انواع غذای عربی همیشه طرفداران خاص خود را دارد. اگر شما هم جزو کسانی هستید که به چشیدن طعم غذاهای جدید علاقه دارند یا میخواهید با بهترین غذاهای عربی آشنا شوید، به خواندن این مطلب ادامه دهید. در ادامه، بهترین انواع غذای عربی را معرفی میکنیم.
صبحانه عربی
غذاهای عربی برای صبحانه با آنچه ما ایرانیها به عنوان صبحانه میخوریم، کمی تفاوت دارد. این غذاهای چرب و شیرین در مهمانیهای صبحانه خانوادگی و دوستانه عرب زبانها سرو میشوند.
۱. شاک شوکا

املت شاک شوکا یک غذای تونسی برای صبحانه است. برای پختن این املت باید سیر و پیاز را تفت دهید و به آن فلفل دلمهای و پوره گوجه فرنگی اضافه کنید. بعد از تبخیر شدن آب گوجه فرنگی هم نوبت به رب گوجه فرنگی میرسد. وقتی رنگ رب باز شد، به آن فلفل سیاه، نمک، زیره سبز، فلفل قرمز، تخم گشنیز و پاپریکا بیفزایید. در نهایت، به آن کمی آب اضافه کنید تا محتویات تابه خوب بپزند. در نهایت، پس از تبخیر شدن آب تابه، تخم مرغها را اضافه کنید تا املت آماده سرو شود.
۲. ام علی
این صبحانه شیرین عربی با خمیر هزارلا درست میشود. گفته میشود که این دسر یا صبحانه عربی را همسر یکی از امپراطوران مصری ابداع کرده است. برای طبخ این غذا باید خمیر هزارلا را به مدت ۱۵ دقیقه درون فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید. سپس، شیر و شکر را در ظرفی بجوشانید و به آن خلال بادام و کشمش بیفزایید. وقتی خمیر هزارلای پخته شده سرد شد، آن را خرد کنید و با مخلوط شیری، کشمش، مغز بادام، پودر نارگیل و پسته ترکیب کنید و روی آن خامه بریزید. این ترکیب را به مدت ۲۰ دقیقه درون فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد بپزید تا آماده سرو شود.
غذای عربی با گوشت
بخش مهمی از انواع غذاهای عربی را غذاهایی تشکیل میدهند که با گوشت تازه درست میشوند. این غذاهای هیجانانگیز برای وعده ناهار یا شام و یا به عنوان افطاری یا سحری سرو میشوند.
۳. کبه

این غذا در شهرهای جنوبی ایران مانند بوشهر نیز سرو میشود اما عرب زبانها دستور پخت اصلی آن را ابداع کردهاند. برای طبخ این غذا پیاز را هم را با لپه خیس خورده و گوشت چرخ کرده تفت میدهند و به آن نمک و ادویه میفزایند. پس از آن، کشمش را اضافه میکنند تا مواد میانی کبه آماده شود.
در ادامه، بلغور گندم خیس خورده را چرخ میکنند تا حالت خمیری پیدا کند. از این خمیر به اندازه کف دست برمیدارند و مقداری از مواد میانی داخل آن میگذارند. کوفتههای به دست آمده را در سسی درست شده از پیاز، پوره گوجه فرنگی، جعفری ساطوری شده و رب گوجه فرنگی میگذارند تا کاملاً بپزند.
۴. پلو گوشت یا بریانی عربی
این پلومخلوط غذایی شبیه به رشته پلوی ایرانی است. برای پختن این غذا باید سیب زمینی خرد شده، هویج خرد شده، پیاز خرد شده را همراه با سینه مرغ خرد شده تفت دهید. به این ترکیبات نخود فرنگی پخته و زعفران دمکرده بیفزایید. مایه به دست آمده را همراه با برنج و رشته پلویی نیمپز آبکشی شده درون قابلمه بریزید و دم کنید.
۵. کباب شووا
کباب شووا یا قوزی یک کباب عمانی است. این کباب در مناسبتهای خاص و اعیاد سرو میشود. برای تهیه این کباب گوشت را به ادویههای مخصوص آغشته میکنند و لابهلای برگ درخت موز یا خرما میپیچند. بعد از آن، گوشت آماده شده را در تنور یا اجاق زمینی میگذارند تا برای یک تا دو روز آرام آرام بپزد.
۶. کباب کراز
این کباب سوریهای با استفاده از گوشتی درست میشود که به آن آلبالو و انار اضافه کردهاند. طعم این میوهها به گوشت این کباب عطر و طعمی ملس و دلنشین میبخشد. این کباب سوری معمولاً با گوشت بره تازه درست میشود و باید طعم ترش و شیرینی داشته باشد.
غذای عربی با نخود
غذاهای عربی با نخود نیز طبخ میشوند که مهمترین آنها حمص است.
۷. حمص

حمص یا هوموس یکی از غذاهای لبنانی است که بیش از سایر غذاهای عربی در ایران شهرت دارد. برای درست کردن این غذا یا پیش غذا باید ارده و آبلیمو را درون مخلوطکن بریزید تا حالت یکدستی پیدا کنند. سپس، به آنها روغن زیتون، سیر له شده، نمک و زیره بیفزایید. در نهایت، نخود پخته و بدون پوست را به آن اضافه کنید. در آخر نیز نوبت به اضافه کردن چند قالب یخ به این ترکیبات میرسد. وقتی حمص خوب غلیظ شد، آن را سرو کنید.
۸. فول
این صبحانه عربی یکی از غذاهایی است که با نخود پخته میشود. برای طبخ این غذا باید نخود و باقالی را با آب بپزید. وقتی این حبوبات کاملاً مغزپخت شدند، به آنها سیر و زیره سبز بیفزایید و خوب بکوبید. بعد از آن، اجازه بدهید تا این ترکیبات خوب جا بیفتند. روی غذای پخته شده جعفری ساطوری شده و روغن زیتون بریزید تا آماده سرو شود.
غذای عربی با لوبیا
از غذاهای عربی کشورهای دیگر گرفته تا غذاهایی که عرب زبانهای جنوب کشور میپزند، همگی از انواع لوبیا به عنوان ماده اولیه اصلی خود استفاده میکنند.
۹. خورش فاصولیا
برای درست کردن این خورشت عربی، پیاز و سیر را تفت دهید و به آن مرغ اضافه کنید. پس از چند دقیقه هم پوره گوجه فرنگی را به آن بیفزایید. وقتی رنگ مرغ تغییر کرد، لوبیا سفید نیمپز شده را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید تا غذا با آب خودش کم کم بپزد.
۱۰. لوبیا عربی
این غذا که نوعی خوراک لوبیا است در شهرهای جنوبی ایران به ویژه دزفول درست میشود. برای طبخ این خوراک از نوعی لوبیای محلی استفاده میکنند. لوبیا را همراه با غلافهایش درون آب و نمک میپزند. موقع سرو هم به آن کمی آبلیموی تازه اضافه میکنند.
غذای عربی با بادمجان
بادمجان یکی از غذاهایی است که در خاورمیانه محبوبیت خاصی دارد. در کشور ما انواع غذا با بادمجان طبخ میشود و در کشورهای عربی همسایه نیز غذاهایی شبیه به آنها میپزند.
۱۱. بابا غنوش

این پیش غذای جدید عربی که لبنانیها ابداع کردهاند، مثل میرزا قاسمی با بادمجان کبابی درست میشود. برای پختن این غذا باید بادمجان کبابی را له کنید و به آن روغن زیتون، سیر رنده شده، نمک و آبلیمو اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً یکدست و غذا آماده سرو شود.
۱۲. متبل بادمجان
این غذای سبک یا پیش غذای لبنانی نیز با بادمجان درست میشود. برای درست کردن متبل، بادمجان کبابی را پوره میکنند و به آن ماست، ارده، آبلیمو، سیر رنده شده، نمک، فلفل و مغز گردو میفزایند. روی ترکیب به دست آمده سلفون میکشند و آن را به مدت یک ساعت درون یخچال میگذارند تا آماده سرو شود.
پیش غذای عربی
برای برگزاری یک مهمانی با انواع غذای عربی باید از پیش غذاهای عربی نیز استفاده کنید. در ادامه، با سه نمونه از این پیش غذاها آشنا میشوید.
۱۳. بطاطا حره
بطاطا حره یک پیش غذای تند و تیز عربی است. برای طبخ این پیش غذا سیب زمینی نیمپز را مکعبی برش میزنند و با سیر، فلفل، روغن، پونه و تخم گشنیز ترکیب میکنند تا مزهدار شود. وقتی سیب زمینیها خوب مزهدار شدند، آنها را درون فر گریل میکنند تا آماده سرو شوند.
۱۴. مناقیش

مناقیش هم یک غذای جدید عربی و لبنانی است که زعتر ادویه خاص آن محسوب میشود. برای تهیه این صبحانه یا پیش غذای خوشمزه، آب، شیر، شکر و خمیر مایه را ترکیب میکنند. پس از چند دقیقه آن را با آرد، نمک و روغن ترکیب میکنند و به اندازهای ورز میدهند که خمیر یکدستی درست شود. این خمیر باید استراحت کند. پس از آن روی آن زعتر و پنیر پیتزا میپاشند و در فر به مدت ده دقیقه میپزند تا آماده سرو شود.
۱۵. لبنه
لبنه غذای عربی ساده است که برای صبحانه یا به عنوان پیش غذا سرو میشود. این ماده غذایی نوعی ماست محلی است که به پنیر شباهت دارد.
غذای عربی با مرغ
مرغ نیز یکی از مواد اولیه محبوب برای طبخ غذاهای عربی است. عرب زبانها میدانند که از این گوشت سفید چطور برای پختن خوشمزهترین غذاها استفاده کنند. نمونه آن نیز غذاهایی است که در ادامه معرفی میشوند.
۱۶. مجبوس (مکبوس)

این غذا که به آن پلو کویتی نیز میگویند با گوشت مرغ درست میشود. برای طبخ این غذا، پیاز را همراه با زردچوبه تفت میدهند و به آن لپه نیمپز، کشمش، گوشت مرغ پخته شده و ادویههایی مثل پودر سیر، فلفل و پودر هل اضافه میکنند. این ترکیبات را همراه با برنج نیمپز آبکشی شده درون قابلمه میریزند و دم میکنند.
۱۷. دجاج مشوی
کباب تابهای مرغ عربی که به آن دجاج مشوی گفته میشود، دستور پخت سادهای دارد. برای پختن این غذا باید سینه مرغ را همراه با پیاز، آبلیمو و زعفران درون مخلوطکن بریزید تا مایه یکدستی درست شود. پس از یک ساعت استراحت کردن این مایه آن را کف تابه پهن کنید و همراه با کره بپزید.
غذای عربی با برنج
شاید این روزها نام مقلوبه به عنوان یک غذای عربی بیشتر شنیده میشود اما مقلوبه تنها پلومخلوط عربی نیست. عرب زبانها نیز غذاهایی شبیه غذاهای پلویی ایرانی دارند.
۱۸. کشری یا کوشری

این غذای پلویی نوعی غذای مصری است که طعم آن برای طرفداران غذاهایی مثل عدس پلو جذاب است. برای طبخ این پلومخلوط برنج را با عدس، نخود و پیاز تفت داده شده ترکیب و دم میکنند.
۱۹. ته چین عراقی
ته چین عربی یا عراقی نیز یک غذای عربی با گوشت و برنج است که به ته چین مرغ ایرانیها شباهت دارد. برای پختن این غذای عربی باید مرغ را با کره، زعفران دمکرده، آبلیمو، پیاز و برگ بو مزهدار کنید. سپس، آن را همراه با گوجه فرنگی و کاهو کف قابلمه پهن کنید. سپس، برنج نیمپز آبکشی شده را روی آن بریزید. دوباره مقداری مرغ و کاهو روی برنج بریزید و دوباره برنج روی آنها بریزدی. در نهایت، به قابلمه مقداری زعفران دمکرده بیفزایید و اجازه بدهید تا ته چین دم بکشد.
۲۰. مقلوبه
برای طبخ این غذای سنتی عربی باید پیاز را تفت دهید و به آن نمک، ادویهها، تکههای مرغ و زعفران اضافه کنید. وقتی مرغ خوب سرخ شد، به آن آب اضافه کنید و اجازه بدهید خوب بپزد. پس از آن، برنج را با آب مرغ نیمپز و آبکشی کنید. در آخر، مرغ را همراه با برشهای سیب زمینی، حلقههای بادمجان سرخ شده و پیاز داغ کف قابلمه بریزید. برنج را روی این ترکیبات بریزید و دم کنید. پس از دم کشیدن پلو آن را در ظرف سرو برگردانید.
۲۱. مدفونه
این غذای پلویی نیز غذای عربی است. برای طبخ این پلومخلوط باید گوشت گوسفند را همراه با پیاز، زعفران دمکرده، زردچوبه و پودر هل تفت دهید. گوشت تفت داده شده را همراه با برنج آبکشی شده درون قابلمه بریزید و دم کنید تا یک پلو مخلوط خوشمزه درست شود.
غذای عربی با تخم مرغ
برای چشیدن یک شام یا صبحانه عربی میتوانید از تخم مرغ نیز استفاده کنید. در ادامه، با یک نمونه از این غذاها آشنا میشوید.
۲۲. باقالی روغن عربی
این خوراک عربی هم جزو آن دسته از غذاها است که میتواند پیش غذا یا حتی صبحانه مفصلی باشد. برای طبخ این غذا باید باقالی را بپزید و همراه با نان سنگک خرد شده و خیس خورده در آب باقالی گرم و تخم مرغ همزده سرخ شده درون ظرف سرو بریزید. روی آن هم مقداری نعنا خشک، آبلیمو و روغن داغ بپاشید.
غذای عربی با جگر
جگر یکی دیگر از مواد اولیهای است که برای طبخ انواع غذای عربی به کار میرود. نمونه آنها هم حمیسه است.
۲۳. حمیسه یا کباب جگر عربی
این غذای عربی خوشمزه با جگر گوسفند پخته میشود. جگر گوسفند تکه تکه شده را به نمک و آرد آغشته و در روغن زیتون سرخ کنید. روی آن هم کمی فلفل، پیازچه و شوید خرد شده بپاشید تا آماده سرو شود.
غذای عربی نونی
غذاهای نونی عربی از جمله غذاهایی هستند که به واسطه تأسیس شاورماهای عربی در ایران رواج بیشتری یافتهاند. این غذاها را هم میتوانید برای ضیافت ناهار یا شام خود آماده کنید.
۲۴. شاورما

شاید اگر از ما ایرانیها نام بهترین غذای عربی را بپرسند، به شاورما اشاره کنیم. این غذای عربی خوشمزه با گوشت قرمز یا مرغ پخته میشود. برای تهیه شاورما باید گوشت نازک برش خورده را با آبلیمو، روغن زیتون، سیر، زنجبیل، زردچوبه، فلفل، نمک و دارچین مزهدار کنید. پس از یک روز این گوشت را درون فر گریل کنید. گوشت کباب شده را لابهلای نان لواش بپیچید و به آن خیار شود، گوجه فرنگی، پیاز و سبزیجات ساطوری شده بیفزایید تا آماده سرو شود.
۲۵. شیش طاووک
این غذای مخصوص عربی نوعی کباب مرغ است که همراه با سیر رنده شده، سیب زمینی سرخ شده و نان پیتا سرو میکنند. شیش طاووک غذای مخصوص کشورهایی مثل لبنان، عراق و مصر است.
غذای عربی گیاهی
اگر جزو طرفداران غذاهای گیاهی و بدون گوشت هستید، میتوانید انواع غذای گیاهی عربی را هم امتحان کنید. نمونههای آن سالاد تبوله و سالاد فتوش هستند.
۲۶. سالاد تبوله

این سالاد خوشمزه یک غذای سبک یا پیش غذایی گیاهی است. برای درست کردن سالاد تبوله باید بلغور گندم پخته شده را با گوجه فرنگی، پیازچه، پیاز، نعنا، جعفری، روغن زیتون، آبلیمو، نمک و فلفل ترکیب کنید.
۲۷. سالاد فتوش
این سالاد سبزیجات هم یکی دیگر از غذاهای خوشمزه عربی است. برای درست کردن این سالاد باید کاهو را با تربچه، خیار، گوجه فرنگی، فلفل دلمهای، پیازچه و پیاز بنفش ترکیب کنید. به این ترکیب سسی درست شده از روغن زیتون، آبلیمو، سماق، سرکه، آبلیمو، نعنا خشک، نمک و فلفل اضافه کنید. سالاد را درون نان پیتا بریزید و به صورت مثلثی برش بزنید. نانها را درون روغن سرخ کنید تا غذا آماده سرو شود.
غذای عربی ماه رمضان
در کشورهای عربی غذاهای متنوعی به عنوان غذای سحری یا افطاری ماه رمضان سرو میشوند. درست همانطور که غذاهای ایرانی برای افطار و سحر طرفداران بسیاری دارند، غذاهای عربی هم جزو محبوبترین غذاهای خاورمیانه به شمار میروند.
۲۸. عرسیه
این غذای عمانی در ماه رمضان به عنوان سحری یا افطاری خورده میشود. برای طبخ این غذا باید برنج را با گوشت مرغ، ماهی یا گوسفند و یک سس تند ترکیب و دم کنید.
۲۹. آسیدا
این غذای سبک و شیرین نوعی دسر ماه رمضان است که مردم لیبی آن را میپزند. برای درست کردن این دسر باید آرد را با آب، عسل و کره ترکیب کنید.
۳۰. هررا
هررا یک سوپ خوشمزه مراکشی است که در ماه رمضان سرو میشود. برای طبخ این سوپ گوشت بره تازه را با نخود، نودل، ادویه مخصوص و گوجه فرنگی میپزند.
۳۱. فولو
فولو نوعی خوراک سوری است که به عنوان صبحانه یا غذای ماه رمضان خورده میشود. برای پختن این غذا باید نخود یا لوبیا را همراه با پیاز، سیر، گوجه فرنگی، ارده، روغن زیتون و جعفری ساطوری شده بپزید. خوراک درست شده معمولاً با نان سرو میشود.
۳۲. نعيميه
نعيميه غذایی عربی است که معمولاً در کشور سودان سرو میشود. برای طبخ این سوپ باید گوشت چرخ کرده را همراه با پیاز، بادام زمینی پودر شده، سس گوجه فرنگی، ادویه مخصوص، ماست محلی و کره بپزید.
غذای عربی اهواز
از آنجایی که در استانهای جنوبی و شهرهایی مانند اهواز بومیهای عرب زبانی هم زندگی میکنند، بخشی از غذاهای محلی این شهر غذاهای عربی هستند. نمونههای این غذاها را نیز در ادامه میخوانید.
۳۳. سمبوسه عربی

مشهورترین غذای عربی فست فود در ایران سمبوسه است. انواع سمبوسه از سمبوسه سیب زمینی گرفته تا سمبوسه پیتزایی و گوشت با ترکیباتی مانند سیب زمینی، پیاز، سبزیجات ساطوری شده و گوشت چرخ کرده میپزند. مایه سمبوسه در نان لواش پیچیده و سرخ میشود.
۳۴. فلافل
فلافل نیز مثل سمبوسه خوشمزه ترین غذای عربی در ایران است. این غذای جنوبی و عربی در استان خوزستان و اهواز دستور پخت خاصی دارد. برای پختن فلافل باید مایه آن را از نخود خیس خورده چرخ شده همراه با پیاز، سیر، گشنیز، تخم گشنیز و ادویه درست کنید. این مایه در روغن فراوان سرخ و آماده سرو میشود.
کلام آخر
در این مطلب، ۳۵ مدل غذای عربی خوشمزه را معرفی کردیم. اگر به طرز تهیه غذای عربی علاقه دارید، میتوانید یکی از این غذاها را برای ناهار یا شام بپزید.

