شاید از طرفداران گوشت مرغ باشید و طعم این نوع گوشت را در انواع غذاها از زرشک پلو با مرغ گرفته تا قرمه سبزی با مرغ دوست داشته باشید اما آیا تا به حال طعم مرغ پرتقالی را چشیده‌اید؟ طرز تهیه مرغ پرتقالی همراه با سس پرتقالی بسیار ساده است و نتیجه این آشپزی یک غذای شمالی فوق‌العاده با طعمی ترش یا ملس می‌شود. اگر تاکنون طعم مرغ با سس پرتقالی را چشیده‌اید و می‌خواهید این خاطره خوش را دوباره تکرار کنید، می‌توانید خودتان دست به کار شوید و مرغ پرتقالی را در خانه بپزید. در این مقاله، روش پخت انواع مرغ پرتقالی را می‌خوانید.

مرغ پرتقالی با آب پرتقال

مرغ پرتقالی با آب پرتقال

اولین طرز تهیه خوراک مرغ پرتقالی مجلسی طبخ این غذا با آب پرتقال است. برای طبخ این غذا از غذاهای پاییزی باید ابتدا مواد اولیه آن را به ترتیبی که در ادامه می‌خوانید، آماده کنید. مواد لازمی که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم برای دو نفر مناسب هستند. بنابراین، اگر به طرز تهیه مرغ پرتقالی ایرانی برای تعداد افراد بیشتری فکر می‌کنید، باید مقدار این مواد اولیه را به نسبتی که خواهید خواند، افزایش دهید.

مواد لازم مرغ پرتقالی برای دونفر

آب پرتقال سن ایچ یا آب پرتقال تازه

۳ لیوان

سینه مرغ کامل

۱ عدد

پیاز متوسط

۱ عدد

زعفران دم‌کرده

به میزان دل‌خواه

کره

۵۰ تا ۶۰ گرم

نمک، فلفل سیاه و پودر سیر

به اندازه کافی

شکر

به میزان دل‌خواه

در مامانپز ثبتنام کن

مرحله اول از طرز تهیه مرغ پرتقالی با سن ایچ

برای طبخ مرغ پرتقالی ساده باید مرغ را به شیوه مزه‌دار کردن مرغ برای جوجه کباب یا سایر غذاها طعم‌دار کنید. سینه مرغ را به پودر سیر، نمک، فلفل و زعفران دم‌کرده آغشته کنید و اجازه بدهید تا برای یکی دو ساعت خوب مزه‌دار شود. سپس، از آن برای پخت مرغ پرتقالی استفاده کنید.

مرحله دوم از پخت مرغ پرتقالی با آب پرتقال صنعتی یا ساده

پیاز خرد شده را همراه با کره تفت دهید و مرغ طعم‌دار شده را به آن اضافه کنید. مرغ را چند مرتبه زیر و رو کنید تا خوب سرخ شود. برای خوشمزه و خوشرنگ‌تر شدن مرغ می‌توانید در این مرحله باز هم به آن مقداری زعفران دم‌کرده اضافه کنید. بعد از سرخ شدن مرغ، در قابلمه یا تابه را ببندید و اجازه بدهید تا مرغ با حرارت ملایم کم کم بپزد.

مرحله آخر از طبخ مرغ پرتقالی

بعد از اینکه مرغ کمی پخته شد، نوبت به اضافه کردن آب پرتقال می‌رسد. آب پرتقال را همراه با پالپ‌های آن و در صورت تمایل اندکی شکر به ظرف مرغ در حال پخت بیفزایید و اجازه بدهید تا مرغ پرتقالی با حرارت ملایم کاملاً بپزد و جا بیفتد.

برای تهیه مرغ پرتقالی می‌توانید از آب پرتقال ساده، شربت پرتقال یا سن ایچ پرتقالی استفاده کنید. طعم مرغ پرتقالی با شربت پرتقال تفاوت چندانی با مرغ پرتقالی با پرتقال خونی یا ساده ندارد. البته، اگر می‌خواهید از شربت پرتقالی برای طبخ این غذا استفاده کنید، باید آن را کمی با آب رقیق کنید.

مرغ پرتقالی با پوست پرتقال

مرغ پرتقالی با پوست پرتقال

خورشت مرغ پرتقالی را می‌توانید با خلال پوست پرتقال هم بپزید. این روش پخت مرغ پرتقالی به مواد اولیه و مدت زمان پخت بیشتری نیاز دارد.

مواد لازم مرغ پرتقالی برای ۸ نفر

فیله یا سینه مرغ

۱ کیلوگرم

کره

۲۰ تا ۳۰ گرم

پیاز بزرگ

۴ عدد

سیر

۴ حبه

خلال پوست پرتقال که تلخی آن کاملاً گرفته شده

۴ قاشق غذاخوری

آب پرتقال تازه

۲ تا ۳ لیوان

جعفری ساطوری شده

۳ تا ۴ قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده

به میزان دل‌خواه

خامه

۴ تا ۶ قاشق غذاخوری

نمک، زردچوبه، پودر دارچین و فلفل سیاه

به میزان لازم

 

طرز تهیه مرغ پرتقالی خوشمزه با پوست پرتقال

ابتدا پیاز و سیر را همراه با کره تفت می‌دهیم تا طلایی رنگ شوند. سپس، گوشت مرغ را همراه با نمک و ادویه‌ها به آن اضافه می‌کنیم. اجازه بدهید تا مرغ خوب سرخ شود. بعد از آن، در قابلمه یا تابه را ببندید تا گوشت مرغ با حرارت ملایم بپزد. وقتی آب مرغ کاملاً تبخیر شد، خلال پوست پرتقال را به آن بیفزایید و تفت دهید. پس از چند دقیقه هم آب پرتقال تازه را روی مرغ در حال پخت بریزید. در ادامه و بعد از به جوش آمدن آب پرتقال، جعفری ساطوری شده را به ظرف روی حرارت اضافه کنید. اجازه بدهید تا مرغ پرتقالی با حرارت ملایم کاملاً بپزد. در دقایق پایانی پخت مرغ، خامه صبحانه را با مقداری از سس مرغ داخل قابلمه ترکیب کنید و درون قابلمه بریزید تا این غذا آماده سرو شود.

طرز تهیه مرغ پرتقالی با رب گوجه

شما می‌توانید به مرغ پرتقالی رب گوجه‌فرنگی هم اضافه کنید. برای این کار باید مرغ پرتقالی را به روش اول یعنی با آب پرتقال بپزید و در مرحله دوم دستور مرغ پرتقالی، قبل از اضافه کردن آب پرتقال، ۱ قاشق رب گوجه‌فرنگی به آن بیفزایید. بقیه مراحل پخت خورشت مرغ پرتقالی به همان ترتیبی است که در دستور پخت مرغ پرتقالی با آب پرتقال توضیح دادیم.

مرغ پرتقالی با رب انار

مرغ پرتقالی شمالی با رب انار نیز به روش قبلی تهیه می‌شود. مرغ پرتقالی ترش با رب انار برای کسانی که غذاهایی مانند خورش فسنجان را با طعم ترش می‌پسندند، بهترین گزینه خواهد بود.

مرغ پرتقالی چینی

مرغ پرتقالی چینی

مرغ پرتقالی چینی یا orange chicken یکی از غذاهای بین‌المللی محبوب است که روش پخت و طعم آن به مرغ پرتقالی شمالی شباهت دارد. البته، چینی‌ها مرغ سرخ شده یا سوخاری را با طعم پرتقالی درست می‌کنند.

مواد لازم مرغ پرتقالی چینی برای ۴ نفر

گوشت مرغ

۱ کیلوگرم

تخم مرغ

۱ عدد

آرد ذرت

به میزان کافی

آرد سفید گندم

به اندازه لازم

آب پرتقال

۱ لیوان

خلال پوست پرتقال که تلخی آن گرفته شده

۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

شکر

به دل‌خواه

سرکه

یک‌چهارم لیوان

سس سویا

۲ قاشق غذاخوری

زنجبیل تازه رنده شده

نصف قاشق چای‌خوری

عسل

به میزان دل‌خواه

سیر

۱ حبه

 

روش طبخ مرغ سرخ شده پرتقالی

آب پرتقال را در قابلمه‌ای مناسب با شکر، سس سویا، سرکه، زنجبیل، عسل و سیر ترکیب کنید. سپس، ۱ قاشق آرد ذرت را با یکی دو قاشق آب مخلوط کرده تا خمیری شود و آن را به سس پرتقالی بیفزایید. اجازه بدهید تا این سس با حرارت ملایم غلیظ شود و به رنگ نارنجی تیره در بیاید. حالا حرارت را خاموش کنید و خلال پوست پرتقال را به آن اضافه کنید. این سس را کنار بگذارید.

گوشت مرغ را چند مرتبه به ترتیب، به تخم‌ مرغ، آرد سفید و آرد ذرت آغشته کنید. بعد از آن، مرغ را با روغن سرخ کنید تا کاملاً سوخاری شود. در نهایت، روغن اضافی آن را بگیرید و سس پرتقالی را روی آن بریزید تا آماده سرو شود. مرغ پرتقالی کره ای هم به همین روش درست می‌شود.

طرز تهیه مرغ پرتقالی ژاپنی

مرغ پرتقالی ژاپنی

هر جا صحبت از آشپزی ژاپنی می‌شود، سس سویا یکی از ترکیبات اصلی خواهد بود. درباره مرغ پرتقالی ژاپنی هم همین قاعده صدق می‌کند. برای طبخ این نوع مرغ پرتقالی از سرکه‌ای به نام سرکه برنج ژاپنی و سس سویا استفاده می‌کنند. روش پخت آن هم نسبتاً ساده است.

مواد لازم مرغ پرتقالی ژاپنی برای ۲ نفر

گوشت کتف و بال یا ران مرغ

۵۰۰ گرم

آب پرتقال

نصف لیوان

سس سویا

یک‌سوم لیوان

عسل

۱ قاشق غذاخوری

سرکه برنج

۱.۵ قاشق غذاخوری

خلال پوست پرتقال

۱ قاشق غذاخوری

زنجبیل تازه رنده شده

۲ قاشق چای‌خوری

روغن کنجد

۱ قاشق چای‌خوری

 

روش پخت مرغ پرتقالی با سس سویا

گوشت مرغ را به ترکیبی از آب پرتقال، سس سویا، سرکه برنج، زنجبیل، عسل و روغن کنجد آغشته کنید و اجازه بدهید تا برای یک ساعت خوب مزه‌دار شود. سپس، آن را در روغن سرخ کنید و اجازه بدهید تا با حرارت ملایم کاملاً بپزد. حالا ترکیبی که برای مزه‌دار کردن مرغ به کار برده بودید را روی حرارت ملایم بگذارید و صبر کنید تا به سس غلیظی تبدیل شود. در نهایت، خلال پوست پرتقال را به آن اضافه کنید. سس پرتقالی را پس از پخته شدن مرغ روی آن بریزید تا آماده سرو شود.

مرغ پرتقالی رژیمی

اگر به طبخ یک غذای رژیمی فکر می‌کنید، مرغ پرتقالی هم می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. در  این روش، مواد مغذی موجود در گوشت مرغ با ویتامین سی موجود در آب پرتقال ترکیب می‌شوند تا یک غذای فوق‌العاده مقوی و خوشمزه را تشکیل دهند. در صورتی که می‌خواهید فواید این غذا برای سلامتی افزایش یابد، نباید از کره استفاده کنید. به منظور طبخ مرغ پرتقالی رژیمی، روغن زیتون جایگزین بهتری برای کره است.

فوت و فن طبخ مرغ پرتقالی خوشمزه

مرغ پرتقالی خوشمزه

ادویه مرغ پرتقالی

برای خوشمزه‌تر شدن مرغ پرتقالی باید ادویه‌هایی به کار ببرید که طعم مرغ را جذاب‌تر می‌کنند. ادویه‌هایی مانند زعفران دم‌کرده، فلفل سیاه و زردچوبه بهترین ادویه‌ها برای این کار هستند اما شما می‌توانید از پودر زنجبیل، پودر دارچین و ادویه‌هایی مانند آنها نیز استفاده کنید.

کلام آخر

مرغ پرتقالی یک غذای پاییزی خوشمزه و سرشار از ویتامین سی است. پخت مرغ همراه با آب پرتقال طعم آن را جذاب‌تر و شگفت‌انگیزتر می‌کند. شما هم اگر می‌خواهید این غذای پرطرفدار را بپزید، می‌توانید از یکی از دستورهای پختی که در این مقاله توضیح دادیم، استفاده کنید. نتیجه این آشپزی قطعاً خوشمزه خواهد شد چون سرآشپز شمایید!

سؤالات رایج

اگر مرغ پرتقالی تلخ شد چه کنیم؟

می‌توانید به آن مقداری عسل یا شکر اضافه کنید.

چرا مرغ پرتقالی تلخ میشه؟

چون آب پرتقال را از همان ابتدای پخت به مرغ اضافه کرده‌اید.

چگونه تلخی مرغ پرتقالی را بگیریم؟

برای این کار باید از آب پرتقال طبیعی بدون هسته پرتقال و خلال پوست پرتقال بدون بخش سفید رنگ پوست پرتقال استفاده کنید.

چگونه می‌توان مشکل شیرین شدن مرغ پرتقالی را رفع کرد؟

به آن مقداری آبلیمو اضافه کنید.

جایگزین پرتقال در رسپی مرغ پرتقالی چیست؟

آب پرتقال یا شربت پرتقال.