اگر همین حالا به شما بگویند که یک غذای ساده و فوری آماده کنید، حتما نام ماکارونی با گوشت چرخ کرده هم به ذهنتان میرسد. این غذای در اصل ایتالیایی با دستورپختی ایرانی به یکی از محبوبترین غذاهای این روزها برای نهار یا شام تبدیل شده است. در واقع، کمتر کسی پیدا میشود که بتواند در مقابل یک بشقاب ماکارونی خوشمزه مقاومت کند. البته، برای اینکه ماکارونی با طعمی شگفتانگیز طبخ کنید، باید راز ماکارونی خوشمزه را بدانید.
ماکارونی با گوشت چرخ کرده

لازم نیست که سرآشپزی حرفهای باشید تا بتوانید خوشمزهترین ماکارونی با گوشت چرخ کرده دنیا را بپزید. همین که سادهترین ترفندهای آشپزی را بدانید هم میتوانید در کمتر از یک ساعت غذایی طبخ کنید که عطر و طعم آن هوش از سر هر مهمانی بپراند. روش پخت ماکارونی با گوشت چرخ کرده مثل طرز تهیه سالاد ماکارونی ساده اصلاً دشوار و پیچیده نیست. این غذا مانند لازانیا و پاستا ساده و سریع آماده میشود. کافیست مواد لازمی که در ادامه نام میبریم را آماده کنید و مراحل طبخ ماکارونی با گوشت چرخ کرده را گام به گام پیش بروید.
مواد لازم ماکارونی با گوشت چرخ کرده برای 4 نفر
|
ماکارونی |
۱ بسته |
|
گوشت چرخکرده |
۵۰۰ گرم |
|
رب گوجهفرنگی |
۳ تا ۴ قاشق غذاخوری |
|
پیاز متوسط |
۲ عدد |
|
فلفل دلمهای |
۱ عدد |
|
نمک و ادویهجات شامل پودر دارچین، پودر سیر، پودر آویشن و فلفل |
به میزان کافی |
مرحله اول: آماده کردن ماکارونی
قبل از هر چیزی باید رشتههای ماکارونی را برای غذا آماده کنید. برای این کار، قابلمهای بزرگ را با آب و مقداری نمک پر کنید و روی حرارت بگذارید. وقتی آب کاملا به جوش آمد، ماکارونی را به آن اضافه کنید. سپس، با یک قاشق یا چنگال رشتههای ماکارونی را کمی هم بزنید تا به هم نچسبند. ماکارونی باید حدود ۵ تا ۷ دقیقه در آب در حال جوش باقی بماند تا نرم شود. پس از آن، ماکارونی را با آب سرد آبکشی کنید.
مرحله دوم: طبخ مایه ماکارونی
در مرحله بعدی، پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. سپس، آن را در تابهای همراه با روغن تفت دهید. زمانی که پیازها نرم و طلایی شدند، گوشت چرخکرده و فلفل دلمهای نگینی خرد شده را به آن اضافه کنید. اجازه بدهید تا گوشت همراه با پیاز کاملا سرخ شود. سپس، نمک، ادویهجات و رب گوجهفرنگی را یکی یکی به آن اضافه کنید و تفت دهید. وقتی رب و ادویهها کاملا با گوشت ترکیب شد، مایه ماکارونی حاضر است.
مرحله سوم: پختن ماکارونی
در آخرین مرحله از طبخ ماکارونی با گوشت چرخ کرده، باید ابتدا تهدیگ مورد نظر خود را انتخاب کنید. معمولا برای تهدیگ ماکارونی از سیبزمینی یا نان لواش استفاده میکنند. اگر به تهدیگ سیبزمینی علاقه دارید، باید سیبزمینی را به صورت برشهای بسیار نازکی دربیاورید و آنها را در قابلمه حاوی اندکی روغن بچینید. برای تهیه تهدیگ نان لواش نیز کافیست نان لواش را در قابلمه حاوی کمی روغن بچینید.
در ادامه، مقداری از ماکارونی را روی تهدیگ بریزید. سپس، کمی از مایه ماکارونی را روی آن کاملا پخش کنید. دوباره مقداری دیگر از ماکارونی را روی مایه ماکارونی بریزید. این کار را آنقدر تکرار کنید که ماکارونی و مایه آن تمام شوند. حالا درب قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید ماکارونی با گوشت چرخ کرده به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بپزد.
طرز تهیه ماکارونی با گوشت چرخ کرده و سیب زمینی
روش پخت این مدل ماکارونی درست مانند طرز تهیه ماکارونی خوشمزه با گوشت چرخ کرده است. تنها کاری که باید در مرحله دوم پخت این غذا علاوه بر آنچه توضیح دادیم، انجام بدهید این است که سیب زمینی را به صورت مکعبی خرد کنید و بعد از تفت خوردن پیاز به آن بیفزایید. سایر مراحل پخت این غذا دقیقاً به همان روش پخت ماکارونی با گوشت چرخ کرده است.
ماکارونی با مرغ

ماکارونی مجلسی نوعی غذا با گوشت چرخ کرده محسوب میشود اما شما میتوانید این غذا را به عنوان یک غذا با گوشت چرخ کرده مرغ نیز بپزید. پختن ماکارونی با گوشت چرخ کرده مرغ به آن طعمی متفاوت و جدید میدهد. پس بهتر است که آن را حداقل یک بار امتحان کنید.
مواد لازم ماکارونی با مرغ برای ۶ نفر
|
ماکارونی |
۶۰۰ گرم |
|
گوشت مرغ چرخ کرده یا تکه ای |
۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم |
|
پیاز بزرگ |
۲ عدد |
|
فلفل دلمهای بزرگ |
۱ عدد |
|
سیر |
۳ تا ۴ حبه |
|
رب گوجه فرنگی |
۳ تا ۴ قاشق غذاخوری |
|
نمک، زردچوبه و فلفل قرمز |
به اندازه لازم |
طرز تهیه ماکارونی برای ۶ نفر
سیر و پیاز را در روغن تفت دهید و به آن گوشت مرغ چرخ کرده اضافه کنید. پس از اینکه رنگ گوشت مرغ تغییر کرد، به آن فلفل دلمهای خرد شده را اضافه کنید. بعد از نرم شدن فلفل هم رب گوجه فرنگی، نمک و ادویهها را به آن بیفزایید. بعد از آماده شدن مایه ماکارونی، ماکارونی را به روشی که در طرز تهیه ماکارونی با گوشت چرخ کرده توضیح دادیم، دم کنید.
طرز تهیه ماکارونی با سویا
ماکارونی را میتوانید بدون گوشت و با سویا بپزید. برای پختن این غذا باید همان دستور پخت ماکارونی با گوشت چرخ کرده را اجرا کنید اما به جای گوشت چرخ کرده، سویا به کار ببرید. برای آماده کردن سویا باید آن را در آب گرم بخیسانید یا برای چند دقیقه در آب بجوشانید. پس از آن، سویا را آبکشی کنید و مثل گوشت چرخ کرده همراه با سایر مواد اولیه مایه ماکارونی بپزید.
ماکارونی با پنیر پیتزا

معمولاً برای پخت ماکارونی با پنیر پیتزا از انواع ماکارونی شکل دار مانند ماکارونی صدفی، ماکارونی آشیانه ای یا ماکارونی پیچی استفاده میکنند اما شما میتوانید این غذا را هم با ماکارونی فرمی و هم با اسپاگتی بپزید.
مواد لازم ماکارونی پنیری دو نفره
|
ماکارونی |
۲۵۰ گرم |
|
گوشت چرخ کرده |
۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم |
|
فلفل دلمهای کوچک |
۱ عدد |
|
پنیر پیتزای رنده شده |
۵۰ گرم |
|
پیاز کوچک |
۱ عدد |
|
قارچ |
۴ عدد |
|
رب گوجه فرنگی |
۱ قاشق غذاخوری |
|
نمک، زردچوبه و فلفل |
به اندازه لازم |
روش پخت ماکارونی با پنیر پیتزا
ماکارونی را به روشی که در طرز تهیه ماکارونی با گوشت چرخ کرده توضیح دادیم، آماده کنید و کنار بگذارید. سپس، پیاز را در روغن تفت دهید و به آن گوشت چرخ کرده همراه با نمک و ادویهها اضافه کنید. بعد از اینکه گوشت تغییر رنگ داد، به ترتیب، فلفل دلمهای خرد شده، قارچ خرد شده و رب گوجه فرنگی را بیفزایید. در نهایت، مایه ماکارونی را همراه با ماکارونی آماده شده و پنیر پیتزا درون قالب نچسب بریزید و مخلوط کنید. حالا قالب را درون فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید تا برای حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزد. این مدل ماکارونی بدون دم کردن و در فر آماده میشود اما میتوانید آن را درون قابلمه مثل سایر انواع ماکارونی با گوشت چرخ کرده نیز دم کنید.
ماکارونی رژیمی
شاید ماکارونی چندان رژیمی محسوب نشود اما میتوانید آن را تا حد امکان با مواد کم کالری درست کنید تا برای بعضی از روزها که رژیم غذاییتان سبکتر است میل کنید. برای طبخ ماکارونی رژیمی از ماکارونی قهوهای استفاده میکنند و به جای گوشت مواد اولیه دیگری مانند هویج، کلم، لوبیا سبز و نخود سبز را به کار میبرند. همچنین، چند قطره روغن زیتون جایگزین روغن معمولی میشود.
ماکارونی با سوسیس
ماکارونی با سوسیس یک غذای نسبتاً فوری و بینهایت خوشمزه است. روش دم کردن و پختن سس این ماکارونی با طرز تهیه ماکارونی با گوشت چرخ کرده تفاوت چندانی ندارد. تنها تفاوتی که دستور پخت این دو غذا با یکدیگر دارند این است که برای طبخ مایه ماکارونی با سوسیس باید سوسیس را خرد کنید و همراه با پیاز و قارچ تفت دهید. در آخر نیز به آن رب گوجه فرنگی، نمک و ادویهها را بیفزایید تا سس ماکارونی آماده شود.
ماکارونی با قارچ

ماکارونی با قارچ یک ماکارونی بدون گوشت ساده است که مانند ماکارونی با گوشت چرخ کرده دم میشود.
مواد لازم ماکارونی با قارچ برای ۴ نفر
|
ماکارونی |
۴۰۰ گرم |
|
قارچ |
۲۵۰ گرم |
|
آبلیمو |
یکدوم قاشق غذاخوری |
|
کره |
یکدوم قاشق غذاخوری |
|
رب گوجه فرنگی |
۱ قاشق غذاخوری |
|
نمک، زردچوبه و فلفل |
به اندازه لازم |
طرز تهیه ماکارونی بدون گوشت و با قارچ
قارچ خرد شده را با آبلیمو ترکیب کنید تا مانع از تغییر رنگ قارچ شود. سپس، قارچ را همراه با کره تفت دهید. وقتی آب قارچ تبخیر شد، به آن رب گوجه فرنگی، نمک و ادویهها را بیفزایید. حالا مایه ماکارونی را به روشی که برای دم کردن ماکارونی توضیح دادیم، همراه با ماکارونی آماده شده درون قابلمه بریزید و بپزید.
ماکارونی سبزیجات

ماکارونی سبزیجات شاید نوعی ماکارونی با گوشت چرخ کرده نباشد اما اغلب به همان روش آماده و دم میشود. بنابراین، میتوانید گاهی اوقات این ماکارونی ساده و سریع را جایگزین ماکارونی با گوشت چرخ کرده کنید.
مواد لازم ماکارونی سبزیجات برای ۸ نفر
|
ماکارونی |
۹۰۰ گرم |
|
هویج بزرگ خرد شده |
۲ عدد |
|
فلفل دلمه خرد شده در چند رنگ |
۱ لیوان |
|
نخود فرنگی آبپز |
۱ لیوان |
|
سیب زمینی بزرگ |
۱ عدد |
|
گوجه فرنگی بزرگ |
۳ عدد |
|
رب گوجه فرنگی |
۳ تا ۴ قاشق غذاخوری |
|
نمک، زردچوبه، پودر آویشن و فلفل |
به اندازه لازم |
دستور پخت ماکارونی سبزیجات
روش پخت این ماکارونی بسیار ساده است. شما باید تمام سبزیجات را یکی یکی درون تابه بریزید و تفت دهید. در آخر نیز به آنها رب گوجه فرنگی، نمک و ادویهها را بیفزایید. بعد از آن هم ماکارونی آماده شده را همراه با این سس ماکارونی درون قابلمه بریزید و آن را دم کنید.
سس ماکارونی
سس ماکارونی وجه تمایز انواع ماکارونی و پاستا است. شما میتوانید این غذا را با گوشت چرخ کرده، بدون گوشت چرخ کرده یا حتی با سبزیجات بپزید تا ماکارونیهای متنوعی داشته باشید. برای طبخ ماکارونی دمی با گوشت چرخ کرده معمولاً از سس بلونز یا سس گوجه فرنگی یا مارینارا استفاده میکنند اما این غذا را میتوانید با سس آلفردو و بدون دم کردن نیز بپزید. به این ترتیب، نوعی پاستا با سس آلفردو خواهید داشت.
تهدیگ ماکارونی
تهدیگ ماکارونی یکی از جذابترین بخشهای انواع ماکارونی دمی است. برای درست کردن این تهدیگ معمولاً از سیب زمینی که به صورت ورقهای برش خورده و در آب سرد مانده، استفاده میکنند اما شما میتوانید این تهدیگ را با نان لواش، بادمجان، کاهو یا کدو نیز میپزند. برای اینکه تهدیگ ماکارونی جذابی داشته باشید، باید اجازه بدهید تا روغن درون قابلمه نچسب کاملاً داغ شود و بعد از آن، تهدیگ مورد نظر را اضافه کنید. همچنین، بهتر است در دقایق اولیه پخت ماکارونی با تهدیگ شعله گاز به اندازه متوسط باز باشد. پس از چند دقیقه، شلعه را کم کنید تا ماکارونی دم شود.
رازهای طلایی برای خوشمزگی ماکارونی

- برای خوشمزه شدن مایه ماکارونی باید پیاز را به اندازهای تفت بدهید که رنگ طلایی به خود بگیرد. تفت دادن پیاز مهمترین بخش از تهیه مایه ماکارونی است.
- اگر تصمیم دارید ماکارونی با تهدیگ سیبزمینی طبخ کنید، بهتر است آن را پس از برش دادن در ظرف آب بگذارید و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید. سپس، آن را آبکشی کرده و در قابلمه حاوی روغن کمی سرخ کنید. با این کار، تهدیگ سیبزمینی تردتر میشود.
- برای خوشمزهتر شدن تهدیگ سیبزمینی میتوانید هنگام سرخ شدن روی آن کمی زردچوبه بپاشید.
- برای اینکه ماکارونی هنگام طبخ حالت خمیری پیدا نکند، باید از جوشاندن بیش از حد آن خودداری کنید. نیازی نیست که ماکارونی در آب جوش کاملا بپزد. همین که کمی نرم شود، کافیست.
- اگر میخواهید مایه ماکارونی خوشمزهتر شود، هنگام طبخ به آن کمی زعفران دمکرده اضافه کنید.
کلام آخر
ماکارونی با گوشت چرخ کرده مثل غذاهایی مانند پاستا گوشت طرفداران بسیاری دارد. طرز تهیه ماکارونی دمی با گوشت چرخ کرده، بدون گوشت یا با انواع سبزیجات بسیار ساده است. برای این کار باید از یکی از دستورهای پختی که در این مقاله توضیح دادیم، استفاده کنید. اگر هم برای طبخ این غذا فرصت کافی ندارید، میتوانید آن را به مامانپز بسپارید. در مامانپز، ماکارونی با دستپخت مامان نارنج و مامان آرشید قابل سفارش است.
سؤالات رایج
انواع ماکارونی چیست؟
ماکارونی انواع مختلفی مانند اسپاگتی، ماکارونی صدفی، ماکارونی پروانهای، ماکارونی مارپیچی، ماکارونی پنه و جامبو شلز دارد.
ماکارونی رو چقدر باید دم گذاشت؟
۳۰ تا ۴۵ دقیقه.
چطور از خمیر شدن ماکارونی جلوگیری کنیم؟
برای اینکه ماکارونی هنگام طبخ حالت خمیری پیدا نکند، باید از جوشاندن بیش از حد آن خودداری کنید. نیازی نیست که ماکارونی در آب جوش کاملا بپزد. همین که کمی نرم شود، کافیست.
آیا ماکارونی چاق می کند؟
خوردن ماکارونی به تنهایی چاقکننده نیست، بلکه مواد اولیه دیگری که برای پخت این غذا به کار میروند و میزان روغنی که استفاده میشود نیز در افزایش کالری این غذا نقش دارند.
ماکارونی چقدر کالری دارد؟
هر ۱۰۰ گرم ماکارونی با گوشت چرخ کرده حدود ۱۶۸ کالری دارد.

