یکی از غذاهایی که معمولا در مهمانی‌های تولد و جشن‌های کوچک سرو می‌شود، کیک مرغ است. کمتر کسی در مهمانی ها و مجالسی مانند جشن تولد به یک برش جذاب و خوشمزه از کیک مرغ نه می‌گوید. اگر شما هم تابه‌حال طعم این پیش غذای سرد مجلسی را چشیده‌اید و می‌خواهید باز هم آن را امتحان کنید، تا پایان این مطلب با ما همراه شوید. در ادامه، هرآنچه باید درباره طرز تهیه کیک مرغ خوشمزه برای مهمانی بدانید را توضیح می‌دهیم.

طرز تهیه کیک مرغ

کیک مرغ

کیک مرغ پیش‌غذای فانتزی یا غذایی است که در سراسر جهان طرفدار دارد. این غذای مجلسی در برخی از کشورها به صورت گرم سرو می‌شود و مردم بعضی از کشورها آن را به صورت سرد جلوی مهمان‌های خود می‌گذارند. طعم کیک مرغ مجلسی به سالاد الویه با مرغ شباهت دارد و برخی از مراحل پخت آن نیز با این غذا مشترک است.

اگر مهمانی در پیش دارید و به فکر تهیه کیک مرغ برای ۱۵ نفر هستید، ابتدا مواد اولیه‌ای که توضیح می‌دهیم را آماده کنید. سپس، دستورپخت آن را مرحله به مرحله اجرا کنید.

مواد لازم کیک مرغ برای ۱۵ نفر

سینه مرغ ۶ عدد
پیازچه خرد شده ۳ لیوان
جعفری ساطوری شده ۱.۵ لیوان
مغز گردو خرد شده ۳ لیوان
پیاز متوسط ۳ عدد
مخلوطی از سبزیجات پخته شامل ذرت، نخودسبز و هویج ۳ پیمانه
خیارشور خرد شده ۱.۵ لیوان
سس مایونز ۳ لیوان
نان تست ۳ بسته
ماست پرچرب یا خامه‌ای ۱.۵ لیوان
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

در مامانپز ثبتنام کن

مرحله اول از طرز تهیه کیک مرغ و سبزیجات

ابتدا سینه مرغ را به همراه پیاز، نمک و فلفل آب‌پز کنید. سپس، آن را آبکشی کنید و اجازه بدهید تا سرد شود. زمانی که گوشت مرغ سرد شد، آن را به صورت ریش‌ریش درآورید. سینه مرغ آماده شده را در کاسه‌ای بزرگ بریزید تا بقیه مراحل طبخ کیک مرغ را انجام دهید.

مرحله دوم: افزودن سبزیجات

در مرحله بعدی باید سبزیجات پخته یعنی نخودفرنگی، هویج و ذرت را به کاسه اضافه کنید. هویج باید به صورت نگینی خرد شود و ذرت و نخودفرنگی نیز به همان شکل به کاسه اضافه شوند.

مرحله سوم از طرز تهیه کیک مرغ و پیازچه

 در ادامه، پیازچه و جعفری را تمیز بشویید و آبکشی کنید. سپس، آنها را به صورت ساطوری و بسیار ریز خرد کنید. پیازچه و جعفری ساطوری‌شده را به کاسه مواد کیک مرغ بیفزایید.

مرحله چهارم از روش تهیه کیک مرغ و گردو

آخرین موادی که به کاسه مواد داخل کیک مرغ اضافه می‌شوند، مغز گردو و خیارشور هستند. مغز گردو را به صورت ریز و خیارشور را به شکل نگینی خرد و به کاسه اضافه کنید.

مرحله پنجم: تهیه سس کیک مرغ

نیمی از خوشمزگی این کیک سرد دوست‌داشتنی به دلیل طعم شگفت‌انگیز سس آن است. البته، تهیه این سس اصلا کار دشواری نیست. کافیست ماست خامه‌ای و سس مایونز را در کاسه‌ای با یکدیگر مخلوط کنید. اگر ترجیح می‌دهید که کیک مرغتان کمی طعم ترش داشته باشد، می‌توانید به آن مقداری آبلیمو اضافه کنید.

مرحله ششم از طرز تهیه کیک مرغ با ماست خامه‌ای

در آخرین مرحله از تهیه مواد میانی کیک مرغ مجلسی باید سسی که درست کرده‌اید را آرام‌آرام به کاسه مواد میانی کیک اضافه کنید. این مواد را به‌خوبی هم بزنید تا کاملا ترکیب شوند.

مرحله هفتم: آماده کردن نان تست

بهترین قالب برای تهیه کیک مرغ قالب کمربندی است. بنابراین، کف و دیواره‌های یک قالب کمربندی بزرگ را با سلفون بپوشانید. سپس، کف قالب را با چند تکه نان تست بپوشانید. اضافه‌های نان تست را هم برش بزنید تا کاملا به اندازه کف قالب درآیند.

مرحله هشتم از طرز تهیه کیک مرغ با نان تست

در ادامه، مقداری از مواد میانی کیک مرغ را روی نان‌های تست بریزید و نان‌ها را با این مواد بپوشانید. حالا دوباره یک لایه دیگر از نان تست را روی مواد بچینید. سپس، روی نان‌ها را با مقداری دیگر از مواد میانی کیک بپوشانید. این کار را آن‌قدر تکرار کنید تا نان‌ها و مواد میانی کیک مرغ تمام شوند. حالا روی قالب را با سلفون بپوشانید و آن را به مدت ۴ تا ۵ ساعت درون یخچال بگذارید.

مرحله آخر: تزیین کیک مرغ قالبی

تزیین کیک مرغ

پس از ۴ تا ۵ ساعت کیک مرغ را از یخچال خارج کنید. ظرف سرو را روی قالب قرار بدهید و آن را به‌آرامی برگردانید. سلفون‌هایی که روی کیک و اطراف آن چسبیده‌اند را به‌آرامی جداکنید. سپس، کیک را با سس مایونز کاملا پوشانید. کیک مرغ آماده است. می‌توانید آن را با خیار، سبزیجات، نخودفرنگی و هویج تزیین کنید. نوش جان!

کیک مرغ رژیمی

با اینکه کیک مرغ به عنوان یک غذا یا پیش غذای مجلسی شناخته می‌شود، می‌توانید آن را به صورت ساده و رژیمی نیز آماده کنید. روش درست کردن کیک مرغ رژیمی به همان ترتیبی است که در طرز تهیه کیک مرغ ساده با سبزیجات توضیح دادیم، با این تفاوت که برای آماده کردن کیک مرغ رژیمی به جای نان تست معمولی از نان تست جو استفاده می‌شود. ماست و موسیر یا ماست کم چرب نیز جایگزین سس مایونز یا ماست پرچرب خواهد شد.

کیک مرغ با شوید

یکی از مواد اولیه برای آماده کردن کیک مرغ جعفری ساطوری شده است اما اگر به طعم جعفری علاقه ندارید، می‌توانید آن را از مواد اولیه غذا حذف کنید. به جای جعفری هم شوید تازه ساطوری شده به کار ببرید. حتی می‌توانید از ساقه‌های شوید برای تزیین کیک مرغ نیز استفاده کنید.

کیک مرغ مجلسی با ژامبون

کیک مرغ مجلسی با ژامبون

کیک مرغ برای تولد را می‌توانید با ژامبون نیز آماده کنید. درست کردن کیک مرغ با ژامبون برای تعداد مهمان بیشتر مقرون به صرفه‌تر است. به‌علاوه، بسیاری از افراد به ویژه کودکان به طعم ژامبون در غذاهایی مثل انواع سالاد الویه یا کیک مرغ بیشتر علاقه دارند.

شما می‌توانید ژامبون را به صورت مکعب‌های بسیار کوچک برش بزنید و از آن به جای گوشت سینه مرغ استفاده کنید. بدون شک، طعم این کیک ژامبون نیز به خوشمزگی کیک مرغ خواهد شد.

کیک مرغ تک نفره

یکی از انواع فینگر فود تولد ساده و خوشمزه که طرفداران بسیاری دارد، کیک مرغ فینگر فودی یا تک نفره است. این فینگر فود برای مهمانی به سادگی خورده می‌شود و دردسرها صرف غذا یا پیش‌غذاهای مجلسی را ندارد.

برای تهیه این کیک مرغ لقمه ای، باید نان‌های تست را با قالب‌های شیرینی کوچک به اشکالی مانند ستاره، دایره یا مربع برش بزنید. سپس، آن را با دو لایه از مواد میانی کیک مرغ و نان تست بپوشانید. در آخر نیز کیک مرغ تک نفره را به سس مایونز یا ماست پرچرب آغشته کنید و در اضافه‌های نان تست که خرد کرده‌اید، بغلتانید. روی آن را هم با هویج، گوجه فرنگی یا سبزیجات تزیین کنید.

کیک مرغ با آرد

کیک مرغ را به عنوان یک غذا یا پیش غذای سرد می‌شناسیم اما این غذا را می‌توان به صورت گرم نیز پخت و سرو کرد. برای طبخ کیک مرغ در فر باید ابتدا مواد اولیه آن را به ترتیبی که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم، آماده کنید. سپس، آن را در فر یا کیک پز بپزید.

مواد لازم کیک مرغ برای ۸ نفر

سینه مرغ خرد شده ۲ عدد
پیاز بزرگ ۱ عدد
قارچ خرد شده ۱.۵ لیوان
فلفل دلمه‌ای خرد شده در چند رنگ ۱ لیوان
تخم مرغ ۴ عدد
روغن مایع دوسوم لیوان
آرد ۲.۵ لیوان
بکینگ پودر ۲.۵ قاشق چای‌خوری
شیر ۱ لیوان
نمک، فلفل سیاه، پودر آویشن به میزان لازم
کنجد و سیاهدانه برای تزیین

طرز تهیه کیک مرغ در فر

مرغ را همراه با پیاز، نمک و فلفل در روغن تفت دهید. وقتی رنگ گوشت مرغ تغییر کرد، به آن قارچ و فلفل دلمه‌ای را اضافه کنید. صبر کنید تا آب قارچ تبخیر شود. سپس، مواد میانی کیک را کنار بگذارید.

برای درست کردن مایه کیک باید تخم مرغ‌ها را در ظرفی همراه با نمک، ادویه‌ها، روغن مایع و شیر هم بزنید. بعد از اینکه این مواد کاملاً با یکدیگر ترکیب شدند، مخلوط آرد و بکینگ پودر الک شده را کم کم به آنها اضافه کنید. نیمی از مایه کیک را درون قالب مورد نظر بریزید، مواد میانی کیک را روی آن بریزید و در آخر، باقیمانده مایه کیک را بریزید. روی آن هم کمی کنجد و سیاهدانه بپاشید.

حالا کیک مرغ را درون فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد بگذارید تا به مدت ۴۵ دقیقه بپزد و آماده سرو شود.

طرز تهیه کیک مرغ در کیک پز

دستور پخت کیک مرغ در کیک پز برقی درست به همان ترتیبی است که در طرز تهیه کیک مرغ با آرد در فر توضیح دادیم. فقط شما باید مایه و مواد میانی کیک آماده شده را به جای قالب فر درون قالب کیک پز بریزید.

رازهای طلایی برای خوشمزه شدن کیک مرغ

کیک مرغ خوشمزه

کلام آخر

کیک مرغ خوشمزه می‌تواند یک غذا یا پیش غذای مجلسی و خاص برای مهمانی‌هایی مثل جشن تولد باشد. شما می‌توانید این کیک را به صورت سرد و یخچالی یا گرم داخل فر آماده کنید. به‌هرحال، نتیجه این آشپزی بدون شک خوشمزه خواهد شد چون سرآشپز شمایید.

سؤالات رایج

کیک مرغ چند ساعت باید در یخچال بماند؟

۴ تا ۵ ساعت.

چطوری بوی بد مرغ رو بگیریم؟

آن را همراه با برگ بو، پیاز و ادویه‌هایی مثل فلفل سیاه و پودر سیر بپزید.

سس مورد استفاده در کیک مرغ چیست؟

ماست پرچرب، ماست چکیده یا سس مایونز.

کیک مرغ چقدر کالری دارد؟

هر ۱۰۰ گرم کیک مرغ ساده حدود ۴۴۴ کالری دارد.