی بپزید و سفره مهمانی خود را رنگینتر کنید.
سؤالات رایج
چگونه بادمجان روغن کمتری می گیرد؟
با استفاده از آرد سفید یا سوخاری یا شیر.
روغن بادمجان را چگونه بگیریم؟
بعد از اینکه بادمجان سرخ شد، آن را روی دستمال مخصوص جذب روغن قرار بدهید.
چگونه تلخی بادمجان را بگیریم؟
به آن مقداری نمک اضافه کرده و پس از یک ساعت آن را آبکشی کنید.
بادمجان تلخ را گونه تشخیص دهیم؟
همانطور که در این مقاله توضیح دادیم، باید به رنگ، بافت، جنس ساقه و اندازه آن توجه کنید.

