انواع ساندویچ خانگی از جمله غذاهایی است که خیلی راحت و سریع آماده میشود و بسیار سبک برای انواع وعدههای غذایی است. البته معمولا وقتی صحبت از ساندویچ به میان میآید تصور ما یک غذای بسیار چرب و مضر است در حالی که شما میتوانید با توجه به ذائقه خود و اطرافیانتان انواع ساندویچها از گیاهی و رژیمی گرفته تا یک همبرگر پر از پنیر را در خانه و با مواد خوب و سالم درست کنید. در اینجا با ما همراه باشید تا با طرز تهیه ۲۶ ساندویچ از خوشمزهترین و خاصترین ساندویچهای خانگی آشنا شوید.
ساندویچ برای صبحانه
برای صبحانه به عنوان مهمترین وعده غذایی باید ساندویچهای سالم و مقوی نوش جان کنید که سریع و خوشمزه هستند. از ساندویچهای محبوب و پرطرفداری مانند ساندویچ نان و پنیر و گردو یا خیار و گوجه، ساندویچ کره و مربا یا عسل و ساندویچهای تخممرغ نیمرو یا آبپز که بگذریم، میتوان ساندویچهای دیگری هم امتحان کرد که در ادامه با برخی از آنها آشنا میشوید.
۱. انواع ساندویچ با کره بادام زمینی

کره بادام زمینی از جمله خوراکیهایی است که میتوانید با استفاده از آن ساندویچ های خانگی خوشمزه برای صبحانه آماده کنید. شما میتوانید بادام زمینی را روی نان تست بریزید و به آن مواد غذایی دیگری مانند توت فرنگی خرد شده، خامه، گرانولا و موز اضافه کنید. این ساندویچ پرملات یک ساندویچ ساده برای افراد شاغل، دانشجویان و حتی دانشآموزانی است که به دنبال تنوع در رژیم غذایی خود هستند.
۲. ساندویچ تخممرغ و پیازچه
اگر به فکر تهیه یکی از ساندویچ های جدید و خوشمزه برای صبحانه هستید، به شما این ساندویچ جذاب را پیشنهاد میدهیم. برای درست کردن ساندویچ تخممرغ و پیازچه به تخممرغ آبپز خرد شده، پیازچه خرد شده، سس مایونز، سس خرد و نمک و فلفل نیاز دارید. ترکیب این مواد اولیه را لابهلای نان تست یا نان ساندویچی تازه بپیچید و برای صبحانه نوش جان کنید.
۳. ساندویچ شکلاتی
به عاشقان شکلات این ساندویچ نسبتاً جدید را پیشنهاد میدهیم. این ساندویچ صبحانه را میتوانید هم به صورت سرد و هم به شکل گرم نوش جان کنید. کافیست شکلات صبحانه را روی نان تست بریزید و به آن مغز گردوی خرد شده و تکههای موز اضافه کنید. سپس، آن را به همین شکل نوش جان کنید یا در دستگاه ساندویچساز بگذارید تا یک ساندویچ گرم خوشمزه آماده شود. این ساندویچ میتواند یک میان وعده خوشمزه هم باشد.
۴. ساندویچ خانگی کروسان لوبیا سفید

برای تهیه این ساندویچ سبک و کوچک نیاز به نان کروسان دارید که از بسیاری از نانواییهایی فانتزی میتوانید آن را تهیه کنید. نان کروسان یک نان فرانسوی با بافت بسیار لطیف و طعمی شور و شیرین است.
لوبیا سفید را بپزید و سپس آن را به کمک گوشتکوب یا انتهای یک لیوان به خوبی له کنید. سپس، پیازچه خورد شده، ساقه کرفس ریز شده، و کاهو ریز شده را به آن اضافه کنید و به همراه سس مایونز، آبلیمو، نمک و فلفل، و پودر سیر به خوبی مخلوط کرده و هم بزنید. نان کروسان را از وسط برش زده و باز کنید و مواد را داخل آن قرار دهید. ساندویچ بسیار خاص و جدید شما میتواند یک گزینه خوب برای پذیرایی از مهمانانتان باشد تا حسابی آنها را شگفتزده کنید.
انواع ساندویچ برای ناهار
مشغله کاری فراوان اغلب سبب میشود که بسیاری از افراد شاغل فرصت خوردن ناهارهای مفصل را نداشته باشند. به همین دلیل، تهیه ساندویچ های سالم و ساندویچ گرم و سرد برای جلوگیری از خوردن غذاهای فست فود بهترین گزینه برای ناهار این افراد خواهد بود. در ادامه، با لیست ساندویچ های خانگی و بهترین ساندویچهایی که هر یک از آنها میتواند یک ناهار خوشمزه و سالم باشد، آشنا میشوید.
۵. ساندویچ کباب تابهای
کباب تابهای یا کباب دیگی هم میتواند به ساندویچی برای وعده غذای اصلی ناهار تبدیل شود. برای درست کردن این ساندویچ خوشمزه و پرطرفدار باید ابتدا ترکیب گوشت چرخکرده، پیاز رنده شده که آب آن گرفته شده، نمک و ادویهها را درون تابه پهن کنید و اجازه بدهید با حرارت ملایم بپزد. پس از پخته شدن کباب تابهای، آن را لابهلای نان ساندویچی تازه بریزید و قارچ، فلفل دلمهای و گوجهفرنگی خرد و تفت داده شده را به آن اضافه کنید. به این ترتیب، یکی از خوشمزهترین و سالمترین انواع ساندویچهای خانگی برای ناهار را خواهید داشت.
۶. ساندویچ خانگی شاورما

شاورما یک ساندویچ کوچک و بسیار مغذی است که ظاهر جذابی هم دارد. برای تهیه این غذا، ۳۰۰ گرم گوشت که به صورت باریک خلال شده است را در ظرف بلورى ريخته و نصف لیوان ماست، نصف لیوان آبلیمو، یک عدد پیاز رنده شده، و کمی سماق و نمک و فلفل را روی آن بریزید و به خوبی مخلوط کنید. سپس ظرف گوشت را به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا مواد سس جذب گوشت شود. بعد گوشت را در ظرف پیرکسی ریخته و در فری که از قبل گرم کرده اید به مدت نیم ساعت با حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد قرار دهید تا وقتیکه روی گوشت کمی برشته شود.
در ادامه پياز را در تابهاى نسوز ريخته با كمى روغن زيتون تفت دهيد سپس فلفل دلمهاى و كمى پودر فلفل قرمز و گوشتی كه از قبل آماده كردهايد را به آن اضافه كنيد و دوباره کمی تفت دهيد. سپس مواد را از روى حرارت برداريد و پس از کمی خنک شدن خيار شور، گوجه فرنگى، کمی مایونز و ماست، و پودر سیر را به آن اضافه كنيد وخوب مخلوط كنيد. حال كمى از مواد آماده شده روى نان بگذاريد و آن را بپيچانيد و به مدت ۲ دقيقه در ساندويچ ساز یا فر كه از قبل گرم شده بگذاريد. میتوانید این غذا را با مرغ که یک منبع غنی پروتئین است هم تهیه کنید.
۷. ساندویچ خانگی همبرگر شکم پر

نوبت آموزش به خوشمزهترین و هیجانانگیزترین ساندویچ خانگی رسیده است! برای زمانهایی که دلتان هوس غذاهای رستورانی و آماده را کرده، همبرگر شکمپر میتواند یک ساندویچ خانگی جایگزین باشد.
گوشت چرخكرده را با يك عدد پياز رنده شده و نمك و فلفل مخلوط كنيد. سپس آن را براي يك ساعت در يخچال بگذاريد تا خودش را بگيرد. بعد از يك ساعت نصف گوشت چرخ كرده را پهن كنيد و روی آن پنير ، گوجه ، سبزي و كاهو بگذاريد. حالا نصف ديگر گوشت را كه جدا كردهايد اندازه گوشت پاييني روي آن بگذارید و با كمي آب ولرم دور گوشت را ببنديد تا مواد داخل آن بيرون نريزد. حال این همبرگر را مثل یک همبرگر معمولی سرخ یا گریل کنید و لای نان همبرگری میل کنید.
۸. ساندویچ خانگی تن ماهی و خیار

تن را با ادویه و سس مایونز و کمی آبلیمو به خوبی مخلوط کنید، سپس آن را به همراه خیار های حلقه حلقه شده بین دو نان تست قرار دهید و میل کنید. این ساندویچ نه تنها به عنوان یک غذای سبک برای ناهار میشود، بلکه به عنوان صبحانه و میان وعده هم قابل استفاده است و به خوبی شما را در طول روز سیر نگه میدارد تا از مصرف بیش از حد غذا بپرهیزید. همچنین ماهی تن دارای خواص و مواد مغذی بسیار است و مصرف آن توصیه میشود.
۹. ساندویچ خانگی پاستا و پنیر

یک غذای سریع و محبوب بین مردم آمریکا پاستا و پنیر یا همان مک اند چیز نام دارد. با مواد این غذا میشود یک ساندویچ خوشمزه هم درست کرد.
شیر و پاستا را در ماگ ریخته و حدود یک دقیقه در ماکروفر قرار دهید. مواد را هم زده و دوباره حدود یک دقیقه و ۳۰ ثانیه در ماکروفر قرار دهید. در این مرحله پاستا باید پخته و غلظت یافته باشد. (مقدار زمان پخت پاستا به ماکروفر بستگی دارد.) این کار را میتوانید داخل یک قابلمه و روی حرارت شعله کم اجاق گاز نیز انجام دهید. بلافاصله پنیر رنده شده را اضافه کرده و مواد را هم بزنید تا پنیر ذوب شود. به خوبی مواد را هم بزنید. نصف یک قاشق سوپ خوری کره را روی یک طرف هر یک از نانهای تست بمالید. روی قسمتهای کره مالیده شده نانها یک روقه پنیر قرار دهید.
سپس، روی آن پاستای پنیری را پخش کنید و نانهای باقیمانده را روی آنها قرار دهید تا به شکل ساندویچ در آیند. سپس تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید. هنگامی که داغ شد، ساندویچ ها را در آن سرخ کنید تا کاملا طلایی و برشته شده و پنیر داخل آنها ذوب شود. ساندویچ شما آماده سرو کردن است.
۱۰. انواع ساندویچ خانگی با سیب زمینی
سیبزمینی جزو آن دسته از مواد اولیه پرکاربردی است که در انواع غذاهای ایرانی رد پای آن را میبینید. با این ماده غذایی میتوانید ساندویچهای خانگی خوشمزهای هم درست کنید. ساندویچهایی مانند ساندویچ تخممرغ و سیبزمینی آبپز، ساندویچ کتلت شیرازی یا ساندویچ کوکو سیبزمینی که از ترکیب سیبزمینی آبپز با مواد غذایی دیگری آماده میشود یا ساندویچهای دیگری مانند ساندویچ کتلت گوشت، سیبزمینی یا مرغ که در آنها سیبزمینی به کار میروند، جزو محبوبترین ساندویچهای خانگی محسوب میشوند.
۱۱. ساندویچ مرغ

برای تهیه ساندویچ مرغ، پیاز حلقهای خرد شده را تفت دهید و به آن مرغ پخته و ریش ریش شده و قارچ خرد شده اضافه کنید. این ترکیبات را لابهلای نان ساندویچی بپیچید و به آن سس مخصوص ساندویچ مرغ که از ترکیب کردن فلفل، جعفری، سیر، سس مایونز، ماست، آبلیمو و نمک در مخلوطکن درست شده، اضافه کنید.
۱۲. ساندویچ زبان

تعداد کسانی که به ساندویچ زبان علاقه دارند کم نیست. این ساندویچ پرطرفدار ایرانی از ترکیب زبان گوساله پخته و سرخ شده با پیاز و ادویههای مختلف، قارچهای خرد و تفت داده شده، پنیر پیتزا، گوجهفرنگی، خیار شور، جعفری و پیاز درست میشود که لابهلای نان ساندویچی تازه میپیچند. این ساندویچ میتواند شما را در روزهای شلوغ کاری کاملاً سیر نگه دارد.
ساندویچ ساده برای شام
لیست ساندویچ های خانگی برای شام نیز از ساندویچهای سالم و هیجانانگیزی تشکیل میشود که اغلب جزو محبوبترین غذاهای ایرانی هستند. این ساندویچها برای شبهایی که میخواهید روزهای خستهکننده را بهتر تمام کنید، مناسب هستند. در ادامه، با برخی از این ساندویچها آشنا میشوید.
۱۳. ساندویچ خانگی همبرگر مرغ یا چیکن برگر

برای کسانی که میخواهند یک غذای خوشمزه و مقوی نوش جان کنند، همبرگر مرغ گزینه بسیار مناسبی است. فیله مرغ، سیر و پیاز، یک عدد تخم مرغ، کمی زعفران دم کرده، و ادویههای لازم را در مخلوط کن به خوبی مخلوط کنید تا یک خمیر آماده شود. خمیر را به مدت یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا به خوبی خودش را بگیرد. حال آن را به صورت تکههای دایره ای تقسیم کرده و سرخ کنید. همبرگر مرغ را به همراه کاهو و خیار و گوجه فرنگی لای نان همبرگری بگذارید و لذت ببرید! میتوانید برای خوشمزهتر و هیجان انگیزتر شدن این غذا میتوانید از یک لایه پنیر ورقهای در داخل ساندویچ چیکن برگر خود استفاده کنید.
۱۴. ساندویچ همبرگر

آماده کردن برگر خانگی به عنوان یک ساندویچ تنوری و دلچسب میتواند یک شام ساده را به شامی مفصل و دوستداشتنی تبدیل کند. برای طبخ همبرگر، پیاز رنده شده که آب آنها را گرفتهاید با گوشت چرخکرده، نمک، فلفل و آرد سوخاری ترکیب کنید و کمی ورز دهید. سپس، آن را به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید. بعد از آن همبرگرها را سرخ کنید و در آخرین مرحله، روی آن کمی پنیر گودا بریزید. همبرگرها را همراه با قارچ تفت داده شده، کاهو، خیار شور و گوجهفرنگی لابهلای نان ساندویچی تازه بپیچید.
۱۵. ساندویچ خانگی قارچ و سیر

این غذا در ۱۰ دقیقه آماده میل کردن میشود و طعم خاص و جدیدی بین انواع ساندویچ های خانگی که تا کنون امتحان کردهاید دارد.
برای درست كردن این ساندویچ، تابهای آماده كنید و مارگارین را داخل آن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا ذوب شود؛ سپس سیر رنده شده را به روغن اضافه كرده و کمی تفت دهید. سپس قارچ را به محتویات تابه اضافه کنید و به خوبی و به صورت مستمر هم بزنید. در نهایت جعفری تازه خرد شده را به همراه نمک و فلفل و کمی زردچوبه به مخلوط اضافه کرده و هم بزنید. نان فرانسوی را نیز داخل فر تست کنید. مواد آماده شده در تابه را به همراه کمی پنیر پیتزا داخل نان بریزید و نوش جان کنید.
۱۶. ساندویچ خانگی مدیا نوچه

اسم این غذا کمی عجیب به نظر میرسد، به این دلیل که یکی از محبوبترین غذاهای اسپانیایی است. این ساندویچ یک غذای پر ملات با مواد متنوع محسوب میشود که چند طعم را در یک لقمه برای شما به ارمغان میآورد. برای تهیه این ساندویچ، داخل نان چاباتا را با ۲ لایه پنیر پیتزا، ۲ لایه ژامبون گوشت، یک لایه ضخیم گوشت گوساله، خیار شور حلقه شده و سس خردل پر کنید. سپس آن را داخل دستگاه تستر بگذارید تا روی نان برشته شده و پنیر پیتزا آب شود.
۱۷. ساندویچ خانگی چاکاررو

این ساندویچ هم یکی از غذاهای مخصوص کشور شیلی میباشد که در ترکیب آن از یک ماده غذایی غیر معمول استفاده میشود. برای تهیه این غذا گوشت بوقلمون رشته رشته شده، لوبیا سبز، گوجه، و فلفل هالوپینو را داخل نان ساندویچی قرار دهید و نوش جان کنید.
۱۸. ساندویچ خوراک بندری
این ساندویچ ایرانی قدیمی هم هنوز طرفداران بسیاری دارد. برای درست کردن سوسیس بندری، باید سوسیس آلمانی را خرد و سرخ کنید و آن را به پیاز تفت داده شده بیفزایید. سپس، نمک، زردچوبه، ادویه کاری و فلفل به همراه رب گوجهفرنگی به آن اضافه کنید. وقتی خوراک بندری آماده شد، آن را با خیار شور و گوجهفرنگی لابهلای نان ساندویچی تازه بپیچید.
۱۹. ساندویچ فلافل

یکی از انواع ساندویچ خانگی ساده که میتوانید به عنوان ناهار یا شام نوش جان کنید، ساندویچ فلافل است. برای تهیه این ساندویچ، باید ابتدا نخود خیس خورده را همراه با سیر، پیاز، جعفری و تخم گشنیز چرخ کنید. مایه به دست آمده را با قالب مخصوص فلافل قالب بزنید و در روغن سرخ کنید. بعد از آماده شدن فلافل، آن را همراه با کاهو، گوجهفرنگی و خیار شور لابهلای نان ساندویچی بپیچید و به آن کمی سس خردل اضافه کنید. به این ترتیب، یکی از خوشمزهترین ساندویچها برای شام آماده خواهد شد.
ساندویچ گیاهی
ساندویچ های خانگی را میتوانید از سبزیجات و مواد غذایی گیاهی هم درست کنید. این ساندویچها برای آن دسته از افراد که به دنبال بهترین غذاهای گیاهی هستند، مناسب هستند و میتوانند آنها را برای ناهار یا شام سیر کنند.
۲۰. ساندویچ خانگی آووکادو

در دسته غذاهای گیاهی و نونی (نانی)، میتوان به ساندویچ آووکادو اشاره کرد. این ساندویچ از ساندویچ های جدید و خوشمزه هم در کمتر از ۱۵ دقیقه آماده شده و برای انواع وعدههای غذایی، حتی صبحانه، قابل استفاده است.
روی یک لایه از نان تست شده به مقدار دلخواه سس مایونز بزنید. روی مایونز تکه های آووکادو را گذاشته و روی آن مقدار کمی نمک بپاشید. سپس یک لایه کاهو و گوجه فرنگی اضافه کرده و مجددا مقدار کمی نمک به گوجهها بپاشید. حال کافی است لایه بالایی نان تست را قرار دهید تا ساندویچ شما آماده شود. فوت کوزهگری در تهیه و طعمدار کردن این ساندویچ بی نظیر نمک است! طعم آووکادو و گوجه فرنگی با اضافه کردن مقدار کمی نمک تکمیل میشود.
۲۱. ساندویچ خانگی وادا پاو

ساندویچ وادا پاو یک غذای هندی و یکی از ساندویچ های خانگی مخصوص افراد گیاهخوار است. این غذا با سادهترین مواد تهیه شده و طعم خاص، تند و بسیار دلچسب یک وعده غذایی سبک و جذاب محسوب میشود. طرز تهیه ساندویچ خوشمزه وادا پاو هم به این ترتیب است که پوره سیب زمینی که با مقدار زیادی فلفل و ادویه کاری تهیه شده را به شکل یک همبرگر کوچک در آورده و در آرد سوخاری و تخم مرغ بغلتانید. سپس آن را سرخ کرده و و بین نان همبرگری کوچک با سس و سبزیجات مورد علاقهتان قرار دهید.
۲۲. ساندویچ گیاهی حمص
حمص هم میتواند به یک ساندویچ خوشمزه تبدیل شود. طرز تهیه ساندویچ خانگی حمص نیز بسیار ساده است. شما باید نخود پخته شده، آبلیمو، ارده، روغن زیتون، زیره، پودر سیر و نمک را درون مخلوطکن بریزید تا حمص آماده شود. سپس، آن را روی نان پیتا بمالید و به آن فلفل قرمز خرد شده و پنیر فتا ، خیار خرد شده و اسفناج اضافه کنید. به این ترتیب، یکی از خوشمزهترین ساندویچهای دنیا آماده میشود.
انواع ساندویچ سرد خانگی
ساندویچهای سرد خانگی میتوانند غذاهای ساندویچی برای مهمانی باشند یا در روزهای کاری به عنوان یک غذای آسان برای ناهار میل شوند. در ادامه، با نمونههایی از انواع ساندویچ خانگی ساده و سرد آشنا میشوید.
۲۳. ساندویچ خانگی کره و ژامبون

همه ما با ترکیب کلاسیک ژامبون و مایونز و گوجه و خیارشور به عنوان یکی از ابتدایی ترین ساندویچها آشنایی داریم. در فرانسه یک ساندویچ مشابه و بسیار پر طرفدار به نام ساندویچ کره و ژامبون رایج است که برای تهیه آن داخل نان به جای سس مایونز از مالیدن کره استفاده کرده و ساندویچ را با ژامبون، پنیر، و خیار شور پر میکنند. این غذا به عنوان یک ساندویچ خانگی سرد سرو میشود.
۲۴. ساندویچ مرغ سرد

این ساندویچ خوشمزه یکی از انواع ساندویچ مرغ به شمار میرود. برای تهیه این ساندویچ باید فیله مرغ پخته شده را ریش ریش کنید و همراه با فلفل دلمهای، خیارشور و سبزیجات دلخواه خود داخل نان ساندویچی بگذارید. سس این ساندویچ سرد از ترکیب آبلیمو، روغن زیتون، سس مایونز، ماست یونانی، نمک و فلفل سیاه درست میشود. در نهایت، سس را به ساندویچ افزوده و اجازه بدهید تا برای چند ساعت داخل یخچال بماند و آماده سرو شود.
۲۵. ساندویچ الویه
ساندویچ الویه یکی از مشهورترین انواع ساندویچ خانگی با سیب زمینی است. برای تهیه این ساندویچ سرد باید سیب زمینی و تخم مرغ آبپز و رنده شده را با گوشت مرغ ریش ریش شده، نخود فرنگی آبپز، خیارشور خرد شده و سس مایونز ترکیب کنید. در نهایت، سالاد الویه را همراه با کاهو، گوجه فرنگی و خیارشور داخل نان ساندویچی بگذارید.
۲۶. ساندویچ کلاب بوقلمون

این ساندویچ کلاب میتواند یک ساندویچ رژیمی باشد. برای درست کردن این غذا با گوشت بوقلمون باید ابتدا سس دلخواه خود را روی سطح نان پخش کنید. سپس، به آن گوشت بوقلمون پخته و ریش ریش شده، سیب زمینی آبپز خرد شده، گوجه فرنگی و خیارشور بیفزایید. روی این ترکیبات یک نان تست بگذارید و دوباره سطح نان تست را با همین ترکیبات پر کنید. در آخر، یک نان تست دیگر روی کلاب بگذارید و آن را با خلال دندان محکم کنید.
کلام آخر
انواع ساندویچ خانگی گزینه مناسبی برای وعدههای غذایی کنار اعضای خانواده یا پذیرایی از مهمانان غیررسمی هستند و به سفرهها تنوع و تازگی میبخشند. غذاهای ساندویچی برای مهمانی معمولا ساندویچهایی مانند ساندویچهای حمص، همبرگر و شاورما میشوند و میتوانند در کنار انواع غذاهای ایرانی و فرنگی برای ناهار یا شام سرو شوند.
سؤالات رایج
شام ساندویچی چی درست کنم؟
انواع ساندویچ خونگی مثل ساندویچهای همبرگر، قارچ و سیر، مدیا نوچه، چاکاررو و خوراک بندری.
ناهار ساندویچی چی درست کنم؟
غذاهای ساندویچی خانگی مانند ساندویچهای کباب تابهای، شاورما، همبرگر شکمپر، تن ماهی و خیار، زبان و مرغ.

