همه‌گیری کووید-۱۹ همه معادلات کاری جهانی را تغییر داد. پس از این همه‌گیری در جهان فرهنگ کاری جدیدی شکل گرفته و برخی از شرکت‌ها با کارمندانی روبه‌رو هستند که دورکاری را ترجیح می‌دهند. کار به جایی رسیده که شرکت بزرگی همچون گوگل هم برای ترغیب کارکنان به حضور در محل کار برای آنها کنسرت خصوصی برگزار کرده است! با این حال، شما به عنوان کارفرما مجبور نیستید تا کنسرت خصوصی برگزار کنید. با چند کار کوچک و مداوم هم می‌توانید کارمندان را به حضور در محل کار ترغیب کنید. یکی از این کارها تنظیم برنامه هفتگی غذا برای کارکنان است. ارائه غذا به کارکنان در محل کار فواید فراوانی دارد که در این مطلب آنها را بیشتر توضیح می‌دهیم. در نهایت هم اصول تنظیم برنامه هفتگی ناهار و چند پیشنهاد برنامه غذای شرکت معرفی خواهیم کرد.

چرا برنامه هفتگی غذا در شرکت یک مزیت تجاری است؟

برنامه هفتگی غذا در شرکت یک مزیت تجاری است

امروزه در بیشتر شرکت‌های بزرگ دنیا به تنظیم لیست غذای هفتگی برای کارکنان به عنوان نوعی برتری تجاری نگاه می‌کنند. بسیاری از این شرکت‌ها دریافته‌اند که روش‌های قدیمی و سخت‌گیرانه و جلوگیری از معاشرت کارکنان در محل کار به بهره‌وری بیشتر آنها کمکی نمی‌کند. در مقابل، وقت ناهار سازمانی به عنوان فرصتی برای هم افزایی و با هم بودن است و ارائه غذای شرکتی و ایجاد فرصت برای معاشرت اعضای یک شرکت یا گروه تجاری باعث به‌اشتراک‌گذاری ایده‌ها و بحث و گفتگوی سازنده درباره امور کاری می‌شود. همین امر سبب شده تا شرکت‌های معروف دنیا همچون گوگل، فیسبوک، توییتر و اوبر تامین غذای کارکنان شرکت خود را بر عهده بگیرند. در بعضی از این شرکت‌ها مانند فیسبوک برای کارکنان رستوران و کافه ساخته شده است. برخی دیگر هم مثل توییتر علاوه بر صبحانه و ناهار در هر طبقه برای کارکنان میان‌وعده‌هایی مهیا کرده‌اند.

ارائه غذا و میان وعده در شرکت‌ها و سازمان‌ها به تقویت روحیه آنها هم کمک می‌کند. کارمندان و کارکنانی که برای ناهار دور هم جمع می‌شوند، علاوه بر معاشرت و هم‌اندیشی، حس ارزشمند بودن می‌کنند. علاوه بر این، نتایج تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد که نسل جدید کمتر از نسل گذشته از خانه با خود غذا به سر کار می‌برد. حدود ۹درصد از افراد این نسل به چنین کاری علاقه نشان داده‌اند. همچنین ۷۳درصد از نسل جدید و ۶۸درصد از نسل گذشته حداقل ۲ مرتبه در هفته در محل کار غذا سفارش می‌دهند. در نتیجه، تهیه غذای کارکنان شرکت هم در وقت و هزینه‌های کارکنان صرفه‌جویی می‌کند و هم به روش‌های مختلف بازدهی سرمایه شرکت را افزایش می‌دهد؛ یک بازی برد- برد برای همه!

سفارش غذای شرکتی

نکات مهم در تهیه برنامه هفتگی ناهار کارکنان

هنگام تهیه غذای شرکتی برای کارکنان باید از چند موضوع ممطئن شوید. یکی از آنها این است که غذایی که مهیا می‌کنید، سالم باشد. البته، منظور از سالم بودن غذا «آلوده نبودن» آن نیست چون این نکته واضح است و نیازی نیست که به آن بپردازیم. غذای شرکتی سالم به غذایی گفته می‌شود که حاوی تمام مواد مغذی مناسب برای محل کار است. مسلم است که شما مسئول رژیم و سبک غذایی دیگران نیستید، اما وجود کارکنان سالم برای شرکت شما یک مزیت مهم محسوب می‌شود.

۱. آنچه پیش از شروع باید بدانید

پیش از آنکه بخواهید برنامه ناهار شرکت را تنظیم کنید یا برای آن برنامه‌ریزی کنید، باید یک نکته مهم را بدانید. برنامه‌های ناهار هفتگی و ترویج سبک غذایی سالم در شرکت داوطلبانه است. شاید همه کارکنان به این برنامه غذایی ملحق نشوند یا حتی به آن علاقه‌ای نشان ندهند. بنابراین، بهتر است پیش از شروع به برنامه‌ریزی، نظر کارکنان درباره لیست غذای هفتگی شرکت را جویا شوید. این کار به شما کمک می‌کند تا درباره نوع غذاها هم بهتر تصمیم بگیرید. در نظرسنجی از کارکنان باید ۳ نکته مهم را درنظر بگیرید:

۲. برنامه هفتگی ناهار شرکت باید شامل چه مواردی باشد؟

تهیه لیست غذا برای شرکت

شرکت‌هایی که می‌خواهند یک برنامه هفتگی غذا تنظیم کنند، باید بر رژیم‌های غذایی سالم تمرکز کنند و از اثر تغذیه خوب بر عملکرد کارمندان آگاه باشند. در تهیه لیست غذا برای شرکت باید به این نکات توجه کنید:

۳. محل غذا خوردن هم مهم است

رعایت نکات تغذیه‌ای در تهیه برنامه هفتگی غذا به تنهایی کافی نیست. باید به مکانی که کارکنان در آن غذا می‌خورند هم توجه کنید. سالن غذاخوری شرکت یا اتاقی که به غذا خوردن کارکنان اختصاص داده‌اید، باید تمیز و مطابق با استانداردهای بهداشتی باشد. اگر برنامه‌ریزی برای ناهار شرکت بدون توجه به مکان سرو آن باشد، سلامت برنامه غذایی هیچ تأثیری نخواهد داشت. مطمئن شوید که با برگزاری جلسات و کارگاه‌های آموزشی کارکنان را از این موضوع آگاه می‌کنید.

لیست غذای سالم برای ناهار سازمان

پیش از تنظیم برنامه هفتگی غذا برای شرکت باید مناسب‌ترین غذاها و لیست غذاهای ایرانی ساده برای این برنامه را بشناسید. چه غذاهایی برای ناهار شرکتی مناسب هستند؟ به طور کلی، غذاهای مناسب برای ناهار شرکتی را می‌توان به چند دسته تقسیم کرد. هر کدام از غذاهای موجود در این دسته‌بندی‌ها هم فواید خاص خود را دارند که باید با توجه به نیازها و سلایق کارکنان آنها را انتخاب کنید.

۱. ساندویچ‌ها

ساندویچ

هیچ‌کس نمی‌تواند منکر این موضوع شود که ساندویچ غذایی است که در محل کار راحت‌تر خورده می‌شود. شما می‌توانید ساندویچ‌هایی سالم در اختیار کارکنان بگذارید تا هم همه چیز سریع‌تر پیش برود و هم اینکه انرژی لازم برای ادامه کار را به دست بیاورند. برخی از ساندویچ‌های سالم که غذای خانگی هم محسوب می‌شوند، عبارتند از:

۲. خوراک‌ها

میرزا قاسمی

این غذاهای خانگی هم به اندازه ساندویچ‌ها محبوب‌اند. اگر ساندویچ‌ها را غذاهایی بیش از اندازه سریع می‌دانید و می‌خواهید زمان کافی برای معاشرت کارکنان در سالن غذاخوری وجود داشته باشد، می‌توانید سراغ خوراک‌ها بروید. برخی از مهم‌ترین خوراک‌هایی که کارکنان را تا آخر وقت سرحال و پرانرژی نگه می‌دارند، عبارت‌اند از:

۳. پلوها

عدس پلو

ممکن است همه کارکنان به ساندویچ یا خوراک‌ها علاقه نشان ندهند. شاید برخی از آنها برای ناهار انواع پلوها و چلوخورشت‌ها را ترجیح بدهند و فکر کنند بدون برنج ناهار کامل نیست. بنابراین، باید به فکر این دسته از کارکنان هم باشید. برخی از پلوها یا چلوخورشت‌های مناسب برای محل کار عبارت‌اند از:

علاوه بر این، غذاهای فرنگی مانند چیکن استروگانف، انواع کباب‌ها و فینگر فودهایی مانند لازانیا هم می‌توانند برنامه غذایی شما را متنوع‌تر و جذاب‌تر کنند. انتخاب این غذاها به بودجه‌ای که برای غذای شرکتی در نظر گرفته‌اید، بستگی دارد.

نمونه‌هایی از برنامه هفتگی غذا برای شرکت

برنامه هفتگی غذا برای شرکت

تنظیم بهترین برنامه غذایی مناسب هفتگی به بودجه شما و ذائقه کارکنانتان بستگی دارد. اگر شرکتی بزرگ با سرمایه بیشتر دارید، بهتر است برنامه غذایی روزانه شرکت شامل ۲ یا ۳ نوع غذا باشد تا کارکنان حق انتخاب داشته باشند. در صورتی که شرکتی کوچک‌تر با بودجه محدود دارید هم می‌توانید غذاها را با توجه به سلایق کارکنان انتخاب کنید. در ادامه، ۲ پیشنهاد برنامه غذای شرکت به صورت نمونه معرفی می‌کنیم. شما هم با توجه به نیازها و سلایق کارکنان قادر خواهید بود برنامه غذایی مناسب شرکت خود را تنظیم کنید.

برنامه پیشنهادی شماره ۱

برنامه پیشنهادی شماره ۲

در کنار این غذاها می‌توانید نوشیدنی‌های سالم و بدون قند یا دارای قند پایین را هم در اختیار کارکنان بگذارید تا بدنشان هیدراته باقی بماند. برخی غذاها مانند لوبیا پلو را هم با سالاد شیرازی یا سالادهای دیگر همراه کنید تا سبزیجات از رژیم غذایی کارکنان حذف نشوند.

برنامه غذایی هفتگی برای لاغری شکم و پهلو

برای تنظیم این برنامه غذایی هفتگی می‌توانید از فهرست غذاهای رژیمی برای ناهار بهترین غذاها را به عنوان غذای پرسنلی انتخاب کنید. برای شروع می‌توانید نمونه برنامه غذایی هفتگی برای لاغری شکم و پهلو را در ادامه بخوانید و از طرز تهیه برنامه غذایی هفتگی به این ترتیب الهام بگیرید. این غذاها از غذاهای کم کالری گرفته تا انواع غذای گیاهی را شامل می‌شوند.

برنامه غذایی هفتگی برای کارگران

برنامه غذایی هفتگی برای کارگران به لیست غذای هفتگی برای کارمندان شباهت بسیاری دارد اما معمولاً به دلیل فعالیت بدنی بیشتر کارگران برای آنها غذاهای پرکالری‌تر سرو می‌شود.

کلام پایانی

برای سفارش غذای شرکتی گزینه‌های مختلفی دارید. شما می‌توانید به سراغ غذاهای فست‌فود بروید یا همان غذاهای تکراری رستوران نزدیک به محل کار را برای کارکنان سفارش بدهید. با این حال، پیشنهاد ما این است که برای تامین غذای کارکنان غذاهای خانگی و سالم را انتخاب کنید. سفارش غذای شرکتی از سایتی همچون مامان‌پز هم تنوع برنامه هفتگی غذا در شرکت را تضمین می‌کند و هم از کیفیت غذاها اطمینان خواهید داشت. به هر حال، تلاش برای بهبود سلامت کارکنان به افزایش بهره‌وری آنها و در نهایت تضمین رونق کسب‌وکار شما منجر خواهد شد. این‌طور نیست؟