انوع تاکو از جمله غذاهای خیابانی مکزیک است. این غذای بینالمللی را معمولا کسانی که به غذاهای تند علاقه دارند میپسندند. البته، اگر طرفدار غذاهای تند نیستید اما میخواهید طعم تاکو را بچشید، میتوانید آن را طبق ذائقه خود بپزید. کافیست دستورپخت این غذای مکزیکی را یاد بگیرید و بعد آن را با مواد مختلف امتحان کنید. در این مقاله، طرز تهیه انواع تاکو با نان ترتیلا و نان لواش را میخوانید.
طرز تهیه تاکو گوشت مکزیکی

تاکو نوعی غذا با نان ترتیلا است. برای تهیه تاکو با گوشت چرخ کرده میتوانید نان ترتیلا را از سوپرمارکتها بخرید یا خودتان این نان ساده را در خانه بپزید. برای اینکه تاکو مکزیکی خوشمزه با طعمی خانگی داشته باشید، به شما راه دوم را پیشنهاد میکنیم اما از کجا شروع کنیم؟
قبل از هر کاری مواد اولیه برای تهیه نان ترتیلا و تاکو گوشت مکزیکی را آماده کنید تا نوبت به مراحل پخت این غذا با گوشت چرخ کرده برسد.
مواد لازم نان ترتیلا برای ۲ نفر
| آرد سفید گندم | نصف لیوان |
| آرد ذرت | نصف لیوان |
| آب | یکسوم لیوان |
| روغن مایع مخصوص پختوپز | ۱ قاشق غذاخوری |
| نمک | یکچهارم قاشق چایخوری |
مواد لازم داخل تاکو گوشت دو نفره
| گوشت چرخکرده | ۲۰۰ گرم |
| پیاز | ۱ عدد |
| سیر | ۱ حبه |
| گوجهفرنگی متوسط | ۱ عدد |
| فلفل دلمهای یا فلفل قرمز خرد شده | یکسوم لیوان |
| نمک و ادویه تاکو شامل پودر سیر، پرک فلفل قرمز، پودر زیره سبز، پودر فلفل قرمز، فلفل سیاه، پودر آویشن، پودر پاپریکا | هر کدام ۱ قاشق چایخوری |
| کاهو | به اندازه لازم |
مرحله اول: طرز تهیه نان تاکو با ارد گندم
اگر برای درست کردن تاکو گوشت از نان ترتیلا خانگی استفاده میکنید، باید ابتدا همه مواد اولیه نان را با یکدیگر ترکیب کنید تا خمیری یکدست درست شود. سپس، آن را به چهار تکه مساوی تقسیم کنید. حالا هر یک از تکهها را با وردنه پهن کنید تا به صورت دایرههای نازکی دربیایند.
مرحله دوم: سرخ کردن نان ترتیلا
درون تابهای مناسب چند قطره روغن بریزید. سپس، یکی از خمیرهای آماده شده را درون تابه بگذارید. وقتی روی نان حبابهایی تشکیل شد، آن را برگردانید تا سمت دیگر نان هم بپزد. نانها را یکی یکی به این روش سرخ کنید. نانها را بلافاصله پس از سرخ شدن درون کیسه پارچهای بگذارید.
مرحله سوم: گذاشتن نان ترتیلا درون فر
در این مرحله، سطح نانها را با اندکی روغن چرب کنید. سپس، آنها را یکی یکی تا کنید و درون قالب مافین بگذارید تا شکل U پیدا کنند. نانها باید حدود ۴ تا ۵ دقیقه درون فر با ۱۸۰ درجه سانتیگراد بمانند تا ترد شوند و به شکل نان تاکو دربیایند.
مرحله چهارم: آماده کردن مواد داخل تاکو
در مدتزمانی که نانهای ترتیلا خنک میشوند، باید مواد میانی این غذای مکزیکی را آماده کنید. ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و همراه با اندکی روغن تفت دهید. وقتی پیاز سبک و شیشهای شد، فلفل را به آن اضافه کنید. وقتی فلفل کمی نرم شد، گوشت را به آن اضافه کنید.
وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، نمک و ادویهها را به آن اضافه میکنیم. در آخر، گوجهفرنگی که به صورت نگینی خرد شده را به تابه میفزاییم. حالا درب تابه را ببندید و اجازه بدهید که گوشت کاملا بپزد.
مرحله آخر از طرز تهیه تاکو ساده
در آخرین مرحله از طرز تهیه تورتیلا گوشت، وقتی مواد میانی تاکو آماده شد، آن را درون نانهای ترتیلا بریزید و به آن کاهوی خرد شده اضافه کنید. این تاکو را میتوانید همراه با سس فلفل نوش جان کنید.
طرز تهیه تاکو سبزیجات
اگر به طعم غذاهای گیاهی بدون گوشت علاقه دارید، میتوانید تاکو را بدون گوشت بپزید. روش آماده کردن و مرحله نهایی از طبخ این غذا مثل طرز تهیه تاکو با نان ترتیلا و گوشت است. تنها تفاوت این دستور پخت با روش طبخ تاکو گوشت در مرحله تهیه مواد میانی آن است. برای تهیه این مواد باید پیاز را تفت دهید و به آن کلم سفید، فلفل دلمهای و پیازچه بیفزایید. پس از تفت خوردن این مواد، هویج را به آنها اضافه کنید. در نهایت نیز پودر فلفل، سرکه، سس سویا و نمک را بیفزایید تا مواد داخل تاکو آماده شود. سایر مراحل طبخ این غذا به همان ترتیبی است که در دستور پخت تاکو گوشت خواندید.
طرز تهیه تاکو مرغ با نان ترتیلا

برای درست کردن تاکو مرغ باید گوشت مرغ را آبپز و ریش ریش کنید. سپس، آن را جایگزین گوشت چرخ کرده در تاکو گوشت کنید. ادامه کار و سایر مواد اولیه این غذا به همان ترتیبی خواهند بود که در طرز تهیه تاکو گوشت مکزیکی اشاره شد.
طرز تهیه تاکو با نان لواش
تاکو گوشت مکزیکی را میتوانید با نان لواش نیز درست کنید. فقط کافیست در مرحله سوم به جای نان ترتیلا از نان لواشی که به تکههای کوچکتر تقسیم کردهاید، استفاده کنید.
طرز تهیه تاکو استیک
طرز تهیه غذای مکزیکی تاکو با استیک نیز به روش طبخ این غذا با گوشت چرخ کرده شباهت دارد. برای طبخ این غذا، باید ابتدا گوشت مخصوص استیک را با نمک، فلفل، آبلیمو و پیاز مزهدار کنید. سبک روی آن مقداری روغن زیتون بریزید و درون فر گریل کنید. اجازه بدهید تا استیک برای حدود ۱۵ دقیقه خنک شود. سپس، آن را همراه با تربچه، گوجه فرنگی، روغن زیتون و آبلیمو لابهلای نان ترتیلا بریزید تا آماده سرو شود.
طرز تهیه تاکو سیب زمینی
برای تهیه این نوع تاکو باید سیب زمینی را سرخ کنید و همراه با قارچ تفت داده شده، پنیر پیتزا، فلفل دلمهای، سس خردل و سس گوجه فرنگی لابهلای نان ترتیلا بریزید. سپس، آن را به مدت ۵ تا ۶ دقیقه درون فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید تا آماده سرو شود.
طرز تهیه تاکو پنیری
غذای مکزیکی تاکو را میتوانید به صورت پنیری نیز بپزید. برای طبخ این غذا باید ابتدا مواد اولیه آن را مطابق یکی از دستورهای پخت که توضیح دادیم، آماده کنید. سپس، پیش از گذاشتن تاکو درون فر، روی آن مقداری پنیر پیتزا یا موزارلا بپاشید.
طرز تهیه تاکو ایتالیایی

تاکو ایتالیایی یا پاستا تاکو کمی با آنچه به عنوان طرز تهیه غذا با نان تورتیلا توضیح دادیم، تفاوت دارد. این غذا که نوعی اسپاگتی به شمار میرود، به روشی مشابه انواع پاستا و اسپاگتی آماده میشود.
مواد لازم پاستا تاکو برای ۲ نفر
| گوشت چرخکرده | ۱۵۰ گرم |
| پیاز | ۱ عدد |
| گوجه فرنگی پوره شده | ۱ پیمانه |
| فلفل دلمهای یا فلفل قرمز خرد شده | یکسوم لیوان |
| نمک و ادویه تاکو شامل پودر سیر، پرک فلفل قرمز، پودر زیره سبز، پودر فلفل قرمز، فلفل سیاه، پودر آویشن، پودر پاپریکا | هر کدام ۱ قاشق چایخوری |
| پنیر خامهای | به اندازه لازم |
| پنیر چدار | به اندازه لازم |
| سس کچاپ | به اندازه لازم |
| پاستا جامبو شلز | ۱۵۰ گرم |
| قارچ | به اندازه لازم |
روش پخت پاستا تاکو
پیاز را همراه با گوشت چرخ کرده و فلفل دلمهای تفت دهید. سپس، به آن نمک، ادویهها و قارچ را اضافه کنید. سس کچاپ و گوجه فرنگی را هم در مرحله بعدی اضافه کنید. وقتی آب گوجه فرنگی تبخیر شد، پنیرها را به آن اضافه کنید. این مخلوط را درون پاستای جامبو شلز آماده شده بریزید یا با پاستای صدفی ترکیب کنید تا پاستا تاکو آماده شود.
طرز تهیه تاکو ایرانی
روش طبخ تاکو ایرانی به طرز تهیه تاکو مکزیکی شباهت دارد. برای طبخ این غذا از نان لواش به جای نان ترتیلا استفاده میکنند. رب گوجه فرنگی نیز جایگزین گوجه فرنگی یا پوره گوجه فرنگی میشود.
طرز تهیه ادویه تاکو
برای اینکه طرز تهیه ترتیلا مکزیکی نتیجهای شبیه به این غذا در مکزیک داشته باشد، باید از ادویههای تند و تیز استفاده کنید. معمولاً برای درست کردن این ادویه سیر، پرک فلفل قرمز، زیره سبز، فلفل سیاه، پونه، فلفل سفید، آویشن و پاپریکا را درون مخلوطکن میریزند تا به پودری یکدست تبدیل شود.
ترفندهای خوشمزگی تاکو گوشت مکزیکی

- برای خوشمزهتر شدن تاکو گوشت، سس مخصوص آن را هم درست کنید. برای آماده کردن این سس باید نصف لیوان ماست را با ۲ قاشق غذاخوری سس مایونز، ارده و آبلیمو هر کدام ۱ قاشق غذاخوری، ۱ حبه سیر رنده شده و نمک و فلفل را با یکدیگر مخلوط کنید.
- میتوانید علاوه بر کاهو به تاکو مواد دیگری مانند ترشی کلم بنفش، ذرت پخته شده، پیاز بنفش، پنیر پارمزان و سبزیجات دلخواه خود را هم اضافه کنید تا طعم جذابتری پیدا کند.
کلام آخر
در این مطلب، طرز تهیه تاکو خوشمزه به روشهای مختلف را توضیح دادیم. اگر هوس یک غذای خوشمزه و متفاوت کردهاید، میتوانید همین حالا دست به کار شوید و تاکو را به یکی از روشهای توضیح داده شده، بپزید.
سؤالات رایج
با نان ترتیلا چی درست کنیم؟
انواع تاکو و ساندویچ تنوری.
برای تاکو از چه نانهایی استفاده کنیم؟
نان ترتیلا و نان لواش.

