اگر به شما بگویند چند غذای نونی برای مهمانی را نام ببرید، بدون شک به سالاد الویه با مرغ ساده هم اشاره می‌کنید. امروزه این غذای لذیذ به یکی از رایج‌ترین و محبوب‌ترین غذاها در ایران تبدیل شده است. معمولا سالاد الویه را در نان لواش نازکی می‌پیچیم و به عنوان یک ساندویچ دوست‌داشتنی می‌خوریم. این غذای خانگی برای ما ایرانی‌ها حکم پای سیب آمریکایی‌ها را دارد. هر خانواده دستورپخت منحصر‌به‌فردی برای تهیه الویه دارد. همه هم معتقدند که دستورپخت خانوادگی خودشان بهترین روش برای تهیه این سالاد است. بله، در این موضوع شکی نیست، اما در این مطلب طرز تهیه سالاد الویه با مرغ ساده مجلسی برای ۵ نفر را آموزش می‌دهیم. زود قضاوت نکنید! شاید این دستورپخت از دستورپخت خانوادگی شما بهتر باشد.

سالاد الویه از کجا آمده است؟

سالاد الویه؛ غذایی از سرزمین روسیه

هرچند ما انواع سالاد الویه را به عنوان غذایی ایرانی می‌شناسیم، اما این سالاد در اصل غذای سنتی روس‌هاست که در جشن سال نو خورده می‌شود. البته، سالاد الویه‌ای که روس‌ها برای اولین بار سرو کردند با آنچه ما می‌شناسیم کاملا متفاوت است.

در اواخر دهه ۱۸۶۰ میلادی یک سرآشپز بلژیکی‌الاصل در یکی از رستوران‌های مسکو این سالاد را ابداع کرد. «لوسین اولیویه» در «رستوران هرمیتاژ» مسکو با استفاده از گوشت نوعی قرقاول، زبان گوساله، خاویار، خیارشور، تخم‌مرغ و کاهوی تازه غذای جدیدی درست کرد. این غذای مهمان به‌زودی به یکی از غذاهای پرطرفدار آن رستوران تبدیل شد.

البته، در اطراف هر انسان موفق انسان‌های فرصت‌طلب و حسود هم پیدا می‌‌شوند. متأسفانه اولیویه هم از این قاعده مستثنی نبود. در آشپزخانه هرمیتاژ آشپزی به نام «ایوان ایوانف» کار می‌کرد. او یک روز از غیبت ناگهانی اولیویه سوءاستفاده کرد و دستورپخت سالاد مخصوص را برداشت و فرار کرد. هرچند ایوانف خائن بود اما این خیانت او در نهایت، به نفع سالاد الویه تمام شد. ایوانف الویه را به مردم کشورهای مختلف معرفی کرد و باعث شد که سالاد الویه به غذایی محبوب در سراسر جهان تبدیل شود.

دستورپخت این سالاد برای اولین بار در سال ۱۸۹۷ میلادی در کتابی با نام «راهنمای مطالعه مبانی هنر آشپزی» منتشر شد. در این دستورپخت، سیب‌زمینی جایگزین خاویار شده بود. البته، بعدها دستورپخت الویه باز هم تغییر کرد و تبدیل به غذایی شد که ما امروز می‌شناسیم. سالاد الویه غذایی ساده، سبک، مقوی و بسیار خوش‌طعم است که هیچ‌کس از آن متنفر نیست.

در مامانپز ثبتنام کن

طرز تهیه سالاد الویه با مرغ ساده

سالاد الویه با مرغ ساده یکی از انواع سالاد برای مهمانی است که هم می‌توانید از سایت‌های تهیه غذا مانند مامان‌پز سفارش بدهید و هم اینکه خودتان آن را درست کنید. اگر جزو آن دسته از افراد هستید که  به جای تهیه غذای خانگی و خرید آنلاین غذا خودشان دست به کار می‌شوند، اشکالی ندارد! این شما و این دستورپخت و فوت‌وفن خوشمزگی سالاد الویه با مرغ ساده…

مواد لازم برای سالاد الویه با مرغ ساده

سیب‌زمینی ۵ عدد
تخم‌مرغ ۴ عدد
سینه مرغ پخته و خرد شده ۱ پیمانه
نخود فرنگی پخته شده ۱ پیمانه
هویج رنده شده ۲ عدد
خیارشور خرد شده ۱ پیمانه
سس مایونز به میزان دلخواه
نمک و فلفل به میزان لازم
لیموترش یا آبلیموی تازه به دلخواه

مرحله اول از طرز تهیه سالاد الویه با مرغ و هویج

برای شروع سیب‌زمینی‌ها و تخم‌مرغ‌ها را به صورت جداگانه آب‌پز کنید. سیب‌زمینی‌ها باید حدود ۱ ساعت بپزند. تخم‌مرغ‌ها نیز به ۱۵ دقیقه زمان برای پخته‌شدن نیاز دارند. بعد از اینکه این مواد پخته شد، آنها را آبکشی کنید و اجازه بدهید تا خوب سرد شوند. سپس، سیب‌زمینی و تخم‌مرغ را در ظرفی رنده کنید.

مرحله دوم از طرز تهيه سالاد الويه با سينه مرغ

ابتدا مرغ خرد شده را به ظرف تخم‌مرغ و سیب‌زمینی اضافه کنید. این مواد باید کاملا با هم مخلوط شوند. حالا نخود فرنگی، هویج و خیارشور خرد شده را اضافه و با بقیه مواد مخلوط کنید. در نهایت، به ظرف سالاد نمک، فلفل و چند قاشق سس مایونز به اندازه دلخواه بیفزایید. اگر ترجیح می‌دهید که سالاد الویه با مرغ ساده طعم ترشی بگیرد، می‌توانید کمی آبلیمو به آن اضافه کنید.

حالا ظرف سالاد را به مدت ۲ ساعت در یخچال بگذارید تا سالاد شما سرد و آماده سرو شود. الویه را می‌توانید همراه با خیارشور، گوجه فرنگی و نان تازه سرو کنید.

سالاد الویه با فیله مرغ

سالاد الویه با فیله مرغ

روش پخت این نوع سالاد الویه با طرز تهیه سالاد الویه با مرغ تفاوتی ندارد. البته، فیله مرغ بافت نرم و لطیف‌تری دارد و زودتر از سایر قسمت‌های گوشت مرغ پخته می‌شود. بنابراین، اگر این غذا را با فیله مرغ بپزید، بسیار سریع‌تر آماده می‌شود.

نکات طرز تهیه سالاد الویه با مرغ

ادویه سالاد الویه با مرغ

سالاد الویه با مرغ

برای خوشمزه‌تر شدن سالاد الویه مجلسی بهتر است از ادویه‌های مخصوص سالاد الویه مرغ استفاده کنید. علاوه بر نمک و زردچوبه که معمولاً برای پخت گوشت مرغ به کار می‌روند، می‌توانید از پودر آویشن، پودر سیر و پودر پاپریکا برای خوشمزه‌تر کردن الویه مرغ استفاده کنید.

کلام آخر

تهیه سالاد الویه ممکن است کار آسانی به نظر برسد، اما پیچیدگی‌ها و فنون خاص خود را دارد. با توجه کردن به این فنون سالادی آماده می‌کنید که به پای ثابت سفره‌های مهمانی و دورهمی‌هایتان تبدیل خواهد شد. اگر هم برای طبخ این غذای خانگی ساده و خوشمزه فرصت کافی ندارید، می‌توانید آن را از مامان‌پز با دست‌پخت مامان هدا، مامان نارنج و مامان کیمیا سفارش بدهید.

سوالات رایج

سالاد الویه با مرغ تا چند روز قابل استفاده است؟

این غذا را بعد از طبخ می‌توانید تا دو روز در یخچال نگهداری کنید.

سالاد الویه با مرغ چقدر کالری دارد؟

هر ۱۰۰ گرم از این غذا ۱۶۲ کالری دارد.

سس سالاد الویه چیست؟

بهترین سس برای این سالاد ترکیبی از سس مایونز و ادویه‌های مخصوص سالاد الویه است.