با شروع فصل سرما، احتمالا به یاد گاریهای قدیمی لبوفروشی میفتید که برای شبهای سرد پاییزی یا زمستانی خوراکی گرم و لذیذی دارند. شاید هم به فکر لبوهای قرمز و آبداری بیفتید که روی سفره شب یلدا خودنمایی میکنند. بله، چشیدن طعم لبو به این شکل همیشه لذتبخش و خاطرهانگیز است اما آیا تابهحال به امتحان کردن طعم لبو در سوپ فکر کردهاید؟ سوپ لبو، سوپی مقوی و خوشمزه برای مناسبتهایی مثل شب یلدا است که در این مطلب دستورپخت آن را میخوانید.
سوپ لبوی روسی

سوپ برش نوعی سوپ لبو مجلسی، خوشمزه و خوشرنگ روسی یا اوکراینی است که با چغندر قرمز و هویج درست میشود. این سوپ چغندر قرمز معمولا در استانهای شمالی کشور طرفداران بیشتری داردو غذای شمالی زیادی باهاش پخت می شود. برای پختن این سوپ قرمز رنگ ابریشمی باید ابتدا مواد اولیه آن را تهیه کنید. مواد اصلی برای تهیه این سوپ بسیار ساده هستند و در هر فروشگاهی پیدا میشوند. برای شروع، موادی که در ادامه از آنها نام میبریم را آماده کنید.
مواد لازم سوپ برش برای ۴ نفر
| لبو یا چغندر قرمز | ۵۰۰ گرم |
| پیاز زرد متوسط | ۲ عدد |
| سیر | ۱ یا ۲ حبه |
| آب لیموی تازه | ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری |
| کره | یکچهارم پیمانه |
| خامه صبحانه | ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری |
| هویج متوسط | ۲ عدد |
| ساقه کرفس | ۲ عدد |
| آب مرغ | ۲ لیوان |
| نمک و فلفل | به اندازه لازم |
مرحله اول از طرز تهیه سوپ لبو مجلسی روسی
برای تهیه سوپ لبو باید از لبوی اعلا استفاده کنید. لبوی اعلا اندازهای نسبتا کوچک دارد و رنگ آن بنفش پررنگ است. موقع خرید لبو کمی آن را فشار بدهید تا از سفت بودن آن مطمئن شوید. همچنین، دقت کنید که پوست یا برگ لبو خراب نباشد. لبو را به دقت بشویید تا گل و لای آن کاملا از بین برود. سپس، پوست آن را جدا کنید و آن را به صورت نگینی خرد کنید.
مرحله دوم از پخت سوپ لبو
پیاز را نگینی خرد کنید و آن را درون قابلمهای کوچک به همراه روغن تفت بدهید. پیاز باید به اندازهای تفت داده شود که سبک و شیشهای شود. پس از آن، نوبت به افزودن سیر له شده میرسد. سیر را آنقدر با پیاز تفت دهید که عطر آن در آشپزخانه بپیچد. سپس، لبو، ساقه کرفس و هویج که به صورت نگینی خرد شدهاند را به قابلمه اضافه کنید.
مرحله سوم: اضافه کردن آب مرغ
بعد از اینکه لبو، ساقه کرفس و هویج به خوبی با سیر و پیاز ترکیب شدند، نوبت به آب مرغ میرسد. آب مرغ را به همراه آب لیموی تازه به قابلمه اضافه کنید. حالا درب قابلمه را ببندید و حرارت شعله را کم کنید تا مواد داخل سوپ کاملا بپزند.
مرحله چهارم از طبخ سوپ لبو و هویج
بعد از اینکه مواد داخل سوپ کاملا پخته شدند، شعله را خاموش کنید و اجازه بدهید سوپ کاملا سرد شود. پس از آن، با استفاده از مخلوطکن یا گوشتکوب برقی مواد داخل سوپ را به صورت پوره دربیاورید. در نهایت، سوپ را به قابلمه بازگردانید و اجازه بدهید تا سوپ لبو برای مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر روی شعله ملایم جابیفتد. بعد از ۱۵ دقیقه، حرارت را خاموش کنید و خامه را درون سوپ بریزید. سوپ لبو آماده است. نوش جان!
طرز تهیه سوپ لبو و شلغم

سوپ لبو و شلغم نوعی سوپ سریع و آسان است که برای طبخ آن از جو نیز استفاده میکنند. بنابراین، اگر این بار هوس سوپ جو کردید، پیشنهاد میدهیم آن را با شلغم و لبو به روشی که توضیح میدهیم بپزید تا طعم متفاوتی را تجربه کنید.
مواد لازم سوپ جو و لبو دو نفره
| لبوی متوسط | ۱ عدد |
| شلغم متوسط | ۲ عدد |
| جو پرک | یکدوم پیمانه |
| سیبزمینی متوسط | ۱ عدد |
| هویج متوسط | ۱ عدد |
| پیاز متوسط | ۱ عدد |
| سینه مرغ | یکدوم ۱ عدد |
| عدس | یکدوم پیمانه |
| گوجه فرنگی متوسط | ۱ عدد |
| رشته سوپ | به اندازه کافی |
| جعفری ساطوری شده | یکدوم پیمانه |
| رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
روش پخت سوپ لبو با مرغ و شلغم
در اولین مرحله از طرز تهیه سوپ لبو قرمز باید پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید و به آن سینه مرغ خرد شده بیفزایید. صبر کنید تا رنگ گوشت مرغ تغییر کند. سپس، به آن سیب زمینی خرد شده، لبوی خرد شده و شلغم خرد شده اضافه کنید. این مواد را کمی با یکدیگر تفت دهید. پس از آن، جو پرک، جعفری و عدس نیمپز شده را به آن اضافه کنید. بعد از تفت دادن آنها نوبت به گوجه فرنگی و هویج خرد شده همراه با رب گوجه فرنگی میرسد. در آخر، به قابلمه سوپ چند لیوان آب و رشته سوپ اضافه کنید و اجازه بدهید تا سوپ با حرارت ملایم غلیظ شود.
سوپ لبو با شیر
دستور پخت این سوپ لبو ساده با سوپ برش روسی تفاوتی ندارد. در واقع، بعضی از سرآشپزها به سوپ لبو شیر هم اضافه میکنند. اگر شما هم چنین قصدی دارید، باید شیر را به همراه خامه و در مرحله آخر اضافه کنید.
سوپ لبو و قارچ
سوپ لبو روسی را میتوانید با قارچ هم بپزید تا خوشمزهتر شود. روش پخت این سوپ به همان ترتیبی است که در طرز تهیه سوپ لبو روسی یا سوپ لبو و شلغم توضیح دادیم، با این تفاوت که میتوان به آن مقداری قارچ خرد و تفت داده شده اضافه کرد.
سوپ لبو با زنجبیل

این نوع سوپ لبو برای سرماخوردگی بهترین درمان است. زنجبیل و لبو هر یک به تنهایی به درمان علائم سرماخوردگی و بیماریهای ویروسی مانند آن کمک میکنند. بنابراین، اگر این دو ماده غذایی با یکدیگر ترکیب شوند، به سوپی معجزهآسا تبدیل خواهند شد.
مواد لازم سوپ لبو برای یک نفر
| لبو یا چغندر قرمز کوچک | ۱ عدد |
| شیر نارگیل | ۲۰۰ میلیلیتر |
| سیر | ۱ حبه |
| پیاز کوچک | ۱ عدد |
| زنجبیل تازه رنده شده | ۱ قاشق چایخوری |
| روغن زیتون | ۱ قاشق چایخوری |
| قرص عصاره سبزیجات | ۱ عدد |
| نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
| جعفری ساطوری شده | به میزان دلخواه |
روش پخت سوپ لبو زنجبیل
ابتدا پیاز نگینی خرد شده، سیر و زنجبیل رنده شده را با یکدیگر تفت دهید. سپس، به آنها چند لیوان آب همراه با عصاره سبزیجات اضافه کنید. وقتی آب به نقطه جوش رسید، چغندر شسته و خرد شده را به قابلمه سوپ بیفزایید. اجازه بدهید تا چغندر کاملاً مغزپخت شود. سپس، شعله گاز را خاموش کنید و پس از خنک شدن سوپ، آن را درون دستگاه مخلوطکن یا غذاساز بریزید.
پوره به دست آمده را دوباره درون قابلمه بریزید و اجازه بدهید تا سوپ روی حرارت ملایم خوب غلیظ شود. در آخر، شیر نارگیل را به آن اضافه کنید و پس از حدود پنج دقیقه قابلمه را از روی حرارت بردارید. جعفری ساطوری شده را روی سوپ بریزید تا آماده سرو شود.
سوپ لبو برای کودک
سوپ لبو یا پوره چغندر برای کودکان با طرز تهیه سوپ لبو خوشمزه که تا اینجا توضیح دادیم، کمی فرق دارد. برای طبخ این غذای کودک شما فقط به چغندر قرمز و آب نیاز دارید. چغندر قرمز را با آب بپزید تا کاملاً مغزپخت شود. سپس، آن را درون مخلوطکن یا دستگاه غذاساز بریزید تا به شکل پوره نرمی در بیاید. این پوره نرم را میتوانید به تنهایی یا همراه با کشمش، سیب زمینی شیرین، گوشت مرغ یا برنج قهوهای به کودک بدهید.
خواص سوپ لبو
سوپ لبو بهترین سوپ پاییزی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در این فصل و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای ویروسی مثل سرماخوردگی است. این غذای پاییزی با خواص آنتی اکسیدانی به کاهش التهابها در بدن کمک میکند و درمانی برای بیماریهای گوارشی هم هست. اگر به فکر تناسب اندام و کاهش وزن خود هستید، میتوانید سوپ لبو را به عنوان یک غذای رژیمی میل کنید.
فوت و فن خوشمزگی سوپ لبو

- برای اینکه سوپ لبو به رنگ قرمز خوشرنگی دربیاید، بهتر است که به جای فلفل سیاه از فلفل سفید استفاده کنید.
- برای خوشمزهتر شدن انواع سوپ لبو میتوانید به جای پیاز یا در کنار آن از پیازچه نیز استفاده کنید.
- سوپ لبو هم به صورت گرم و هم به عنوان سوپ سرد سرو میشود.
کلام آخر
سوپ لبو یک سوپ پاییزی خوشمزه است که میتوانید آن را به عنوان پیش غذا در شبهای زمستانی یا شب چله میل کنید. این سوپ خوشمزه در کنار انواع غذای یلدا یا انواع دسر شب یلدا برای شما سفره شب چله زیبا و رنگارنگی ایجاد خواهد کرد. مطمئن باشید که مهمانهایتان از مشاهده چنین سفره زیبایی به وجد خواهند آمد.
سؤالات رایج
لبو چقدر طول میکشد تا بپزد؟
با حرارت ملایم حدود یک تا دو ساعت.

