اگر اهل سفر و گشت‌وگذار در مناطق جنوبی کشور باشید، حتما تاکنون طعم غذاهای دریایی جنوبی مثل سبزی پلو با ماهی جنوبی، قلیه ماهی، ماهی شکم پر یا میگو پلو را چشیده‌اید. در میان این غذاهای دریایی، میگو پلو محبوبیت خاصی دارد. این غذای جنوبی خوش‌عطر و رنگ در شهرهای مختلف جنوب کشور طبخ می‌شود و نسبت به سایر انواع این غذای دریایی جذاب‌تر است. اگر شما هم در آخرین سفر خود به یکی از شهرهای جنوب کشور این غذای خوشمزه را خورده‌اید و حالا در حسرت دوباره چشیدن طعم آن هستید، لازم نیست تا جنوب سفر کنید. همین که تا پایان این مطلب با مامان‌پز همراه شوید، خواهید دید که خودتان هم می‌توانید میگو پلو خوشمزه بپزید.

میگو پلو بوشهری

میگو پلو بوشهری

میگو پلو غذایی است که به غذاهای هندی یا پلو مکزیکی شباهت دارد. ادویه‌های خوش‌عطر و طعم و شکل ظاهری این غذا شما را به یاد غذاهای هندی می‌اندازد. البته، غذاهای هندی کجا و میگو پلو بوشهری کجا؟ برای تهیه میگو پلو بوشهری باید علاوه بر مراحل پخت این غذا، ترفندهای خوشمزگی آن را هم بدانید اما قبل از هر کاری، باید ابتدا مواد اولیه این غذای جنوبی را آماده کنید.

مواد لازم میگو پلو بوشهری برای ۴ نفر

میگوی تازه

۵۰۰ گرم

برنج

۳ لیوان

سبزیجات ساطوری شده

۱۰۰ گرم گشنیز و ۵۰ گرم شنبلیله

پیاز زرد بزرگ

۱ عدد

سیر

۳ تا ۴ حبه

زعفران دم‌کرده

۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

تمر هندی آب شده

یک‌چهارم لیوان

نمک و ادویه‌ها شامل زردچوبه، پودر کاری، تخم گشنیز، پودر زنجبیل و فلفل سیاه

به میزان کافی

در مامانپز ثبتنام کن

مرحله اول: آماده کردن میگو

ابتدا پوست سخت میگو را با چاقویی نوک تیز جدا کنید. سپس، با استفاده از چاقو در پشت میگو یک شکاف باریک ایجاد کنید و رگ سیاه پشت آن را بردارید. حالا میگو را درون کاسه‌ای مناسب بریزید و مقداری از نمک و ادویه‌ها را به آن اضافه کنید. میگو باید با این مواد کاملا مزه‌دار شود. در نهایت، روی کاسه را با سلفون بپوشانید و آن را به مدت ۱ تا ۲ ساعت درون یخچال بگذارید.

مرحله دوم از طرز تهیه میگو پلو با سبزی

پیاز نگینی خرد شده را به درون تابه با کمی روغن تفت دهید. اجازه بدهید تا پیاز طلایی‌رنگ شود. سپس، سیر له شده را به آن اضافه کنید. وقتی عطر سیر در آشپزخانه پیچید، نوبت به اضافه کردن باقیمانده ادویه‌ها و مقداری از عصاره زعفران می‌رسد. سیر و پیاز را خوب با ادویه‌ها و زعفران دم‌کرده ترکیب کنید.

مرحله سوم از طرز تهیه میگو پلو با گشنیز و شنبلیله

وقتی سیر و پیاز کاملا با ادویه‌ها و زعفران ترکیب شد، میگوها و باقیمانده عصاره زعفران را به آن اضافه کنید. میگو باید به همراه سیر و پیاز کاملا سرخ شود و رنگ زعفران را به خود بگیرد. پس از آن، عصاره تمر هندی را به تابه اضافه کنید و بعد از چند دقیقه حرارت تابه را خاموش کنید.

مرحله چهارم از میگو پلو با سبزی قلیه

در مرحله بعدی باید پلو یا شوید پلو درست کنید. برنج را به همراه مقداری آب و نمک درون قابلمه بریزید. بعد از اینکه برنج کمی نرم شد، آن را آبکشی کنید. اگر هم میگو پلو را با شوید ترجیح می‌دهید، در این مرحله به آن مقداری شوید اضافه کنید.

مرحله پنجم از طرز تهیه میگو پلو زعفرانی

کف قابلمه مقداری روغن بریزید و ته‌دیگ دل‌خواه خود را روی آن بچینید. سپس، مقداری برنج روی آن بریزید و بعد کمی از مایه میگو پلو را به آن اضافه کنید. دوباره مقداری برنج روی مواد بریزید. این کار را آن‌قدر تکرار کنید تا برنج و مواد داخل میگو پلو تمام شوند. در نهایت، درب قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید میگو پلو بوشهری ۳۰ تا ۴۵ دقیقه کاملا دم بکشد و مغزپخت شود.

طرز میگو پلو با شوید

میگو پلو با شوید

میگو پلو را می‌توانید با شوید تازه ساطوری شده یا شوید خشک نیز بپزید. میگو پلو عربی معمولاً به این روش طبخ می‌شود. طریقه درست کردن این غذا نیز بسیار ساده است. شما باید مایه این غذا را طبق آنچه در دستور پخت میگو پلو جنوبی توضیح دادیم آماده کنید. سپس، آن را همراه با شوید ساطوری یا خشک شده و برنج نیم‌پز آبکشی شده درون قابلمه بریزید و دم کنید.

میگو پلو بوشهری با کشمش

میگو پلو را می‌توانید بدون سبزی و با کشمش نیز بپزید. روش پخت این میگو پلو نیز بسیار ساده است.

مواد لازم میگو پلو با کشمش برای دو نفر

میگو

۱۵۰ گرم

پیاز متوسط

۱ عدد

برنج

۲ پیمانه

سیب زمینی کوچک

۱ عدد

کشمش پلویی

۴ قاشق غذاخوری

گرد لیمو عمانی

به اندازه دل‌خواه

نمک، فلفل و زردچوبه

به اندازه کافی

 

طرز تهیه میگو پلو ساده با کشمش

ابتدا میگو را همراه با پیاز تفت دهید. سپس، به آن سیب زمینی خرد شده را اضافه کنید. بعد از سرخ شدن سیب زمینی نیز نوبت به کشمش خیس خورده می‌رسد. در نهایت، به آن مقداری گرد لیمو اضافه کنید. این مایه را باید همراه با برنج نیم‌پز آبکشی شده درون قابلمه بریزید و دم کنید.

میگو پلو با زرشک و گردو

میگو پلو با زرشک و گردو به همان روشی آماده می‌شود که در طرز تهیه میگو پلو با کشمش توضیح دادیم. تنها کاری که باید بکنید این است که زرشک و مغز گردوی خرد شده را جایگزین کشمش کنید.

میگو پلو شیرازی

میگو پلو شیرازی

میگو پلو شیرازی با سیب زمینی و به روشی بسیار ساده‌تر طبخ می‌شود. قبل از اجرای نحوه پخت این غذا، باید ابتدا مواد اولیه مورد نیاز آن را آماده کنید.

مواد لازم میگو پلو شیرازی برای ۸ نفر

میگو

۶۰۰ گرم

پیاز بزرگ

۲ عدد

سیب زمینی بزرگ

۱ عدد

برنج

۶ پیمانه

زعفران دم‌کرده

به میزان دل‌خواه

نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاه

به اندازه کافی

 

طرز تهیه میگو پلو با سیب زمینی

میگو را پاک کرده و مزه‌دار کنید. سپس، آن را همراه با پیاز تفت دهید و سیب زمینی خرد شده را اضافه کنید. پس از سرخ شدن سیب زمینی، زعفران، نمک و فلفل را بیفزایید. وقتی مایه میگو پلو آماده شد، آن را همراه با برنج نیم‌پز آبکشی شده درون قابلمه بریزید و دم کنید.

فوت و فن های طرز تهیه میگو پلو

میگو پلو خوشمزه

کلام آخر

میگو پلو مجلسی یکی از انواع پلو مخلوط پرطرفدار ایرانی است که می‌توانید آن را به روش‌های مختلف آماده کنید. در این مطلب، روش‌های مختلف پخت پلو میگو با سبزی خوشمزه را توضیح دادیم. شما می‌توانید یکی از این روش‌ها را برای طبخ این غذای خوشمزه انتخاب کنید. نتیجه این آشپزی بدون شک خوشمزه خواهد شد چون شما این غذا را با چاشنی عشق می‌پزید.

سؤالات رایج

چگونه بوی زهم میگو را از بین ببریم؟

آن را پیش از سرخ کردن، در محلولی شامل ۱ لیوان کرفس خرد شده، ۱ قاشق غذاخوری سرکه سفید، ۲ یا ۳ حبه سیر و ۳ لیوان آب به مدت ۴ تا ۵ دقیقه بجوشانید و بعد آبکشی کنید.

چرا بافت میگو سفت و لاستیکی می‌شود؟

چون بیش از حد پخته شده است.

سبزی میگو پلو شامل چیست؟

سبزی میگو پلو معمولا سبزی پلویی است اما می‌توانید به جای آن از گشنیز و شنبلیله یا حتی گشنیز به‌تنهایی نیز استفاده کنید.