تصور کنید که پس از یک روز کاری شلوغ و خسته‌کننده به خانه بازمی‌گردید. در چنین شرایطی، فکر می‌کنید چه غذاهایی مناسب‌تر هستند؟ احتمالاً یکی از گزینه‌هایی که در این شرایط به ذهنتان می‌رسد، استانبولی است. این غذا دستورپخت بسیار ساده‌ای دارد و خیلی زود آماده می‌شود. بااین‌حال، برای طبخ این غذا باید ترفندهای خوشمزگی آن را بدانید. در این مطلب از مامان‌پز، با طرز تهیه استانبولی و رازهای خوشمزگی آن آشنا می‌شوید.

طرز تهیه استانبولی با گوشت چرخ کرده

استانبولی با گوشت چرخ کرده

استانبولی را می‌توانید به روش‌های مختلف طبخ کنید. یکی از محبوب‌ترین روش‌های پخت این غذا استفاده از گوشت چرخ کرده است. در ادامه، با طرز تهیه استانبولی ساده برای 4 نفر آشنا می‌شوید.

مواد لازم استانبولی برای ۴ نفر

برنج

۴ پیمانه

گوشت چرخ کرده

۳۰۰ تا ۳۵۰ گرم

گوجه فرنگی پوره شده

۱ پیمانه

سیب زمینی بزرگ

۱ عدد

پیاز بزرگ

۱ عدد

رب گوجه فرنگی

۲ قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده

به میزان دل‌خواه

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر دارچین، پودر زنجبیل و پودر سیر

به اندازه کافی

در مامانپز ثبتنام کن

روش پخت استانبولی با گوشت چرخ کرده

برای پخت غذا استانبولی باید ابتدا پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید. پس از اینکه پیاز سبک و بلوری شد، گوشت چرخ کرده را به آن بیفزایید. وقتی گوشت تغییر رنگ داد، سیب زمینی مکعبی خرد شده را اضافه کنید. اجازه بدهید تا سیب زمینی و گوشت خوب سرخ شوند. سپس، نمک و ادویه‌ها را به آنها اضافه کنید.

پس از چند دقیقه نیز نوبت به پوره گوجه فرنگی می‌رسد. وقتی آب گوجه فرنگی کاملاً تبخیر شد، می‌توانید رب را به آن بیفزایید. وقتی رنگ رب گوجه فرنگی باز شد، مایه استانبولی آماده است. شما می‌توانید برنج خیس خورده را همراه با مقداری آب به این مایه اضافه کنید یا اینکه این مایه را همراه با برنج نیم‌پز آبکشی شده درون قابلمه بریزید و دم کنید. این غذا با گوشت چرخ کرده را می‌توانید با سالاد شیرازی، ترشی یا ماست نوش جان کنید.

طرز تهیه استانبولی با مرغ

طعم استانبولی با مرغ به یکی از غذاهای عربی یعنی مجبوس یا مکبوس شباهت بسیاری دارد. البته، برای طبخ استانبولی با مرغ برخلاف مجبوس از سیب زمینی نیز استفاده می‌شود.

طرز پخت استانبولی پلو با مرغ با روش طبخ استانبولی با گوشت چرخ کرده تفاوت چندانی ندارد. تنها کاری که روش پخت این غذا را با طرز تهیه استانبولی مجلسی با گوشت متفاوت می‌کند، اضافه کردن گوشت مرغ پخته و ریش ریش شده به جای گوشت چرخ کرده است.

طرز تهیه استانبولی پلو با لوبیا سبز

استانبولی پلو با لوبیا سبز

استانبولی پلو را می‌توانید مثل لوبیا پلو با لوبیا سبز نیز بپزید. طرز تهیه استانبولی دونفره با گوشت چرخ کرده و لوبیا سبز به همان ترتیبی است که در طرز تهیه ی استانبولی با گوشت چرخ کرده برای ۴ نفر خواندید. نکته مهمی که باید برای پخت این غذا با لوبیا سبز در نظر بگیرید این است که لوبیا سبز خرد و نیم‌پز شده پس از گوشت چرخ کرده به مایه استانبولی اضافه می‌شود.

طرز تهیه استانبولی بدون گوشت

اگر به طبخ یک غذای گیاهی بدون گوشت فکر می‌کنید، استانبولی بدون گوشت می‌تواند بهترین گزینه پیش روی شما باشد. در طرز تهیه استانبولی ساده و بدون گوشت، از همان مواد اولیه استانبولی با گوشت چرخ کرده استفاده می‌شود. البته، بدیهی است که باید گوشت چرخ کرده را از لیست مواد اولیه این غذا حذف کنید.

پیاز را تفت دهید و به آن سیب زمینی خرد شده بیفزایید. پس از آن، نوبت به پوره و رب گوجه فرنگی می‌رسد. در آخر نیز نمک، ادویه‌ها، برنج و آب را به قابلمه اضافه کنید و اجازه بدهید تا استانبولی با حرارت ملایم خوب دم بکشد.

طرز تهیه استانبولی با سویا

برای طبخ استانبولی گیاهی می‌توانید از سویا نیز استفاده کنید. سویای خیس خورده که کمی در آب جوشانده‌اید را آبکشی کنید و آن را به جای گوشت چرخ کرده برای پخت استانبولی به کار ببرید.

طرز تهیه استانبولی مشهدی

طرز تهیه استانبولی مشهدی

استانبولی یا پلومخلوط مشهدی یکی از غذاهای پلویی محبوب ایرانی است. برای طبخ این پلومخلوط خوشمزه از گوشت تکه‌ای که ریز خرد شده، استفاده می‌کنند.

مواد لازم پلومخلوط مشهدی برای ۱۰ نفر

برنج

۱۰ پیمانه

گوشت ریز خرد شده

۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم

پیاز بزرگ

۱ عدد

لوبیا سبز

۴۰۰ گرم

هویج بزرگ

۱ عدد

رب گوجه فرنگی

۳ تا ۴ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و زردچوبه

به اندازه کافی

 

روش پخت استانبولی مشهدی

برای پخت این غذا باید همان روشی که برای پخت استانبولی با گوشت چرخ کرده توضیح دادیم را طی کنید، با این تفاوت که گوشت خرد شده جایگزین گوشت چرخ کرده می‌شود. به‌علاوه، باید لوبیا سبز و هویج خرد شده را نیز به مایه استانبولی اضافه کنید.

طرز تهیه استانبولی با لوبیا چشم بلبلی

استانبولی را می‌توانید مثل پلو شوشتری با لوبیا چشم بلبلی نیز بپزید. برای طبخ این غذا باید لوبیا چشم بلبلی را بخیسانید و بپزید. سپس، آن را جایگزین لوبیا سبز در دستور پخت استانبولی با لوبیا سبز کنید. سایر مراحل طبخ این استانبولی نیز به همان ترتیبی است که در طرز تهیه استانبولی با لوبیا سبز توضیح دادیم.

طرز تهیه استانبولی رژیمی

برای طبخ استانبولی رژیمی باید به رژیم غذایی خود توجه کنید. معمولاً برای طبخ این غذا از روش ئخت استانبولی با سویا استفاده می‌کنند و به آن مواد اولیه دیگری نظیر قارچ و فلفل دلمه‌ای خرد شده نیز میفزایند.

طرز تهیه استانبولی میگو

استانبولی میگو

اگر جزو طرفداران میگو پلو هستید، بدون شک، از طعم استانبولی میگو نیز لذت خواهید برد. برای طبخ این استانبولی خوشمزه، مواد اولیه آن را به ترتیبی که در ادامه می‌خوانید، آماده کنید.

مواد لازم استانبولی دونفره با میگو

برنج

۲ پیمانه

میگوی پاک شده

۵۰۰ گرم

پیاز بزرگ

۱ عدد

رب گوجه فرنگی

۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

فلفل دلمه‌ای

به میزان دل‌خواه

نمک، فلفل و زردچوبه

به اندازه کافی

 

روش پخت استانبولی میگو

پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید و نمک و ادویه‌ها را همراه با میگو به آن اضافه کنید. وقتی میگو سرخ شد، فلفل دلمه‌ای و رب گوجه فرنگی را بیفزایید. این مایه را همراه با برنج نیم‌پز آبکشی شده درون قابلمه بریزید و استانبولی را دم کنید.

طرز تهیه استانبولی نذری

طرز تهیه استانبولی برای 10 نفر یا بیشتر برای نذری می‌تواند به یکی از روش‌هایی که برای طبخ این غذا توضیح دادیم باشد. برای پخت این غذای نذری باید میزان مواد اولیه آن را با نسبت‌های گفته شده افزایش دهید.

کلام آخر

استانبولی یکی از غذاهای ساده و پرطرفدار ایرانی است که به پلو مکزیکی شباهت دارد و می‌توانید آن را برای هر مناسبتی آماده کنید. در این مطلب، بهترین روش‌های پخت استانبولی را توضیح دادیم. اگر به چشیدن طعم یک غذای بی‌نظیر علاقه دارید، می‌توانید استانبولی را به یکی از این روش‌ها بپزید و از طعم فوق‌العاده آن لذت ببرید.