کمتر کسی پیدا می‌شود که به یک بشقاب سوپ جو رستورانی داغ و خوشمزه نه بگوید. سوپ جو یک پیش غذا یا غذای نذری خوشمزه، ساده و آسان برای مهمانی در مناسبت‌های مختلف یا افطار است. بنابراین، اگر به دنبال پیش غذایی خوش‌رنگ و لعاب برای شام مهمانی یا دورهمی هستید، این سوپ یکی از بهترین گزینه‌های شما خواهد بود. در ادامه، دستورپخت انواع سوپ جو را توضیح می‌دهیم.

دستورپخت سوپ جو با مرغ ساده و جذاب

سوپ جو با مرغ ساده و جذاب

جذابیت همیشه در سادگی است. این نکته درباره سوپ جو با مرغ قطعا صدق می‌کند. سوپ جو به مواد اولیه خاصی نیاز ندارد و در کمتر از ۱ ساعت پخته می‌شود. در نتیجه، اگر مهمان ناخوانده دارید یا فرصت فکر کردن به پیش غذا را ندارید، همین الان دست به کار شوید و مواد اولیه سوپ جو با مرغ را آماده کنید.

مواد لازم سوپ جو با مرغ برای ۸ تا ۱۰ نفر

سینه مرغ کامل ۱ عدد
جو پوست ‌کنده ۲ لیوان
پیاز بزرگ ۳ عدد
هویج متوسط رنده شده ۲ تا ۳ عدد
جعفری ساطوری ‌شده ۴ قاشق غذاخوری
رب گوجه ‌فرنگی ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه کافی

در مامانپز ثبتنام کن

مرحله اول از طرز تهیه سوپ جو ساده با مرغ

ممکن است که جو پوست‌کنده کمی دیر بپزد. بنابراین، باید چند ساعت قبل آن را در کاسه آبی بزرگ بریزید و اجازه بدهید تا کمی نرم شود. سپس، آن را آبکشی کنید و در قابلمه‌ای مناسب روی شعله ملایم آب‌پز کنید. برای ته نگرفتن و لعاب انداختن جو باید هر از گاهی سراغ قابلمه بروید و آن را هم بزنید. وقتی جو به اندازه کافی لعاب انداخت، آن را کنار بگذارید تا بقیه مواد سوپ پخته شوند.

مرحله دوم: پختن سینه مرغ

برای طبخ سوپ جو با مرغ باید ابتدا سینه مرغ را کاملا بپزید. بنابراین، سینه مرغ را درون قابلمه‌ای جداگانه به همراه پیاز، آب، نمک و زردچوبه کاملا بپزید. حالا آن را ریش‌ ریش کنید تا برای سوپ آماده شود.

مرحله سوم از طرز تهیه سوپ جو مجلسی برای ۸ نفر

وقتی مرغ و جو آماده شد، آنها را کنار بگذارید تا بقیه مواد پخته شوند. برای این کار، ابتدا باقیمانده پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. سپس، آن را درون قابلمه‌ای بزرگ به همراه کمی روغن تفت دهید. وقتی پیاز بافت سبک و شیشه‌ای پیدا کرد، هویج رنده شده را به آن بیفزایید. هویج و پیاز را با یکدیگر به اندازه‌ای تفت دهید که اندکی نرم شود. سپس، نمک و ادویه‌جات را به آن اضافه کنید. در ادامه، نوبت به اضافه کردن مرغ می‌رسد. مرغ هم باید کمی با مواد تفت داده و ترکیب شود. در نهایت، جو را به همراه ۸ تا ۹ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید.

کمی حرارت شعله را بالا ببرید تا آب به جوش بیاید. سپس، شعله را کم کنید و درب قابلمه را ببندید. اجازه بدهید تا سوپ جو با مرغ کمی بپزد و جابیفتد.

مرحله نهایی از طرز تهیه سوپ مرغ و جو

در آخرین مرحله و زمانی که سوپ جا افتاد، باید رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید. ابتدا رب را به همراه چند قطره روغن در تابه‌ای کوچک تفت دهید. سپس، آن را به قابلمه اضافه کنید. پس از آن، سوپ به ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارد تا بپزد و به همان شکلی که در بهترین رستوران‌ها دیده‌اید، دربیاید. در آخر جعفری ساطوری‌شده را به قابلمه اضافه کنید تا سوپ آماده شود. نوش جان!

طرز تهیه سوپ جو با گردن مرغ

سوپ جو و مرغ را می‌توانید با گوشت بال و گردن مرغ نیز درست کنید. روش پخت این غذا به همان ترتیبی است که در طرز تهیه سوپ جو پوست کنده توضیح دادیم. شما باید پس از پخته شدن بال و گردن مرغ گوشت آن را ریش ریش کنید و از آن به همان روش برای پختن سوپ استفاده کنید.

طرز تهیه سوپ جو پرک

سوپ جو پرک

شما می‌توانید برای طبخ سوپ به جای جو پوست کنده از جو پرک استفاده کنید. به این ترتیب، سوپ جو سریع‌تر آماده می‌شود. روش پخت سوپ جو پرک به همان روشی است که در طرز تهیه سوپ جو ساده توضیح دادیم.

طرز تهیه سوپ جو با بلغور جو

سوپ جو با بلغور جو نیز قابل طبخ است. برای پختن این غذا باید بلغور جو را به مدت یک تا دو ساعت درون ظرف آبی بخیسانید. سپس، از آن برای پخت سوپ جو با مرغ استفاده کنید.

سوپ جو رژیمی

این مدل سوپ جو نیز به همان روش توضیح داده شده در طرز تهیه سوپ جو خانگی با مرغ آماده می‌شود، با این تفاوت که برای طبخ سوپ جو رژیمی نباید از کره یا خامه استفاده کنید. بلکه به جای آن باید روغن زیتون به میزان اندک به کار ببرید. این نوع سوپ جو برای سرماخوردگی نیز بسیار مفید است زیرا با کمترین میزان کالری، شما را از فواید سوپ جو بهره‌مند می‌کند.

طرز تهیه سوپ جو با شیر

سوپ جو با شیر نوعی سوپ شیر است که طرفداران خاص خود را دارد. این سوپ هم می‌تواند پیش غذا یا غذایی سبک برای شما باشد.

مواد لازم سوپ جو با شیر برای ۶ نفر

شیر به دمای محیط رسیده ۱.۵ پیمانه
جو پرک ۱.۵ پیمانه
سینه مرغ ۱۵۰ گرم
پیاز بزرگ ۱ عدد
هویج بزرگ ۱ عدد
خامه به دمای محیط رسیده به میزان دل‌خواه
قارچ ۳۵۰ گرم
جعفری ساطوری شده به میزان دل‌خواه
نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم

روش پخت سوپ شیر با جو

سوپ شیر با جو

طرز تهیه سوپ جو سفید با خامه و شیر بسیار ساده است. برای طبخ این غذا، باید ابتدا سینه مرغ را با آب، پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه بپزید. سپس، آب مرغ را از صافی بگذرانید و کنار بگذارید. گوشت مرغ پخته شده را هم ریش ریش کنید. حالا جو پرک و هویج خرد شده را با آب مرغ بپزید. بعد از پخته شدن جو پرک، مرغ ریش ریش شده را همراه با شیر به قابلمه سوپ اضافه کنید. صبر کنید تا شیر به مدت نیم ساعت با سایر مواد سوپ کاملاً ترکیب شود. سپس، قارچ تفت داده شده را به آن اضافه کنید. بعد از اینکه سوپ غلیظ شد، در دقایق پایانی خامه را به آن اضافه کنید. در آخر نیز موقع سرو باید سوپ را با جعفری ساطوری شده تزیین کنید.

طرز تهیه سوپ جو بدون مرغ

معمولاً برای پختن سوپ جو از گوشت مرغ ریش ریش شده استفاده می‌شود اما شما می‌توانید این غذا را به روش مردم تبریز بدون استفاده از گوشت مرغ نیز بپزید. کافیست مراحل پخت این غذا را به همان روشی که در طرز تهیه سوپ جو خوشمزه برای مهمانی توضیح دادیم اجرا کنید اما مرحله پختن و اضافه کردن گوشت مرغ را حذف کنید.

طرز تهیه سوپ جو با گوشت

سوپ جو با گوشت

سوپ جو و گوشت نوعی سوپ جو مقوی برای تقویت سیستم ایمنی بدن است. این سوپ نیز طعم بسیار خوبی دارد و می‌تواند به پیش غذای مجلسی شما تبدیل شود.

مواد لازم سوپ جو و گوشت دو نفره

گوشت گوسفند ۱۵۰ گرم
جو پوست کنده ۱۰۰ گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
گشنیز ساطوری شده به میزان دل‌خواه
نمک، زردچوبه و فلفل به اندازه لازم

روش پخت سوپ جو با گوشت

گوشت را همراه با پیاز تفت دهید و روی آن آب بریزید تا بپزد. جو را هم به صورت جداگانه بپزید. بعد از مغزپخت شدن گوشت، آن ریش ریش کنید و همراه با آب گوشت درون قابلمه جو در حال پخت بریزید. حالا به آن کمی گشنیز ساطوری شده بیفزایید و صبر کنید تا سوپ خوب جا بیفتد.

طرز تهیه سوپ جو با قلم

عصاره قلم همیشه برای تقویت بیماران به کار می‌رود. در فصل سرماخوردگی می‌توانید از این عصاره برای تهیه یک سوپ خوشمزه استفاده کنید. قلم گوسفند یا گوساله را همراه با نمک، زردچوبه، فلفل و پیاز بپزید. سپس، از آب آن برای طبخ سوپ جو استفاده کنید. روش پخت این غذا به همان روش توضیح‌ داده شده در طرز تهیه سوپ جو مجلسی است، با این تفاوت که به جای مرغ و آب مرغ از عصاره قلم استفاده می‌شود. شما می‌توانید برای طبخ این غذا به جای عصاره قلم از عصاره گوشت نیز استفاده کنید تا یک سوپ جو با عصاره گوشت داشته باشید.

طرز تهیه سوپ جو با رشته فرنگی

سوپ جو با رشته فرنگی یا همان ورمیشل نوعی سوپ جو رستورانی خوشمزه است. برای طبخ این غذا کافیست دستور پخت سوپ جو با مرغ برای ۸ تا ۱۰ نفر را اجرا کنید و در مرحله آخر به آن ۲ پیمانه ورمیشل خرد شده بیفزایید.

طرز تهیه سوپ جو با نخود فرنگی

نخود فرنگی یکی دیگر از مواد اولیه محبوب برای طبخ سوپ است. این ماده اولیه را می‌توانید همراه با ذرت یا بدون آن به مواد اولیه سوپ جو با مرغ اضافه کنید.

طرز تهیه سوپ جو با تره فرنگی

سوپ جو با تره فرنگی

اگر هوس سوپ تره فرنگی کرده‌اید، پیشنهاد می‌دهیم که این مرتبه آن را با جو پوست کنده بپزید.

مواد لازم سوپ تره فرنگی و جو برای ۴ نفر

تره فرنگی ۲ دسته کوچک
عصاره مرغ یا گوشت به اندازه لازم
هویج متوسط ۲ عدد
جو پوست کنده یک‌دوم پیمانه
ذرت به میزان دل‌خواه
کره به اندازه دل‌خواه
آبلیمو به اندازه لازم
نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر و پودر پیاز به اندازه لازم

دستور پخت سوپ جو با تره فرنگی

جو را همراه با آب بپزید. سپس، به آن هویج خرد شده، ذرت و عصاره مرغ یا گوشت بیفزایید. بعد از نرم شدن هویج نیز تره فرنگی خرد شده را اضافه کنید. وقتی تره فرنگی نیم‌پز شد، مقداری از سوپ را درون مخلوط‌کن بریزید. پوره به دست آمده را دوباره درون قابلمه سوپ بریزید. در آخرین مرحله از طرز تهیه سوپ جو با ذرت و تره فرنگی، کره و آبلیمو را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید سوپ جا بیفتد.

طرز تهیه سوپ جو با زرشک

سوپ جو با زرشک نوعی سوپ مجلسی و خوشمزه با دستور پختی ساده است. شما می‌توانید این سوپ را جایگزین سوپ جو ساده کنید.

مواد لازم سوپ جو با زرشک برای ۱۰ نفر

جو پرک ۱ لیوان
گوجه فرنگی ۸ عدد
پیاز بزرگ ۲ عدد
هویج بزرگ ۱ عدد
سیب زمینی بزرگ ۱ عدد
سینه مرغ کامل ۲ عدد
زرشک ۱ لیوان
جعفری ساطوری شده ۱ لیوان
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه لازم
آبلیمو به اندازه لازم

روش پخت سوپ جو با گوجه فرنگی و زرشک

پیاز و سیب زمینی خرد شده را همراه با هویج خرد شده، سینه مرغ، نمک، زردچوبه و فلفل درون قابلمه بریزید و به آنها آب اضافه کنید. اجازه بدهید تا گوشت مرغ خوب بپزد. سپس، آن را ریش ریش کنید. سبزیجات پخته شده را هم درون دستگاه مخلوط‌کن بریزید تا پوره شوند. پوره به دست آمده را همراه با گوشت مرغ ریش ریش شده دوباره درون قابلمه حاوی آب مرغ بریزید. به قابلمه جو پرک را بیفزایید. پس از حدود پانزده دقیقه نوبت به اضافه کردن زرشک و جعفری می‌رسد. صبر کنید تا سوپ خوب غلیظ شود. سپس، به آن آبلیمو بیفزایید و آن را سرو کنید.

ادویه سوپ جو

برای اینکه یک سوپ جو خوشمزه و رستورانی داشته باشید، باید ادویه‌هایی را با یکدیگر ترکیب کنید. این ادویه‌ها فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و ادویه کاری هستند. اضافه کردن مقداری پودر پیاز نیز به افزایش لعاب سوپ جو کمک می‌کند.

ترفندهای خوشمزه شدن سوپ جو

سوپ جو خوشمزه و رستورانی

کلام پایانی

سوپ جو با مرغ یکی از لذیذترین و ساده‌ترین پیش غذاهای دنیاست. برای تهیه این سوپ لازم نیست که آشپزی حرفه‌ای باشید، کافیست دستورپختی که گفتیم را دنبال کنید. اگر هم برای این کار فرصت کافی ندارید، همه چیز را به مامان‌پز بسپارید.

سؤالات رایج

هر یک کیلو سوپ برای چند نفر است؟

۲ نفر.

سوپ جو چقدر کالری دارد؟

هر ۱۰۰ گرم از این غذا حدود ۴۵ کالری دارد.

آیا سوپ جو چاق کننده است؟

اگر برای پخت این غذا از سبزیجات استفاده کنید، چاق‌کننده نخواهد بود.

سوپ جو چقدر طول میکشه بپزه؟

حدود ۱ ساعت با حرارت ملایم و ۵ تا ۱۵ دقیقه با زودپز.

سوپ جو چند روز در یخچال می ماند؟

۳ تا ۴ روز.

آیا سوپ جو نفاخ است؟

اگر جو قبل از پخت خیسانده نشود، ممکن است باعث نفخ شود.

برای رفع تندی سوپ جو چه باید کرد؟

به آن مقداری آب یا شیر اضافه کنید.

برای لعاب انداختن سوپ جو چه کنیم؟

از جو بیشتر، جو پرک یا ورمیشل استفاده کنید.