فرقی نمی‌کند که به یک مهمانی تولد دعوت شده باشید، در یک مراسم عروسی یا عزا شرکت داشته باشید یا بخواهید برنامه هفتگی غذای شرکتی کارکنان خود را تنظیم کنید. به‌هرحال، پلو و چلو و غذاهایی که با برنج آماده می‌شوند، بخشی از سفره یا برنامه غذایی شما خواهند بود. انواع غذاهای پلویی ایرانی هر یک غذای سنتی پرطرفداری محسوب می‌شوند که نمی‌توان از کنار آنها به سادگی عبور کرد. بنابراین، باید با مهم‌ترین غذاهای پلویی که با غذای ایرانی خوشمزه محسوب می‌شوند، آشنا شوید. در این مقاله، به معرفی و دستور پخت انواع پلو می‌پردازیم.

لیست انواع غذاهای ایرانی با برنج

۱. آلبالو پلو

آلبالو پلو

آلبالو پلو جزو آن دسته از غذاهای پلویی رنگارنگ است که به سفره هر مهمانی و مجلسی جذابیت بیشتری می‌بخشد. این پلو مخلوط یک غذای تابستانی به شمار می‌رود اما شما همیشه می‌توانید آلبالو را در فریزر تازه نگه دارید و با آن غذا بپزید.

برای طبخ آلبالو پلو باید هسته‌های آلبالوی تازه را جدا کنید و آن را همراه با شکر کمی تفت دهید. کوفته قلقلی یا گوشت مرغ پخته و ریش ریش شده را هم باید جداگانه آماده کنید. سپس، برنج شسته شده را همراه با مقداری نمک درون آب در حال جوشیدن بریزید تا برای چند دقیقه کمی نرم شود. در نهایت، برنج را آبکشی کنید و همراه با آلبالوی آماده شده و کوفته قلقلی یا گوشت مرغ درون قابلمه بریزید تا روی حرارت ملایم دم بکشد.

۲. مانی پلو

مانی پلو یک غذای پلویی دامغانی است که برای مجالس و مهمانی‌ها انتخاب خوبی خواهد بود. برای پختن این پلو مخلوط باید ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و تفت دهید. سپس، به آن گوشت خورشتی خرد شده بیفزایید. بعد از تغییر رنگ گوشت، به آن نمک، فلفل و زردچوبه همراه با مقداری آب اضافه کنید و اجازه بدهید تا خوب بپزد.

در همین فاصله، برنج شسته شده را درون قابلمه حاوی آب جوش و نمک بریزید. بعد از ۵ دقیقه ماندن برنج درون آب در حال جوش به آن رشته پلویی و لپه‌ای که قبلاً نیم‌پز کرده‌اید، بیفزایید. بعد از حدود ۳ دقیقه، برنج را آبکش کنید. حالا مخلوط برنج، لپه و رشته آبکش شده را به صورت لایه لایه همراه با گوشت درون قابلمه بریزید و اجازه بدهید تا دم بکشد. مانی پلو دم کشیده را با زعفران و کشمش و زرشک تفت داده شده تزیین کنید تا آماده سرو شود.

در مامانپز ثبتنام کن

۳. مرصع پلو

مرصع پلو یک پلوی سنتی است که در مناسبت‌های مختلف سرو می‌شود و یک خوراکی شب یلدا یا غذای مخصوص مهمانی در مناسبت‌های دیگر به شمار می‌رود.

برای پختن مرصع پلو باید برنج را به صورت پلوی ساده دم کنید. سپس، روی آن مرغ سرخ شده همراه با کشمش، زرشک، خلال بادام، خلال پسته و خلال پوست پرتقال تفت داده شده و پلوی زعفرانی تزیین کنید.

۴. ساطری پلو

ساطری پلو یک غذای محلی خراسانی است که می‌توانید در مجالس و مهمانی‌ها سرو کنید. این غذای خوشمزه با کوفته قلقلی درست می‌شود. شما باید کوفته قلقلی‌ها را سرخ کنید و کنار بگذارید. برنج نیم‌پز و آبکشی شده را همراه با هویج خلالی خرد و تفت داده شده، زعفران دم کرده و کشمش پلویی تفت داده شده دم کنید. وقتی ساطری پلو آماده شد، آن را با کوفته قلقلی تزیین و سرو کنید.

۵. قیمه نثار مجلسی

نمی‌توان از انواع پلو مهمانی صحبت کرد اما به قیمه نثار قزوینی اشاره نکرد. این غذا که در گذشته فقط در شهر قزوین و شهرهای اطراف آن پخته می‌شد، حالا به پای ثابت مهمانی‌ها و مراسم‌های خاص ایرانی تبدیل شده است.

برای درست کردن قیمه نثار باید گوشت خورشتی را همراه با پیاز، نمک، زردچوبه، فلفل، پودر دارچین و رب گوجه فرنگی تفت دهید. سپس، به آن مقداری آب بیفزایید و اجازه بدهید تا گوشت مغزپخت شود. در انتها، این خورشت که سس آن کاملاً غلیظ شده را روی پلوی ساده آماده شده بریزید و سرو کنید. در کنار آن نیز پلوی زعفرانی، زرشک، خلال پسته، خلال پوست پرتقال و خلال بادام که تفت داده شده بریزید.  

غذاهای برنجی کبابی

۶. انواع چلوکباب

جوجه کباب

انواع کباب از جوجه کباب گرفته تا کباب کوبیده، شیشلیک و کباب بختیاری با چلوی ساده زعفرانی خوشمزه‌تر می‌شوند. انواع چلوکباب خوشمزه در مهمانی‌های رسمی و مناسبت‌های خاص به عنوان غذایی محبوب سرو می‌شود.

۷. کباب برنجی خراسانی

کباب برنجی از نظر ظاهری به کتلت یا شامی شباهت بسیاری دارد اما برای تهیه این نوع شامی از برنج استفاده می‌کنند. شما باید برنج پخته شده را بکوبید و با پیاز رنده شده، گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، نمک، فلفل، سماق و جعفری ساطوری شده خوب ورز دهید. سپس، آن را مانند کتلت سرخ کنید.

۸. کباب لا پلو

کباب لا پلو یکی از غذاهای پلویی ایرانی است که از ترکیب کردن کباب تابه‌ای و پلو درست می‌شود. شما باید ابتدا گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران دم کرده ترکیب کنید و خوب ورز دهید. پس از یک ساعت استراحت کردن مایه کباب داخل یخچال، آن را کف تابه نچسبی پهن کنید تا دو طرف آن کمی سرخ شوند. سپس، نیمی از برنج نیم‌پز و آبکشی شده را درون قابلمه بریزید. کباب تابه‌ای آماده شده را همراه با گوجه فرنگی که کمی در روغن تفت داده شده و سسی درست شده از پیاز داغ و رب گوجه فرنگی، روی برنج بریزید. در انتها، باقیمانده برنج را روی ترکیبات کبابی بریزید و آن را دم کنید.

 انواع پلوهای مخلوط ملل

۹. قابلی پلو

این غذای برنجی یکی از غذاهای اصیل مردم کشور افغانستان است. برای طبخ این پلو مخلوط باید ابتدا پیاز را در روغن تفت دهید و به آن گوشت خورشتی خرد شده اضافه کنید. بعد از آن، نمک، فلفل و زردچوبه را همراه با مقداری آب بیفزایید و صبر کنید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.

در همین فاصله، هویج خلالی خرد شده را همراه با پیاز، کشمش پلویی، خلال بادام و خلال پسته تفت دهید. برنج را هم نیم‌پز و آبکش کنید. شکر هم باید روی حرارت ملایم کاراملی و به این ترکیب اضافه شود. در نهایت، برنج آبکشی شده را همراه با گوشت و مواد تفت داده شده به صورت لایه لایه درون قابلمه بریزید و اجازه بدهید تا کابلی پلو روی حرارت ملایم دم بکشد.

۱۰. پلو مکزیکی با میگو

پلو مکزیکی

این پلو مخلوط خوشمزه از برنج و سبزیجات مختلف درست می‌شود. برای طبخ این پلو معمولاً گوشت مرغ استفاده می‌کنند اما طبخ آن با میگو نیز روشی رایج است.

برای پختن پلو مکزیکی با میگو مخلوط ابتدا میگو را مزه‌دار می‌کنند. سپس، آن را همراه با سیر و پیاز تفت می‌دهند. بعد از سرخ شدن میگو باید فلفل دلمه‌ای، هویج، نخود فرنگی آبپز و ذرت آبپز را به آن بیفزایید. در آخر، این ترکیبات را همراه با برنج نیم‌پز و آبکشی شده، زعفران دم‌کرده و جعفری ساطوری شده درون قابلمه بریزید و دم کنید.

۱۱. پلو پاکستانی

این پلو مخلوط خوشمزه را هم می‌توانید به عنوان غذایی برای ناهار یا شام بپزید. برای طبخ پلو پاکستانی باید پیاز را همراه با سیر و هویج خلالی خرد شده تفت دهید. سپس، به آن نمک، زردچوبه، پودر هل، دارچین و گل کلم بیفزایید. نخود فرنگی آبپز شده را هم به آن اضافه کنید. این ترکیب باید همراه با برنج نیم‌پز و آبکشی شده دم شود.

۱۲. پلو مراکشی

این قاطی پلو به پلو مخلوط‌های ایرانی شباهت دارد. به همین دلیل، احتمالاً طعم آن را دوست خواهید داشت. برای پختن پلو مراکشی باید لوبیا سبز خرد شده را کمی همراه با آب بجوشانید. سپس، آن را همراه با پیاز و ذرت آبپز تفت دهید. گوشت سینه مرغ خرد شده را هم به صورت جداگانه با فلفل دلمه‌ای، کره، قارچ، رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل تفت دهید و به این ترکیب بیفزایید. در آخر، محتویات تابه را همراه با برنج نیم‌پز و آبکشی شده درون قابلمه بریزید و دم کنید.

انواع پلو بدون گوشت

۱۳. زیره پلو ساده

این غذای پلویی اصالتی کرمانی دارد. مردم کرمان زیره پلو را به صورت ساده، همراه با گوشت مرغ یا گوشت گوسفندی می‌پزند. اگر به فکر طبخ یک پلو ساده هستید، زیره پلو می‌تواند بهترین انتخاب شما باشد. برای طبخ این غذا نیازی نیست که آشپزی حرفه‌ای باشید. همین که روش دم کردن پلوی ساده را بدانید، کفایت می‌کند.

برنج نیم‌پز و آبکشی شده را همراه با زیره سیاه آسیاب نشده درون قابلمه بریزید. با دم کشیدن برنج زیره پلو آماده سرو می‌شود.

۱۴. والک پلو

والک نوعی سبزی کوهی است که در کرمانشاه و تهران از آن برای پختن یک غذای خوشمزه محلی استفاده می‌کنند. برای طبخ این غذا به ازای هر یک پیمانه برنج به حدود ۱۰۰ گرم والک نیاز دارید. برنج را باید همراه با آب جوش و مقداری نمک درون قابلمه بریزید. وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، والک خرد شده را به آن اضافه کنید. پس از تبخیر آب برنج نیز روی آن مقداری روغن بریزید و اجازه بدهید تا با حرارت ملایم دم بکشد.

۱۵. باقالی پلو ساده

باقالی پلو ساده غذایی است که می‌توانید همراه با کوکو سبزی یا به تنهایی نوش جان کنید. برای پختن باقالی پلو باید ابتدا باقالی تازه را همراه با آب و نمک بپزید و آبکشی کنید. سپس، برنج را با آب و نمک نیم‌پز و آبکشی کنید. در نهایت، ته دیگ دل‌خواه خود را درون قابلمه بچینید و روی آن برنج همراه با باقالی و شوید خشک یا تازه بریزید و ترکیب کنید. مقداری روغن و آب هم روی این ترکیب بپاشید. بعد از اینکه باقالی پلو کاملاً دم کشید، می‌توانید آن را به روش دل‌خواه خود سرو کنید.

انواع دمی پلو

۱۶. دمپختک

دمپختک

انواع دمپختک غذای محبوب آشپزهای تازه‌کار است چون به سادگی آماده می‌شود. برای پختن ساده‌ترین نوع دمپختک یعنی دمپختک بدون گوشت باید ابتدا پیاز را درون قابلمه تفت دهید. پس از اینکه پیاز سبک و شیشه‌ای شد، هویج نگینی خرد شده و عدس نیم‌پز را به آن بیفزایید. وقتی این ترکیبات نرم شدند، سبزی پلویی ساطوری شده و کلم برگ خرد شده را همراه با کمی آب به آنها اضافه کنید. در نهایت، برنج را داخل قابلمه بریزید. وقتی آب برنج تبخیر شد، آن را دم کنید.

۱۷. استامبولی پلو

این غذای خوشمزه پلویی را می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن آماده کنید. برای پختن این دمی ساده باید پیاز را همراه با سیب زمینی تفت دهید. پس از نرم شدن سیب زمینی مقداری پوره گوجه فرنگی به آن اضافه کنید. وقتی آب گوجه فرنگی تبخیر شد، رب گوجه فرنگی را داخل قابلمه بریزید و تفت دهید. اجازه بدهید تا رنگ رب باز شود. سپس، به آن چند لیوان آب اضافه کنید. پس از اینکه آب به جوش آمد، برنج را داخل قابلمه بریزید. صبر کنید تا آب داخل قابلمه تبخیر شود. در نهایت، استامبولی را دم کنید.

انواع پلو و خورشت

۱۸. چلو خورشت قرمه سبزی

وقتی صحبت از پلو و چلوهای ایرانی می‌شود، یکی از اولین نام‌هایی که به ذهنمان می‌رسد، چلو خورشت قرمه سبزی است. برای پختن خورشت قرمه سبزی باید پیاز و گوشت را تفت دهید و به آن لوبیای نیم‌پز شده اضافه کنید. بعد از تغییر رنگ گوشت هم سبزی خورشتی که سرخ کرده‌اید را همراه با آب اضافه کنید. بعد از چند ساعت گذشتن از زمان پخت خورشت نیز پلوی ساده زعفرانی را آماده کنید تا در کنار خورشت قرمه سبزی کاملاً جا افتاده سرو شود.

۱۹. چلو خورشت قیمه

انواع خورشت قیمه همیشه در کنار پلوی زعفرانی به عنوان غذای نذری سرو می‌شود و کمتر کسی را می‌توانید پیدا کنید که از خیر قیمه ظهر عاشورا به راحتی بگذرد. برای طبخ این چلو خورشت خوشمزه ترفندهای بسیاری وجود دارد اما مهم‌ترین کاری که باید برای طبخ این غذا انجام بدهید، ساده است. شما باید پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید تا سبک و بلوری شود. سپس، به آن گوشت خورشتی را اضافه کنید. بعد از تغییر رنگ گوشت هم لپه خیس خورده را بیفزایید. وقتی لپه کمی همراه با پیاز و گوشت تفت داده شد، به آن چند لیوان آب، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران دم‌کرده اضافه کنید. به همین سادگی مقدمات پخت خورشت قیمه آماده می‌شود. تنها کاری که در نهایت باید انجام دهید این است که آن را همراه با سیب زمینی یا بادمجان و پلوی زعفرانی سرو کنید.

۲۰. چلو خورشت کرفس

چلو خورشت کرفس

چلو خورشت کرفس نیز با ظاهری شبیه به خورشت قرمه سبزی طرفداران خاص خود را دارد. برای طبخ این غذا باید گوشت و پیاز را تفت دهید و به آن کرفس، نعنا و جعفری خرد و سرخ شده بیفزایید. بعد از ترکیب شدن این مواد اولیه نیز چند لیوان آب داخل قابلمه بریزید و صبر کنید تا خورشت دم بکشد. سپس، آن را همراه با پلوی زعفرانی سرو کنید.

۲۱. چلو خورشت فسنجان

چلو خورشت فسنجان در ابتدا یکی از انواع غذاهای شمالی بود اما طعم ملس شگفت‌انگیز آن سبب شد که به یکی از چلو خورشت‌های محبوب ایرانی تبدیل شود. برای پختن خورشت فسنجان باید مغز گردوی آسیاب شده را با پیاز خرد شده تفت دهید. بعد از چند دقیقه به آن آب و رب انار بیفزایید. برای ملس شدن طعم این غذا می‌توانید به آن مقداری شکر نیز اضافه کنید. بعد از حدود یک ساعت، کوفته قلقلی یا تکه‌های مرغ سرخ شده را به قابلمه خورشت بیفزایید و اجازه بدهید تا آب خورشت کاملاً غلیظ شود. سپس، آن را همراه با کته یا پلوی زعفرانی سرو کنید.

انواع غذا با قارچ و برنج

۲۲. قارچ پلو

قارچ پلو

قارچ پلو یک غذای گیاهی بدون گوشت است که البته، می‌توانید آن را با گوشت مرغ یا کوفته قلقلی هم سرو کنید. برای طبخ قارچ پلوی ساده باید ابتدا قارچ را خرد و با اندکی آبلیمو ترکیب کنید. قارچ آماده شده را درون تابه همراه با روغن تفت دهید و به آن پیاز خرد شده اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سبک و بلوری شد، رب گوجه فرنگی را به آن بیفزایید. پس از چند لحظه هم نوبت به زرشک خیس خورده، نمک، فلفل و زردچوبه می‌رسد. این ترکیب را باید لابه‌لای برنج نیم‌پز و آبکشی شده بریزید و دم کنید.

۲۳. چلو خورشت قیمه با قارچ

ممکن است رژیم گیاه‌خواری داشته باشید اما هوس یک چلو خورشت قیمه سراغتان آمده باشد. در این صورت، می‌توانید این غذا از لیست انواع پلو و خورشت ایرانی را با قارچ بپزید. برای طبخ خورشت قیمه با قارچ باید همان دستور پخت اصلی را اجرا کنید اما به جای گوشت، قارچ با اندازه کوچکتر را همراه با پیاز تفت دهید.

۲۴. چلو خورشت قرمه سبزی با قارچ

این غذای خوشمزه را می‌توان به صورت گیاهی و بدون گوشت نیز طبخ کرد. برای پختن خورشت قرمه سبزی با قارچ، باید سبزی سرخ شده را با پیاز تفت دهید. سپس، قارچ خرد شده در اندازه‌های درشت یا قارچ‌های کوچکتر را به آن بیفزایید. در ادامه، لوبیای خیس خورده را همراه با آب به قابلمه خورش بیفزایید و اجازه بدهید تا خورش قرمه سبزی با حرارت ملایم خوب جا بیفتد.

انواع پلو مخلوط با گوشت چرخ کرده

۲۵. کلم پلو

کلم پلو

کلم پلو یکی از انواع غذای پلویی است که برای طبخ آن معمولاً از گوشت چرخ کرده استفاده می‌کنند. برای طبخ این غذا با گوشت چرخ کرده، باید ابتدا کلم سفید را خرد کنید، تفت دهید و کنار بگذارید. با گوشت چرخ کرده و پیاز هم کوفته قلقلی‌هایی درست و سرخ کنید. سپس، برنج نیم‌پز و آبکشی شده را همراه با کلم تفت داده شده و کوفته قلقلی‌ها درون قابلمه بریزید و دم کنید.

۲۶. سیب پلو

سیب پلو یک غذای کرمانشاهی است که می‌توانید آن را با گوشت مرغ یا گوشت چرخ کرده بپزید. برای طبخ این غذا با گوشت چرخ کرده باید ابتدا سیب زمینی را مکعبی خرد کنید و تفت دهید تا کمی نرم شود. سپس، برنج را همراه با نمک، روغن و آب درون قابلمه بریزید. وقتی آب برنج تبخیر شد، سیب زمینی آماده شده و شوید خشک یا ساطوری شده را همراه با کوفته قلقلی‌هایی که با گوشت چرخ کرده و پیاز آماده و سرخ کرده‌اید، درون قابلمه بریزید. سپس، سیب پلوی کرمانشاهی را دم کنید. بعد از دم کشیدن این پلو مخلوط آن را با کشمش تفت داده شده تزیین و سرو کنید.

۲۷. لوبیا پلو

لوبیا پلو یکی از پرطرفدارترین انواع غذاهای پلویی است. این غذا را هم با رب گوجه فرنگی و هم بدون آن می‌پزند. برای پختن لوبیا پلو باید ابتدا گوشت چرخ کرده را همراه با پیاز نگینی خرد شده تفت دهید. سپس، به آن نمک، زردچوبه و فلفل بیفزایید. بعد از اینکه گوشت تغییر رنگ داد هم لوبیا سبز که قبلاً نیم‌پز کرده‌اید، به آن اضافه کنید. پس از چند دقیقه هم نوبت به رب گوجه فرنگی و زعفران یا یکی از آنها می‌رسد. در نهایت، این ترکیب را لابه‌لای برنج نیم‌پز آبکشی شده بریزید و دم کنید.

۲۸. قنبر پلو

قنبر پلو یک پلو مخلوط دیگر از سرزمین بهار نارنج‌ها است. برای پختن این غذا باید ابتدا گوشت چرخ کرده را با پیاز، آرد نخودچی، نمک و ادویه‌ها ترکیب کنید و از آن کوفته قلقلی‌هایی بسازید. کوفته قلقلی‌ها را سرخ کنید و کنار بگذارید. سپس، درون تابه‌ای پیاز خلالی خرد شده را سرخ کنید و به آن مغز گردوی خرد شده بیفزایید. کشمش پلویی، کوفته قلقلی‌ها، رب انار، زعفران دم کرده و شیره انگور را هم در مرحله بعدی اضافه کنید. در آخر، مایه به دست آمده را لابه‌لای برنج نیم‌پز آبکشی شده بریزید و قنبر پلو را دم کنید.

۲۹. سماق پلو

سماق پلو یکی دیگر از انواع غذای پلویی با گوشت چرخ کرده است. برای پختن این پلو مخلوط خوشمزه باید برنج نیم‌پز آبکشی شده را درون قابلمه بریزید و به آن مقداری سماق و کوفته قلقلی‌هایی که قبلاً آماده و سرخ کرده‌اید، بیفزایید. در نهایت، آن را دم کنید تا یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای پلویی آماده شود.

غذای پلویی با مرغ

۳۰. زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ هم جزو آن دسته از غذاهای پلویی است که در جشن و عزاداری هر دو سرو می‌شود. برای طبخ زرشک پلو باید ابتدا پلوی ساده را دم کنید و مقداری از آن را با زرشک تفت داده شده و زعفران دم‌کرده ترکیب کنید. مرغ سرخ شده همراه با پیاز و رب گوجه فرنگی را هم موقع سرو به آن اضافه کنید.

۳۱. ته انداز مرغ

ته انداز مرغ یا ارمنی پلو غذایی ساده و در عین حال بسیار لذیذ و خوشمزه است. برای طبخ این غذای پلویی باید تکه‌های مرغ را با نمک، ادویه و زعفران دم‌کرده خوب مزه‌دار کنید. حالا مرغ آماده شده را درون قابلمه سرخ کنید و روی آن برنج نیم‌پز آبکشی شده که مقداری از آن با زعفران دم‌کرده ترکیب شده بریزید. به همین سادگی، ته انداز مرغ را دم کنید.

۳۲. شیرین پلو

برای طبخ این پلو مخلوط با طعمی متفاوت، ابتدا سینه مرغ را بپزید، آبکشی کنید و در روغن سرخ کنید. سپس، آن را با پودر هل، زعفران دم‌کرده و مقداری شکر ترکیب کنید و کنار بگذارید. حالا برنج را نیم‌پز و آبکشی کنید و مرغ آماده شده را لابه‌لای آن بگذارید. شیرین پلو را دم کنید و آن را با خلال بادام و خلال پسته خیسانده شده در گلاب و تفت داده شده همراه با خلال پوست پرتقال تزیین کنید.

غذای پلویی با تن ماهی

۳۳. شوید پلو با تن ماهی

شوید پلو

تن ماهی یکی از محبوب‌ترین مواد غذایی در میان ما ایرانی‌ها است و طعم آن به تنهایی هم جذابیت دارد. بااین‌حال، می‌توانید آن را همراه با شوید پلو نیز بپزید. برای پخت این غذا باید پیاز را خرد کنید و همراه با تن ماهی که قبلاً جوشانده‌اید، سرخ کنید. حالا این ترکیب را همراه با برنج نیم‌پز آبکشی شده و شوید خشک یا ساطوری شده به صورت لایه لایه درون قابلمه بریزید. در نهایت، آن را مانند سایر انواع پلو مخلوط دم کنید.

۳۴. پلو تن ماهی ساده

پلو تن ماهی ساده به همان روشی درست می‌شود که در دستور پخت شوید پلو با تن ماهی توضیح دادیم. البته، برای طبخ این غذا با تن ماهی از شوید استفاده نمی‌شود. این غذای پلویی برای کسانی که به شوید پلو علاقه ندارند، انتخاب خوبی است.

غذای پلویی با مرغ ریش ریش

۳۵. رشته پلو

رشته پلو نیز جزو آن دسته غذاهای پلویی است که در مناسبت‌های مختلف از عید نوروز گرفته تا شب یلدا یا شب چهارشنبه سوری خورده می‌شود. این غذای شب عید را می‌توانید با کوفته قلقلی، بدون گوشت یا با مرغ ریش ریش بپزید اما آخری طرفداران بیشتری دارد. برای طبخ این غذا باید گوشت مرغ را بپزید، ریش ریش کنید و همراه با پیاز، نمک و ادویه‌ها تفت دهید. برنج و رشته پلویی را به صورت نیم‌پز و آبکشی شده درون قابلمه بریزید و مرغ را به آن بیفزایید. به همین سادگی می‌توانید رشته پلو را دم کنید.

۳۶. هویج پلو

هویج پلو

هویج خلالی خرد شده را در روغن تفت دهید و به آن زعفران دم‌کرده و مقداری شکر اضافه کنید تا نرم شود. سپس، گوشت مرغ را بپزید، ریش ریش کنید و به صورت جداگانه با پیاز، زعفران دم‌کرده، نمک و ادویه تفت دهید. سپس، این ترکیب را همراه با هویج آماده شده لابه‌لای برنج نیم‌پز آبکشی شده بریزید و دم کنید.

۳۷. ته چین مرغ

ته چین انواع مختلفی دارد که یکی از رایج‌ترین آنها ته چین مرغ است. برای طبخ این غذای مجلسی باید برنج نیم‌پز آبکشی شده را با ماست پرچرب، زعفران دم‌کرده و یک تخم مرغ ترکیب کنید. سپس، نیمی از این برنج را کف قابلمه نچسب بریزید و کمی فشار دهید. روی آن هم گوشت مرغ پخته و ریش ریش شده همراه با زرشک تفت داده شده بریزید. باقیمانده مخلوط برنج را هم روی همه مواد بریزید. در آخر، درب قابلمه را بگذارید تا ته چین خوب دم بکشد.  

۳۸. انار پلو

انار پلو یکی از غذاهای برنجی ایرانی است که مردم شیراز آن را ابداع کرده‌اند. این غذای شب یلدا را می‌توانید به عنوان یکی از غذاهای پاییزی یا زمستانی نیز سرو کنید. برای پختن انار پلو باید ابتدا مرغ را بپزید و ریش ریش کنید. سپس، آن را همراه با پیاز، گشنیز، خلال پسته و دانه‌های انار تفت دهید. پس از چند دقیقه این ترکیب را از روی حرارت بردارید و لابه‌لای برنج نیم‌پز آبکشی شده بریزید. حالا انار پلو را با حرارت ملایم دم کنید.

غذای پلویی با گوشت

۳۹. چکدرمه

چکدرمه

چکدرمه یکی از غذاهای محبوب استان گلستان است. برای طبخ این پلو مخلوط خوشمزه، باید ابتدا پیاز را تفت دهید و به آن گوشت خورشتی بیفزایید. پس از تغییر رنگ گوشت هم به آن پوره گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی بیفزایید. وقتی آب گوجه تبخیر و رنگ رب باز شد، به آن آب اضافه کنید. صبر کنید تا آب به نقطه جوش برسد. سپس، برنج را به آن بیفزایید. بعد از تبخیر شدن آب برنج هم آن را مانند سایر انواع غذای پلویی دم کنید.

۴۰. باقالی پلو با ماهیچه

باقالی پلو با ماهیچه یکی از لذیذترین غذاهای پلویی است. برای طبخ این غذا باید گوشت ماهیچه گوسفند را همراه با پیاز و رب گوجه فرنگی تفت دهید و به آن زعفران دم‌کرده و آب بیفزایید. گوشت ماهیچه که مغزپخت شد، آن را همراه با باقالی پلو ساده که قبلاً طرز پخت آن را توضیح دادیم، سرو کنید.

غذای پلویی برای ناهار

غذاهای پلویی برای ناهار بیش از آنچه فکر کنید تنوع دارند. شما می‌توانید هر یک از غذاهایی که تا اینجا معرفی کردیم را به عنوان ناهار پلویی آماده کنید. علاوه‌براین، می‌توانید به طبخ غذاهای دریایی نیز فکر کنید.

۴۱. سبزی پلو با ماهی

سبزی پلو با ماهی

این غذای مجلسی برای ناهار تقریباً در همه مناسبت‌های ایرانی سرو می‌شود. برای پخت سبزی پلو با ماهی باید ابتدا ماهی را با زعفران مزه‌دار و سرخ کنید. سبزی پلویی را هم همراه با سیر تفت دهید و لابه‌لای برنج نیم‌پز آبکشی شده بریزید و دم کنید. به همین سادگی، این غذای لذیذ آماده می‌شود.

۴۲. میگو پلو

میگو پلو را می‌توان به روش‌های مختلفی طبخ کرد اما ساده‌ترین آنها برای ناهاری ساده بهترین گزینه است. برای پختن این غذا باید ابتدا میگو را پاک کرده و با سیر، ادویه ماهی، فلفل، زعفران دم‌کرده و نمک مزه‌دار کنید. سپس، پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید و به آن سیر اضافه کنید. بعد از اینکه عطر سیر در فضای آشپزخانه پیچید، میگو و گشنیز ساطوری شده را به آن اضافه کنید. در نهایت، این ترکیب را لابه‌لای برنج نیم‌پز آبکشی شده بریزید و آن را دم کنید.

غذای پلویی برای شام

غذاهای پلویی برای شام نیز می‌تواند انواع غذاهایی که تا اینجا معرفی کردیم باشد. اگر به طبخ شامی ساده‌تر فکر می‌کنید، دمی‌ها مناسب هستند و برای مهمانی‌های شام نیز انواع پلو مخلوط مجلسی بهترین گزینه‌ها خواهند بود. علاوه‌براین، می‌توانید ماش پلو نیز بپزید.   

۴۳. ماش پلو

ماش پلو می‌تواند یک غذای مجلسی برای شام باشد. این غذا به همان روشی که در دستور پخت عدس پلو توضیح دادیم آماده می‌شود. البته، به این دلیل که زمان پخت ماش در مقایسه با عدس کمتر است، ماش پلو زودتر آماده خواهد شد.

انواع پلو با حبوبات

۴۴. عدس پلو

عدس پلو

عدس پلو یکی دیگر از پلو مخلوط‌هایی است که اغلب در مناسبت‌های مذهبی به عنوان غذای نذری سرو می‌شود. روش پخت این غذا با گوشت چرخ کرده نیز بسیار ساده است. شما باید عدس نیم‌پز را با برنج نیم‌پز آبکشی شده درون قابلمه بریزید و دم کنید. موقع سرو نیز آن را با گوشت چرخ کرده تفت داده شده با پیاز داغ فراوان و کشمش تفت داده شده تزیین کنید.

۴۵. پلو شوشتری

پلو شوشتری با گوشت چرخ کرده و مرغ هر دو طبخ می‌شود اما این غذا با گوشت مرغ معمولاً طرفداران بیشتری دارد. برای پختن پلو شوشتری با مرغ باید ابتدا لوبیا چشم بلبلی را نیم‌پز کنید. سپس، آن را همراه با شوید خشک یا ساطوری شده و سیر تفت دهید و با برنج نیم‌پز آبکشی شده ترکیب کنید. وقتی پلو شوشتری دم کشید، آن را با فیله مرغ که قبلاً مزه‌دار و سرخ کرده‌اید، تزیین و سرو کنید.

۴۶. قیمه لاپلو

قیمه شاه عباسی یا قیمه لا پلو یکی از خوشمزه‌ترین غذاهایی است که می‌توانید با گوشت و برنج بپزید. برای پختن این غذای پلویی باید ابتدا گوشت خورشتی را همراه با پیاز خرد شده، نمک و زردچوبه تفت دهید. سپس، به آن مقداری آب بیفزایید و صبر کنید تا گوشت کاملاً بپزد. حالا لپه نیم‌پز را همراه با رب گوجه فرنگی در روغن تفت دهید و به گوشت اضافه کنید. وقتی آب گوشت تبخیر شد، آن را لابه‌لای برنج نیم‌پز آبکشی شده بریزید و به سادگی دم کنید. این غذای خوشمزه را می‌توانید با زرشک و خلال بادام تفت داده شده به زیبایی تزیین کنید.

۴۷. نخود پلو

برای طبخ این غذای پلویی با گوشت چرخ کرده باید ابتدا پیاز خرد شده را تفت دهید و به آن گوشت چرخ کرده بیفزایید. سپس، به آن نمک، فلفل، زردچوبه، نخود فرنگی و شوید بیفزایید. پس از چند دقیقه نیز چند لیوان آب اضافه کنید و اجازه بدهید تا نخود خوب بپزد. وقتی آب این ترکیب تبخیر شد، آن را لابه‌لای برنج نیم‌پز آبکشی شده بریزید و دم کنید.

کلام آخر

انواع غذاهای برنجی می‌توانند بهترین غذاها برای ناهار یا شام باشند. این پلو مخلوط‌ها اغلب دستور پخت ساده‌ای دارند و در زمان نسبتاً کوتاهی آماده می‌شوند. اگر هنوز نمی‌دانید برای ناهار یا شام چه غذایی بپزید، می‌توانید از ۴۷ غذای پلویی که در این مقاله معرفی کردیم، شروع کنید.

سؤالات رایج

پلو مخلوط چیست؟

پلو مخلوط نوعی غذا با برنج است که با مواد غذایی دیگر مانند گوشت چرخ کرده و مرغ ترکیب و دم می‌شود.

غذای پلویی برای سرماخوردگی کدام است؟

هنگام ابتلا به سرماخوردگی می‌توانید انواع پلو مخلوط را با مواد غذایی مفید برای سلامتی مانند سیر و زنجبیل ترکیب کنید.

بهترین نوع برنج برای پلو مخلوط کدام است؟

برنج طارم و شیرودی برای پخت انواع پلو مخلوط و ته چین و برنج شمال برای پختن انواع چلو خورشت مناسب است.

مدت زمان لازم برای دم کردن پلو مخلوط چقدر است؟

۳۵ تا ۴۵ دقیقه.

میزان کالری پلو چقدر است؟

میزان کالری انواع پلو مخلوط به ترکیبات آن بستگی دارد اما پلوی ساده حدود ۳۵۹ کالری دارد.

غذای محلی با برنج چی بپزم؟

مانی پلو، قیمه نثار، زیره پلو، والک پلو، دمپختک، کلم پلو، قنبر پلو، سماق پلو، پلو شوشتری، انار پلو، چکدرمه و میگو پلو.

بهترین غذای پلویی برای سرماخوردگی چیست؟

در این شرایط، باید سیستم دفاعی بدن خود را تقویت کنید. بنابراین، به شما میل کردن غذاهایی مانند پلو ماهیچه، عدس پلو، نخود پلو، انواع پلوی دمی و سبزی پلو با ماهی کبابی را پیشنهاد می‌دهیم.