همین حالا سراغ کابینت‌ها یا قفسه‌های آشپزخانه بروید و آنها را بررسی کنید. اگر در این قفسه‌ها کنسرو لوبیا می‌بینید، شاید وقت آن رسیده باشد که در خرید مواد غذایی تجدیدنظر کنید. در واقع، وقتی می‌توانید خودتان یک خوراک لوبیای خوشمزه و سالم بپزید، چرا باید سراغ غذاهای کنسروی مضر برای بدن بروید؟ در این مطلب، بهترین روش برای پختن یک خوراک لوبیا با طعمی فوق‌العاده و راز خوشمزه شدن خوراک لوبیا را می‌خوانید تا دفعه بعدی که قفسه‌ها را بررسی می‌کنید، به جای کنسرو، مواد لازم برای تهیه یکی از غذاهای فوری و سریع ایرانی یعنی خوراک لوبیا را پیدا کنید.

مراحل پخت خوراک لوبیا با قارچ

خوراک لوبیا با قارچ

برای چشیدن طعم یک خوراک لوبیا گرم و خوشمزه لازم نیست که دوره‌های آشپزی حرفه‌ای را گذرانده باشید. همین که مواد لازم برای طبخ این خوراک خوشمزه را آماده کنید و طرز تهیه خوراک لوبیا ساده با قارچ و سیب‌زمینی را گام به گام اجرا کنید، غذایی با طعمی شگفت‌انگیز خواهید داشت که می‌تواند ناهار کاری یا شامی سبک برای شما باشد.

مواد لازم خوراک لوبیا برای ۴ نفر

لوبیا چیتی

۲ پیمانه

پیاز بزرگ

۱ عدد

سیر

۱ یا ۲ حبه

قارچ بزرگ

۵ تا ۶ عدد

سیب‌زمینی بزرگ

۱ عدد

گوجه‌فرنگی متوسط

۱ عدد

رب گوجه‌فرنگی

۲ قاشق غذاخوری

نمک، زردچوبه و فلفل

به میزان کافی

آبلیمو

۱ قاشق غذاخوری

در مامانپز ثبتنام کن

مرحله اول: آماده کردن لوبیا

لوبیا چیتی باید پیش از طبخ به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس بخورد. این کار هم باعث کم شدن نفخ لوبیا می‌شود و هم به طبخ بهتر آن کمک می‌کند. علاوه بر این، خیساندن لوبیا سبب از بین رفتن بوی نامطبوع آن نیز می‌شود.

مرحله دوم: تفت دادن پیاز

اگر با کاربرد پیاز در آشپزی آشنا باشید، حتماً می‌دانید که برای طبخ خوراک لوبیا بهتر است که از پیاز سفید یا زرد استفاده کنید. این پیاز باید به صورت نگینی خرد شود. پیاز نگینی خرد شده را در قابلمه‌ای مناسب برای طبخ خوراک تفت دهید. وقتی پیاز شفاف و سبک شد، به آن مقداری نمک، زردچوبه و فلفل اضافه کنید. ادویه کاری هم می‌تواند طعم این خوراک را جذاب‌تر کند. پیاز را با ادویه‌ها تفت دهید. سپس، سیر را له کنید و به آن بیفزایید. وقتی عطر سیر در فضا پخش شد، نوبت به مرحله بعدی می‌رسد.

مرحله سوم: اضافه کردن رب گوجه‌فرنگی

برای اینکه رب گوجه‌فرنگی عطر و طعم بهتری داشته باشد، باید به مدت ۱ تا ۲ دقیقه تفت داده شود. رب گوجه‌فرنگی را تفت دهید تا رنگ آن باز شود.

مرحله چهارم: افزودن لوبیا

افزودن لوبیا

در مرحله بعدی، باید لوبیا چیتی را آبکشی کنید و درون قابلمه بریزید. قابلمه را با آب پر کنید و درب آن را ببندید. اجازه بدهید تا لوبیا به مدت ۳ تا ۴ ساعت کاملا بپزد.

مرحله پنجم: آماده کردن سیب‌زمینی و قارچ

سیب‌زمینی به خوراک لوبیا لعاب بیشتری می‌دهد و قارچ طعم آن را جذاب‌تر می‌کند. سیب‌زمینی را به صورت مکعبی خرد کنید و درون تابه‌ای به همراه کمی روغن تفت دهید. سیب‌زمینی نباید سرخ شود. همین که کمی بپزد کافیست. بعد از آن، سیب‌زمینی را کنار بگذارید و سراغ قارچ بروید. قارچ باید کاملا شسته و خرد شود.

مرحله ششم: اضافه کردن سیب‌زمینی و قارچ

بعد از ۲ ساعت از پخته شدن لوبیا چیتی، قارچ و سیب‌زمینی را به قابلمه اضافه کنید. اجازه بدهید تا خوراک به مدت ۱ تا ۲ ساعت دیگر بپزد و کاملا جا بیفتد. در دقایق پایانی پخت خوراک لوبیا آبلیمو را به آن اضافه کنید. خوراک لوبیا آماده است! می‌توانید با توجه به این دستورپخت، یک خوراک لوبیا چیتی با قارچ لعابدار بپزید و آن را در شب‌های سرد زمستان همراه با نان تازه نوش جان کنید. 

خوراک لوبیا چیتی با گوشت

خوراک لوبیا چیتی با گوشت

ممکن است بخواهید یک خوراک لوبیا چیتی مجلسی بپزید. در این صورت، به شما خوراک لوبیا با گوشت تکه‌ای را پیشنهاد می‌دهیم. این غذا را کسانی که خوراک لوبیا سبز با گوشت یا خوراک لوبیا سبز با مرغ را دوست دارند، می‌پسندند. خوراک لوبیای ساده معمولا به عنوان غذایی خوشمزه، مقوی، ارزان و خوش‌رنگ برای شام یا صبحانه خورده می‌شود اما شما می‌توانید این غذا را با گوشت بپزید تا برای ناهار و به عنوان یک خوراک نسبتا ساده مناسب باشد. برای آماده کردن این غذا مواد اولیه آن را طبق آنچه در ادامه می‌خوانید، آماده کنید.

مواد لازم خوراک لوبیا چیتی برای 10 نفر

لوبیا چیتی

۱۰ پیمانه

پیاز بزرگ

۲ عدد

گوشت تکه‌ای

۱ کیلوگرم

آرد

۸ قاشق غذاخوری

گوجه‌فرنگی متوسط

۵ عدد

رب گوجه‌فرنگی

۵ قاشق غذاخوری

نمک، زردچوبه و فلفل

به میزان کافی

 

طرز پخت خوراک لوبیا و گوشت

پیاز را نگینی کنید و تفت دهید. وقتی پیاز شیشه‌ای شد، به آن گوشت تکه‌ای را اضافه کنید. اجازه بدهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. سپس، به آن رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید. بعد از اینکه رنگ رب باز شد، گوجه‌فرنگی که به صورت پوره در آورده‌اید را به آن اضافه کنید. اجازه بدهید آب گوجه‌فرنگی تبخیر شود. پس از آن، به قابلمه مقداری آب اضافه کنید و صبر کنید تا گوشت بپزد.

لوبیا را که جداگانه نیم‌پخت کرده‌اید، در این مرحله به گوشت اضافه کنید. بعد از پخته شدن گوشت و لوبیا، آرد را با کره تفت دهید و به خوراک بیفزایید. در آخر، اجازه بدهید خوراک لوبیا کاملا جا بیفتد.

خوراک لوبیا با قارچ و گوشت

برای طبخ یک خوراک لوبیا چیتی مجلسی می‌توانید علاوه بر گوشت از قارچ نیز استفاده کنید. روش پخت این خوراک به همان ترتیبی است که در طرز پخت خوراک لوبیا و گوشت توضیح دادیم، با این تفاوت که قارچ تفت داده شده را باید پس از آرد تفت داده شده به ظرف خوراک اضافه کرد.

طرز تهیه لوبیا چیتی با قارچ در زودپز

طرز تهیه لوبیا چیتی با قارچ در زودپز

اگر به فکر طبخ یک غذای آسان برای ناهار هستید و برای آشپزی فرصت کافی ندارید، می‌توانید خوراک لوبیا را با زودپز بپزید. خوراک لوبیا با قارچ در زودپز سریع‌تر آماده می‌شود. برای طبخ این غذا باید مواد لازم برای تهیه خوراک لوبیای ساده را درون زودپز تفت دهید. سپس، در آن را ببندید تا در مدت زمانی بسیار کمتر از حالت عادی خوراک لوبیا بپزد. پس از آن، زودپز را از روی حرارت بردارید و درب آن را باز کنید. در نهایت، قارچ تفت داده شده را به خوراک لوبیا اضافه کنید و اجازه بدهید تا این خوراک برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند و جا بیفتد.

طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با سیب زمینی

روشی که برای لعاب‌دار شدن خوراک لوبیا اغلب به کار می‌رود، استفاده از سیب زمینی برای پخت این غذا است. برای پختن خوراک لوبیا با سیب زمینی، باید دستورپخت خوراک لوبیا با قارچ را اجرا کنید، با این تفاوت که قارچ از مواد اولیه آن حذف می‌شود.

طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با مرغ

خوراک لوبیا چیتی با مرغ

این غذای زمستانی و خوشمزه برای افرادی که از مصرف گوشت قرمز منع شده‌اند، بهترین گزینه است.

مواد لازم خوراک لوبیا چیتی با مرغ دونفره

لوبیا چیتی

۱ پیمانه

گوشت سینه یا فیله مرغ

۱۵۰ گرم

رب گوجه فرنگی

۱ قاشق غذاخوری

پیاز کوچک

۱ عدد

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه

به میزان کافی

 

دستورپخت خوراک لوبیا با مرغ

برای طبخ خوراک لوبیا چیتی با مرغ باید ابتدا گوشت سینه یا فیله مرغ را همراه با پیاز، رب گوجه فرنگی، نمک و ادویه‌ها تفت دهید. سپس، به آن مقداری آب اضافه کنید تا گوشت مرغ با حرارت ملایم بپزد. لوبیا چیتی هم باید به روشی که برای از بین بردن نفخ حبوبات به کار می‌رود، خیسانده و پس از آن، پخته شود.

بعد از اینکه گوشت مرغ و لوبیا نیم‌پز شدند، لوبیا را آبکشی کرده و به قابلمه حاوی مرغ اضافه کنید. حالا اجازه بدهید تا خوراک لوبیا با مرغ خوب بپزد و جا بیفتد.

خوراک لوبیا رژیمی

خوراک لوبیا رژیمی

به جای خوردن غذاهای کنسروی، می‌توانید این خوراک سنتی و محبوب ایرانی را به صورت رژیمی بپزید و از چشیدن طعم آن لذت ببرید. طرز تهیه خوراک لوبیا قرمز رژیمی با دستور پخت اصلی این غذا تفاوت چندانی ندارد. برای درست کردن این خوراک رژیمی می‌توانید از سبزیجاتی مانند کرفس یا هویج استفاده کنید. کره یا روغن را هم از دستور طبخ این غذا حذف کنید.

اندازه لوبیا چیتی برای هر نفر

توجه به اندازه لوبیا چیتی برای پخت خوراک لوبیا به اندازه اهمیت بسیاری دارد. معمولاً سرآشپزهای حرفه‌ای به ازای هر نفر از حدود ۳۰ تا ۴۰ گرم لوبیا چیتی استفاده می‌کنند.

فوت و فن خوراک لوبیا چیتی

خوراک لوبیا خوشمزه

کلام آخر

اگر به فکر پختن یک غذای فوری و ساده هستید، به شما خوراک لوبیا را پیشنهاد می‌دهیم. در این مقاله، طرز تهیه خوراک لوبیا با قارچ، سیب‌زمینی و گوشت تکه‌ای یا مرغ و خوراک لوبیا رژیمی را خواندید تا دفعه بعدی که فرصت کافی برای طبخ غذای مفصل را ندارید، این خوراک را آماده کنید.

سؤالات رایج درباره خوراک لوبیا خانگی

خواص خوراک لوبیا چیست؟

خوراک لوبیا غذایی سرشار از پروتئین است که ویتامین‌های گروه ب را در خود دارد. این غذا با خواص آنتی اکسیدانی برای بسیاری از عملکردهای بدن مفید است. این غذای انرژی‌بخش می‌تواند اشتهای شما را کنترل کند تا دچار افزایش وزن نشوید.

خوراک لوبیا با چه لوبیایی درست میشه؟

برای درست کردن خوراک لوبیا معمولا از لوبیا چیتی استفاده می‌کنند اما می‌توانید خوراک لوبیا با لوبیا قرمز و لوبیا چشم بلبلی هم بپزید.

خوراک لوبیا چقدر کالری دارد؟

هر ۱۰۰ گرم از خوراک لوبیا ۱۵۵ کالری دارد.

مقدار لوبیا برای هر نفر در خوراک لوبیا چقدر است؟

برای هر نفر حدود ۳۰ تا ۴۰ گرم لوبیا لازم است.

چگونه خوراک لوبیا لعاب دار درست کنیم؟

برای افزایش لعاب خوراک لوبیا می‌توانید به آن سیب‌زمینی یا آردی که با کره تفت داده‌اید اضافه کنید.

ادویه خوراک لوبیا چیست؟

برای خوشمزه‌تر شدن این خوراک می‌توانید از ادویه‌های معطری مانند پودر گل محمدی یا پودری هل و دارچین استفاده کنید.

زمان پخت خوراک لوبیا چقدر است؟

در صورتی که برای پخت این غذا از لوبیای خیس خورده استفاده کنید، حدود یک تا دو ساعت برای پختن خوراک لازم است. اگر هم لوبیا را از قبل نخیسانده باشید، پخت خوراک لوبیا حدود سه تا چهار ساعت زمان می‌برد.

نفخ لوبیا قرمز با چی گرفته میشه؟

با خیساندن این لوبیا در آب یا استفاده از ادویه‌هایی مانند زیره.