اگر از ما ایرانیان نام غذاهای محبوبمان را سؤال کنند، احتمال اینکه از جوجه کباب نام ببریم، زیاد است. این غذای خوشمزه در مناسبت‌های مختلف از مهمانی‌های رسمی گرفته تا غذای سیزده به در و پیک نیک، مهمان سفره‌های ایرانی می‌شود. بااین‌حال، طرز تهیه جوجه کباب فوق العاده را هر کسی نمی‌داند. اگر قرار است برای مهمانی بعدی این غذای دوست‌داشتنی را آماده کنید، تا پایان این مطلب با مامان‌پز همراه شوید. در ادامه، هرآنچه باید برای طبخ یک جوجه کباب خوشمزه بدانید را می‌خوانید.

طرز تهیه جوجه کباب با سس مایونز

جوجه کباب با سس مایونز

برای مزه دار کردن جوجه راه‌های مختلفی وجود دارد که اولین آنها استفاده از سس مایونز است. برای طبخ جوجه کباب با سس مایونز، باید ابتدا مواد اولیه آن را آماده کنید.

مواد لازم جوجه کباب با سس مایونز برای ۲۰ نفر

مرغ بدون استخوان

۶ کیلوگرم

سس مایونز

۶ قاشق غذاخوری

سس گوجه فرنگی

۲ قاشق غذاخوری

ماست هم‌زده

یک‌دوم پیمانه

روغن زیتون

۴ قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده

۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

زنجبیل رنده شده

۱ قاشق چای‌خوری

نمک، فلفل سیاه و قرمز و پودر پیاز

به اندازه کافی

در مامانپز ثبتنام کن

طرز تهیه جوجه کباب برای 20 نفر

گوشت مرغ یا جوجه را در اندازه‌های متوسط خرد کنید. سپس، همه ترکیبات گفته شده را درون کاسه‌ای بزرگ با هم مخلوط کرده و مرغ را به آن اضافه کنید. گوشت مرغ باید به این مواد کاملاً آغشته شود. حالا اجازه بدهید تا گوشت مرغ برای چند ساعت همراه این ترکیبات درون یخچال استراحت کند.

در مرحله بعدی، فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. سپس، گوشت مرغ مزه‌دار شده را به سیخ بکشید و روی سینی چرب شده فر بگذارید. حالا اجازه بدهید تا جوجه کباب رستورانی در فر خوب مغزپخت شود. برای طلایی شدن سطح جوجه کباب می‌توانید در حین پخت کباب، هر چند وقت یک بار شعله گریل و زیرین فر را روشن کنید.

طرز تهیه جوجه کباب تابه ای

جوجه کباب را می‌توانید مثل کباب تابه‌ای نیز بپزید. برای این کار باید ابتدا جوجه را با مواد اولیه‌ای که در ادامه از آنها نام می‌بریم، خوب مزه‌دار کنید.

مواد لازم جوجه کباب تابه‌ای برای ۶ نفر

گوشت مرغ یا جوجه بدون استخوان

۱ کیلو و ۸۰۰ گرم

پیاز

۳ عدد

روغن زیتون

۸ قاشق غذاخوری

ماست هم‌زده

۴ قاشق غذاخوری

آبلیمو

۴ قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده

۶ تا ۸ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سفید و سیاه

به اندازه لازم

 

طرز تهیه جوجه کباب برای 6 نفر

موادی که از آنها نام بردیم را درون ظرفی با یکدیگر ترکیب کنید. سپس، گوشت مرغ را که در اندازه‌های متوسط خرد شده، به ظرف بیفزایید. وقتی گوشت مرغ خوب به این ترکیبات آغشته شد، روی ظرف را سلفون بکشید و اجازه بدهید تا مرغ برای ۶ تا ۸ ساعت داخل یخچال استراحت کند.

در ادامه، گوشت مرغ را به سیخ‌های چوبی بکشید و درون تابه چرب ‌شده قرار دهید. جوجه کباب باید با حرارت ملایم خوب مغزپخت شود. فراموش نکنید که سیخ‌ها را مدام زیر و رو کنید.

طرز تهیه جوجه کباب زعفرانی

دستور پخت جوجه کباب زعفرانی با طرز تهیه جوجه کباب ساده درون تابه تفاوت چندانی ندارد. تنها تفاوت این دو نوع جوجه کباب در مواد اولیه‌ای است که برای مزه‌دار کردن گوشت مرغ به کار می‌روند. شما باید به مواد اولیه جوجه کباب تابه‌ای، فلفل دلمه‌ای خرد شده، سس مایونز، سس خردل و ماست هم‌زده هر کدام ۳ قاشق غذاخوری نیز اضافه کنید.

طرز تهیه جوجه کباب ترش

جوجه کباب ترش

یکی از روش‌هایی که برای طبخ کباب ترش به کار می‌رود، استفاده از گوشت مرغ است. برای درست کردن جوجه کباب ترش باید مواد اولیه‌ای که در ادامه می‌خوانید را آماده کنید.

مواد لازم جوجه کباب ترش برای ۴ نفر

گوشت مرغ یا جوجه بدون استخوان

۱ کیلو و ۲۰۰ گرم

مغز گردوی خرد شده

۱۰ تا ۱۲ عدد

روغن زیتون

به میزان دل‌خواه

زعفران دم‌کرده

۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

رب انار

۴ قاشق غذاخوری

ماست هم‌زده پرچرب

۳ تا ۴ قاشق غذاخوری

پیاز بزرگ

۱ عدد

نمک و فلفل سیاه

به اندازه کافی

 

روش طبخ جوجه کباب ترش

مواد اولیه ذکر شده را درون ظرف بزرگی با هم خوب مخلوط کنید. سپس، گوشت مرغ خرد شده در اندازه‌های متوسط را درون ظرف بریزید و به ترکیبات داخل آن خوب آغشته کنید. وقتی گوشت مرغ برای چند ساعت درون یخچال برای چند ساعت استراحت کرد، آن را به روش جوجه کباب تابه‌ای یا زغالی بپزید.

طرز تهیه جوجه کباب خانگی با ماست

ماست پرچرب هم‌زده یکی از مواد اولیه‌ای است که برای مزه‌دار کردن گوشت مرغ از آن استفاده می‌کنند. این ماست باید تازه و پرچرب باشد و از آن در کنار مواد اولیه‌ای که برای طبخ جوجه کباب زعفرانی از آنها نام بردیم به اضافه کره، استفاده شود. سایر مراحل طرز تهیه جوجه کباب لاری یا جوجه کباب ماستی مانند سایر انواع جوجه کباب است و می‌توانید آن را روی منقل یا درون تابه بپزید.

طرز تهیه جوجه کباب ذغالی

طرز تهیه جوجه کباب رستورانی با ذغال بسیار ساده است. شما باید ابتدا گوشت مرغ را به یکی از روش‌های توضیح داده شده در طرز تهیه جوجه کباب تا اینجا مزه‌دار کنید. بعد از اینکه گوشت مرغ برای چند ساعت داخل یخچال استراحت کرد، آن را به سیخ بکشید. توجه داشته باشید که پس از اینکه گوشت داخل سیخ قرار گرفت، باید کمی آن را با دست فشرده کنید. حالا ذغال را با حرارت یکنواخت و متوسط آماده کنید و سیخ‌ها را با فاصله روی منقل قرار دهید. سیخ‌ها را مدام برگردانید تا جوجه کباب نسوزد و خوب برشته و مغزپخت شود. 

تهیه جوجه کباب در هواپز

جوجه کباب در هواپز

گوشت مرغ یا جوجه را به روش دل‌خواه خود مزه‌دار کنید. پس از چند ساعت آن را داخل سیخ‌های چوبی قرار دهید و درون سرخ‌کن بدون روغن با دمای ۱۶۰ درجه بپزید. در زمان پخت جوجه کباب داخل هواپز باید آن را یک یا دو بار زیر و رو کنید. این غذای هواپزی در کمتر از نیم ساعت آماده می‌شود.

تهیه جوجه کباب در توستر

یکی از روش‌های طبخ جوجه کباب استفاده از توستر به جای منقل یا اجاق گاز است. در این روش، ابتدا گوشت مرغ را به یکی از روش‌هایی که توضیح‌ داده شد، مزه‌دار می‌کنند. سپس، آن را روی سینی چرب شده توستر قرار می‌دهند. جوجه کباب در عرض ۴۵ دقیقه پخته و برشته می‌شود. در حین پخت جوجه کباب باید آن را مدام زیر و رو کنید تا نسوزد.

طرز تهیه جوجه کباب رژیمی

برای طبخ جوجه کباب رژیمی باید ابتدا گوشت مرغ را با پیاز، سیر، نمک، فلفل و روغن زیتون خوب مزه‌دار کنید. سپس، آن را درون فر، توستر یا هواپز و یا روی منقل زغالی بپزید.

طرز تهیه جوجه کباب کتف و بال

جوجه کباب کتف و بال

اگر جزو طرفداران غذاهایی مانند جوجه چینی باشید، بدون شک به جوجه کباب کتف و بال نیز علاقه دارید. روش طبخ این جوجه کباب با سایر روش‌های پخت این غذا تفاوتی ندارد. تنها نکته‌ای که برای پختن این غذا باید بدانید این است که مقدار مرغی که تا اینجا برای طبخ جوجه کباب ذکر شد، گوشت مرغ بدون استخوان است. مقدار گوشت مرغ بدون استخوان برای هر نفر ۳۰۰ گرم است اما اگر قرار باشد آن را با استخوان یا کتف و بال بپزید، باید به ازای هر نفر از ۴۰۰ گرم گوشت مرغ یا جوجه استفاده کنید.

کلام آخر

طرز تهیه جوجه کباب خانگی یکی از موضوعاتی است که هر ایرانی به آن علاقه دارد. برای طبخ این غذا باید ابتدا گوشت مرغ یا جوجه را خوب مزه‌دار کنید. پس از آن، می‌توانید این غذا را با زغال، اجاق گاز، فر، توستر یا حتی هواپز آماده کنید.

سؤالات متداول

چرا جوجه کباب خشک میشه؟

حرارت آتش بسیار زیاد باعث خشک شدن جوجه کباب می‌شود. گوشت مرغ باید روی حرارت ملایم و یکنواخت کباب شود.

طرز تهیه چند مدل جوجه کباب چگونه است؟

می‌توانید این غذا را با زغال، اجاق گاز، فر، توستر یا حتی هواپز آماده کنید.