دوپیازه یکی از انواع غذاهای ایرانی است که در سراسر ایران دستورهای پخت مختلفی دارد. از دوپیازه آلوی شیرازی گرفته تا آنچه در جنوب کشور به عنوان دوپیازه طبخ می‌شود، غذای کم هزینه و خوشمزه‌ای است که طرفداران بسیاری دارد. اگر شما هم به طبخ این غذای محلی علاقه دارید، خواندن این مقاله به شما کمک می‌کند. در ادامه، انواع روش پختن دوپیازه را می‌خوانید.

طرز تهیه دو پیازه شیرازی

دو پیازه شیرازی

اهالی شیراز به ویژه کسانی که جزو شیرازی‌های اصیل هستند، به سیب‌زمینی آلو می‌گویند. به همین دلیل به این غذا دوپیازه آلو گفته می‌شود. اگر برای شام به یک غذای دانشجویی خوشمزه فکر می‌کنید، این غذای شیرازی مثل دمپختک یکی از بهترین گزینه‌های موجود برای شما خواهد بود. در ادامه، با ترکیبات دوپیازه آلو و روش پخت این غذای ایرانی آشنا می‌شوید.

مواد لازم دو پیازه آلو شیرازی

سیب‌زمینی بزرگ

۱ عدد

پیاز متوسط

۱ عدد

رب گوجه‌فرنگی

یک‌دوم قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و زردچوبه

به میزان لازم

در مامانپز ثبتنام کن

روش پخت دو پیازه آلو دونفره

برای تهیه این غذای نونی باید ابتدا پوست سیب‌زمینی را جدا کنید و آن را به صورت مکعبی برش بزنید. سپس، تکه‌های سیب‌زمینی را به قابلمه‌ای حاوی آب نمک در حال جوش بریزید و اجازه بدهید تا برای چند دقیقه نرم شوند. در مرحله بعدی، پیاز را نگینی خرد کنید و همراه با روغن درون تابه تفت دهید. وقتی پیاز سبک و شیشه‌ای شد، به آن زردچوبه و رب را اضافه کنید. اجازه بدهید تا رنگ رب باز شود. سپس، سیب‌زمینی نرم شده را به آن اضافه کنید. حالا در تابه را ببندید و صبر کنید تا دوپیازه آلوی شیرازی برای ۱۵ دقیقه بپزد و کاملاً جا بیفتد.

طرز تهیه آلو دوپیازه بوشهری

دوپیازه آلوی بوشهری نیز یک غذای شام است که سریع آماده می‌شود. برای طبخ این غذا باید طرز پخت دو پیازه آلو را به همان ترتیبی که توضیح دادیم، اجرا کنید. تنها تفاوت دستور تهیه دو پیازه آلو بوشهری با طرز تهیه دو پیازه آلو بوشهری در مواد اولیه آن است. دوپیازه آلوی بوشهری به جای رب گوجه‌فرنگی شنبلیله خشک شده دارد. شنبلیله خشک شده می‌تواند به این غذا عطر و طعمی شگفت‌انگیز ببخشد. البته، می‌توانید این غذا را با سیب‌زمینی له شده نیز بپزید. طرز تهیه دو پیازه سیب زمینی له شده به همان روش تهیه دو پیازه آلو است اما باید سیب‌زمینی خرد و نرم شده را له کرده و بعد از آن به تابه اضافه کنید.

طرز تهیه دوپیازه تهرانی

دوپیازه تهرانی

اگر به پختن یک دوپیازه مجلسی فکر می‌کنید، دستور دو پیازه آلو تهرانی بهترین گزینه برای شما خواهد بود.

مواد لازم برای دو پیازه آلو چهار نفره

گوشت تکه‌ای گوسفند

۴۰۰ گرم

پیاز متوسط

۲ عدد

سیب‌زمینی بزرگ

۲ عدد

رب گوجه‌فرنگی

۱ قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده

به میزان دل‌خواه

نمک، فلفل، زردچوبه و پودر دارچین

به اندازه لازم

 

روش پخت دوپیازه گوشت تهرانی

پیاز را نگینی خرد کنید و با روغن تفت دهید. پس از آن زردچوبه را به آن اضافه کنید. بعد از طلایی شدن پیاز، گوشت تکه‌ای را به آن بیفزایید. حالا صبر کنید تا گوشت تغییر رنگ دهد. سپس، نمک، ادویه‌ها، زعفران دم‌کرده و رب را به آن اضافه کنید. بعد از چند دقیقه، مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه بدهید تا گوشت کاملاً بپزد. سیب‌زمینی را هم مکعبی خرد و سرخ کنید. بعد از اینکه خورش دوپیازه آلو به غلظت لازم رسید، سیب‌زمینی را در کنار آن سرو کنید.

طرز تهیه دوپیازه اصفهانی

دوپیازه اصفهانی یک دوپیازه با تخم‌مرغ است که طعمی فوق‌العاده و شبیه به کوکو سیب‌زمینی دارد. طرز تهیه دو پیازه آلو با تخم مرغ بسیار ساده است. برای تهیه این غذای خوشمزه باید سیب‌زمینی پخته شده را له کنید و به سیب‌زمینی بیفزایید. پس از آن نیز تخم‌مرغ هم‌زده را به آن اضافه کنید.

دو پیازه آلو با گوجه

دو پیازه آلو با گوجه

دوپیازه آلو را می‌توانید با گوجه‌فرنگی نیز بپزید. طرز تهیه دوپیازه آلو با گوجه‌فرنگی به همان روش تهیه این غذا با رب گوجه‌فرنگی است و باید به جای رب گوجه خرد شده را به ترکیبات دوپیازه آلو اضافه کنید.

تزیین دوپیازه آلو

دوپیازه آلو غذایی ساده و خوشمزه است که با تزیین جذاب‌تر می‌شود. برای تزیین این غذا می‌توانید از تصاویر تزیین دوپیازه آلو که در اینترنت به وفور یافت می‌شوند الهام بگیرید. این غذای ایرانی را می‌توانید با سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی و خیارشور تزیین کنید.

کلام آخر

دوپیازه آلو یکی از غذاهای محلی است که روش پخت و مواد اولیه ساده‌ای دارد. این غذا می‌تواند یک شام خوشمزه برای شما باشد. همچنین، می‌توانید آن را لابه‌لای نان تازه بپیچید تا به یکی از ساندویچ‌های خانگی تبدیل شود.

سؤالات رایج

دوپیازه آلو غذای کدام شهر است؟

اصالت این غذا به هند باز می‌گردد اما در ایران شیرازی‌ها این غذا را بهتر از مردم شهرهای دیگر می‌پزند. به همین دلیل، دوپیازه آلوی اصیل یک غذای شیرازی است.

کالری دو پیازه آلو چقدر است؟

هر ۱۰۰ گرم از این غذای محلی حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ کالری دارد.

ادویه دوپیازه آلو چیست؟

برای خوشمزه شدن این غذا علاوه بر زردچوبه و فلفل سیاه از سبزیجات خشک شده، زعفران دم‌کرده و دارچین نیز استفاده می‌کنند.