جوجه کباب از آن دسته غذاهایی است که در تمام مناسبتها مهمان سفره ما ایرانیان است. از پیکنیک و دورهمیهای دوستانه و خانوادگی گرفته تا جلسات کاری، ناهارآموزی و حتی ناهار شرکتی همیشه این جوجه کباب است که در کنار غذاهای دیگر مثل قیمه و قورمه سبزی میدرخشد. بااینحال، درست کردن یک جوجه کباب خوشمزه کار هر کسی نیست. برای این کار، باید روش اصولی مزه دار کردن مرغ برای جوجه کباب بدانید. همچنین، باید از گوشت مناسب استفاده کنید. از آن گذشته، باید بدانید که چقدر گوشت برای هر نفر کافیست. اگر شما هم هوس یک وعده جوجه کباب خوشمزه کردهاید، تا پایان این مطلب با ما همراه شوید. در ادامه، هرآنچه باید برای درست کردن یک جوجه کباب هیجانانگیز و روشهای مزهدار کردن گوشت مرغ برای آن بدانید را میخوانید.
انتخاب بهترین گوشت مرغ برای جوجه کباب

اولین نکته برای تهیه یک جوجه کباب با طعمی شگفتانگیز انتخاب گوشت جوجه مناسب است. مرغی که میتوانید از گوشت آن یک کباب خوشمزه درست کنید، یک مرغ ۱.۵ کیلوگرمی است. این مرغ نه آنقدر بزرگ شده که گوشتش برای کباب کردن سفت شود و نه به اندازهای کوچک است که هیچ چیزی جز استخوان نداشته باشد.
انتخاب نوع گوشت جوجه کباب هم به غذایی بستگی دارد که میخواهید درست کنید. اگر قصد دارید جوجه کباب بدون استخوان بپزید، سینه مرغ بهترین بخش آن برای شماست اما اگر هوس جوجه کباب با استخوان کردهاید، باید سراغ گوشت ران و کتف و بال مرغ بروید.
مقدار مرغ برای جوجه کباب برای هر نفر
بعد از تهیه گوشت مناسب جوجه کباب نوبت به اندازه آن میرسد. یک سرآشپز حرفهای میداند که باید برای هر نفر چه اندازه گوشت مرغ کنار بگذارد. به طور کلی، برای هر ۲ نفر عاشق جوجه کباب ۱ کیلوگرم گوشت مرغ کافی است. بنابراین، باید تعداد مهمانهای خود را بدانید و مقدار گوشت جوجه را بر اساس آن تعیین کنید. بر این اساس، به طور مثال، مقدار جوجه برای ۱۲ نفر ۶ کیلوگرم خواهد بود.
انواع مزه دار كردن جوجه كباب
برای خوشمزهتر شدن جوجه کباب میتوانید از طعمدهندههای مختلفی مانند زعفران، پیاز سفید خلالی خرد شده، سس سویا، سس مایونز، پودر پیاز، پودر سیر، پودر هل و تخم گشنیز استفاده کنید. در ادامه، با بهترین روشهای مزه دار كردن مرغ برای جوجه کباب آشنا میشوید.
مزه دار کردن گوشت مرغ با زعفران

مهمترین نکته برای درست کردن یک جوجه کباب آبدار و خوشمزه، مزه دار کردن گوشت مرغ است. گوشت مرغ را میتوانید به روشهای مختلفی مزهدار کنید. برای مزه دار کردن گوشت مرغ معمولا از آبلیمو، نمک، زعفران دمکرده و روغن مایع استفاده میشود. زعفران دمکرده را قبل از همه مواد به گوشت مرغ اضافه میکنیم. گوشت باید کاملا زعفرانی شود. حالا آن را به مدت ۱ تا ۲ ساعت درون ظرفی دربسته و یخچال قرار بدهید تا زعفران به تمام بافت گوشت برسد و آن را خوشعطر و طعم کند.
مرحله بعدی استفاده از روغن مایع است. برای اینکه گوشت مرغ به خوبی مزهدار شود و موقع پخت سفت نشود، باید ابتدا آن را کاملا با روغن مایع آغشته کنید. این کار باعث میشود که آبلیمو و نمک گوشت مرغ را سفت نکنند اما در عین حال این گوشت به خوبی مزهدار شود. کره برای چرب کردن گوشت مناسب نیست چون وقتی آن را درون یخچال قرار میدهید، سفت میشود. در نتیجه، آبلیمو به گوشت مرغ نفوذ میکند و باعث سفت شدن آن موقع پخت میشود.
پس از اینکه تمام قسمتهای گوشت مرغ را با روغن مایع آغشته کردید، باید آبلیمو و نمک را اضافه کنید. در آخر هم برای لطیفتر و خوشعطر شدن گوشت کمی کره به گوشت مرغ بمالید. حالا ظرف حاوی گوشت مرغ را با سلفون بپوشانید و آن را به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت درون یخچال قرار بدهید.
مزه دار كردن بال مرغ با سس مایونز
سس مایونز یکی از بهترین طعمدهندهها برای مزه دار کردن جوجه است. برای مزه دار کردن مرغ کبابی با سس مایونز برای ۴ نفر به ۱ فنجان سس مایونز و ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری ماست چکیده نیاز دارید. هر چه تعداد مهمانها گوشت مرغ شما بیشتر باشد هم باید این سس و ماست را با همین نسبت بیشتر کنید. گوشت را به این ترکیب آغشته کنید و اجازه بدهید تا برای چند ساعت مزهدار و آماده طخ شود.
مزه دار کردن مرغ با زنجبیل و سس سویا
یکی دیگر از انواع مرینیت جوجه کباب، مزهدار کردن آن با زنجبیل و سس سویا است. برای این کار باید تکههای مرغ را به ترکیبی از سس سویا، پودر زنجبیل یا زنجبیل تازه رنده شده، سیر، پیاز و نمک آغشته کنید و اجازه بدهید تا برای چند ساعت کاملا مزهدار شود.
مزه دار كردن جوجه كباب تَندوری

اگر به جوجه کباب با طعم تند علاقه دارید، میتوانید آن را به سبک تندوری بپزید. برای این کار باید گوشت جوجه را به ترکیبی از نمک، فلفل قرمز، گشنیز، زردچوبه، دارچین، زیره، جوز هندی، میخک و زنجبیل آغشته کنید.
طعم دار كردن مرغ کبابی با سس یونانی
برای اینکه جوجه کباب با طعمی متفاوت داشته باشید میتوانید از سس یونانی استفاده کنید. کافیست پیش از کباب کردن گوشت مرغ آن را به ترکیبی از نمک، فلفلف سیاه، پودر سیر، پونه خشک شده، آبلیمو و روغن زیتون آغشته کنید.
مزه دار کردن مرغ برای جوجه کباب با ماست
آغشته کردن گوشت مرغ به ماست یکی از روشهای محبوب برای طبخ جوجه کباب است. برای آماده کردن مایه مخصوص مزهدار کردن مرغ به این روش باید ماست چکیده را با آبلیمو، زعفران دمکرده، آبلیمو، سیر، نمک، فلفل سیه، پیاز و روغن زیتون ترکیب کنید.
مزه دار کردن به سبک مرغ ترش
اگر به مرغ ترش شمالی علاقه دارید، میتوانید جوجه کباب را هم با همین طعم درست کنید. برای طعم دار کردن گوشت مرغ در این روش از ترکیب رب انار، سبزیجات معطر شمالی، آبلیمو، نمک، فلفل سیاه، زعفران دمکرده و پودر مغز گردو استفاده میشود.
کباب کردن گوشت مرغ

برای خوشمزه شدن جوجه کباب باید ابتدا منقل را به درستی آماده کنید. زغالهای این کباب هم مثل زغالهای مخصوص کباب کوبیده باید به رنگ مشکی و براق باشد. این زغالها را باید آتش بزنید و به اندازهای آنها را باد بزنید که شعله آتش آن فروکش کند. زغالهای سرخ شده از حرارت برای تهیه جوجه کباب مناسب هستند. بعد از مزه دار کردن مرغ باید آن را روی حرارت ملایم و یکنواخت زغال قرار بدهید تا هر دو طرف آن به خوبی ترد و مغزپخت شوند.
جوجه کباب؛ غذای محبوب مامانپزیها
جوجه کباب خانگی و رستورانی یکی از غذاهای پرطرفدار مامانپز است. اگر برای مزه دار کردن گوشت مرغ جوجه کباب و سایر مراحل آن فرصت کافی ندارید، میتوانید این کار را به مامانپز بسپارید و از طعم شگفتانگیز جوجه کباب لذت ببرید.
سؤالات متداول
بهترین قسمت مرغ برای جوجه کباب کدام قسمت است؟
اگر قصد دارید جوجه کباب بدون استخوان بپزید، سینه مرغ بهترین بخش آن برای شماست اما اگر هوس جوجه کباب با استخوان کردهاید، باید سراغ گوشت ران و کتف و بال مرغ بروید.
هر مرغ برای چند نفر جوجه کباب میشود؟
هر یک کیلوگرم از گوشت مرغ برای دو نفر جوجه کباب کافی است.
بهترین طعم دهنده مرغ کبابی چیست؟
برای خوشمزهتر شدن جوجه کباب میتوانید از طعمدهندههای مختلفی مانند زعفران، پیاز سفید خلالی خرد شده، سس سویا، سس مایونز، پودر پیاز، پودر سیر، پودر هل و تخم گشنیز استفاده کنید.

