احتمالا تا به حال بارها طعم غذاهایی مانند زرشک پلو با مرغ یا باقالی پلو با مرغ که مواد اصلی آنها برنج و مرغ است را چشیدهاید. به هر حال، این غذاهای خوشمزه عاشقان سینهچاک خود را دارند اما آیا تاکنون طعم شوید پلو با مرغ را همراه با لوبیا چشم بلبلی چشیدهاید؟ بله، درست خواندید، لوبیا چشم بلبلی. کسانی که تا به امروز مزه پلو شوشتری را چشیدهاند، میدانند از چه صحبت میکنیم اما اگر شما غذایی لذیذ به نام پلو شوشتری را امتحان نکردهاید، تا پایان این مطلب با ما همراه شوید. در ادامه، طرز تهیه پلو شوشتری مجلسی به روشهای مختلف را میخوانید.
طرز تهیه پلو شوشتری با مرغ

دفعه بعدی که هوس کردید برای ناهار یا شام مرغ یا شوید پلو نوش جان کنید، آن را به روشی متفاوت و به سبک شوشتریها آماده کنید. برای طبخ پلو شوشتری باید ابتدا مواد اولیه این غذا را تهیه کنید. مواد اولیهای که در ادامه میخوانید جهت طبخ یک پلو شوشتری خوشمزه و جنوبی برای ۶ نفر مناسب هستند اما برای پخت این غذای پلویی به تعداد بیشتر یا کمتر میتوانید این مواد اولیه را با همین نسبت زیاد یا کم کنید.
مواد لازم لوبیا پلو برای ۶ نفر
| برنج | ۶ لیوان |
| شوید خشک | ۱.۵ لیوان |
| لوبیا چشم بلبلی | ۲ لیوان |
| فیله مرغ | ۱۰ تا ۱۲ عدد |
| پیاز سفید بزرگ | ۱ عدد |
| زعفران دمکرده | ۶ قاشق غذاخوری |
| نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به اندازه کافی |
| کره | به میزان دلخواه |
مرحله اول از طرز تهیه پلو شوشتری با فیله مرغ
قبل از هر کاری باید لوبیا چشم بلبلی را در ظرف آبی بخیسانید. بهتر است این کار را از شب قبل انجام بدهید تا نفخ لوبیا کاملا برطرف شود. صبح روز بعد، لوبیا را آبکشی کنید و به همراه چند لیوان آب روی حرارت ملایم بپزید. پس از اینکه لوبیا به مدت ۱ تا ۲ ساعت پخت، آن را آبکشی کنید و برای ادامه کار کنار بگذارید.
مرحله دوم: آمادهسازی برنج
بعد از لوبیا چشم بلبلی، نوبت به برنج میرسد. برنج را ابتدا به مدت ۱ تا ۲ ساعت درون ظرفی به همراه آب و نمک بخیسانید. سپس، آن را روی حرارت ملایم قرار بدهید تا به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه نیمپخت شود. در ادامه، یکی از دانههای برنج را بردارید و امتحان کنید. در صورتی که برنج کمی نرم شده، آن را آبکشی کنید.
مرحله سوم: سرخ کردن فیله مرغ
ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و درون تابه بریزید. اجازه بدهید تا پیاز به همراه مقداری کره نرم و شیشهای شود. سپس، فیله مرغ که به صورت مکعبی خرد کردهاید را به تابه اضافه کنید. وقتی رنگ فیله مرغ تغییر کرد، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران دمکرده را به آن بیفزایید. مرغ را با چاشنیها کمی تفت دهید و بعد درب تابه را بگذارید. فیله مرغ باید کاملا بپزد.
مرحله چهارم: اضافه کردن شوید و لوبیا
بعد از اینکه فیله مرغ کاملا پخت، شوید و لوبیا چشم بلبلی را به تابه اضافه کنید. مواد داخل تابه را ۲ تا ۳ دقیقه با یکدیگر تفت دهید تا مزه آنها کاملا ترکیب شود. حالا حرارت تابه را خاموش کنید و سراغ مرحله بعدی بروید.
مرحله پنجم از طرز تهیه پلو شوشتری با لوبیا چشم بلبلی
برای دم کردن پلو شوشتری، مقداری روغن را درون قابلمه بریزید. سپس، تهدیگ مورد علاقه خود را کف قابلمه پچینید. حالا کمی از برنج را درون قابلمه بریزید و مقداری از مایه لوبیا و فیله مرغ به آن اضافه کنید. بعد از آن، دوباره یک لایه برنج و یک لایه از مواد را به قابلمه بیفزایید. این کار را آنقدر تکرار کنید تا برنج و مایه لوبیا و فیله مرغ تمام شود. در نهایت، به آن مقداری زعفران دمکرده و کره اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید. پلو شوشتری باید ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت کاملا دم بکشد.
طبخ پلو شوشتری به صورت کته

میتوانید پلو شوشتری را به روش دیگری هم طبخ کنید. برای تهیه این غذای جنوبی به روش دوم، ابتدا مواد لازمی که نام بردیم را آماده کنید. سپس، مراحل پخت این غذا را گام به گام پیش بروید.
مرحله اول: پختن پلو شوشتری به روش کته
برای این کار باید بعد از نیمپز شدن لوبیا چشم بلبلی، آن را آبکشی کنید. سپس، برنج را به همراه مقداری آب، نمک و لوبیا چشم بلبلی به قابلمه اضافه کنید. وقتی آب برنج و لوبیا تمام شد، شوید را به آن بیفزایید و با لوبیا و برنج کاملا ترکیب کنید. درب قابلمه را ببندید تا پلو شوشتری کاملا دم بکشد.
مرحله دوم: آماده کردن فیله مرغ
ابتدا فیله مرغ را به همراه پیاز، نمک و ادویهها و زعفران دمکرده در کاسهای مزهدار کنید. سپس، روی کاسه را سلفون بکشید و کاسه را برای مدت ۱ تا ۲ ساعت در یخچال بگذارید. حالا فیلهها را به صورت رولی درآورید و آن را همراه با کره سرخ کنید. میتوانید به جای فیله مرغ از ران مرغ هم استفاده کنید.
موقع سرو پلو شوشتری، فیله مرغ سرخشده را کنار آن بچینید.
طرز تهیه پلو شوشتری با گوشت قرمز
با اینکه پلو شوشتری با فیله مرغ آماده میشود، میتوانید این غذا را با گوشت قرمز تکهای نیز بپزید. روش طبخ این غذا با گوشت تکهای به همان ترتیب طرز تهیه پلو شوشتری اصل با مرغ است اما گوشت تکهای جایگزین گوشت مرغ میشود. برای پختن پلو شوشتری با گوشت قرمز باید ابتدا گوشت و لوبیا چشم بلبلی را به جداگانه بپزید. سپس، آنها را همراه با برنج نیمپز آبکشی شده درون قابلمه بریزید و مثل لوبیا پلو دم کنید.
طرز تهیه پلو شوشتری با گوشت چرخ کرده
پلو شوشتری را میتوانید با گوشت چرخ کرده نیز بپزید. برای پختن این پلو مخلوط باید گوشت چرخ کرده را همراه با پیاز رنده شده، نمک و ادویهها ورز دهید و به صورت کوفته قلقلی سرخ کنید. پس از آن، طرز تهیه پلوشوشتری با گوشت قلقلی به همان روشی است که در دستور پخت پلو شوشتری با مرغ توضیح دادیم.
نکاتی برای تهیه پلو شوشتری

- برای طبخ پلو شوشتری میتوانید از شوید خشک شده استفاده کنید اما شوید تازه ساطوری شده به این غذا عطر و طعمی شگفتانگیز میبخشد.
- اگر میخواهید پلو شوشتری شفته نشود، باید گوشت و لوبیای نیمپزی که برای طبخ این غذا به کار میبرید، بدون آب باشد.
- اضافه کردن مقداری کره به این پلو مخلوط باعث میشود که طعمی بهشتی پیدا کند.
کلام آخر
پلو شوشتری یک غذای خوشمزه سنتی ایرانی است که میتوانید آن را به جای لوبیا پلو نوش جان کنید. این غذای پلویی دستور پختی ساده دارد و هر کسی با کمترین تجربه از آشپزی میتواند آن را بپزد. شما میتوانید این غذا را با گوشت مرغ، تکهای یا چرخ کرده بپزید. نتیجه این آشپزی بدون شک غذایی خوشمزه خواهد شد چون سرآشپز شمایید.

