بسیاری از خانواده‌ها در میان غذاهای بیرون از منزل، پیراشکی گوشت را یک خوردنی سالم و مقوی می‌دانند و اغلب این نوع پیراشکی را برای کودکان می‌خرند، غافل از اینکه پیراشکی های بیرون از منزل، به دلیل آنکه در مدت زمانی کوتاهی در روغن فراوان سرخ می‌شوند و همچنین روغن مورد استفاده در آنها ممکن است روزها عوض نشده باشد ضررهای زیادی را به همراه دارد. حتی ممکن است این پیراشکی‌ها در روغن‌های معمولی (و نه روغن سرخ کردنی) سرخ شده باشند و حاوی میزان زیادی روغن مضر باشند که امکان خارج کردن روغن از پیراشکی وجود ندارد. بنابراین بهتر است پخت این غذای هوس‌انگیز را در منزل انجام دهید تا خانواده سالم‌تری داشته باشید.

طرز تهیه پیراشکی گوشت بدون فر

طرز تهیه پیراشکی گوشت بدون فر

پیراشکی گوشت یکی از لذیذترین غذاهای مورد علاقه بچه‌ها است. اگر کودک شما به راحتی غذا نمی‌خورد و غذا دادن به او چالش روزانه شما است پیشنهاد میکنیم پیراشکی گوشت را امتحان کنید. کودک می‌تواند در حین بازی این غذای لذیذ را میل کند، تزئین پیراشکی به کمک سس قرمز نیز می‌تواند کودک را ترغیب به خوردن آن کند. این غذای لذیذ می‌تواند به عنوان یک میان وعده در کنار خانواده، به عنوان چاشنی مدرسه و مهدکودک فرزند دلبندتان یا به عنوان پیش غذای تولد و مهمونی در هنگامی که مهمان‌ها منتظرند تا دستپخت شگفت‌انگیز شما را بچشند مورد استفاده قرار گیرد.

مواد لازم پیراشکی گوشت و قارچ برای ۴ نفر

گوشت چرخ کرده

۲۵۰ گرم

فلفل دلمه‌ای

۱ عدد

پیاز متوسط

۱ عدد

قارچ

۲۰۰ گرم

رب گوجه فرنگی

۲ قاشق غذاخوری

پنیر پیتزا

به اندازه دلخواه

نمک و فلفل

به اندازه دلخواه

روغن

به اندازه دلخواه

در مامانپز ثبتنام کن

مواد لازم خمیر پیراشکی گوشت

تخم مرغ

۳ عدد

شکر

۱ قاشق غذاخوری

آب ولرم

نصف پیمانه

مایه خمیر

۱.۵ قاشق غذاخوری

آرد

به میزان لازم

 

مرحله اول از طرز تهیه پیراشکی گوشت و قارچ

ابتدا ماهیتابه را روی اجاق قرار دهید و داخل ان روغن بریزید تا داغ شود. سپس، پیاز رنده شده را در روغن تفت دهید و اجازه دهید تا طلایی شوند، گوشت چرخ کرده را نیز به پیاز اضافه کنید و صبر کنید تا خوب سرخ شود. اکنون قارچ را به اندازه دلخواه خود ریز کنید و به همراه کمی آبلیمو حرارت دهید تا آب اضافی آن خارج شود و رنگ قارچ سفید بماند، فلفل دلمه‌ای را نیز در اندازه دلخواه خود ریز کنید و به همراه قارچ به پیازها اضافه کنید و مجدد تفت دهید. در آخر رب و نمک و ادویه را به مواد پیراشکی گوشت و پنیر اضافه کنید و بعد زیر شعله را خاموش کنید تا مواد سرد شوند.

مرحله دوم: تهیه خمیر نانوایی پیراشکی گوشت چرخ کرده

برای شروع مایه خمیر را در نصف پیمانه اب ولرم بریزید، شکر را به آن اضافه کنید، کمی هم زنید و اجازه دهید مایه خمیر پف کند و بالا اید و به اصطلاح عمل بیاید. اکنون تخم مرغ‌ها، نمک و روغن را ترکیب کنید و به مایه خمیر اضافه کنید. آرد را به ارامی اضافه کنید و با دستان خود هم بزنید تا جایی که خمیر به دستان شما نچسبد.

خمیر اماده شده را حدود ۱۵ دقیقه با دستان خود ورز دهید. کف یک ظرف فلزی را چرب کنید، خمیر را داخل آن قرار دهید و روی آن را با ارد بپوشانید، روی کاسه را بپوشانید و  به مدت ۳۰ دقیقه صبر کنید تا خمیر استراحت کند و حجم آن افزایش یابد. بعد از نیم ساعت مقداری از خمیر را بردارید و روی یک سطح پهن کنید، مواد پیراشکی را که از قبل آماده کرده اید داخل خمیر قرار دهید، روی مواد پنیر پیتزا بریزید، دو طرف خمیر را روی هم بیاورید و لبه های خمیر را به کمک پره های چنگال خوب فشار دهید تا مواد از داخل آن نریزند.

مرحله آخر از پخت پیراشکی گوشت در تابه

پخت پیراشکی گوشت در تابه

اگر می‌خواهید پیراشکی گوشت را سرخ کنید، داخل یک ماهیتابه مقداری روغن سرخ کردنی بریزید  و اجازه دهید روغن خوب داغ شود، اکنون پیراشکی‌ها را داخل روغن سرخ کردنی قرار دهید و هر دو طرف آنها را سرخ کنید، فراموش نکنید که برای سرخ کردن پیراشکی‌ها از روغن‌های مخصوص سرخ کردنی با حرارت متوسط استفاده کنید، حرارت بالا ترکیبات روغن را تغییر داده و با دود کردن روغن ترکیبات سرطان زائی در روغن تشکیل می‌شود. پس با تهیه غذاهای سالم سلامتی خود و خانواده خود را تضمین کنید، در انتها پیراشکی‌ها را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافه آنها جذب دستمال شود.

خمیر پیراشکی گوشت بدون خمیر مایه

پیراشکی گوشت با خمیر یوفکا و هزارلا نیز درست می‌شود. برای تهیه پیراشکی گوشت با خمیر هزارلا یا خمیرهای دیگر نیز باید به همین ترتیب، مواد داخل پیراشکی را لابه‌لای خمیر بپیچید. در واقع، پیراشکی گوشت فوری را با این نوع خمیرها درست می‌کنند اما طرز تهیه پیراشکی گوشت حرفه ای معمولا شامل تهیه خمیر پیراشکی با خمیر مایه می‌شود. شما هم اگر به درست کردن پیراشکی گوشت حرفه‌ای فکر می‌کنید، بهتر است که تهیه خمیر پیراشکی را امتحان کنید.

طرز تهیه پیراشکی گوشت با نان لواش

طرز تهیه پیراشکی گوشت با نان لواش

درست کردن پیراشکی گوشت با نان لواش نیز بسیار شبیه به تهیه سمبوسه است، با این تفاوت که نحوه پیچیدن مواد داخل پیراشکی با درست کردن سمبوسه تفاوت دارد و در نهایت، شکل آن متفاوت از سمبوسه خواهد شد.

پیراشکی گوشت در فر

مامان‌پز به شما توصیه می‌کند از سرخ کردن این غذا با گوشت چرخ کرده خودداری نمایید، شما می‌توانید پیراشکی‌ها را داخل فر درست کنید تا غذای سالم‌تری برای خانواده خود تهیه کرده باشید. برای این کار مایکروویو را با دمای ۲۲۰ درجه سانتی‌گراد (اگر از فر گاز استفاده می‌کنید درجه فر باید ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد باشد) آماده کنید، سینی فر را اندکی چرب کنید و پیراشکی گوشت را داخل آن قرار دهید. در ظرفی جداگانه یک عدد تخم مرغ را هم بزنید و کمی روغن مایع به آن اضافه کنید، تخم مرغ و روغن همزده را به کمک یک قلمو روی پیراشکی گوشت بمالید. پیراشکی را به مدت ۲۰ دقیقه داخل فر یا مایکروویو قرار دهید تا روی آنها کاملا طلایی شود و آماده شوند.

پیراشکی گوشت در توستر

برای درست کردن پیراشکی در توستر، ابتدا پیراشکی را به همان روشی که توضیح دادیم آماده کنید. پس از گرم کردن توستر با دمای ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد و چرب کردن سینی آن، پیراشکی‌ها را روی سینی بچینید. پیراشکی‌ها در توستر با این شرایط پس از تقریبا ۲۵ دقیقه آماده می‌شوند. 

طرز تهیه پیراشکی مرغ داخل توستر

پیراشکی مرغ

طرز تهیه پیراشکی در توستر، در صورتی که پیراشکی گوشت قرمز یا مرغ باشد، هیچ تفاوتی ندارد. برای درست کردن پیراشکی مرغ، باید گوشت مرغ پخته و ریش ریش شده را جایگزین گوشت قرمز کنید.

طرز تهیه پیتزا پیراشکی در توستر

پیراشکی خانگی می‌تواند با طعم پیتزا هم باشد. برای درست کردن این مدل پیراشکی باید ابتدا خمیر پیراشکی را به صورت گرد روی پیشخوان آشپزخانه پهن کنید. سپس، یک طرف آن برش‌هایی ایجاد کنید. حالا ترکیبات میانی پیراشکی را طرف بدون شیار خمیر بریزید. سپس، طرف دیگر را به آرامی روی این طرف بگذارید و با دست محکم کنید. حالا پیراشکی را داخل توستر بگذارید تا با دمای ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد برای حدود ۲۰ دقیقه بپزد.

طرز تهیه پیراشکی گوشت در هواپز

پیراشکی‌های آماده شده را داخل سینی هواپز بگذارید و روی آنها کمی روغن بپاشید. هواپز را روشن کنید و پس از اینکه یک طرف پیراشکی‌ها سرخ شد، آنها را زیر و رو کنید تا سمت دیگر آنها نیز برشته شود. پیراشکی گوشت معمولا پس از ۱۵ دقیقه در هواپز آماده می‌شود.

طرز تهیه پیراشکی گوشت با سیب زمینی

پیراشکی گوشت با سیب زمینی

روش طبخ پیراشکی گوشت با سیب‌زمینی به همان ترتیبی است که در طرز تهیه پیراشکی ساده با گوشت و قارچ توضیح دادیم. برای تهیه این نوع پیراشکی، علاوه بر مواد لازم برای پیراشکی گوشت و قارچ از سیب‌زمینی و هویج نیز استفاده می‌شود.

پیراشکی گوشت مرغ

یک پیراشکی خانگی با گوشت مرغ برای کسانی که رژیم‌های غذایی خاصی دارند و نمی‌توانند گوشت قرمز بخورند، انتخاب مناسبی است. روش پخت این پیراشکی و خمیر آن نیز درست به همان ترتیبی خواهد بود که در روش تهیه پیراشکی گوشت توضیح دادیم. تنها کاری که باید بکنید این است که به جای گوشت چرخ‌کرده از گوشت سینه مرغ پخته و ریش ریش شده استفاده کنید.

چگونه از خشک شدن پیراشکی جلوگیری کنیم؟

برای اینکه خمیر پیراشکی در فر، هواپز، توستر یا تابه خشک نشود باید مقدار آب آن را کمی بیشتر کنید. معمولا اضافه کردن آرد بیش از اندازه باعث می‌شود که خمیر پیراشکی خشک شود و اضافه کردن مقدار آب بیشتر می‌تواند از این اتفاق جلوگیری کند.

از آن گذشته، اگر موقع گذاشتن پیراشکی‌های آماده شده در فر، توستر یا هواپز روی آنها مقداری روغن نپاشید، ممکن است در آخر، پیراشکی‌هایتان کمی خشک شوند.

کلام آخر

پیراشکی یک فست فود خوشمزه است که تقریبا همه آن را دوست دارند. برای درست کردن پیراشکی می‌توانید خودتان دست به کار شوید. اگر هم به تهیه پیراشکی به عنوان یک غذای سازمانی فکر می‌کنید، می‌توانید روی مامان‌پز حساب کنید. 

سوالات رایج

چند مدل پیچیدن پیراشکی گوشت وجود دارد؟

معمولا پیراشکی را به روش ساده، گل، ترکیه‌ای، شاخ و حلزونی می‌پیچند اما شما می‌توانید از خلاقیت خود کمک بگیرید و پیراشکی را به مدل‌های دیگری نیز بپیچید.

پیراشکی رژیمی را چطوری درست کنیم؟

طرز تهیه پیراشکی گوشت رژیمی به همان ترتیبی است که در دستور پخت پیراشکی گوشت و قارچ توضیح دادیم، با این تفاوت که آن را در هواپز، توستر یا فر با روغن کمتری می‌پزند. به جای گوشت چرخ‌کرده نیز از گوشت سینه مرغ استفاده می‌کنند.

پیراشکی گیاهی را به چه صورت درست کنیم؟

دستور پخت پیراشکی گوشت گیاهی نیز به همان روش تهیه پیراشکی گوشت معمولی است اما به جای گوشت از سویا استفاده می‌شود.

راه‌های تزئین پیراشکی چیست؟

برای زیباتر شدن این غذای فانتزی می‌توانید قبل از پخت روی آن کمی زرده تخم‌مرغ بمالید و آن را با کنجد یا سیاه‌دانه تزئین کنید. پیچیدن پیراشکی به روش‌های خلاقانه و زیبا نیز به تزئین آن کمک می‌کند.

روش جلوگیری از خشک شدن پیراشکی در فر چیست؟

مقدار آب خمیر را کمی بیشتر کنید و موقع گذاشتن پیراشکی‌های آماده شده در فر، توستر یا هواپز روی آنها مقداری روغن بپاشید.

زمان پخت پیراشکی در فر چقدر است؟

۲۰ دقیقه.