اگر به فکر یک شام سبک یا پیش‌غذایی ساده هستید، به شما سوپ شیر را پیشنهاد می‌کنیم. یک کاسه سوپ گرم خامه‌ای بسیار خوشمزه با مخلفات گوناگو، اشتهای هر کسی را باز می‌کند. این سوپ به‌سادگی و کمتر از ۲ ساعت آماده می‌شود و برای طبخ آن به مواد اولیه گران‌قیمتی نیاز ندارید. سوپ شیر برای سرماخوردگی، به عنوان غذای ساده و مقوی برای افطار یا یک پیش غذا برای مهمانی بهترین انتخاب خواهد بود. اگر شما هم جزو طرفداران سوپ‌ شیر هستید، تا پایان این مطلب با ما همراه شوید. در ادامه، روش‌های پخت این سوپ خوشمزه و مقوی را توضیح می‌دهیم.

طرز تهیه سوپ شیر و خامه و قارچ

سوپ شیر و خامه و قارچ

پیش از شروع آشپزی، مواد لازم برای این سوپ هیجان‌انگیز را آماده کنید.

مواد لازم سوپ شیر و خامه و قارچ برای ۴ نفر

شیر به دمای محیط رسیده ۲ و نیم لیوان
خامه به دمای محیط رسیده ۳ قاشق غذاخوری
جو پرک ۱ و نیم لیوان
قارچ ۱۰۰ گرم
سینه مرغ یک‌دوم سینه کامل
پیاز ۱ عدد
هویج ۱ عدد
آرد سفید گندم ۱ تا ۳ قاشق غذاخوری
کره ۴ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
آب‌لیمو به اندازه دل‌خواه

در مامانپز ثبتنام کن

مراحل پخت سوپ شیر و خامه با قارچ

سوپ شیر و خامه با قارچ دستورپخت ساده‌ای دارد. برای طبخ این سوپ کافیست که مراحل پخت آن را گام‌به‌گام اجرا کنید.

مرحله اول: آماده‌ کردن مواد اولیه

قبل از هر کاری باید سینه مرغ را به صورت نیم‌پز دربیاورید. برای این کار، سینه مرغ را همراه با پیاز و مقداری آب در قابلمه‌ای کوچک قرار بدهید. اجازه بدهید تا مرغ نیم‌پز شود. سپس، آن را از آب مرغ جدا کنید و به صورت ریش‌ریش دربیاورید. آب مرغ را هم برای طبخ سوپ کنار بگذارید.

در مرحله بعدی باید سایر مواد اولیه سوپ شیر و خامه با قارچ را آماده کنید. جو پرک را در ظرف آبی بریزید و اجازه بدهید تا خیس بخورد و برای طبخ سوپ آماده شود. قارچ را هم به صورت ورقه‌های نازک برش بزنید. هویج هم باید با رنده ریز رنده شود.

مرحله دوم از طرز تهیه سوپ شیر با جو دوسر پرک

برای شروع، قارچ خردشده را در قابلمه‌ای مناسب همراه با کره تفت بدهید. وقتی آب قارچ تمام شد، به آن کمی آب‌لیمو اضافه کنید تا رنگ آن را حفظ کند. سپس، آرد را به قابلمه بیفزایید و کمی همراه با قارچ تفت دهید. وقتی بوی خامی آرد از بین رفت، آب مرغ را به قابلمه اضافه کنید. آب مرغ را باید کم‌کم به قابلمه بیفزایید تا آرد گلوله نشود.

سپس، جو پرک که به اندازه لازم خیس خورده را همراه با هویج به قابلمه اضافه کنید و مواد را با یکدیگر به‌خوبی ترکیب کنید. اجازه بدهید تا این مواد کمی روی حرارت بمانند. زمانی که جو پرک لعاب انداخت، سینه مرغ ریش‌ریش شده و شیر را به آن اضافه کنید. حالا در قابلمه را ببندید و اجازه بدهید تا سوپ کاملا بپزد.

در نهایت، در ظرفی جداگانه مقداری از سوپ را با خامه به‌خوبی ترکیب کنید. سپس، این مخلوط را به قابلمه سوپ بفزایید. سوپ شیر و خامه با قارچ آماده است. طرز تهیه سوپ شیر و خامه و قارچ برای ۱۰ نفر نیز به همین ترتیب خواهد بود، فقط باید میزان مواد اولیه را ۲.۵ برابر کنید.

طرز تهیه سوپ شیر بدون مرغ

سوپ شیر بدون مرغ

در روش پخت و طرز تهیه سوپ شیر ساده سینه مرغ به کار می‌رود اما شما می‌توانید این ماده اولیه را حذف کنید. پخت سوپ شیر رستورانی بدون مرغ نیز امکان‌پذیر است.

مواد لازم سوپ شیر بدون مرغ برای ۲۰ نفر

شیر به دمای محیط رسیده ۵ تا ۶ پیمانه
قارچ ۲.۵ کیلوگرم
پیاز بزرگ ۵ عدد
هویج بزرگ ۵ عدد
خامه به دمای محیط رسیده ۱ کیلوگرم
کره ۵۰۰ گرم
آرد سفید گندم ۵ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۵ قاشق غذاخوری
جعفری و تره ساطوری شده ۱۰ قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و پودر پاپریکا به اندازه لازم

روش پخت سوپ شیر بدون مرغ

پیاز را درون قابلمه تفت دهید تا سبک و بلوری شود. سپس، هویج خرد شده را همراه با نمک و ادویه اضافه کنید. بعد از نرم شدن هویج، قارچ آغشته شده به آبلیمو را به قابلمه بیفزایید و اجازه بدهید تا آب قارچ کاملاً تبخیر شود. در ادامه، آرد را با یک لیوان آب ترکیب کنید و در مرحله بعدی به قابلمه اضافه کنید. در آخر، خامه و شیر را با مقداری آب جوش ترکیب کنید و درون قابلمه بریزید. حالا اجازه بدهید تا سوپ با حرارت ملایم جا بیفتد. چند دقیقه پیش از سرو سوپ شیر مجلسی هم سبزیجات ساطوری شده را روی آن بریزید.

طرز تهیه سوپ شیر با جو پوست کنده

طرز تهیه ی سوپ شیر با جو پوست کنده به همان ترتیبی است که در طرز تهیه سوپ شیر خوشمزه با خامه و قارچ توضیح دادیم. تنها کاری که باید برای طبخ این کار بکنید این است که همان دستور پخت را با استفاده از جو پوست کنده به جای جو پرک اجرا کنید. طرز تهیه سوپ شیر تبریزی نیز به همین روش و با استفاده از جو پوست کنده است. البته، برای طبخ این سوپ به روش تبریزی‌ها معمولاً به جای مرغ از آب مرغ استفاده می‌شود. اگر به طعم سوپ جو علاقه دارید، این سوپ نیز برای شما مناسب خواهد بود.

طرز تهیه سوپ شیر با بلغور گندم

بلغور گندم نیز می‌تواند جایگزین جو پرک یا جو پوست کنده شود. البته، بلغور گندمی که در طرز تهیه سوپ شیر به این روش به کار می‌رود، باید بسیار ریز باشد تا به سادگی و در همان مدت زمان لازم برای پخت جو پخته و آماده شود.

طرز تهیه سوپ شیر با عصاره مرغ

سوپ شیر با عصاره مرغ

ممکن است برای طبخ سوپ شیر به روش‌هایی که تا اینجا توضیح دادیم، سینه یا گوشت مرغ در دسترس نداشته باشید. در این صورت، می‌توانید عصاره مرغ را جایگزین گوشت مرغ کنید. طبخ سوپ شیر با عصاره مرغ هم سریع‌تر انجام می‌شود و هم عطر و طعمی شبیه به همان سوپ را در پی خواهد داشت.

طرز تهیه سوپ شیر با تره فرنگی

انواع سوپ تره فرنگی به عنوان غذاهای پاییزی یا زمستانی همیشه طرفداران خاص خود را داشته‌اند. شما می‌توانید از تره فرنگی برای پخت سوپ شیر نیز استفاده کنید. تره فرنگی در دستور پخت سوپ شیر بدون مرغ، جایگزین هویج می‌شود. در واقع، شما باید پیاز را همراه با تره فرنگی تفت دهید و بعد از آن، سایر مراحل طرز تهیه سوپ شیر رژیمی بدون مرغ را طی کنید.

طرز تهیه سوپ شیر با ذرت و نخود فرنگی

برای پختن سوپ شیر و خامه با قارچ می‌توان از ذرت و نخود فرنگی نیز استفاده کرد. در طرز تهیه سوپ شیر با نخود فرنگی و ذرت برای ۴ نفر، علاوه بر مواد اولیه‌ای که در این دستور پخت از آنها نام بردیم، به یک‌دوم لیوان نخود فرنگی و یک‌دوم لیوان دانه ذرت تازه نیاز دارید. اگر هم دانه ذرت تازه در دسترستان نیست، می‌توانید دانه‌های ذرت را برای چند ساعت در آب خیس کنید و از آن برای طبخ سوپ استفاده کنید. دانه‌های ذرت و نخود فرنگی باید همراه با شیر و خامه به قابلمه سوپ اضافه شوند.

طرز تهیه سوپ شیر با رشته فرنگی

سوپ شیر با ورمیشل یا رشته فرنگی نیز فوق‌العاده خوشمزه خواهد شد. برای طبخ این سوپ برای ۴ نفر به یک‌دوم فنجان ورمیشل نیاز دارید. شما باید این سوپ شیر را مطابق با دستور پخت سوپ شیر با خامه و قارچ بپزید و پس از اضافه کردن شیر و خامه، رشته را اضافه کنید.

طرز تهیه سوپ شیر با سیب زمینی

سوپ شیر با سیب زمینی

اضافه کردن سیب زمینی به سوپ شیر با خامه و قارچ لعاب آن را بیشتر می‌کند. برای طبخ این نوع سوپ شیر برای ۴ نفر باید علاوه بر مواد اولیه‌ای که در روش پخت این غذا از آنها نام بردیم، ۲ سیب زمینی متوسط نیز به کار ببرید. این سیب زمینی‌ها باید به صورت ریز خرد و همراه با هویج تفت داده شوند. سایر مراحل پخت این سوپ به همان ترتیبی است که در طرز تهیه سوپ شیر با خامه و قارچ خواندید.

طرز تهیه سوپ شیر با نشاسته

اگر فکر می‌کنید سوپ شیر با خامه و قارچ شما همیشه غلظت لازم را ندارد، این بار به آن ۱ قاشق نشاسته ذرت اضافه کنید. نشاسته ذرت در این دستور پخت جایگزین آرد سفید گندم می‌شود. شما باید شیر را همراه با نشاسته ذرت روی حرارت ملایم بگذارید تا کمی غلیظ شود. سپس، آن را همراه با خامه به قابلمه سوپ اضافه کنید.

ترفندهای خوشمزگی سوپ شیر

سوپ شیر

کلام آخر

در سراسر جهان سوپ‌ها جزو غذاهای پرطرفداری هستند که به عنوان پیش‌غذا یا شام سبک سرو می‌شوند. انواع سوپ شیر نیز جزو این سوپ‌های محبوب هستند. برای چشیدن طعم این سوپ هیجان‌انگیز و خوشمزه می‌توانید همین حالا دست به کار شوید. کافیست یکی از دستورهای پخت ساده‌ آن را اجرا کنید.

سؤالات رایج

آیا سوپ شیر برای لاغری مفید است؟

بله. این سوپ غذایی مقوی با کالری اندک است که می‌تواند برای لاغری مفید باشد.

خواص سوپ شیر چیست؟

مصرف این سوپ در طولانی‌مدت به تقویت استخوان‌ها و مقابله با پوکی استخوان کمک می‌کند. همچنین، این سوپ می‌تواند درمانی برای بیماری‌های ویروسی فصلی مثل سرماخوردگی باشد.