لیمو عمانی از گذشته تابه‌حال، چاشنی خورشت‌ها و آبگوشت‌های ایرانی بوده است. با وجود این، برخی از سرآشپزها از همان زمان که لیموها به خاک امانت داده می‌شدند و به آن لیمو اَمانی می‌گفتند تا حالا که برای خشک کردن لیمو از روش‌های پیشرفته‌تری استفاده می‌شود، با مزه این لیمو در غذا کمی مشکل داشته‌اند. در واقع، گاهی اوقات این چاشنی به جای ترشی غذا را تلخ می‌کند. اگر شما هم اغلب چنین مشکلی دارید و مدام از خود می‌پرسید که تلخی لیمو عمانی رو چطور بگیریم، به خواندن این مقاله ادامه دهید. در این مقاله، هرآنچه باید درباره رفع تلخی لیمو عمانی در غذا بدانید را می‌خوانید.

دلایل تلخی لیمو عمانی در غذا

تلخی هسته لیمو عمانی

انواع میوه خشک همیشه طرفداران خاص خود را دارند. چه همیشه عادت داشته باشید تا توت خشک را همراه با چای نوش جان کنید و چه به طعم میوه‌های خشک در زمستان علاقه داشته باشید، به‌هرحال، این میوه‌ها نقش مهمی در زندگی بیشتر ما ایرانی‌ها دارند. یکی از این میوه‌ها که کمتر کسی پیدا می‌شود که از آن استفاده نکند، لیمو ترش خشک شده یا همان لیمو عمانی است. این میوه خشک شده با طعم ترش و دلنشین خود چاشنی/ طعم‌دهنده‌ بیشتر خورشت‌های ایرانی می‌شود. حتی برخی از افراد به خوردن لیمو عمانی در خورشت‌ها علاقه خاصی دارند.

در مامانپز ثبتنام کن

بااین‌حال، این طعم‌دهنده خورش ایرانی گاهی اوقات مزه تلخی پیدا می‌کند. علت تلخ شدن لیمو عمانی ممکن است موضوعات مختلفی باشد که مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از:

هر یک از این عوامل به‌تنهایی می‌توانند لیمو عمانی شما را تلخ کنند.

روش‌های رفع تلخی لیمو عمانی

رفع تلخی لیمو عمانی

برای اینکه غذایی خوشمزه‌تر داشته باشید باید روش‌های گرفتن تلخی لیمو عمانی غذاها را بدانید. برای رفع تلخی این ماده غذایی راه‌های مختلفی وجود دارد اما ۱۰ ترفند از همه کاربردی‌تر هستند. بهترین ترفند/ نکات گرفتن تلخی لیمو عمانی عبارت‌اند از:

جایگزین لیمو عمانی در قورمه سبزی 

لیمو عمانی در قورمه سبزی 

با اینکه لیمو عمانی طرفداران پروپاقرصی دارد، برخی افراد از طعم این چاشنی در غذا متنفر هستند. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید یا هر کاری کرده‌اید تا تلخی لیمو را بگیرید اما موفق نشده‌اید بهتر است از جایگزین‌های لیمو عمانی استفاده کنید. در واقع، به جای رفع تلخی لیمو عمانی در قورمه سبزی می‌توانید از مواد غذایی دیگری که طعم این غذا را ترش می‌کنند استفاده کنید. مهم‌ترین چاشنی‌های جایگزین لیمو عمانی در قرمه سبزی عبارت‌اند از:

جایگزین لیمو عمانی در قیمه

کمتر سرآشپزی می‌تواند خورش قیمه را در ذهن خود بدون لیمو عمانی تصور کند. منظره این خورشت خوشمزه بدون لیمو امانی چیزی کم دارد. با وجود این، ممکن است به طعم این چاشنی علاقه‌ای نداشته باشید. حتی ممکن است برای رفع تلخی لیمو عمانی در قیمه فرصت کافی نداشته باشید. در این صورت، می‌توانید آب غوره، تمر هندی یا گرد غوره را به عنوان چاشنی این غذا به کار ببرید.

گرفتن تلخی لیمو عمانی در خورشت

از بین بردن تلخی غذا بخاطر لیمو عمانی معمولاً به انواع خورشت‌ها مربوط می‌شود. برای رفع تلخی لیمو امانی می‌توانید روش‌هایی که قبلاً توضیح دادیم را اجرا کنید یا از کمی زعفران دم‌کرده یا شکر استفاده کنید.

جایگزین لیمو عمانی در آبگوشت

آبگوشت جزو آن دسته از غذاهای ایرانی است که درباره ریختن لیمو عمانی در آن نظرات مختلفی وجود دارد. بعضی از سرآشپزها معتقدند که طبخ این غذا بدون لیمو امانی معنا ندارد. در مقابل، بعضی‌ها به جای این چاشنی از آبلیمو، آب غوره، تمر هندی یا حتی رب انار ترش استفاده می‌کنند. شما هم اگر برای گرفتن تلخی لیمو عمانی در آبگوشت فرصت کافی ندارید یا فکر می‌کنید حق با سرآشپزهای دسته دوم است، می‌توانید از این چاشنی‌ها به جای لیمو عمانی استفاده کنید.

گرفتن تلخی لیمو خشک

گرفتن تلخی لیمو خشک

برای رفع تلخی غذا ناشی از لیمو عمانی خشک می‌توانید از این روش‌ها استفاده کنید:

گرفتن تلخی آبلیمو با سیب زمینی

تلخی لیمو در غذا یکی از مشکلاتی است که معمولاً پس از اضافه کردن آبلیموی خانگی به غذاها با آن مواجه می‌شویم. برای اینکه تلخی آبلیمو را از بین ببرید، باید چند تکه سیب زمینی خام بدون پوست را به آن اضافه کنید. پس از ۲۴ ساعت، تلخی آبلیمو از بین می‌رود و می‌توانید آن را به غذای مورد نظر خود اضافه کنید.

کلام آخر

لیمو عمانی جزو چاشنی‌های پرکاربرد در غذاهای ایرانی است. برای اینکه این چاشنی به غذای شما طعم تلخی ندهد، بهتر است از ترفندهایی که توضیح دادیم استفاده کنید. به‌علاوه، هیچ وقت لیمو عمانی را در مراحل اولیه آشپزی به غذا اضافه نکنید. در این صورت، با این سؤال مواجه نخواهید شد که تلخی لیمو در غذا را چگونه از بین ببریم.

سؤالات رایج درباره گرفتن تلخی لیمو عمانی

چه کنیم لیمو عمانی غذا را تلخ نکند؟

برای رفع تلخی لیمو عمانی در غذا می‌توانید از روش‌هایی مانند خیساندن لیمو در آب سرد، گرفتن دانه‌های آن یا افزودن چاشنی‌های دیگر استفاده کنید.

خواص لیمو عمانی چیست؟

لیمو عمانی آنتی‌بیوتیکی طبیعی است، خواص ضد سرطانی دارد و به جذب بیشتر آهن غذا کمک می‌کند. این چاشنی خوشمزه ویتامین دی و مواد معدنی فراوانی مانند منیزیم هم دارد.

دلایل تلخی لیموعمانی چیست؟

دانه‌های لیمو عمانی اولین و مهم‌ترین دلیل تلخی آن هستند. اگر دانه‌های این میوه خشک را نگیرید یا آن را به روش‌های صحیحی که توضیح دادیم برای غذا آماده نکنید، غذایتان تلخ خواهد شد.

چگونه تلخی لیمو عمانی را بگیریم؟

نحوه گرفتن تلخی لیمو عمانی به غذایی که طبخ می‌کنید، بستگی دارد اما به طور کلی، می‌توانید تلخی این ماده غذایی را با آسیاب کردن آن و دور انداختن دانه‌هایش یا سایر روش‌هایی که در این مطلب توضیح دادیم، از بین ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *