شروع سال جدید در هر گوشه از ایران همیشه با آداب و رسوم مختلفی همراه است. پهن کردن سفره هفت سین و خوراکی‌های خوشمزه همراه با آن از یک سو و غذاهایی که در شب سال نو خورده می‌شوند، از سویی دیگر، همگی نوید سالی رنگارنگ و پربرکت را می‌دهند. به همین دلیل، در بسیاری از شهرها و مناطق ایران، غذاهای مرسوم شب سال نو از اهمیت بسیاری برخوردار هستند. اگر امسال در شب سال نو قرار است که میزبان یک مهمانی باشید یا می‌خواهید به شیوه نیاکان خود سال را با چشیدن طعم غذاهای سنتی ایرانی شروع کنید، این مطلب از مامان‌پز مخصوص شماست. در ادامه، ۳۱ مدل غذای شب عید ایرانی را معرفی می‌کنیم.

لیست غذاهای شب عید + طرز تهیه

برای استقبال از عید نوروز، غذاهای خوشمزه‌ای روی سفره ایرانی‌ها می‌درخشند. جالب است که بدانید بیشتر این غذاها با انواع سبزیجات تازه درست می‌شوند. شاید ایرانی‌ها با سرو این غذاها تلاش می‌کنند تا سفره شب عید خود را درست مثل روزهای بهاری سبز و تازه کنند؛ کسی چه می‌داند!

۱. سبزی پلو با ماهی

سبزی پلو با ماهی

امکان ندارد که به شب سال نو یا اولین روز عید نوروز فکر کنید اما از سبزی پلو با ماهی آن خاطره‌ای نداشته باشید. این غذای خوشمزه در همه جای ایران به عنوان غذای شب عید شناخته می‌شود.

برای درست کردن سبزی پلو با ماهی، باید ابتدا ماهی را با زعفران دم‌کرده یا مواد اولیه دیگری خوب مزه‌دار کنید. سپس، آن را سرخ یا کبابی کنید. برای دم کردن سبزی پلو نیز باید سبزی پلویی ساطوری شده شامل گشنیز، تره، شوید، جعفری و اندکی شنبلیله را لابه‌لای برنج نیم‌پز و آبکشی شده بریزید و دم کنید.

۲. رشته پلو

رشته پلو نیز غذای شب عید ایرانی است. ایرانیان از قدیم رشته پلو را به عنوان غذای شب عید می‌خوردند تا رشته امور زندگی در سال جدید به دست خودشان باشد.

رشته پلو به روشی بسیار ساده‌ آماده می‌شود. برای طبخ این غذای پلویی باید برنج و رشته پلویی را در آب جوش نیم‌پز و بعد از آن، آبکشی کنید. در آخر، رشته و پلو را همراه با یکدیگر درون قابلمه بریزید و دم کنید. به همین سادگی، یک غذای سنتی ایرانی برای شب عید آماده می‌شود. رشته پلو را می‌توانید همراه با کوفته قلقلی یا گوشت مرغ پخته و ریش ریش شده سرو کنید.

در مامانپز ثبتنام کن

۳. کوکو سبزی

کوکو سبزی همراه با سبزی پلو با ماهی بهترین غذای شب عید نوروز محسوب می‌شود. برای درست کردن این کوکوی خوشمزه، باید سبزی کوکو را با سیر تازه، تخم مرغ، کمی آرد سفید، نمک، زرشک خیس خورده و مغز گردوی خرد شده ترکیب کنید. سپس، آن را به اشکال مورد نظر خود سرخ کنید تا آماده سرو شود.

۴. قرمه سبزی

قرمه سبزی

شاید کمتر کسی قرمه سبزی را غذای شب عید بداند اما این غذای خوشمزه که در برخی شهرهای ایران به آن خورشت سبزی نیز می‌گویند، در شب عید سرو می‌شود.

برای درست کردن این غذای خوشمزه شب عید باید پیاز نگینی خرد شده را همراه با گوشت خورشتی تفت دهید. سپس، به آن لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز خیس خورده بیفزایید. سبزی خورشتی سرخ شده نیز آخرین ترکیبات این خورشت ایرانی است. در آخر، به قابلمه چند لیوان آب بیفزایید و اجازه بدهید تا قرمه سبزی با حرارت ملایم خوب جا بیفتد. برای خوشمزه‌تر شدن خورشت قرمه سبزی می‌توانید از ادویه قرمه سبزی، گرد غوره، فلفل سیاه و رب انار استفاده کنید.

۵. دلمه برگ مو

دلمه برگ مو نیز یکی از انواع غذا و خوراکی عید نوروز ایرانی است. برای درست کردن ترکیبات داخل دلمه برگ مو باید پیاز نگینی خرد شده را همراه با گوشت چرخ کرده، برنج و لپه نیم‌پز، سبزی مخصوص دلمه، نمک و فلفل تفت دهید. وقتی این مواد اولیه خوب تفت داده شدند، آنها را کنار بگذارید و اجازه بدهید تا کاملاً خنک شوند. سپس، این ترکیبات را لابه‌لای برگ موی تازه که در آب داغ نرم شده بپیچید. دلمه‌ها را درون قابلمه بچینید و روی آن سسی درست شده از سرکه، شکر و مقداری زعفران دم‌کرده بریزید. در آخر، صبر کنید تا دلمه با حرارت ملایم خوب مغزپخت شود.

غذای شب عید کرمانشاه

در کرمانشاه، سفره شب عید معمولاً با غذاهای سنتی مختلف به ویژه خورشت خلال، کوفته کرمانشاهی، خورشت کنگر و سیب پلو رنگین می‌شود. این غذاها که غذاهای سنتی کرمانشاه در مناسبت‌های مختلف به ویژه عید نوروز هستند، از مواد اولیه تازه و محلی درست می‌شوند.

۶. خورشت خلال

خورشت خلال

خورشت خلال یکی از غذاهای مخصوص شب عید نوروز در کرمانشاه است. برای طبخ این خورشت خوشمزه محلی باید پیاز را تفت دهید و به آن گوشت خورشتی بیفزایید. پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد، به آن چند لیوان آب اضافه کنید. خلال بادام نرم و تفت داده شده را هم در مرحله بعدی به آن بیفزایید. وقتی گوشت مغزپخت شد، نوبت به زرشک و رب تفت داده شده، گلاب و زعفران دم‌کرده می‌رسد. لیمو عمانی را هم باید در دقایق پایانی پخت به این خورشت اضافه کنید.

۷. کوفته کرمانشاهی

کوفته کرمانشاهی یکی از لذیذترین غذاهای محلی این شهر برای مناسبت‌های مختلف مثل عید نوروز است. برای درست کردن مایه این کوفته باید گوشت چرخ کرده را همراه با نمک، فلفل، پاپریکا، پودر سیر، پودر سوخاری، جعفری ساطوری شده و پیاز رنده شده ورز دهید. سپس، آن را به صورت کوفته قلقلی در بیاورید و همراه با کره یا روغن کرمانشاهی سرخ کنید تا کوفته آماده سرو شود.

۸. خورشت کنگر

کنگر گیاهی بهاری است که مردم کرمانشاه با مشاهده آن متوجه نزدیک شدن به فصل جدید می‌شوند. به همین دلیل، خورشت کنگر در کرمانشاه نمادی از ورود به سال نو است. برای درست کردن این خورشت لذیذ باید پیاز نگینی خرد شده و گوشت خورشتی را تفت دهید. سپس، به آن رب گوجه فرنگی بیفزایید. بعد از اینکه رنگ رب باز شد، به آن چند لیوان آب اضافه کنید. در این فاصله که گوشت مغزپخت می‌شود هم کنگر پاک شده را همراه با نعنا و جعفری ساطوری شده تفت دهید و به قابلمه خورشت بیفزایید. در دقایق پایانی پخت خورشت کنگر نیز لیمو عمانی را اضافه کنید.

۹. سیب پلو

سیب پلوی کرمانشاهی یکی دیگر از غذاهای محلی این شهر برای مناسبت‌های مختلف نظیر عید نوروز است. برای پختن سیب پلو باید پیاز را همراه با گوشت چرخ کرده یا فیله مرغ خرد شده تفت دهید و به آن نمک، ادویه‌های دل‌خواه و رب گوجه فرنگی اضافه کنید. برنج را همراه با کمی شوید در آب بجوشانید تا نیم‌پز شود. در دقیقه پایانی این کار سیب زمینی خرد شده را به برنج اضافه و آن را آبکشی کنید. در نهایت، برنج آماده شده به این روش را همراه با ترکیبات گوشتی درون قابلمه بریزید و دم کنید.

۱۰. آش سورانه

سورانه یا بن سرخ گیاه دیگری است که در اواخر زمستان و اوایل بهار در کرمانشاه می‌روید. با استفاده از این گیاه یک آش خوشمزه به نام آش سورانه درست می‌کنند. آش سورانه غذای چهارشنبه سوری یا مناسبت‌هایی مانند عید نوروز است.

برای طبخ این آش باید پیاز را همراه با نمک، زردچوبه، برنج نیم‌دانه و سورانه تفت دهید. سپس، به آن چند لیوان آب اضافه کنید. آش سورانه که با حرارت ملایم جا افتاد، می‌تواند یکی از غذاهای شب عید شما باشد.

غذای شب عید اصفهان

مردم اصفهان نیز در شب عید غذاهای مختلفی میل می‌کنند که بهترین نمونه‌های آنها پلو برگ و خورش ماست هستند.

۱۱. خورش ماست

خورش ماست

فرقی نمی‌کند که خورش ماست را دسر بدانید یا یک غذای محلی، به‌هرحال، خورشت ماست در همه مناسبت‌ها از جمله عید نوروز زینت‌بخش سفره مهمانی اصفهانی‌ها می‌شود.

برای طبخ خورشت ماست باید گوشت گردن گوسفند را همراه با پیاز خوب بپزید. سپس، آن را ریش ریش کنید و بکوبید. ماست پرچرب، شکر و زرده تخم مرغ  را روی حرارت ملایم بگذارید تا به نقطه جوش برسند. سپس، آنها را همراه با گلاب، زعفران دم‌کرده، مغز گردو و بادام به گوشت اضافه کنید. اجازه بدهید تا این ترکیبات با حرارت ملایم بپزند و خورشت جا بیفتد. سپس، خورش ماست را درون یخچال بگذارید تا خوب خنک و آماده سرو شود.  

۱۲. پلو برگ

پلو برگ که به آن رشته پلوی زواره‌ای نیز می‌گویند، غذای شب عید مردم زواره و شهررضای اصفهان است. این غذای محلی که به رشته پلو شباهت بسیاری دارد، در گذشته با استفاده از رشته‌ای که مردم خودشان آماده می‌کردند، درست می‌شد. امروزه اغلب از رشته پلویی آماده برای طبخ این غذا استفاده می‌شود.

برای درست کردن رشته پلوی زواره‌ای باید برنج را همراه با ماش، رشته پلویی و نمک در آب بجوشانید. سپس، آن را آبکشی و درون قابلمه دم کنید. برای تزیین این رشته پلو معمولاً از خرمای تفت داده شده استفاده می‌کنند.

غذای شب عید در اردبیل

مردم اردبیل معمولاً با غذاهای محلی مانند سوتی پلو و قیمه خشکه به استقبال بهار می‌روند. این غذاها در کنار سایر غذاهای مرسوم ایرانی برای شب عید، سفره آنها را رنگین‌تر می‌کنند.

۱۳. سوتی پلو

در زبان آذری سوت به معنای شیر است. سوتی پلو یا شیر پلو نیز با همین نام شناخته می‌شود. برای درست کردن این غذای مخصوص چهارشنبه سوری یا شب عید، باید برنج را همراه با آب، شیر، اندکی کره و روغن مایع روی حرارت بگذارید. وقتی این ترکیبات به نقطه جوش رسیدند، به آنها زعفران دم‌کرده و زردچوبه اضافه کنید. این برنج باید مثل کته دم بکشد. سوتی پلو را با کشمش و خرمای تفت داده شده همراه با زعفران و کره تزیین و سرو می‌کنند.

۱۴. قیمه خشکه

قیمه خشکه

قیمه خشکه نوعی خورشت قیمه اردبیلی است که در مناسبت‌هایی مانند عید نوروز سرو می‌شود. برای طبخ این خورشت باید پیاز را همراه با گوشت چرخ کرده تفت دهید و لپه پخته شده را به آن بیفزایید. پس از آن، نوبت به خلال بادام خیس خورده می‌رسد. در آخر نیز نمک، فلفل سیاه، زعفران دم‌کرده و دارچین را به آن اضافه کنید. وقتی خورشت جا افتاد، می‌توانید آن را سرو کنید.

غذای شب عید در مازندران

در مازندران، نزدیک شدن به شب عید با شور و حال خاصی همراه است. مردم این استان با سرو غذاهایی نظیر ته‌چین مازندرانی و مرغ یا اردک شکم پر به استقبال عید نوروز می‌روند.

۱۵. ته‌چین مازندرانی

ته‌چین مازندرانی یکی از غذاهای مرسوم شب عید نوروز در این استان است. برای درست کردن این ته‌چین خوشمزه باید مقداری برنج نیم‌پز زعفرانی آبکشی شده را درون قابلمه‌ای نچسب چرب شده با روغن بریزید. کشمش تفت داده شده، گوشت مرغ یا گوشت دل‌خواه خود که پخته و تفت داده شده و زرشک تفت داده شده را روی آن بریزید. در نهایت، باقیمانده برنج زعفرانی را روی آن بریزید. به این برنج آب و روغن اضافه کنید و اجازه بدهید تا ته‌چین با حرارت ملایم خوب دم بکشد.

۱۶. مرغ شکم پر

مرغ شکم پر

اردک یا مرغ شکم پر یکی دیگر از غذاهای محبوب مازنی در شب عید است. مرغ را باید با پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر، زعفران دم‌کرده، پوست لیمو ترش و آبلیمو مزه‌دار کنید. سپس، پیاز تفت داده شده همراه با سیر، نمک، فلفل، زردچوبه، آلو خورشتی، مغز گردوی خرد شده، سبزی محلی، زرشک، رب آلوچه و رب انار را درون شکم مرغ بریزید. شکم مرغ را بدوزید، آن را کمی سرخ کنید و در نهایت، اجازه بدهید تا در سسی درست شده از سیر، سیب زمینی، پیاز و آب نارنج خوب بپزد.

غذای شب عید در گیلان

گیلان زیبا در هر مناسبتی خوشمزه‌ترین غذاها را دارد و شب عید نیز از این قاعده مستثنی نیست. گیلانی‌ها شب سال نو را با خوردن غذاهایی مانند ترشه تره، ماهی سفید شکم پر، کوکو اشپل و فسنجان جشن می‌گیرند.

۱۷. ترشه تره با ماهی

ترشه تره با ماهی دودی یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای مخصوص شب عید نوروز در گیلان است. برای درست کردن این غذای محلی باید برنج محلی را همراه با سبزی مخصوص ترشه تره و آب بپزید. پس از اینکه این ترکیبات خوب پخته و له شدند، نمک، زردچوبه و فلفل را اضافه کنید. محتویات پخته شده قابلمه را با گوشت‌کوب له کنید و به آن سیر و تخم مرغ بیفزایید. وقتی آب خورشت کاملاً غلیظ شد، آن را همراه با ماهی دودی سرو کنید.

۱۸. ماهی سفید شکم پر

ماهی سفید را با نمک، فلفل و آب انار خوب مزه‌دار کنید. سپس، مغز گردوی خرد شده، سبزی محلی ساطوری شده، اشپل ماهی پاک شده، آب انار، نمک و فلفل را درون آن بریزید. شکم ماهی را بدوزید و آن را درون فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد بپزید. این نوع ماهی شکم پر یکی از انواع غذای شب عید گیلانی‌ها است.

۱۹. کوکو اشپل

اشپل تخم ماهی سفید است که در گیلان برای طبخ غذاهایی مانند کوکو اشپل به کار می‌رود. برای درست کردن مایه این کوکو باید اشپل را همراه با پیاز، سیر، سبزی کوکو، ساقه کرفس، پودر نان تست، زعفران دم‌کرده، نمک، فلفل و زردچوبه درون مخلوط‌کن بریزید. سپس، به آن چند عدد تخم مرغ بیفزایید. مایه کوکو را مثل مایه کوکو سبزی سرخ کنید.

۲۰. فسنجان

فسنجان

شاید خورش فسنجان را بیشتر به عنوان غذای شب یلدا بشناسید اما در گیلان این غذای شمالی در مناسبت‌هایی مثل شب عید نیز سرو می‌شود. برای طبخ این خورشت باید مغز گردوی خرد شده را همراه با پیاز نگینی خرد شده تفت دهید. پس از چند دقیقه، به آن چند لیوان آب اضافه کنید. اجازه بدهید تا مغز گردو برای یک ساعت بپزد. سپس، به آن رب انار بیفزایید. بعد از یکی دو ساعت دیگر نیز نوبت به اضافه کردن کوفته قلقلی یا مرغ سرخ شده می‌رسد. وقتی خورشت فسنجان با حرارت ملایم خوب جا افتاد، می‌توانید آن را سرو کنید.

غذای شب عید در شیراز

در شهر بهارنارنج‌ها نزدیک شدن به عید نوروز جذابیت خاصی دارد. مردم این شهر در روزهای منتهی به بهار خود را برای پختن غذاهایی مثل کلم پلو، خورش به قورمه و کوفته هلو به عنوان غذای شب عید آماده می‌کنند.

۲۱. خورش به قورمه

خورش به قورمه یکی دیگر از غذاهای محلی شیراز برای مناسبت‌های مختلف نظیر شب عید نوروز است. برای طبخ این نوع خورشت به باید پیاز نگینی خرد شده را همراه با گوشت خورشتی تفت دهید. سپس، به آن مقداری آب اضافه کنید. پس از اینکه گوشت نیم‌پز شد، به آن فلفل، زردچوبه و لپه نیم‌پز آبکشی شده بیفزایید. میوه به خرد و تفت داده شده همراه با زعفران دم‌کرده و شکر را هم در آخر به قابلمه خورشت اضافه کنید. وقتی خورشت جا افتاد، آن را همراه با پلوی زعفرانی سرو کنید.

۲۲. کوفته هلو

کوفته هلو در شیراز یک غذای شب عید است که به عنوان غذای افطار یا مناسبت‌های دیگر نیز سرو می‌شود. برای تهیه این کوفته محلی باید گوشت چرخ کرده را با زردچوبه، تخم مرغ، نمک، فلفل، آرد نخودچی، هویج و پیاز رنده شده ترکیب کنید و ورز دهید. پس از اینکه این ترکیبات برای یک ساعت استراحت کردند، مقداری از آنها به اندازه یک هلو را بردارید، به شکل کوفته در بیاورید و با مغز گردو، زرشک، آلو بخارا و پیاز داغ پر کنید. این کوفته باید در سسی که از پیاز، هویج رنده شده، دارچین، نمک، زردچوبه، رب گوجه فرنگی، نعنا خشک و آب درست شده، بپزد.

۲۳. کلم پلو

کلم پلو

کلم پلوی شیرازی یک غذای عید نوروز در این شهر است. برای طبخ این کلم پلو، باید پیاز نگینی خرد شده را همراه با کلم خرد شده تفت دهید. سپس، به آن سبزی مخصوص کلم پلو را اضافه کنید. این ترکیبات را باید لابه‌لای برنج نیم‌پز آبکشی شده بگذارید و دم کنید. کلم پلو شیرازی معمولاً با کوفته قلقلی تزیین و سرو می‌شود.

غذای شب عید در تبریز

سفره شب عید مردم تبریز و ارومیه معمولاً با غذاهایی مثل کوفته تبریزی، کباب بناب، دلمه کلم و کوفته مرغ رنگین می‌شود.

۲۴. دلمه کلم

دلمه کلم غذای سنتی شب عید نوروز مردم تبریز و ارومیه است. روش طبخ این دلمه با دستور پخت دلمه برگ مو تفاوت چندانی ندارد. تبریزی‌ها از این کلم برگ نرم شده در آب داغ برای پختن این دلمه استفاده می‌کنند. سسی که برای طبخ این دلمه به کار می‌رود نیز از رب گوجه فرنگی، رب انار، نمک، فلفل، زردچوبه و آب درست می‌شود.

۲۵. کوفته مرغ

کوفته مرغ تبریزی نوعی غذا با گوشت چرخ کرده مرغ است. تبریزی‌ها برای درست کردن مایه این کوفته برنج و لپه نیم‌پز را با گوشت چرخ کرده مرغ، پیاز رنده شده، تخم مرغ، نمک و ادویه‌ها و سبزی معطر کوفته ترکیب می‌کنند. سپس، آن را به صورت کوفته در می‌آورند و با ترکیبی درست شده از پیاز داغ، مغز گردوی خرد شده، خرمای بدون هسته، رب گوجه فرنگی و دارچین پر می‌کنند. این کوفته‌ها باید در سسی درست شده از پیاز داغ، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل، زردچوبه و آب بپزند.

۲۶. کباب بناب

کباب بناب

کباب بناب نوعی کباب کوبیده خوشمزه است. برای درست کردن مایه این کباب باید پیاز ساطوری شده را با گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل تفت دهید. مایه آماده شده و استراحت کرده را به سیخ بکشید و روی منقل آماده شده کباب کنید.

۲۷. کوفته تبریزی

کوفته تبریزی غذای مشهور مردم تبریز و ارومیه است که در شب عید نیز سرو می‌شود. برای تهیه مایه این کوفته باید برنج و لپه نیم‌پز را با گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، تخم مرغ، نمک و ادویه‌ها و سبزی معطر ترکیب کنید و ورز دهید. وقتی مایه کوفته استراحت کرد، آن را به شکل کوفته در بیاورید و با مغز گردو، آلو بخارا، تخم مرغ آبپز و زرشک پر کنید. این کوفته‌ها باید در سسی که از پیاز داغ، رب گوجه فرنگی و آب درست شده، خوب بپزند.

غذای شب عید در بوشهر

در بوشهر و شهرهای جنوبی کشور، معمولاً غذاهای دریایی به عنوان غذای شب عید سرو می‌شوند. قلیه ماهی و سبزی پلوی مخصوص بوشهری‌ها نیز بهترین نمونه‌های آن هستند.

۲۸. شورماهی پلو بوشهری

شورماهی پلو بوشهری جزو معروف‌ترین غذاهای شب عید نوروز این شهر است. این غذا با ماهی شور درست می‌شود. ماهی را باید در آب بخیسانید و آبکشی کنید. این ماهی را همراه با کشمش پلویی سرخ کنید و همراه با برنج کته سرو کنید. برای تزیین شور ماهی پلو یا سرخ کردن ماهی آن معمولاً از پیاز داغ و پودر لیمو عمانی استفاده می‌کنند.

۲۹. قلیه ماهی

قلیه ماهی

قلیه ماهی در جنوب کشور و شهرهایی مثل بوشهر به عنوان غذای شب عید نوروز سرو می‌شود. برای درست کردن این غذا باید پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید و به آن زردچوبه، سیر له شده، گشنیز و شنبلیله ساطوری شده بیفزایید. وقتی این ترکیبات کاملاً سرخ شدند، عصاره تمر هندی همراه با آب را اضافه کنید. وقتی این سس کمی غلیظ شد، ماهی مزه‌دار و سرخ شده را به آن بیفزایید و اجازه بدهید تا قلیه ماهی خوب جا بیفتد.

۳۰. میگو پلو

میگو پلوی بوشهری یکی دیگر از غذاهای محبوب این شهر در شب عید است. برای طبخ این غذا باید پیاز نگینی خرد شده را همراه با سیر تفت دهید و به آن نمک و ادویه‌های جنوبی اضافه کنید. سپس، زعفران و میگوی پاک کرده و مزه‌دار شده را بیفزایید و اجازه بدهید تا میگو خوب سرخ شود. پس از آن، عصاره تمر هندی را اضافه کنید. ترکیبات آماده شده را همراه با شوید لابه‌لای برنج نیم‌پز آبکشی شده بریزید و میگو پلو را دم کنید.

۳۱. مجبوس

مجبوس

مجبوس یا مکبوس یک غذای عربی است که در شهرهای جنوبی کشور به عنوان غذای شب عید سرو می‌شود. برای طبخ این پلومخلوط باید پیاز را همراه با زردچوبه، لپه نیم‌پز، کشمش، گوشت مرغ پخته شده، پودر هل، فلفل و پودر سیر تفت دهید. سپس، این ترکیبات را به برنج نیم‌پز آبکشی شده بیفزایید و اجازه بدهید تا مکبوس خوب دم بکشد.

کلام آخر

انواع غذای شب عید همیشه خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانی هستند. این غذاها را می‌توانید به عنوان غذای مهمانی یا حتی غذای شرکتی سرو کنید. هر کسی با دیدن منظره سفره‌ای چیده شده با این غذاها شگفت‌زده خواهد شد.

سؤالات رایج

غذای معروف شب عید نوروز چیست؟

سبزی پلو با ماهی، کوکو سبزی و رشته پلو.

علت خوردن بعضی از غذاها در شب عید چیست؟

غذاهایی مانند سبزی پلو با ماهی علاوه بر خوشمزگی به افراد انرژی لازم برای ورود به سال جدید را می‌دهد. غذاهایی مانند رشته پلو نیز در شب عید خورده می‌شوند چون قدیمی‌ها معتقد بودند که با این کار، رشته امور زندگی خود را در دست خواهید گرفت و در سال جدید موفق‌تر از همیشه خواهید بود.