اگر برای مدتی طولانی یک شرکت یا تیم کاری را هدایت کرده باشید، احتمالا با چالشهای موجود بر سر راه توسعه فرهنگ کار گروهی آگاه هستید. در صورتی که اعضای تیم با یکدیگر هماهنگ نباشند، هدایت تیم با مشکل روبهرو خواهد شد. پس برای هماهنگی اعضا چه باید کرد؟ یکی از مؤثرترین راهها برای نزدیکتر کردن اعضای شرکت، تشویق کردن آنها به برقراری ارتباط در محل کار است و برای این منظور چه فرصتی بهتر از وقت ناهار سازمانی؟ این وقفه فرصت خوبی است که اگر از آن دست استفاده کنید، به فرصتی فوقالعاده برای همافزایی کارکنان تبدیل خواهد شد.
چرا وجود وقت ناهار سازمانی برای شرکت شما ضروری است؟

حتما بارها در شرکت با این وضعیت روبهرو شدهاید: تیم شما در حال انجام کارهای روزانه هستند. حجم کار به اندازهای بالاست که همه سخت مشغول کارند. ناگهان وقت ناهار فرا میرسد. احتمالا در چنین شرایطی بیشتر کارکنان ترجیح میدهند تا کارهایشان را تمام کنند. آنها یا به طور کلی از ناهار خوردن صرفنظر میکنند یا اینکه پشت میز کار ناهار میخورند. این رویه در طولانیمدت سبب ضعیفتر شدن پیوندها میان کارکنان میشود و بهرهوری آنها را کاهش میدهد. این در حالی است که تنظیم وقت ناهار برای شرکت مزایای بسیاری دارد.
۱. روحیه گروهی را تقویت میکند
ارتباط کارکنان با یکدیگر موضوعی بسیار ساده است که اغلب نادیده گرفته میشود. وجود وقتی برای ناهار خوردن به صورت گروهی، برای کارکنان شما فرصتی است که میتوانند در آن با یکدیگر مکالماتی بیارتباط به محل کار برقرار کنند. این کار سبب تقویت ارتباطات میان آنها میشود. ایجاد این روابط در محل کار برای راضی نگهداشتن کارکنان امری حیاتی به شمار میرود. شرکت یا سازمانی که کارکنان آن با یکدیگر روابط دوستانه دارند، فضای کاری لذتبخشتر و جذابتری دارد.
۲. فرصتی برای شبکهسازی و همافزایی فراهم میکند
وقت غذای شرکتی میتواند به زمانی برای برقراری ارتباط میان اعضای شرکت باشد. شما میتوانید این زمان را به وقتی برای ناهار میان دپارتمانهای مختلف شرکت تبدیل کنید. با انجام دادن این کار یک جلسه کاری برگزار کردهاید، بدون اینکه از آن نامی ببرید. بهعلاوه، غذایی خوشمزه هم برای آنها سرو میکنید.
در این مدتزمان کارکنان میتوانند دیدگاههای خود را درباره هر موضوع کاری مرتبط به یکدیگر به اشتراک بگذارند. آنها در این فرصت برای حل چالشهای پیش روی شرکت راهکار ارائه میکنند و حتی از یکدیگر چیزهای جدیدی یاد خواهند گرفت. در حقیقت، اینگونه وقت ناهار به فرصتی برای همافزایی کارکنان شما و تمرین شبکهسازی تبدیل میشود.
۳. به ایجاد فرهنگ کاری در شرکت شما منجر میشود

کارکنان شما بخشی جداییناپذیر از تصویر برندتان هستند. زمانی موفقتر عمل میکنید که بتوانید به مشتریان فعلی، جدید و بالقوه خود تصویری فوقالعاده از شرکت نشان دهید. سازماندهی وقت ناهار سازمانی و انعکاس آن در شبکههای اجتماعی راهی مؤثر برای ایجاد تصویری مثبت از برند شماست. این کار پشت صحنه شرکت را هم به مشتریان نشان میدهد.
هنوز برای انجام دادن این کار قانع نشدهاید؟ در این صورت، به قضیه اینگونه نگاه کنید: این کار بر تصمیم افراد جویای کار برای درخواست کار در شرکت شما تأثیر میگذارد، چراکه آنها شرکت شما را جایی با فرهنگ کاری مثبت میبینند که همه به کار کردن در آنجا افتخار میکنند.
۴. بهرهوری را در محل کار بالا میبرد
تحقیقات نشان میدهد که ارتباطات مثبت میان همکاران منجر به نتایج بهتر فردی و کاری برای آنها میشود. علت آن هم این است که ما به عنوان انسان میل شدیدی به تعلق داریم و احساس تعلق به شرکت بر احساس ما نسبت به خود و کارمان تأثیر میگذارد. وجود روابط مثبت کارکنان را شادتر میکند. در نتیجه، بهرهوری آنها افزایش مییابد. علاوه بر این، چه کسی پس از وقت ناهار سازمانی و گفتگو با همکاران احساس بهتری پیدا نمیکند؟
ویژگی های ناهار کاری
برای اینکه ناهار کاری بتواند نظر کارکنان شرکت شما را به خود جلب کند، باید ویژگیهایی داشته باشد. این ویژگیها عبارتاند از:
- سالم: ناهار کاری باید از مواد اولیه باکیفیت و تازه درست شده باشد و در مراحل طبخ آن تمام نکات بهداشتی رعایت شود. به این ترتیب، میتوانید مطمئن باشید که کارکنان شما ناهاری نوش جان میکنند که میتواند تمام ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز آنها را تأمین کند.
- گرم و تازه: ناهار سازمانی باید گرم باشد تا کارکنان احساس کنند که در خانه خود غذا میخورند و شادابتر و پرانرژیتر از قبل به وظایف شغلی خود عمل کنند. کارکنانی که غذای گرم در اختیار آنها گذاشته میشود یا بستهبندی غذاهای آنها طوری طراحی شده که در هر زمان که بخواهند بتوانند آنها را گرم کنند، انگیزه و انرژی بیشتری برای ادامه کار خواهند داشت.
- متنوع: یک برنامه غذایی متنوع در طول هفته میتواند به افزایش بهرهوری کارکنان شرکت کمک کند. بههرحال، روزهای کاری به اندازه کافی خستهکننده و تکراری هستند و هیچکس دوست ندارد این روزهای خاکستری را با غذاهای تکراری یکنواختتر کند. در عوض، با داشتن یک برنامه غذایی متنوع روزهای کارکنان بانشاطتر از قبل سپری خواهند شد.
البته، در کنار این ویژگیها باید به موارد دیگری مانند بستهبندی غذاها و تحویل به موقع آنها در زمان مناسب نیز دقت کنید. در واقع، شرکتی که قرار است غذای کارکنان شما را تأمین کند، باید به بستهبندی مناسب و تحویل به موقع غذاها اهمیت بدهد.
لیست غذای سالم برای ناهار سازمان

به منظور تنظیم یک برنامه هفتگی غذا برای افزایش بهرهوری کارکنان باید غذاهای سالم مناسب برای ناهار شرکتی را بشناسید. غذاهای سازمانی ممکن است از غذاهای سنتی ایرانی، غذاهای محلی یا حتی غذاهای بینالمللی باشند. برخی از غذاهایی که میتوانید در این فهرست جا بدهید، عبارتاند از:
- انواع ساندویچهای خانگی مانند ساندویچ کتلت گوشت یا سالاد الویه؛
- انواع خوراک مانند کشک بادمجان، دلمه برگ مو، میرزا قاسمی یا خوراک راگو؛
- انواع پلومخلوطها مانند عدس پلو و لوبیا پلو؛
- انواع چلوخورش مانند خورش قیمه یا خورش کرفس.
حتی فست فودهایی مانند فیله مرغ سوخاری یا سمبوسه نیز اگر با مواد اولیه تازه و باکیفیت و مراحل بهداشتی طبخ شوند، میتوانند به بهترین و سالمترین غذاهای شرکتی تبدیل شوند. فقط کافیست این غذاها را از جایی تهیه کنید که کیفیت مواد اولیه و بهداشتی بودن مراحل طبخ برایش در اولویت باشد.
آداب ناهار کاری
قانونهای غذا خوردن در محل کار یا در جلسات ناهار کاری از جمله قوانین و اصولی هستند که هر کارمندی باید آنها را بداند. از جمله نکات مهم برای جلسات ناهار کاری که باید در نظر بگیرید به این ترتیب هستند:
- از وقت ناهار برای مکالمات مثبت و سازنده در محل کار استفاده کنید.
- غذا را به اندازهای که فکر میکنید برای شما مناسب است سفارش بدهید.
- برای صرف ناهار کاری به موقع حضور پیدا کنید و صبر کنید تا همه سر میز حاضر شوند و بعد از آن، غذا خوردن را شروع کنید.
- موقع غذا خوردن آداب غذا خوردن در محیطهای رسمی مانند عدم ایجاد سر و صدا یا هورت نکشیدن نوشیدنیها را رعایت کنید.
- در گفتگوهایی که در جلسات ناهار کاری انجام میشوند، همیشه دقت کنید که از موضوع اصلی جلسه منحرف نشوید.
- بعد از صرف غذا، قسمت خود روی میز را تمیز کنید و قاشق و چنگال را به طور مرتب درون بشقاب بگذارید.
- در پایان جلسه از میزبان به خاطر غذا تشکر کنید.
بهترین زمان برای خوردن ناهار
سر وقت غذا خوردن به کارکنان در کسب انرژی لازم برای انجام وظایف کاری خود کمک میکند. علاوهبراین، اگر ناهار کاری سر وقت خورده شود، کارکنان دچار مشکلاتی مانند اضافه وزن یا افزایش سطح خون نمیشوند. بنابراین، برای اینکه از فواید ناهار کاری بهرهمند شوید، بهتر است که ناهار را در بازه زمانی ۱۲ تا ۲ صرف کنید.
چگونه وقت ناهار سازمانی را به زمانی هیجانانگیز و جذاب تبدیل کنیم؟

راههای فراوانی برای جذابتر کردن وقت ناهار وجود دارد. بهترین راه این است که آن را به موضوعی بسیار پیچیده تبدیل نکنید. شما میتوانید همه را موقع ناهار در اتاق غذاخوری جمع کنید تا هم استراحت کنند و هم یک غذای دلچسب بخورند.
برای هیجانانگیزتر کردن این زمان میتوانید چنین راههایی را امتحان کنید:
- هر روز را به یک تم غذایی اختصاص بدهید. به عنوان مثال، در بعضی از روزها برای کارکنان غذای خانگی سرو کنید یا بعضی از روزها را به سرو غذاهای ایتالیایی اختصاص بدهید.
- بعضی از روزها را روزهای «ناهار بدون تلفن همراه» بنامید. در این روزها کارکنان را تشویق کنید که موقع ناهار سراغ تلفن همراه نروند و یک ساعت را به گفتگو درباره علایق مشترک خود اختصاص بدهند.
- در برخی از روزها غذاهای محلی را سرو کنید. شما میتوانید در این روزها از کارکنان خود بخواهید تا غذاهای محلی شهرهای خود را نام ببرند. سپس، از یک سایت تهیه غذا مثل مامانپز این غذاها را سفارش بدهید.
شما بگویید
کدام فضای کاری را برای شرکت خود ترجیح میدهید؟ جایی که همه فقط درباره موضوعات کاری صحبت میکنند یا شرکتی که در آن کارکنان از وقت ناهار به عنوان فرصتی برای همافزایی و با هم بودن بهره میبرند؟ اگر به گزینه دوم اعتقاد دارید، تبریک میگوییم! شما در مسیر پیشرفت قرار گرفتهاید. برای تامین ناهار سازمانی سالم، خوشمزه و متنوع هم میتوانید روی مامانپز حساب کنید.

