طولانی‌ترین شب سال شاید در کشورهای دیگر معنای خاصی نداشته باشد اما ایرانیان از زمان‌های دور تاکنون همیشه شب چله یا شب زمستان را جشن می‌گرفته‌اند. شب یلدا یکی از شب‌های خاطره‌انگیز همه ایرانیان است که آن را با خوردن خوراکی و آجیل مخصوص این شب جشن می‌گیرند. اگر به فکر خاطره ساختن برای خانواده و دوستان خود هستید و می‌خواهید لیست خوراکی های شب یلدا را داشته باشید، به خواندن این مقاله ادامه دهید. در ادامه، انواع غذا، پیش غذا، دسر، میوه و هرآنچه به عنوان خوراکی شب یلدا باید آماده کنید را معرفی می‌کنیم.

غذاهای شب یلدا

معمولاً برای طبخ غذاهایی که برای شب یلدا آماده می‌شوند، از میوه‌ها و سبزیجاتی استفاده می‌کنند که در این فصل برداشت می‌شوند. به طور مثال، انار و محصولاتی که از این میوه به دست می‌آید، یکی از ترکیبات اصلی بیشتر این غذاها است اما کدام غذاها خوراکی های شب یلدا محسوب می‌شوند؟

آش انار

آش انار

اگر در فکر تهیه خوراکی یا غذای شب یلدا هستید، اولین پیشنهاد ما به شما آش انار ایرانی است. این آش که یکی از خوشمزه‌ترین انواع آش محسوب می‌شود، از گذشته تا امروز یکی از غذاهای ثابت شب یلدا است.

برای طبخ آش انار شیرازی باید ابتدا پیاز نگینی خرد شده را همراه با روغن تفت دهید و به آن زردچوبه، لپه نیم‌پز شده و برنج خیس خورده اضافه کنید. بعد از تفت داده شدن این ترکیبات به آنها چند لیوان آب بیفزایید. اجازه بدهید برنج و لپه کاملا مغزپخت شوند. سپس، سبزی آش را اضافه کنید. پس از پخته شدن سبزی هم نوبت به آب انار تازه می‌رسد. در نهایت، با گوشت چرخ‌کرده، پیاز، نمک و ادویه کوفته قلقلی درست و سرخ کنید. کوفته قلقلی را در مرحله آخر درون قابلمه بریزید و اجازه بدهید تا آش انار با حرارت ملایم خوب جا بیفتد.

در مامانپز ثبتنام کن

انار پلو

انار پلو هم یک غذای سنتی از دیار بهارنارنج‌ها است. مردم شیراز این پلومخلوط خوشمزه را برای شب یلدا سرو می‌کنند. برای پخت این غذا باید برنج را به صورت چلویی آماده کنید و بپزید. در فاصله پخته شدن برنج هم پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید. بعد از سبک و بلوری شدن پیاز، گوشت مرغ که قبلاً پخته و ریش ریش کرده‌اید را همراه با دانه‌های انار، رب انار و زعفران دم‌کرده به آن اضافه کنید. بعد از اینکه این مواد خوب با هم ترکیب شدند، خلال پسته و بادام را به آن اضافه کنید و تفت دهید. مایه به دست آمده را با مقداری پلوی زعفرانی ترکیب کنید و روی پلوی آماده شده بریزید تا آماده سرو شود.

سبزی پلو با ماهی

سبزی پلو با ماهی

سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای مورد علاقه ایرانیان است که آن را در مناسبت‌های مختلف نوش جان می‌کنند. یکی از این مناسبت‌ها شب یلدا است. برای طبخ سبزی پلو با ماهی شب یلدا باید پس مزه‌دار کردن ماهی آن را سرخ یا کباب کنید و در کنار سبزی پلوی ساده سرو کنید.

مرغ ناردونی

مرغ ناردونی غذای مردم شمال ایران برای شب یلدا است. این غذای شب یلدا با تکه‌های مرغ مزه‌دار و سرخ شده درست می‌شود. شما باید پیاز و سیر را همراه با روغن تفت دهید و به آن رب گوجه‌فرنگی و رب انار اضافه کنید. پس از چند دقیقه تفت دادن آنها نیز نوبت به آب انار می‌رسد. وقتی آب انار به جوش آمد، مرغ سرخ شده را به ظرف اضافه کنید. پس از اینکه خورشت مرغ ناردونی کاملاً جا افتاد دانه‌های انار را اضافه کنید تا آماده سرو برای شب زمستان شود.

مرصع پلو

مرصع پلو، این پلوی رنگارنگ ایرانی هم یکی از خوراکی‌های خوشمزه شب یلدا است. برای پخت این غذای سنتی باید پیاز نگینی خرد شده را با تکه‌های مرغ مزه‌دار شده سرخ کنید و به آن زعفران دم‌کرده دارچین بیفزایید. زرشک، خلال بادام، خلال پسته، خلال پوست پرتقال و کشمش را هم جداگانه تفت دهید. حالا یک پلوی خوشمزه بپزید و آن را با این ترکیبات تزیین کنید.

خورشت آلو اسفناج

خورشت آلو اسفناج یک غذای زمستانی است که برای جشن گرفتن یلدا می‌توانید نوش جان کنید. این خورشت هم با گوشت قرمز و هم با گوشت مرغ پخته می‌شود. برای طبخ این غذا باید پیاز را تفت دهید و گوشت مورد نظرتان را به آن اضافه کنید. پس از تفت خوردن گوشت نیز به آن نمک، زردچوبه، فلفل، زعفران دم‌کرده و چند لیوان بیفزایید. وقتی گوشت مغزپخت شد، اسفناج خرد و سرخ شده را به آن اضافه کنید. اجازه بدهید تا خورشت کاملاً جا بیفتد. سپس، به آن آلوی خورشتی که قبلاً خیسانده‌اید اضافه کنید. پس از چند دقیقه خورشت آلو اسفناج آماده سرو می‌شود.

آش رشته

آش رشته

این آش خوشمزه ایرانی پای ثابت سفره ایرانی‌ها در هر مناسبتی است. سفره شب یلدا هم از این قاعده مستثنی نیست. برای پختن یک آش رشته خوشمزه باید حبوبات آن یعنی نخود، لوبیا و عدس مغزپخت شوند. پس از آن سبزی آش را به قابلمه اضافه کنید. بعد از اینکه سبزی آش پخته شد، رشته آشی را درون قابلمه بریزید. در این مرحله و پس از چشیدن طعم آش، میزان نمک مورد نیاز را به آن بیفزایید. صبر کنید تا آش با حرارت ملایم جا بیفتد. در نهایت، آن را با پیاز داغ و کشک تزیین کنید تا آماده سرو در شب یلدا شود.

خورشت اناربیج

اناربیج خورشت سنتی گیلانی است که در مناسبت‌های خاص مانند شب یلدا خورده می‌شود. برای طبخ این خورشت خوشمزه باید پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید و به آن مغز گردوی خرد شده بیفزایید. پس از چند دقیقه به آن رب انار و بعد از آن، چند لیوان آب اضافه کنید. صبر کنید تا مغزگردو پخته شود. سپس، سبزیجات معطر شمالی که خرد و سرخ شده‌اند را به آن اضافه کنید. اجازه بدهید تا خورش با حرارت ملایم جا بیفتد. در نهایت، کوفته قلقلی‌های سرخ شده را به آن اضافه کنید.

مرغ ترش

سیر رنده شده را با روغن تفت دهید و به آن نمک و زردچوبه اضافه کنید. بعد از آنکه عطر سیر در فضای آشپزخانه پیچید، سبزیجات معطر شمالی خرد شده را به آن بیفزایید. اجازه بدهید سبزی کمی سرخ شود. سپس، به آن مغز گردوی خرد شده و رب انار اضافه کنید. پس از چند دقیقه تفت دادن هم نوبت به اضافه کردن چند لیوان آب می‌رسد. بعد از اینکه خورش روی حرارت ملایم روغن انداخت، تکه‌های مرغ که قبلاً مزه‌دار و سرخ کرده‌اید، به آن اضافه کنید. به این ترتیب، یک خورشت مرغ ترش خوشمزه برای شب یلدا دارید.

خورشت کدو حلوایی

خورشت کدو حلوایی

کدو حلوایی یکی از محصولات پاییزی و زمستانی است که برای پخت انواع غذا، پیش غذا و دسر از آن استفاده می‌کنند. خورشت کدو حلوایی هم یک خوراکی شب یلدا است که با این کدو پخته می‌شود. برای پختن این خورشت باید پیاز را تفت دهید و به آن گوشت خورشتی همراه با ادویه‌هایی مانند زردچوبه و پودر کاری اضافه کنید. بعد از تغییر رنگ گوشت، چند لیوان آب درون قابلمه بریزید. رب گوجه‌فرنگی را هم با کمی روغن تفت دهید و به آن بیفزایید. در ادامه، کدو حلوایی که قبلاً سرخ کرده‌اید را همراه با آلو خورشتی خیس خورده به خورشت کدو حلوایی اضافه کنید. پس از جا افتادن این خورشت خوشمزه می‌توانید آن را با پلوی زعفرانی سرو کنید.

خورشت فسنجان

خورشت فسنجان خورشتی سنتی است که هم با کوفته قلقلی و هم با گوشت مرغ پخته می‌شود. این خورشت خوشمزه را باید به همان روشی که در دستور پخت اناربیج توضیح دادیم، بپزید، با این تفاوت که خورشت فسنجان سبزی ندارد.

مرغ شکم پر

مرغ شکم پر

اگر به طبخ یک غذای مجلسی خوشمزه برای شب یلدا فکر می‌کنید، به شما مرغ شکم پر را پیشنهاد می‌دهیم. مرغ را با پوست آن بشویید و خوب مزه‌دار کنید. سپس، به آن ترکیبی از پیاز، مغز گردو، زرشک، کشمش و آلو بخارا که با یکدیگر تفت داده شده‌اند بیفزایید. مرغ شکم پر را باید درون تابه‌ای گود سرخ کنید و اجازه بدهید کاملاً مغزپخت شود.

کوفته انار

این کوفته همان‌طور که ممکن است خودتان حدس بزنید، یک غذای شمالی است. برای پختن کوفته انار و گردوی شمالی باید گوشت چرخ‌کرده را با پیاز رنده شده، مغز گردوی آسیاب شده، رب انار، تخم‌مرغ، آرد سوخاری، نمک، فلفل، زردچوبه، جعفری ساطوری شده و نعنا خشک شده ترکیب کنید و خوب ورز دهید. از این مایه کوفته قلقلی‌هایی درست و سرخ کنید. کوفته قلقلی‌ها باید به سس انار اضافه شوند. برای تهیه سس انار، پیاز را تفت دهید و به آن مغز گردو اضافه کنید. پس از کمی تفت دادن، به این ترکیب رب انار، رب گوجه‌فرنگی، نمک، زردچوبه، دارچین و آب انار بیفزایید تا سس انار درست شود. پس از اضافه کردن کوفته قلقلی‌ها به سس انار، صبر کنید تا این سس با حرارت ملایم کاملاً غلیظ شود.

آش شله قلمکار

بلغور گندم، نخود و لوبیا را بپزید و به آن برنج نیم‌دانه و عدس اضافه کنید. وقتی عدس و برنج کاملاً مغزپخت شدند، سبزی آش را به آن اضافه کنید. بعد از پخته شدن سبزی، گوشتی که قبلاً همراه با پیاز پخته‌اید و ریش ریش کرده‌اید، به آن بیفزایید. پیاز داغ، نمک، زردچوبه و فلفل را هم به آن اضافه کنید و اجازه بدهید تا آش با حرارت ملایم خوب جا بیفتد. آش شله قلمکار با پیاز داغ فراوان یک خوراکی شب یلدا است که همه آن را دوست دارند.

رشته پلو

رشته پلو

رشته پلو یکی دیگر از پلومخلوط‌های مناسبت‌های خاص ایرانی مانند شب یلدا است. برای طبخ این پلوی ایرانی باید برنج را نیم‌پز و آبکشی کنید. رشته پلویی را هم جداگانه در آب جوش بریزید تا کمی نرم شود. برنج و رشته آبکشی شده را با هم دم کنید. رشته پلو را هم با کوفته قلقلی و هم با گوشت مرغ ریش ریش شده سرو می‌کنند.

آش دوغ

نخود را بخیسانید و خوب بپزید. سپس، به آن برنج نیم دانه اضافه کنید. اجازه بدهید تا برنج کاملاً مغزپخت شود. سپس، سبزی آش را به آن اضافه کنید. وقتی سبزی آش نیم‌پز شد، دوغ محلی و بدون گاز را کم کم به آن بیفزایید. پس از اضافه کردن دوغ هم نمک و فلفل را اضافه کنید. صبر کنید تا آش دوغ خوب جا بیفتد. در نهایت، آن را با پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزیین کنید و روی سفره شب یلدا بگذارید.

آش کدو

برای پختن آش کدو حلوایی اصفهانی باید کدو حلوایی تفت داده شده را با حبوباتی که مغزپخت شده‌اند شامل نخود، لوبیا سفید، لوبیا چیتی، ماش و بلغور گندم ترکیب کنید و به آن سبزی آش ساطوری شده بیفزایید. پس از جا افتادن آش کدو حلوایی آن را با پیاز داغ تزیین کنید تا یک خوراکی شب یلدای سنتی داشته باشید.

پیش‌غذای شب یلدا

خوراکی های خانگی شب یلدا شامل پیش غذاها نیز می‌شوند. در واقع، سفره شب یلدای شما بدون پیش غذاهای یلدایی کامل نخواهد شد. برای درست کردن پیش غذای شب یلدا می‌توانید از پیش غذاهایی که در ادامه از آنها نام می‌بریم، شروع کنید.

بورانی اسفناج

بورانی اسفناج

بورانی اسفناج یک پیش غذای پاییزی است که می‌توانید آن را در جشن شب چله نوش جان کنید. برای طبخ این بورانی باید اسفناج را خرد کنید و تفت دهید. سپس، درون مخلوط‌کن با ماست ترکیب کنید.

سالاد انار و لبو

این سالاد خوشمزه و مجلسی با لبوی پخته و خرد شده و دانه‌های انار درست می‌شود. به این ترکیب، سینه مرغ پخته و خرد شده، لوبیا قرمز پخته شده، پیاز بنفش خرد شده، نعنا، گشنیز و شوید ساطوری شده و مغز گردوی خرد شده نیز اضافه کنید. برای تهیه سس این سالاد هم سس مایونز با نمک، پودر آویشن و فلفل سیاه ترکیب می‌شود.

دلمه برگ مو

دلمه برگ مو خوشمزه می‌تواند پیش غذای سفره یلدای شما باشد. برگ‌های درخت انگور را همراه با کمی سرکه و آب بجوشانید و اجازه بدهید تا خنک شوند. سپس، به آن مایه‌ای درست شده از برنج نیم‌دانه، سبزی دلمه، لپه نیم‌پز، پیاز تفت داده شده و گوشت چرخ‌کرده اضافه کنید. دلمه‌ها را بپیچید و درون قابلمه بچینید. روی آن هم ترکیبی از سرکه و شیره انگور بریزید و اجازه بدهید تا با حرارت ملایم خوب بپزد.

سالاد کلم و انار

سالاد کلم و انار

این سالاد مخصوص شب یلدا از ترکیب کردن دانه‌های انار با کلم سفید و بنفش خرد شده، هویج رنده شده، مغز گردوی خرد شده و کشمش درست می‌شود. برای تهیه سس آن نیز باید سس مایونز را با آبلیمو، پودر آویشن، نمک و فلفل سیاه ترکیب کنید.

دلمه کدو حلوایی

داخل یک کدو حلوایی بزرگ را خالی کنید و درون آن مایه‌ای درست شده از برنج نیم‌دانه، سبزی دلمه، لپه نیم‌پز، پیاز تفت داده شده، زرشک، زعفران دم‌کرده و گوشت چرخ‌کرده بریزید. کدو را لابه‌لای فویل آلومینیومی بپیچید و درون فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد بگذارید تا برای حدود ۴۵ دقیقه بپزد.

شیرینی شب یلدا

شیرینی‌های شب یلدا هم از آن دسته خوراکی‌های شب چله هستند که هیچ‌ کسی نمی‌تواند از خیر آنها بگذرد. بعضی از این شیرینی‌ها مانند باقلوا و باسلوق را می‌توانید از شیرینی‌فروشی‌ها تهیه کنید و برای آماده شدن برخی از آنها نیز می‌توانید خودتان دست به کار شوید. برای درست کردن شیرینی‌های یلدایی می‌توانید از دستورهای پختی که در ادامه می‌خوانید ایده بگیرید.

کیک انار

کیک انار

کیک انار خانگی شیرینی جذابی برای شب یلدا است. برای درست کردن مایه این کیک خوشمزه باید تخم‌مرغ، شکر و انار را خوب با هم ترکیب کنید. سپس، به آن آب انار، آرد و بکینگ پودر بیفزایید. مایه کیک را به مدت ۴۵ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد بپزید.

روی این کیک باید سسی بریزید که در حین پخت کیک آماده می‌کنید. برای تهیه این سس باید نشاسته ذرت را با آب انار و شکر ترکیب کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا غلیظ شود.

چیزکیک انار

این شیرینی شاید یک دسر سنتی ایرانی نباشد اما بدون شک یکی از خوشمزه‌ترین خوراکی های شب یلدا محسوب می‌شود. برای تهیه این چیزکیک باید پودر بسکوییت پتی‌بور را با کره ترکیب کنید و در قالب کیک پهن کنید. قالب کیک را به مدت نیم ساعت درون یخچال بگذارید. سپس، شیر را با پودر ژلاتین و وانیل ترکی کنید و روی حرارت بگذارید تا غلیظ شود. در ادامه، پودر قند را با پنیر ماسکارپونه و خامه ترکیب کنید و ترکیب شیر و ژلاتین را به آن بیفزایید. حالا مایه به دست آمده را روی خمیر پودر بسکوییت بریزید و درون یخچال بگذارید. ژله انار را هم با آب جوش ترکیب کنید و روی چیزکیک بریزید. حالا چیز کیک را درون یخچال بگذارید تا پس از حدود ۸ ساعت آماده شود.

تارت انار

این تارت یلدایی یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌های شب چله است. کره را با پودر قند ترکیب کنید و به آن تخم‌مرغ و آرد بیفزایید. خمیر به دست آمده را درون قالب تارت پهن کنید و آن را به مدت ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد بپزید. حالا تخم‌مرغ را با وانیل، شکر و ۱ قاشق غذاخوری آرد ترکیب کنید تا مایه یکدستی درست شود. به این ترکیب شکلات آب شده به روش بن ماری و خامه صبحانه بیفزایید. مایه به دست آمده را درون خمیر تارت بریزید و اجازه بدهید تا تارت برای ده دقیقه دیگر درون فر بپزد. روی تارت را با دانه‌های انار تزیین کنید و روی آن پودر ژلاتین حل شده در آب جوش بریزید. حالا تارت را درون یخچال بگذارید تا ژله روی آن ببندد.

کیک سیب و دارچین

پای سیب یا کیک سیب و دارچین هم می‌تواند زینت‌بخش سفره شب چله شما باشد. برای تهیه این کیک باید ابتدا سیب خرد شده را با شکر و دارچین کمی تفت دهید و کنار بگذارید. حالا تخم‌مرغ را با شکر و وانیل خوب ترکیب کنید و به آن شیر اضافه کنید. روغن مایع و آرد را هم به این ترکیب بیفزایید تا مایه یکدستی درست شود. نیمی از این مایه را درون قالب بریزید و سیب‌ها را روی آن بچینید. باقیمانده مایه کیک را روی سیب‌ها بریزید. کیک سیب و دارچین به مدت ۴۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد پخته می‌شود.

کوکی انار

کوکی انار

پودر قند و کره را کاملاً ترکیب کنید. سپس، به آن تخم‌مرغ، آب انار و وانیل اضافه کنید. پس از هم زدن این مواد با یکدیگر، آرد و بکینگ پودر را به آن اضافه کنید. دانه‌های انار و شکلات نیز باید به این خمیر اضافه شوند. از این خمیر کوکی‌هایی درست کنید و آنها را به مدت ۱۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد بپزید. این کوکی یلدایی را هم روی سفره شب چله بچینید.

شیرینی توت (بادامی)

یکی از خوراکی های خوشمزه شب یلدا که طرفداران بسیاری دارد، شیرینی توت است. این شیرینی به شکل توت درست می‌شود. به همین دلیل، به آن شیرینی توت گفته می‌شود. برای تهیه مایه این شیرینی باید پودر بادام را با پودر قند، گلاب، شکر و رنگ خوراکی ترکیب کنید. این مایه را باید به شکل توت روی خلال‌های بادام و پسته قرار دهید تا برای سرو در شب یلدا آماده شود.  

دسر های شب یلدا

دسرهای شب یلدا نیز مانند شیرینی‌های شب چله به خاطره‌انگیز شدن این شب زمستان کمک می‌کنند. برای درست کردن این دسرها علاوه بر انواع ژله، از دستورهای پختی که در ادامه می‌خوانید، شروع کنید.

دسر کدو حلوایی

کدو حلوایی را آبپز کنید و درون مخلوط‌کن بریزید تا پوره شوند. پوره به دست آمده را با شکر قهوه‌ای، تخم‌مرغ، نشاسته ذرت، میخک، دارچین، جوز هندی و زنجبیل ترکیب کنید تا مایه دسر درست شود. این مایه را باید روی خمیر تارت که قبلاً روش پخت آن را توضیح دادیم، بریزید و به مدت ۴۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد بپزید.

پاناکوتای انار

پاناکوتای انار

پاناکوتای انار یکی از خوراکی های لاکچری شب یلدا است که به سادگی آماده می‌شود. برای درست کردن این دسر باید پودر ژلاتین را در آب جوش حل کنید و به آن آب سرد بیفزایید. ژله به دست آمده را در ظرف‌های سرو بریزید تا دوسوم آنها را پر کند. در ادامه، شیر و خامه را روی حرارت ترکیب کنید تا کمی گرم شود. سپس، به آن پودر ژلاتین و شکر اضافه کنید. این محلول باید روی ژله‌ای که قبلاً درون ظرف‌ها ریخته‌اید، بریزید. در انتها، دانه‌های انار را روی آن بریزید و ظرف را درون یخچال بگذارید تا پاناکوتا آماده سرو شود.

پاناکوتای خرمالو

روش تهیه این دسر مانند پاناکوتای انار است، با این تفاوت که در مرحله آخر به جای دانه‌های انار خرمالویی که درون مخلوط‌کن به صورت پوره در آمده را می‌ریزیم.

حلوای لبو

آرد سفید گندم را به اندازه‌ای تفت دهید که بوی خامی آن از بین برود. سپس، به آن کره و روغن مایع اضافه کنید. در مرحله بعدی، لبویی که با شکر پخته‌اید و به صورت پوره در آورده‌اید، همراه با گلاب، پودر هل و آب لبو به حلوا اضافه کنید. حلوا را آن‌قدر تفت دهید تا آماده سرو شود.

حلوای هویج

این حلوا نیز دستور پختی مشابه با طرز پخت حلوای لبو دارد، با این تفاوت که به جای پوره لبو باید هویج آبپز شده که درون مخلوط‌کن ریخته‌اید را اضافه کنید.

تنقلات شب یلدا

خوراکی های سنتی شب یلدا معمولاً شامل تنقلات خوشمزه و سالمی می‌شود که برای یک دورهمی خانوادگی یا دوستانه مناسب هستند.

آجیل شب یلدا شامل مغزهای خوراکی مانند مغز گردو، مغز بادام، مغز فندق، پسته و انواع تخمه می‌شود. در کنار این آجیل برنجک هم سرو می‌شود. برای تهیه برنجک باید برنج را نیم‌پز و آبکشی کنید و همراه با نمک تفت دهید. میوه‌های خشک شده نیز جزو تنقلاتی هستند که می‌توانید روی سفره شب چله بگذارید.

خوراکی های شب یلدا برای بچه ها

خوراکی‌های شب یلدا برای کودکان باید به صورت جذاب تزیین شوند. برای تهیه این خوراکی‌ها می‌توانید از آنچه در ادامه می‌خوانید، ایده بگیرید.

دسر انار شکلاتی

این دسر به روشی بسیار ساده آماده می‌شود. باید شکلات تخته‌ای را به روش بن ماری آب کنید و همراه با دانه‌های انار درون قالب در اشکال متنوع بریزید. پس از خنک شدن این دسر آماده سرو می‌شود.

میلک شیک انار

میلک شیک انار

انواع میلک شیک مانند میلک شیک شکلاتی همیشه جزو دسرهای محبوبی کودکان است. برای داشتن دسرهایی با تم یلدایی می‌توانید میلک شیک انار نیز درست کنید تا کودکان شما هیجان‌زده شوند. برای تهیه این دسر باید شیر را همراه با عسل و دانه‌های انار درون مخلوط‌کن بریزید. این ترکیب را با بستنی ترکیب کنید تا میلک شیک انار آماده شود. این دسر با تزیین دانه‌های انار زیباتر می‌شود.  

پاپسیکلز هندوانه‌ای

یکی از خوراکی های جدید شب یلدا که برای کودکان نیز جذاب است، پاپسیکلز یا پاپس کیک هندوانه‌ای است. برای تهیه این دسر باید ابتدا کیک اسفنجی آماده یا ردولوت را درون مخلوط‌کن بریزید تا پودر شود. سپس، به آن خامه صبحانه و رنگ خوراکی قرمز اضافه کنید. مایه به دست آمده را به صورت گلوله‌های کوچکی در آورده و به مدت نیم ساعت درون یخچال بگذارید. سپس، شکلات سفید را به روش بن ماری آب کنید و به آن رنگ خوراکی سبز بیفزایید. گلوله‌های کیکی را از یخچال خارج کنید و به هر کدام یک نی پلاستیکی کوچک متصل کنید. کیک‌ها را درون مایه شکلاتی فرو ببرید و داخل یخچال بگذارید تا شکلات آن کاملاً بسته شود. این دسر جذاب را با قلمو و رنگ خوراکی به شکل هندوانه‌های کوچک تزیین کنید.

میوه های شب یلدا

میوه های شب یلدا

خوراکی های مفید شب یلدا فقط شامل دسر و تنقلات نمی‌شوند. در این شب میوه‌های مختلفی هم روی سفره چیده می‌شوند. این میوه‌ها از پرتقال و سیب گرفته تا نارنگی و خرمالو هر یک خواص خود را دارند. برخی از آنها نیز به شکل نمادین روی سفره شب چله چیده می‌شوند که عبارت‌اند از:

علاوه بر میوه‌های تازه می‌توانید از میوه‌های خشک شده نیز برای تزیین و سرو در سفره شب یلدا استفاده کنید. میوه‌های خشک شده مانند خرمالو، سیب، پرتقال و موز می‌توانند به خوراکی‌های جذاب کودکان در شب یلدا تبدیل شوند و سفره شما را هم رنگین‌تر کنند. بنابراین، در کنار تنقلات و آجیل شب یلدا میوه‌های خشک فراموش نشوند.

کلام آخر

شب یلدا به عنوان بلندترین شب سال همیشه در ایران جشن گرفته می‌شود. این رسم باستانی از گذشته‌های دور به ما رسیده و می‌توانیم آن را با انواع خوراکی شب یلدا خاطره‌انگیزتر کنیم.

سؤالات رایج

خواص خوراکی های شب یلدا چیست؟

این خوراکی‌های خوشمزه از میوه‌ها و سبزیجات پاییزی و زمستانی درست می‌شوند و سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی فراوان هستند. خوراکی‌های شب یلدا همگی برای داشتن شبی خاطره‌انگیز و به یاد ماندنی مناسب هستند.

کالری خوراکی های شب یلدا چقدر است؟

میزان کالری هر یک از این خوراکی‌ها متفاوت است. به طور مثال، ۸ تا ۱۰ برگ از میوه‌های خشک حدود ۶۰ کالری دارند.