برای اینکه روزهداری به سلامت جسمی و روانی شما کمک کند، باید یک سفره افطار خوشمزه و مقوی برای خود تدارک ببینید. اگر هم برای افطار مهمانانی دعوت کرده باشید، باید غذاهایی مناسب مهمانی افطار خود آماده کنید اما برای افطار چه غذاهایی بپزیم؟ این سؤال مهمی است که در این مطلب از مامانپز به آن پاسخ دادهایم. در ادامه، با ۴۳ نوع پیش غذا، نوشیدنی و غذای افطار آشنا میشوید.
پیش غذای افطار
۱. سوپ جو

سوپ جو با مرغ یکی از بهترین پیش غذاها برای افطار است. این غذای سبک و مقوی را میتوانید به سادگی و در زمانی نسبتاً کوتاه آماده کنید. برای طبخ این سوپ، باید جو پوستکنده و مرغ را به صورت جداگانه بپزید. سپس، به مرغ ریش ریش شده و جو را درون قابلمه ترکیب کنید. هویج، پیاز تفت داده شده و رب گوجهفرنگی را هم به این ترکیب اضافه کنید و اجازه بدهید سوپ با حرارت ملایم خوب جا بیفتد.
۲. آش رشته
آش رشته یک غذای نذری محبوب است که میتواند غذای ساده برای افطار نیز باشد. برای طبخ این آش باید حبوبات را بپزید و به آن سبزی آش و رشته آشی بیفزایید. در صورتی که این آش ایرانی را با توجه به ترفندهای خاصی که دارد، بپزید، به یکی از بهترین پیش غذاهای سفره افطار شما تبدیل خواهد شد.
۳. کشک بادمجان
به لیست غذای افطار و سحر باید کشک بادمجان را هم اضافه کرد. این پیش غذای خوشمزه را میتوانید با بادمجان کبابی، سرخ شده یا آبپز، مغز گردوی خرد شده و کشک رقیق شده با آب بپزید. این غذای سبک و خوشمزه با تزیین کشک و پیاز داغ میتواند هر مهمانی را شگفتزده کند.
۴. حمص
حمص یک غذای عربی و متعلق به خاورمیانه است که میتوانید برای افطار آماده کنید. برای درست کردن این غذا باید نخود خیس خورده و پخته شده را درون مخلوطکن بریزید. سپس، به آن مقداری ارده، آبلیمو، سیر و چند تکه یخ بیفزایید. وقتی مایه یکدستی درست شد، آن را تزیین و سرو کنید.
۵. عدسی

عدسی را هم باید به عنوان یک خوراک مقوی و سالم به لیست غذای افطار اضافه کرد. این خوراک ساده با ترکیب کردن آرد تفت داده شده، پیاز داغ و عدس و پختن آنها همراه با آب آماده میشود. برای افزایش لعاب عدسی میتوانید به آن مقداری سیب زمینی نیز اضافه کنید.
۶. حلیم
حلیم یکی دیگر از غذاهایی است که معمولاً در ایام ماه رمضان بیش از همه سرو میشوند. برای تهیه این غذای رمضان خوشمزه باید گوشت را بپزید و ریش ریش کنید و به گندم پوست کنده پخته شده که از صافی فلزی عبور دادهاید، ترکیب کنید.
۷. سوپ شیر
سوپ شیر یکی از پیش غذاهای محبوب برای هر فصلی است. این سوپ نوعی غذای زمستانی به شمار میرود و برای طبخ آن به قارچ تفت داده شده، آرد گندم، آب مرغ، جو پرک خیس خورده، هویج خرد شده و سینه مرغ نیاز دارید. وقتی این ترکیبات با هم پخته شدند، شیر و خامه را به آنها اضافه کنید و اجازه بدهید تا سوپ خوب لعاب بیندازد.
۸. سوپ گندم
این سوپ خوشمزه نیز میتواند پیش غذای شما برای افطار باشد. برای آماده کردن این سوپ باید سینه مرغ را با مقداری آب، پیاز، رب گوجه فرنگی، کرفس و هویج بپزید. سپس، به آن گندم پوست کنده بیفزایید و اجازه بدهید تا سوپ لعاب بیندازد. در نهایت، به آن قارچ تفت داده شده و جعفری ساطوری بیفزایید و سوپ را سرو کنید.
غذای افطار با مرغ
۹. سالاد الویه
انواع سالاد الویه به ویژه سالاد الویه مرغ همیشه یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی محسوب میشوند. بنابراین، اگر به طبخ یک غذای خوشمزه برای افطار فکر میکنید، میتوانید این سالاد جذاب را آماده کنید. برای این کار هم به سینه مرغ، تخم مرغ، سیب زمینی، خیار شور، نخود فرنگی و سس مایونز نیاز دارید.
۱۰. ته چین مرغ

ته چین مرغ یک غذای افطاری مجلسی با مرغ است که میتواند هر مهمانی را شگفتزده کند. برای طبخ این غذا باید ماست چکیده، زعفران دمکرده و زرده تخم مرغ را با یکدیگر ترکیب کنید و به آن مقداری گلاب و برنج نیمپز آبکشی شده بیفزایید. سینه مرغ آبپز و ریش ریش شده را هم با پیاز، خلال پسته، خلال بادام و زرشک خیس خورده تفت دهید. مقداری از ترکیب برنجی را درون قابلمه چرب شده نسوز بریزید. ترکیب مرغ و خلالها را روی آن اضافه کنید. در نهایت، باقیمانده ترکیب برنجی را روی آن بریزید و کمی فشار دهید. روی مایه ته چین مقداری روغن یا کره بریزید و اجازه بدهید تا خوب دم بکشد و آماده سرو شود.
۱۱. کوکو مرغ
به کسانی که یک غذای فوری و خوشمزه برای افطار میخواهند، کوکو مرغ را پیشنهاد میدهیم. برای درست کردن مایه این کوکو باید سینه مرغ آبپز و ریش ریش شده را با پیاز رنده شده، تخم مرغ، زعفران دمکرده، آرد سوخاری، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه ترکیب کنید. در آخر نیز این کوکو را مثل سایر انواع کوکوها سرخ کنید.
۱۲. کباب تابهای مرغ
کباب تابهای مرغ یک غذا با گوشت چرخ کرده مرغ است که میتوانید برای افطار آماده کنید. برای طبخ این نوع کباب تابهای باید گوشت چرخ کرده سینه و ران مرغ را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل سیاه و زعفران دمکرده ترکیب کنید. پس از اینکه مایه یکدستی درست شد، اجازه بدهید تا برای یک ساعت درون یخچال استراحت کند. سپس، تابه را با کره چرب کنید و مایه کباب تابهای را کف آن به شکل کباب پهن کنید. بعد از اینکه دو طرف کباب برشته شد، میتوانید کباب تابهای را سرو کنید.
۱۳. زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ یک غذای افطار مجلسی است که در مقایسه با برخی غذاهای مجلسی روش پخت نسبتاً سادهای دارد. برای پختن این غذا باید برنج را به صورت ساده دم کنید. مقداری از برنج دم کشیده را با زعفران دمکرده و زرشک تفت داده شده ترکیب کنید و برای تزیین این غذا به کار ببرید. مرغ را هم با نمک و ادویهها مزهدار کرده و سرخ کنید. به مرغ مقداری رب گوجه فرنگی تفت داده شده بیفزایید و اجازه بدهید تا با آب خودش بپزد. در نهایت، آن را همراه با زرشک پلو سرو کنید.
۱۴. کیک مرغ
اگر به درست کردن یک غذای افطاری جدید برای مهمانهایتان فکر میکنید، کیک مرغ یکی دیگر از گزینههای پیشنهادی ما به شما است. برای آماده کردن کیک مرغ باید گوشت سینه مرغ ریش ریش شده را با تخم مرغ آبپز رنده شده، پیازچه خرد شده، سس مایونز، ماست پرچرب، مغز گردوی خرد شده، خیار شور خرد شده، نمک و فلفل سیاه خوب ترکیب کنید.
درون قالب کیک یک سلفون پهن کنید. سپس، چند تکه از نان تست که اطراف آن جدا شده را کف این قالب بچینید. حالا مقداری از مایه کیک را روی نانها بریزید. روی مایه هم چند تکه نان تست آماده شده دیگر بچینید. این کار را چند مرتبه تکرار کنید تا مایه کیک تمام شود. در نهایت، روی کیک را با سس مایونز بپوشانید و تزیین کنید تا آماده سرو شود.
۱۵. خورش فسنجان
خورش فسنجان جزو آن دسته از غذاهای مجلسی ایرانی است که هم میتواند غذای شب یلدا و مناسبتهایی مانند آن باشد و هم غذایی مناسب برای افطار است. برای درست کردن خورش فسنجان باید مغز گردوی آسیاب شده را همراه با پیاز خرد شده تفت دهید. سپس، به آن چند لیوان آب بیفزایید و اجازه بدهید تا مغز گردو کمی بپزد. در ادامه، به آن رب انار اضافه کنید. وقتی سس خورشت کمی غلظت پیدا کرد، مرغ سرخ شده را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید تا خورشت خوب جا بیفتد.
۱۶. باقالی پلو با گوشت یا مرغ
باقالی پلو با مرغ یکی از غذاهای مجلسی خوشمزه برای افطار است. این غذا میتواند جایگزین زرشک پلو با مرغ یا غذایی همراه با آن باشد. برای درست کردن باقالی پلو، باید ابتدا باقالی تازه را همراه با آب نیمپز کنید. سپس، به آن برنج خیس خورده را بیفزایید. پس از اینکه برنج کمی نیمپز شد، باقالی و برنج را آبکشی کنید. در نهایت، آن را همراه با شوید ساطوری یا خشک شده درون قابلمه بریزید و دم کنید. برای درست کردن مرغ همراه این غذا نیز باید همان روشی که در طبخ زرشک پلو با مرغ توضیح دادیم را اجرا کنید.
غذای نونی برای افطار
۱۷. کتلت گوشت

به کسانی که یک غذای افطاری خوشمزه و بدون برنج میخواهند، کتلت گوشت را پیشنهاد میدهیم. برای آماده کردن مایه کتلت باید سیب زمینی رنده شده را همراه با پیاز رنده شده آب گرفته، گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل، زردچوبه، تخم مرغ و مقداری آرد گندم یا آرد سوخاری ورز دهید. سپس، آن را به صورت کتلتهای کوچک سرخ کنید. کتلت گوشت همراه با نان و سبزی خوردن تازه خوشمزهترین غذای افطار خواهد بود.
۱۸. تاس کباب
تاس کباب از گذشته تاکنون یکی از خوراکهای محبوب ایرانیان به شمار میرود. برای آماده کردن این خوراک باید پیاز خرد شده را درون تابه بریزید. سپس، گوشت مکعبی خرد شده را روی آن بچینید. در مرحله بعدی، به ترتیب، سیر، هویج، گوجه فرنگی و سیب زمینی حلقهای خرد شده را روی آن بچینید. در آخر، نمک، زردچوبه و زعفران دمکرده را هم روی این ترکیبات بریزید و اجازه بدهید این مخلفات با آب خود بپزند.
۱۹. یتیمچه
یتیمچه نیز میتواند غذای افطار شما باشد. برای طبخ این خوراک سبک و مقوی باید ابتدا تلخی بادمجان را بگیرید. سپس، آن را همراه با فلفل دلمهای خرد شده به پیاز و سیر تفت داده شده بیفزایید. وقتی این ترکیبات کاملاً تفت داده شدند، به آنها رب گوجه فرنگی، گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه بیفزایید و اجازه بدهید تا یتیمچه با حرارت ملایم بپزد.
۲۰. میرزا قاسمی
این غذای شمالی خوشمزه میتواند خوراکی برای ماه رمضان شما نیز باشد. برای درست کردن میرزا قاسمی باید سیر را تفت دهید. سپس، بادمجان کبابی ساطوری شده را به آن بیفزایید. بعد از چند دقیقه نوبت به پوره گوجه فرنگی میرسد. حالا اجازه بدهید تا آب گوجه فرنگی تبخیر شود. در آخر، به آن یک یا چند تخم مرغ بیفزایید. چشیدن طعم میرزا قاسمی در وقت افطار میتواند تجربهای لذتبخش باشد.
۲۱. نرگسی اسفناج

نرگسی اسفناج را معمولاً به عنوان صبحانهای خوشمزه میشناسیم اما این غذای سبک میتواند غذای افطار شما نیز باشد. برای درست کردن این مدل نرگسی باید اسفناج تازه و خرد شده را همراه با سیر تفت دهید. وقتی اسفناج کاملاً سرخ شد، به آن تخم مرغ بیفزایید. بهتر است تخم مرغ را هم نزنید تا نرگسی شکل جذابتری پیدا کند.
۲۲. کوکو سبزی
کوکو سبزی به عنوان یکی از کوکوهای خوشمزه ایرانی این قابلیت را دارد که هم غذای سحر و هم افطاری شما باشد. برای درست کردن مایه کوکو سبزی باید سبزی کوکوی ساطوری شده را با تخم مرغ، آرد گندم، نمک و فلفل ترکیب کنید. این مایه را میتوانید مثل مایه کوکو سیب زمینی یا به صورت کامل درون تابه بریزید و سرخ کنید.
غذای افطاری افغانی
۲۳. کچالو
قورمه کچالو یا کچالو یکی از غذاهای افطاری افغانی است که میتواند سفره مهمانیهای شما را رنگینتر کند. برای طبخ این غذای خوشمزه باید پیاز و سیر را تفت بدهید و به آن سیب زمینی خرد شده بیفزایید. به این ترکیب، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل، زردچوبه و چند لیوان آب اضافه کنید. بعد از ۲۰ دقیقه، به غذا مقداری گشنیز ساطوری شده بیفزایید تا قورمه کچالو آماده سرو شود.
۲۴. بولانی
بولانی نوعی نان افغانی است. برای آماده کردن مایه این نان باید سیب زمینی آبپز شده را با تره خرد شده، نمک و فلفل تفت دهید. آرد را همراه با آب و نمک ورز دهید تا خمیر یکدستی درست شود. خمیر درست شده را برای ده دقیقه کنار بگذارید تا استراحت کند. سپس، مقداری از آن را به صورت گلولهای کوچک در آورده و با وردنه باز کنید. مایه خمیر را روی یک طرف آن بپاشید. طرف دیگر خمیر را روی این قسمت بکشید. حالا بولانی را در روغن سرخ کنید.
۲۵. قابلی پلو

قابلی یا کابلی پلو غذای دیگری است که میتوانید برای افطار آماده کنید. برای طبخ این پلومخلوط، گوشت خورشتی را همراه با هویج رنده شده بپزید. سپس، خلال بادام، پسته و پوست پرتغال را تفت دهید. میتوانید به آن مقداری کشمش خیس خورده نیز بیفزایید. حالا این ترکیب را همراه با گوشت و هویج پخته شده لابهلای برنج نیمپز آبکشی شده بریزید و دم کنید.
غذای رژیمی افطار
۲۶. سالاد مرغ کبابی
بهترین غذای افطار برای کسانی که به فکر کاهش وزن هستند، سالاد مرغ کبابی است. برای آماده کردن این سالاد باید سینه مرغ را مزهدار و کباب کنید. سپس، آن را همراه با دانههای ذرت آبپز، گوجه فرنگی گیلاسی، کاهوی خرد شده، پیاز بنفش خرد شده، ریحان ساطوری شده، نمک و فلفل در ظرف سالاد ترکیب کنید. برای آماده کردن سس این سالاد هم میتوانید آووکادوی پوره شده را با سس مایونز، روغن زیتون، سیر رنده شده، نمک و فلفل درون مخلوطکن بریزید. در آخر هم به آن مقداری سرکه بالزامیک بیفزایید.
۲۷. سالاد بلغور گندم و انار
این سالاد جذاب نیز میتواند غذای افطار رژیمی و خوشمزهای باشد. برای آماده کردن سالاد بلغور گندم و انار باید بلغور گندم خیس خورده را بپزید. سپس، آن را با نعنا و جعفری ساطوری شده، گوجه فرنگی خرد شده، پیازچه و پیاز بنفش ترکیب کنید. برای تهیه سس این سالاد نیز رب انار و آب انار را با آبلیمو، نمک، فلفل سیاه و روغن زیتون مخلوط کنید.
۲۸. سالاد کینوا

کینوا دانه گیاهی مناسبی برای لاغری و کاهش وزن است و میتوانید از آن برای درست کردن سالاد استفاده کنید. دانه کینوای پخته شده را با کاهو، خیار و پیاز بنفش ترکیب کنید تا یک سالاد رنگارنگ و خوشمزه درست شود. برای آماده کردن سس آن هم آبلیمو را با روغن زیتون، نعنا خشک، نمک و فلفل سیاه ترکیب کنید.
۲۹. سالاد لوبیا
لوبیا چیتی آبپز شده را با سیب زمینی آبپز و مکعبی خرد شده ترکیب کنید. سپس، خیار شور خرد شده، هویج مکعبی خرد شده، شوید خشک و کاهوی خرد شده را به آن بیفزایید. سس این سالاد نیز با سس مایونز، ماست، نمک، فلفل سیاه و آبلیمو آماده میشود. به این ترتیب، یک سالاد خوشمزه و مقوی برای افطار خواهید داشت.
۳۰. حلیم جو دوسر
معمولاً زمانی که صحبت از حلیم میشود، همه به یاد حلیم گندم با گوشت تازه گوسفند میفتند. بااینحال، این غذا را میتوان به صورت گیاهی نیز آماده کرد. جو پرک را همراه با شیر بپزید. بعد از نرم شدن جو پرک حلیم را با گوشتکوب برقی بکوبید تا به حلیمی یکدست تبدیل شود. میتوانید روی حلیم را با روغن داغ، کنجد و دارچین تزیین کنید تا به غذای افطاری جذابی تبدیل شود.
غذای سنتی سفره افطار
۳۱. شله زرد

معمولاً در سفرههای مهمانی افطار در کنار شیرینیهایی مانند بامیه و زولبیا، شله زرد نیز دیده میشود. این غذای سبک یا دسر ایرانی را میتوانید به راحتی درست کنید. برای طبخ شله زرد، باید برنج نیمدانه را همراه با آب آنقدر بپزید که کاملاً شکوفا شود. سپس، به آن زعفران دمکرده، شکر و کره اضافه کنید. حالا اجازه بدهید تا شله زرد خوب جا بیفتد.
۳۲. شیربرنج
شیربرنج یکی دیگر از غذاهایی است که از دیرباز در سفرههای سحر و افطاری ایرانیان وجود دارد. برای درست کردن شیربرنج باید برنج را آنقدر با آب بپزید تا شکوفا شود. سپس، به آن چند لیوان شیر بیفزایید. در دقایق پایانی پخت شیربرنج هم به آن شکر اضافه کنید.
۳۳. دویماج
دویماج غذای سبک و مقوی آذریزبانان است. این غذای محلی در شهرهای قزوین، تبریز و زنجان به عنوان عصرانه یا غذای افطار سرو میشود. برای درست کردن دیماج یا دویماج باید پیاز را همراه با زردچوبه تفت دهید. سپس، به آن نعنا خشک اضافه کنید. این ترکیبات را با پنیر رنده شده، مغز گردوی خرد شده، سبزی خوردن ساطوری شده، نان خشک و دوغ ترکیب کنید تا حالت خمیری پیدا کنند. خمیر به دست آمده را به صورت گلولههای کوچکی در بیاورید تا دویماج آماده شود.
۳۴. فرنی
فرنی نیز غذایی سبک برای سحر یا افطار به شمار میرود. برای طبخ این غذای خوشمزه باید آرد برنج را با شیر، گلاب و شکر ترکیب کنید و روی حرارت بگذارید. پس از اینکه فرنی به غلظت لازم رسید، آن را سرو کنید.
غذای افطاری برای مهمان بدون برنج
۳۵. کوفته تبریزی
کوفته تبریزی جزو خوراکهای سنتی ایرانی است که میتواند غذای افطار برای مهمان نیز باشد. برای درست کردن مایه کوفته باید گوشت چرخ کرده را با لپه و برنج نیمپز، پیاز رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و سبزی کوفته ورز دهید. مایه به دست آمده باید برای چند ساعت درون یخچال استراحت کند. سپس، از آن به اندازه نارنگی بردارید و در دست باز کنید. درون کوفته را با مغز گردو، تخم مرغ آبپز، زرشک و آلو بخارا پر کنید. سپس، آن را آرام آرام ببندید و اجازه بدهید تا درون سسی که با رب گوجه فرنگی، گوجه فرنگی و پیاز تفت داده شده آماده شده بگذارید تا کوفته بپزد.
۳۶. آبگوشت
انواع آبگوشت میتوانند غذای مقوی برای افطار شما باشند. برای آماده کردن آبگوشت سنتی کافیست گوشت را با پیاز، نخود و لوبیا، گوجه فرنگی و سیب زمینی بپزید. چشیدن طعم آبگوشت همراه با نان تازه و سبزی خوردن میتواند لذتبخش باشد.
۳۷. شنیسل مرغ
شنیسل مرغ یک غذای متفاوت و هیجانانگیز برای مهمانی افطار است. برای آماده کردن این غذا باید فیله مرغ را با بیفتککوب بکوبید. سپس، آن را با آبلیمو، آب پیاز، نمک و فلفل سیاه مزهدار کنید. وقتی گوشت مرغ خوب مزهدار شد، آن را درون تخم مرغ همزده فرو ببرید و در ترکیب آرد گندم، نمک، فلفل و زردچوبه و بعد در آرد سوخاری بغلتانید و سرخ کنید.
۳۸. واویشکا

واویشکا یک غذای محلی دیگر است که برای افطار میتوانید به آن فکر کنید. این غذا را میتوانید به صورت خوراک همراه با نان تازه نوش جان کنید. روش طبخ آن نیز بسیار ساده است. گوشت چرخ کرده را همراه با پیاز رنده شده تفت دهید و به آن نمک، فلفل، زردچوبه و گوجه فرنگی خرد شده بیفزایید. وقتی گوشت با حرارت ملایم مغزپخت شد، غذا را سرو کنید.
۳۹. حلیم بادمجان
حلیم بادمجان کشدار و خوشمزه یکی از غذاهای محلی اصفهان است. این غذا با ترکیب کردن گوشت مغزپخت ریش ریش شده، عدس و برنج پخته شده، بادمجان سرخ شده، مغز گردوی آسیاب شده، نمک، فلفل و سیر رنده و تفت داده شده درست میشود. این ترکیبات را باید روی حرارت ملایم بگذارید تا حلیم کاملاً جا بیفتد. سپس، آن را با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.
انواع نوشیدنیها ماه رمضان
۴۰. انواع شربت
انواع شربتهای ایرانی میتوانند عطش شما در وقت افطار را برطرف کنند. شربتهای خنکی نظیر شربت آبلیمو و خاکشیر، شربت خیار سکنجبین و شربت بیدمشک بهترین گزینهها برای وقت افطار هستند.
۴۱. شیرخرما

خرما یکی از خوراکیهای اصلی سفرههای افطار و سحر است. میتوانید این خوراکی خوشمزه را با همراه با شیر درون مخلوطکن بریزید تا یک نوشیدنی مقوی و گوارا برای افطار آماده شود.
۴۲. آبمیوههای طبیعی
آبمیوههای طبیعی سرشار از ویتامینها و مواد مغذی مورد نیاز بدن شما در ماه رمضان هستند. از آب سیب گرفته تا آب میوههای تازه فصل مثل هندوانه و طالبی را روی سفره افطار بگذارید تا انرژی لازم برای روزه گرفتن را داشته باشید.
۴۳. انواع اسموتی
انواع اسموتی از اسموتی شکلاتی گرفته تا اسموتی موز، توت فرنگی، هلو یا پرتقال و هویج را میتوانید به عنوان یکی دیگر از نوشیدنیهای سفره افطار در نظر بگیرید. روش تهیه این نوشیدنیها نیز بسیار ساده است. فقط کافیست میوه مورد نظر خود را همراه با شیر و یخ درون مخلوطکن بریزید.
ویژگیهای غذای افطاری
غذای افطار باید غذایی طبخ شده از مواد اولیه تازه و مرغوب باشد. این غذا باید به روشی سالم آماده شده باشد و بتواند انرژی لازم برای روزه گرفتن در ماه رمضان را فراهم کند. علاوهبراین، غذای افطار باید سبک و قابل هضم باشد. به همین دلیل، کارشناسان تغذیه سرو غذاهای چرب و سنگین در ماه رمضان را اصلاً توصیه نمیکنند.
کلام آخر
برای روزه گرفتن در ماه رمضان باید بهترین غذاها را برای افطار میل کنید. این غذاها باید سبک و قابل هضم باشند و بتوانند مواد مغذی مورد نیاز بدن شما برای روزهداری را فراهم کنند. در این مطلب، ۴۳ غذای خوشمزه افطار را معرفی کردیم. برای برپایی ضیافت افطاری یا چیدن یک سفره افطار ساده میتوانید به تهیه این غذاها فکر کنید.
سؤالات رایج
چند غذای ساده برای افطار کداماند؟
انواع سوپ، آش، کوکو یا کتلت.
بهترین غذای حاضری افطار چیست؟
انواع کوکو و املت بهترین غذاهای حاضری برای افطار هستند.
چه نوع غذاهایی در افطار نباید بخوریم؟
غذاهای فست فود، چرب، سنگین یا غذاهای فرآوری شده.

