اگر اهل چشیدن طعمهای جدید هستید یا به فکر غذایی مقوی هستید، وقت آن رسیده که طعم کوکوی اسفناج را بچشید. این کوکو به کوکو سبزی شباهت بسیاری دارد اما دستورپخت آن با این غذا بسیار متفاوت است. در این مطلب، طرز تهیه کوکوی اسفناج را میخوانید تا دفعه بعدی که به فکر چشیدن غذایی جدید افتادید، این کوکو با طعمی شگفتانگیز را بپزید.
کوکوی اسفناج و پیازچه

با فرا رسیدن فصل سرد، کمکم سروکله اسفناج اعلای تازه هم پیدا میشود. این سبزی با طعمی شگفتانگیز در بورانیها و کوکوهای مختلفی به کار میرود و کوکوی اسفناج یکی از آنهاست. طبخ این کوکوی سبزرنگ به طبخ سایر کوکوها از جمله کوکو سبزی، کوکو پیازچه و کوکو لوبیا سبز شباهت دارد و مهمترین ماده اولیه آن تخممرغ است. برای تهیه این کوکو باید ابتدا مواد لازم آن را آماده کنید. سپس، مراحلی که توضیح میدهیم را دقیقا طی کنید تا نتیجه یکی از خوشمزهترین کوکوهای دنیا شود.
مواد لازم کوکوی اسفناج برای ۱۰ نفر
|
اسفناج تازه |
۱ کیلوگرم |
|
تخممرغ |
۸ تا ۱۰ عدد |
|
سیر |
۲ یا ۴ حبه به دلخواه |
|
آرد سفید گندم |
۴ تا ۶ قاشق غذاخوری |
|
پیاز |
۲ عدد |
|
پیازچه |
۴ عدد |
|
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه |
به اندازه کافی |
مرحله اول از تهیه کوکو اسفناج برای 10 نفر
قبل از هر کاری، باید اسفناجی تازه و مرغوب انتخاب کنید. موقع خرید اسفناج به دنبال گیاهی با برگهایی به رنگ سبز تیره، بافت ترد و عطر تازگی باشید. از خرید اسفناج به صورت دستههایی که برگهای پژمرده، دارای خالهای زرد یا لزج هستند و بوی ترشی یا کپکزدگی دارند، خودداری کنید.
ساقههای اسفناج نیز باید نسبتا نازک باشند. ساقههای ضخیم و درشت نشاندهنده برگهای بیش از حد رشد یافته است که طعمی تلخ و بدمزه دارند. اگر اسفناج را به صورت کیسهای خریداری میکنید، کیسه را به آرامی فشار دهید. اگر اسفناج حالت فنری داشته باشد، ترد و تازه است.
مرحله دوم: آماده کردن اسفناج
دستههای اسفناج تازه معمولا گل و لای بسیاری دارند و باید قبل از استفاده کاملا شسته شوند. هر گونه ریشه را از ساقههای اسفناج جدا کنید. برگها را هم باید از ساقه جدا کنید. سپس، برگهای اسفناج را در کاسهای بزرگ و پر از آب فرو کنید و به آرامی بچرخانید. اجازه بدهید تا اسفناج کمی در آب بماند تا گل و لای آن کاملا جدا شود. در نهایت، اسفناج را کاملا بشویید.
هر گونه ساقه سفت اسفناج را جدا کنید تا کوکوی اسفناج بافت یکدستتر و نرمتری پیدا کند. اجازه بدهید تا آب اضافی اسفناج کاملا خارج شود. سپس، آن را به ۲ تا ۳ قسمت تقسیم کنید. نیازی نیست که اسفناج را ساطوری کنید چون باید اسفناجها در کوکو نمایان باشند.
مرحله سوم از طرز تهیه کوکو اسفناج و سیر
پیازچهها را ساطوری کنید و با پیاز نگینی خرد شده و اندکی روغن درون تابهای مناسب تفت دهید. وقتی پیاز نرم و شیشهای شد، اسفناج خرد شده را به آن اضافه کنید. اسفناج باید به اندازهای با پیاز و پیازچه تفت داده شود که آب آن تمام شود. در این مرحله باید ترکیب به دست آمده را کنار بگذارید تا در دمای محیط خنک شود.
مرحله چهارم از طرز تهیه کوکو اسفناج با تخم مرغ

وقتی اسفناج کاملا سرد شد، آن را به کاسهای بزرگ اضافه کنید. تخممرغها را یکی یکی درون ظرف بشکنید. وقتی تخممرغها با سایر مواد کاملا ترکیب شدند، آرد، نمک، فلفل و زردچوبه را به کاسه بیفزایید و مواد را خوب با یکدیگر مخلوط کنید.
مرحله آخر از طرز تهیه کوکو اسفناج
تابهای را روی حرارت بگذارید و به آن مقداری روغن اضافه کنید. اجازه بدهید تا روغن کاملا داغ شود. سپس، مایه کوکوی اسفناج را به آن اضافه کنید. میتوانید این کوکو را مثل کتلت گوشت به صورت تکههای کوچک سرخ کنید یا تمام مایه را یکباره درون تابه بریزید تا مثل کوکو سبزی سرخ شود.
درب تابه را ببندید و اجازه بدهید تا یک طرف کوکو روی حرارت ملایم به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزد. سپس، آن را برگردانید تا سمت دیگر کوکو هم سرخ شود. بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه کوکوی اسفناج آماده میشود. میتوانید این کوکو را با خیارشور، گوجه، ماست و نان تازه نوش جان کنید.
کوکوی اسفناج و قارچ
این کوکو اسفناج رژیمی طعمی شگفتانگیز دارد و میتواند یک صبحانه مقوی برای روزهای پرمشغله شما باشد.
مواد لازم کوکو اسفناج و قارچ برای ۶ نفر
|
اسفناج |
۸۰۰ گرم |
|
پیاز بزرگ |
۱ عدد |
|
قارچ |
۸۰۰ گرم |
|
پنیر فتا |
۴۰۰ گرم |
|
سیر |
۴ حبه |
|
کره |
حدود ۱۰۰ گرم |
|
تخم مرغ |
۶ تا ۸ عدد |
|
نمک و فلفل |
به اندازه کافی |
روش پخت کوکو قارچ و اسفناج
برای درست کردن مایه این کوکو باید ابتدا پیاز نگینی خرد شده و قارچ خرد شده را جداگانه با کره تفت دهید. سپس، آنها را با پنیر مکعبی خرد شده، تخم مرغ، سیر رنده شده، اسفناج ساطوری شده، نمک و فلفل ترکیب کنید. مایه به دست آمده را مثل کوکو سبزی سرخ کنید.
کوکوی اسفناج و سیب زمینی و قارچ
این کوکو را کسانی که عاشق کوکو سیب زمینی و غذاهایی مانند آن هستند دوست خواهند داشت. برای تهیه کوکو اسفناج با سیب زمینی و قارچ باید همان دستور پخت کوکو قارچ و اسفناج را اجرا کنید، فقط به مواد اولیه آن سیب زمینی رنده شده یا آبپز نیز بیفزایید.
کوکوی اسفناج و گردو
هر غذایی با طعم مغز گردو خوشمزهتر میشود و کوکو اسفناج نیز از این قاعده مستثنی نیست. شما میتوانید به مایه کوکو اسفناج و پیازچه مقداری مغز گردوی خرد شده به میزان دلخواه اضافه کنید و از طعم آن لذت ببرید.
کوکوی اسفناج با زرشک
کوکو اسفناج و گردو یک کوکو اسفناج مجلسی است اما شما میتوانید طعم این غذای مجلسی را جذابتر کنید. مقداری زرشک را همراه با کره تفت بدهید و به مایه این کوکو بیفزایید تا طعم آن مهمانانتان را شگفتزده کند.
کوکو اسفناج با پنیر پیتزا

کوکو اسفناج پنیری یکی از غذاهایی است که میتوانید کودکان را با طعم آن شگفتزده کنید. میل کردن این غذا به آنها کمک میکند تا تمام ویتامینها و مواد مغذی موجود در اسفناج را دریافت کنند، بدون اینکه از طعم این غذا متنفر باشند.
مواد لازم کوکو اسفناج پنیری دو نفره
|
اسفناج |
۱۵۰ گرم |
|
تخم مرغ |
۲ عدد |
|
پیازچه |
۲ تا ۳ عدد |
|
پنیر موزارلا |
۱۵۰ گرم |
|
پنیر پستو خرد شده |
نصف فنجان |
|
پنیر چدار خرد شده |
۱ فنجان |
|
نان تست پودر شده |
۱ تا ۲ قاشق غذاخوری |
دستور پخت کوکو اسفناج با پنیر پیتزا
اسفناج را خرد کنید و تفت دهید. سپس، آن را پس از سرد شدن درون ظرفی با پیازچه خرد شده و سایر مواد اولیه کوکو ترکیب کنید. در نهایت، مایه کوکو را در قالب نچسب فر بریزید و اجازه بدهید تا برای ۴۵ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزد.
کوکوی اسفناج با مرغ
برای اینکه کوکوی اسفناج و پیازچه را به یک کوکو اسفناج خوشمزه و جذابتر تبدیل کنید، میتوانید به مایه آن مقداری گوشت مرغ پخته و ریش ریش شده نیز بیفزایید.
رازهای خوشمزگی کوکوی اسفناج

- موقع شستشوی اسفناج کاملا دقت کنید چون اگر گل و لای درون آن باقی بمانند، کوکوی شما طعم بسیار بدی میگیرد.
- سیر به این کوکو طعم شگفتانگیزی میبخشد اما اگر به طعم سیر علاقهای ندارید، میتوانید آن را حذف کنید.
کلام آخر
کوکو اسفناج ساده یک غذای سالم و مقوی است که میتوانید به عنوان ناهار، شام یا میان وعده میل کنید. این غذای اسان را هر کسی که از آشپزی فقط نیمرو درست کردن بلد باشد، میتواند بپزد. شما هم میتوانید این غذا را با یکی از دستورهای پختی که در این مقاله توضیح دادیم، بپزید و نوش جان کنید.
سوالات رایج
چه کنیم کوکو اسفناج وا نره؟
مواد اولیه باید به همان نسبتی باشند که در این مقاله به آنها اشاره کردیم. علاوهبراین، باید روغن تابه کاملاً داغ شده باشد و بعد مایه کوکو را به آن بیفزایید.
چرا کوکوی اسفناج به تابه چسبید؟
چون صبر نکرده بودید تا روغن آن کاملاً داغ شود.

