نرگسی اسفناج شاید یکی از شاعرانهترین نامها را در میان اسامی صبحانههای ایرانی داشته باشد. این غذای قدیمی ایرانی شکلی شبیه به گل نرگس دارد. تخممرغهای میان آن مانند گل نرگس است و اسفناج تازه به برگهای این گل شباهت دارد. اگر هوس کردهاید تا در یک روز تعطیل خود و اعضای خانواده را به صبحانهای مقوی و البته زیبا دعوت کنید، تابه را بردارید و به جای املت، شیر برنج یا فرنی یک نرگسی اسفناج جذاب و اشتهابرانگیز بپزید. دستور پخت آن را هم ما برایتان توضیح میدهیم.
طرز تهیه نرگسی اسفناج با پیاز داغ

طبخ نرگسی اسفناج به املت یا کوکوی اسفناج شباهت بسیاری دارد. مواد اولیه این نرگسی بسیار ساده هستند. برای پختن آن هم فقط به ۱۵ تا ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارید. البته، قبل از آن باید مواد لازم برای این نرگسی را آماده کنید.
مواد لازم نرگسی اسفناج برای ۴ نفر
|
اسفناج تازه |
۵۰۰ گرم |
|
تخممرغ |
۴ عدد |
|
پیاز بنفش بزرگ |
۱ عدد |
|
سیر |
۲ تا ۳ حبه |
|
نمک، زردچوبه و فلفل |
به اندازه کافی |
مرحله اول: آماده کردن اسفناج
در اولین مرحله باید اسفناجهای تازه را تمیز پاک کنید و بشویید. بعد از آن، برگها و ساقههای اسفناج را به صورت یکاندازه خرد کنید.
مرحله دوم: پخت اسفناج
اسفناج را باید پیش از درست کردن نرگسی در قابلمهای کوچک بریزید. درب قابلمه را باز بگذارید تا رنگ اسفناج چندان تغییر نکند. اسفناج باید روی حرارت ملایم به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پخته شود. برای پخته شدن اسفناج به آب نیازی ندارید چون این سبزی به محض حرارت دیدن آب میندازد. اسفناج باید آنقدر حرارت ببیند تا آب آن کاملا تمام شود.
مرحله سوم از طرز تهیه اسفناج با پیاز داغ
در ادامه، پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. سیر هم باید له شود. پیاز خرد شده را به تابهای حاوی روغن بیفزایید. اجازه بدهید تا پیاز سبک و شیشهای شود. سپس، سیر له شده را به آن اضافه کنید. اجازه بدهید تا عطر سیر در فضای آشپرخانه بپیچد.
مرحله چهارم: ترکیب کردن اسفناج با سیر و پیاز
اسفناجی که آب آن تمام شده را به سیر و پیاز تفت داده شده اضافه کنید. این مواد باید به مدت ۳ تا ۴ دقیقه کاملا تفت داده شوند. این کار باعث میشود تا اسفناج مزه سیر و پیاز را به خود بگیرد. پس از آن، نمک، فلفل و زردچوبه را به تابه اضافه کنید و آن را دوباره هم بزنید تا اسفناج مزهدار شود.
مرحله پنجم از طرز تهیه نرگسی ساده
در آخر، شعله گاز را بسیار کم کنید. سپس، تخممرغها را یکی یکی به تابه بیفزایید. توجه داشته باشید که تخممرغها را نباید به هیچ وجه هم بزنید. اجازه بدهید تا تخممرغها با حرارت اندک پخته شوند. نرگسی اسفناج را میتوانید با نان تازه نوش جان کنید.
طرز تهیه نرگسی گیلانی

نرگسی نوعی غذای شمالی محسوب میشود که مردم گیلان آن را خوشمزهتر از هر جای دیگری میپزند. اگر میخواهید نرگسی اسفناج طعم جذابتری داشته باشد، از دستور پخت گیلانیها استفاده کنید و به به نرگسی اسفناج ساده مقداری مغز گردوی خرد شده بیفزایید.
طرز تهیه نرگسی اسفناج با قارچ
برای طبخ یک صبحانه خوشمزه، میتوانید قارچ را هم به نرگسی اسفناج اضافه کنید. طبخ این نوع نرگسی به همان روش نرگسی با پیاز داغ است، فقط در مرحله چهارم پس از سیر و پیاز، مقداری قارچ خرد شده به تابه اضافه میکنند.
طرز تهیه نرگسی اسفناج با سیب زمینی
عاشقان سیب زمینی میتوانند نرگسی اسفناج را با سیب زمینی بپزند. این غذای خوشمزه و مقوی را میتوان در همه وعدههای غذایی میل کرد.
برای طبخ نرگسی اسفناج با سیب زمینی باید همان دستور پخت نرگسی اسفناج با پیاز داغ را این بار با سیب زمینی اجرا کنید. پیاز را تفت دهید و به آن مقداری سیب زمینی نیمپز نگینی خرد شده بیفزایید. پس از آن اسفناج پخته را همراه با نمک و ادویهها اضافه کنید و تفت دهید. بعد از آنکه ادویهها با ترکیبات داخل تابه ترکیب شدند، تخم مرغها را اضافه کنید.
طرز تهیه نرگسی اسفناج با گوشت چرخ کرده
اگر نرگسی اسفناج را به عنوان ناهار یا شام میل میکنید، میتوانید به آن مقداری گوشت چرخکرده نیز بفزایید. به این غذا با گوشت چرخ کرده نرگس کباب شمالی نیز میگویند. برای طبخ نرگس کباب شمالی باید ابتدا پیاز را تفت دهید و به آن گوشت چرخ کرده، نمک و ادویهها را اضافه کنید. پس از سرخ شدن گوشت هم نوبت به اجرای سایر مراحل طبخ نرگسی اسفناج به روش پخت نرگسی با پیاز داغ میرسد. در واقع، در ادامه شما باید مرحله چهارم و پنجم این دستور پخت را مو به مو اجرا کنید.
طرز تهیه نرگسی اسفناج با رب انار

روش پخت این نرگسی خوشمزه با طرز تهیه نرگسی اسفناج ساده تفاوت چندانی ندارد اما طعم غذایی که در نهایت، به دست میآید، ترش و دوست داشتنی است. برای طبخ این مدل نرگسی، باید مراحل پخت نرگسی با پیاز داغ را به روشی که توضیح دادیم، اجرا کنید اما در مرحله پنجم، پیش از اضافه کردن تخم مرغ، به ترکیبات داخل تابه یک قاشق غذاخوری رب انار بیفزایید و کمی تفت دهید.
طرز تهیه نرگسی اسفناج با قره قروت
نرگسی اسفناج با قره قروت را کسانی که عاشق غذاها و خوراکیهای ترش هستند دوست دارند. این غذا نیز مانند نرگسی اسفناج با رب انار درست میشود، با این تفاوت که قره قروت آب شده را جایگزین رب انار میکنند.
طرز تهیه نرگسی اسفناج با برنج
اگر به چشیدن طعم غذاهای جدید علاقه دارید، پیشنهاد میدهیم که نرگسی را با برنج بپزید. برای طبخ این غذا باید مراحل طبخ نرگسی اسفناج ساده را تا مرحله چهارم درون تابهای گود طی کنید. پس از اینکه اسفناج پخته شد، به آن یک پیمانه برنج نیمپز و آبکشی شده بیفزایید. سپس، اجازه بدهید تا برنج درون تابه دربسته کاملاً دم بکشد. وقتی برنج دم کشید، مرکز آن را خالی کنید و تخم مرغها را درون آن بشکنید. بعد از پخته شدن تخم مرغ، نرگسی اسفناج آماده است.
طرز تهیه نرگسی اسفناج با لپه
نرگسی اسفناج با لپه همان ترکیبات نرگسی اسفناج با برنج را بهعلاوه لپه دارد. برای پختن این نوع نرگسی باید لپه و برنج پخته شده را قبل از اضافه کردن تخم مرغ به تابه نرگسی اضافه کنید. پس از تفت دادن این دو ماده اولیه با سایر ترکیبات داخل تابه هم تخم مرغها را اضافه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه نرگسی اسفناج

- برای تهیه نرگسی باید از اسفناج تازه استفاده کنید. برگهای اسفناج تازه به رنگ سبز تیره هستند و در آنها هیچ نشانهای از کبودی، پژمردگی یا تغییر رنگ وجو ندارد.
- فلفل دلمهای خرد شده هم نرگسی را خوشمزهتر میکند.
کلام آخر
نرگسی اسفناج یک غذای اصیل ایرانی است که میتوانید برای صبحانه یا به عنوان یک شام سبک میل کنید. این غذای سنتی و مقوی کم هزینه است و امکان سرو آن به صورت غذای نونی وجود دارد. برای تهیه نرگسی اسفناج خوشمزه میتوانید یکی از دستورهای پختی که در این مقاله توضیح دادیم را اجرا کنید. نتیجه این آشپزی بدون شک شگفتانگیز خواهد بود چون سرآشپز شمایید.
سوالات رایج
خواص اسفناج چیست؟
اسفناج گیاهی سرشار از مواد مغذی و ویتامینها است. این ماده غذایی به دفع سموم بدن، کنترل فشار خون و کنترل دیابت کمک میکند.

