به درست کردن یک پیش غذای فانتزی یا خوشمزه برای مهمانی خود فکر میکنید؟ در این صورت، بورانی بادمجان میتواند یکی از گزینههای شما باشد. بورانی بادمجان مجلسی و حرفه ای مانند بورانی اسفناج یک دیپ پیش غذا یا کنارغذا خانگی و ایرانی است. برای درست کردن این پیش غذای سنتی و اسان باید فوت و فن تهیه بورانی بادمجان را بدانید. در این مقاله، با طرز تهیه انواع بورانی بادمجان و رازهای خوشمزگی آن آشنا میشوید.
بورانی بادمجان با گوشت

بورانی بادمجان یک غذای سبک یا پیش غذای خوشمزه است که میتوانید آن را به روشهای مختلفی آماده کنید. یکی از این روشها تهیه بورانی بادمجان با گوشت است. در ادامه، با دستور پخت این بورانی بادمجان مجلسی آشنا میشوید.
مواد لازم بورانی بادمجان برای 20 نفر
| بادمجان متوسط | ۸ عدد |
| ماست | ۴ لیوان |
| سیر | ۴ تا ۶ حبه |
| ارده | ۴ قاشق غذاخوری |
| پیاز | ۲ عدد |
| گوشت چرخکرده | ۱ کیلوگرم |
| فلفل دلمهای | ۲ تا ۳ عدد |
| رب گوجهفرنگی | ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری |
| نمک، فلفل و پودر زیره | به مقدار دلخواه |
| آبلیمو | به اندازه دلخواه |
مرحله اول از طرز تهیه بورانی بادمجان با گوشت
برای طبخ این نوع بورانی بادمجان سیاه باید ابتدا بادمجانها را پوست بگیرید و خرد کنید. پس از گرفتن تلخی بادمجان، آن را سرخ کنید تا آماده تهیه بورانی بادمجان شود. بادمجانهای سرخ شده باید کوبیده و با نمک، سیر، آبلیمو، ماست و ارده ترکیب شوند.
مرحله دوم از طرز تهیه بورانی بادمجان سرخ شده
در دومین مرحله از نحوه درست كردن بوراني بادمجان، باید گوشت را جداگانه با پیاز، فلفل دلمهای، سیر، نمک، ادویهها و رب گوجهفرنگی تفت دهید و به آن کمی آب اضافه کنید. وقتی مایه گوشتی آماده و آب آن تبخیر شد، آن را با مخلوط بادمجان و ماست ترکیب کنید تا بورانی بادمجان آماده شود.
بورانی بادمجان بدون گوشت

بورانی بادمجان گیاهی و بدون گوشت با ماست چکیده آماده میشود. این غذا را کسانی که به کشک بادمجان علاقه دارند، دوست خواهند داشت. این نوع بورانی بادمجان نیز دستور پخت بسیار سادهای دارد. در ادامه، مواد لازم برای بورانی بادمجان با ماست و طرز تهیه بورانی بادمجان مجلسی با ماست چکیده را میخوانید.
مواد لازم بورانی بادمجان برای ۴ نفر
| بادمجان متوسط | ۴ عدد |
| ماست چکیده | ۲ لیوان |
| سیر | ۱ تا ۲ حبه |
| جعفری، نعنا و گشنیز ساطوری شده | به میزان دلخواه |
| نمک و فلفل | به اندازه لازم |
طرز تهیه بورانی بادمجان با ماست
روش طبخ بورانی بادمجان با ماست بسیار ساده است. برای این کار باید بادمجان سرخ شده را بکوبید و به آن سبزیجات ساطوری شده، ماست، نمک، فلفل و سیر له شده را اضافه کنید. بعد از ترکیب کردن این مواد با یکدیگر آنها را به یخچال منتقل کنید تا بعد از چند ساعت بورانی بادمجان آماده سرو شود.
بورانی بادمجان با ماست موسیر
بورانی بادمجان با ماست موسیر هم طعم جذابی دارد. طرز درست كردن بوراني بادمجان با ماست موسیر با طرز بورانی بادمجان با ماست چکیده تفاوتی ندارد؛ فقط کافیست به جای ماست چکیده از ماست موسیر استفاده کنید و سیر را از مواد اولیه آن حذف کنید.
بورانی بادمجان دودی

بورانی بادمجان گیلانی نوعی بورانی بادمجان رژیمی محسوب میشود چون در آن از بادمجان سرخشده استفاده نمیکنند. برای درست کردن بورانی بادمجان کبابی باید بادمجان را کباب و له کنید. بورانی بادمجان شمالی به جای سبزیجات معمولی، سبزیجات محلی یعنی چوچاق و خالواش دارد. مراحل طبخ آن نیز به جز سرخ کردن بادمجانها درست مانند دستور پخت بورانی بادمجان سرخ شده است.
بورانی بادمجان ترکیه ای
طرز پخت بورانی بادمجان ترکیهای درست مانند طرز تهیه بادمجان بورانی با گوشت است که قبلا توضیح دادیم اما این غذا با بادمجان کبابی درست میشود. در واقع، برای طبخ بورانی بادمجان ترکیهای باید بادمجان را کباب و له کنید و آن را طبق روشی که در طرز تهیه بورانی بادمجان با گوشت توضیح دادیم، با سایر مواد ترکیب کنید.
بورانی بادمجان افغانی

بورانی بادمجان افغانی هم یک بورانی بادمجان خوشمزه است که میتوانید آن را امتحان کنید. در ادامه، با طرز تهیه بورانی بادمجون افغانی آشنا میشوید.
مواد لازم برای بورانی بادمجان افغانی دو نفره
| بادمجان | ۲ عدد |
| گوجهفرنگی | ۱ عدد |
| ماست | ۲ قاشق غذاخوری |
| پیاز کوچک | ۱ عدد |
| رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
| سیر | ۱ حبه |
| نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه کاری | به میزان کافی |
| نعنا خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه بورانی بادمجان افغانی
بادمجان را سرخ یا در فر کباب کنید. سپس، پیاز را تفت دهید و به آن گوجهفرنگی رنده شده را بیفزایید. بعد از تبخیر شدن آب گوجهها، به آن نمک و ادویهها و رب را اضافه کنید. بادمجانهای سرخ یا کبابی شده را له کنید و به محتویات تابه بیفزایید. در آخرین مرحله از طرز تهيه بوراني بادمجان افغانی، این مواد را در ظرف سرو بریزید و به آن کمی سیر رنده شده، نعنا و ماست را اضافه کنید.
بورانی بادمجان رژیمی

بورانی بادمجان رژیمی به بورانی بادمجان شمالی شباهت دارد. در واقع، طرز تهیه بورانی بادمجان دودی شمالی را باید نوعی دستور پخت رژیمی دانست. برای تهیه بورانی بادمجان رژیمی کافیست بادمجان را آبپز یا کباب کنید. همچنین، بهتر است که از ماست کمچرب برای طبخ بورانی بادمجان کبابی با ماست استفاده کنید.
کلام آخر
بورانی بادمجان یک دیپ خوشمزه ایرانی با دستورهای پخت مختلف است. در این مطلب، درباره طرز تهیه انواع بورانی مجلسی توضیح دادیم. شما میتوانید این غذا را به روشهای مختلف و مطابق با ذائقه مهمانتان آماده کنید. برای تزیین بورانی بادمجان هم میتوانید از برگهای نعنا یا سبزیجات تازه استفاده کنید. اگر هم برای درست کردن این پیش غذا فرصت کافی ندارید، میتوانید آن را از مامانپز با دستپخت مامان کژال سفارش دهید.
سوالات رایج
با بورانی بادمجان چی بخوریم؟
این غذا را میتوانید در کنار غذاهای گیاهی یا غذاهایی که با بادمجان درست میشوند، سرو کنید.
چگونه بادمجان روغن کمتری ببرد؟
قرار دادن بادمجان در آب سرد پیش از سرخ کردن یا مالیدن سفیده تخممرغ روی آن باعث میشود که موقع سرخ شدن روغن کمتری جذب کند.
کالری بورانی بادمجان چقدر است؟
هر ۱۰۰ گرم از بورانی بادمجان حدود ۶۷ کالری دارد.
خواص بورانی بادمجان چیست؟
این غذا ویتامینهای K و D دارد و میتواند یک پیش غذا یا میانوعده سالم و مقوی برای افرادی که رژیمهای غذایی خاص دارند باشد.
بورانی بادمجان از غذاهای محلی کجا است؟
بورانی بادمجان از غذاهای محلی گیلان و مازندران است.

