با شروع فصل بهار کمکم انواع غذای بهاری خوشمزه که با میوهها و محصولات گیاهی این فصل آماده میشوند، دوباره به سفرههای ایرانی پا میگذارند. یکی از این غذاها خورشت گوجه سبز یا آلوچه است. در این مطلب، درباره روش طبخ این غذا و نکات طرز تهیه خورش گوجه سبز میخوانید.
طرز تهیه خورشت گوجه سبز مازندرانی

خورش گوجه سبز یکی از پرطرفدارترین انواع غذای شمالی است. این غذا در مازندران معمولاً بدون گوشت و با تخم مرغ درست میشود.
مواد لازم خورش گوجه سبز دو نفره
| 
 گوجه سبز  | 
 ۲۵۰ گرم  | 
| 
 پیاز متوسط  | 
 ۲ عدد  | 
| 
 جعفری ساطوری شده  | 
 ۱۵۰ گرم  | 
| 
 تخم مرغ  | 
 ۲ تا ۳ عدد  | 
| 
 آب نارنج  | 
 ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری  | 
| 
 شکر  | 
 ۱ قاشق غذاخوری  | 
| 
 نمک، زردچوبه و فلفل سیاه  | 
 به میزان کافی  | 
روش پخت خورشت گوجه سبز بدون گوشت
گوجه سبز را درون قابلمهای حاوی آب در حال جوش بریزید تا برای چند دقیقه نرم شود. سپس، پیاز نگینی خرد شده را درون تابهای تفت دهید و به آن تخم مرغ همزده، نمک و ادویهها را اضافه کنید. حالا جعفری ساطوری و تفت داده شده را به تابه بیفزایید. وقتی ترکیبات درون تابه خوب تفت داده شدند، آنها را به قابلمه گوجه سبز اضافه کنید. در نهایت، شکر و آب نارنج را درون قابلمه بریزید و صبر کنید تا خورشت با حرارت ملایم خوب جا بیفتد.
طرز تهیه خورشت گوجه سبز گیلانی
خورشت گوجه سبز گیلانیها تخم مرغ ندارد و برای طبخ آن معمولاً از گوشت قرمز استفاده میکنند. برای پختن این غذای خوشمزه شمالی، ابتدا مواد اولیه آن را به ترتیبی که در ادامه میخوانید، آماده کنید.
مواد لازم خورشت گوجه سبز گیلانی برای ۸ نفر
| 
 گوشت خورشتی  | 
 ۶۰۰ گرم  | 
| 
 پیاز بزرگ  | 
 ۱ عدد  | 
| 
 گوجه سبز  | 
 ۱ کیلوگرم  | 
| 
 نعنا و جعفری ساطوری شده  | 
 ۶۰۰ گرم  | 
| 
 برگ بو  | 
 ۴ تا ۵ عدد  | 
| 
 نمک، زردچوبه و گرد غوره  | 
 به میزان کافی  | 
| 
 آبغوره  | 
 به میزان کافی  | 
دستور پخت خورشت گوجه سبز با گوشت
برای تهیه خورشت گوجه سبز گیلانی باید ابتدا پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید. پس از اینکه پیاز سبک و بلوری شد، گوشت را به آن بیفزایید. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، زردچوبه و برگ بو را همراه با چند لیوان آب به آن اضافه کنید.
وقتی گوشت کاملاً مغزپخت شد، برگ بو را از آن جدا کنید. سپس، سبزیجات ساطوری شده که تفت دادهاید را به قابلمه بیفزایید. اجازه بدهید تا این ترکیبات خوب با هم جا بیفتند. در نیم ساعت پایانی پخت خورشت، گوجه سبز، گرد غوره و آبغوره را به آن اضافه کنید تا خورشت گیلانی خوشمزه آماده سرو شود.
خورشت گوجه سبز با رب انار
برای اینکه خورشت گوجه سبز گیلانی عطر و طعم فوقالعادهای پیدا کند، میتوانید به جای آبغوره از رب انار ترش استفاده کنید. روش پخت این غذا با طرز تهیه خورش گوجه سبز گیلانی هیچ تفاوتی ندارد.
خورش گوجه سبز با سبزی قورمه
برای اینکه خورشت گوجه سبز عطر بهتری پیدا کند، میتوانید از سبزی مخصوص قرمه سبزی نیز استفاده کنید. طرز تهیه خورش گوجه سبز با سبزی قرمه به همان ترتیبی است که در روش طبخ خورش گوجه سبز گیلانی خواندید، فقط باید سبزی قرمه را هم تفت دهید و به جای نعنا و جعفری به قابلمه اضافه کنید.
خورشت گوجه سبز با مرغ

خورشت گوجه سبز را میتوانید با گوشت مرغ نیز بپزید. این غذای بهاری خوشمزه دستور پخت بسیار سادهای دارد، فقط پیش از شروع پخت آن، مواد اولیه را به ترتیبی که در ادامه میخوانید، آماده کنید.
مواد لازم خورش گوجه سبز با مرغ دو نفره
| 
 گوشت فیله یا سینه مرغ  | 
 ۲۵۰ گرم  | 
| 
 پیاز متوسط  | 
 ۱ عدد  | 
| 
 سیر  | 
 ۱ حبه  | 
| 
 زعفران دمکرده  | 
 به میزان دلخواه  | 
| 
 جعفری، نعنا و ترخون ساطوری شده  | 
 ۱۰۰ گرم  | 
| 
 شکر  | 
 ۱ قاشق چایخوری  | 
| 
 رب گوجه فرنگی  | 
 ۱ قاشق غذاخوری  | 
| 
 گوجه سبز  | 
 ۲۵۰ گرم  | 
| 
 نمک، زردچوبه و فلفل سیاه  | 
 به میزان کافی  | 
روش پخت خورشت گوجه سبز با مرغ
مرغ را همراه با سیر و پیاز تفت دهید و رب گوجه فرنگی و زعفران را به آن بیفزایید. پس از اینکه گوشت مرغ تغییر رنگ داد، چند لیوان آب به آن اضافه کنید و اجازه بدهید تا مرغ بپزد. سپس، سبزی ساطوری و تفت داده شده را به آن اضافه کنید. در نهایت، گوجه سبز را همراه با نمک، شکر و ادویهها به آن بیفزایید. این خورشت با حرارت ملایم، جا میفتد و آماده سرو میشود.
خورشت گوجه سبز با لپه
خورشت قیمه یکی از غذاهایی است که بیشتر افراد آن را با طعم ترش میپسندند. اگر شما نیز جزو این افراد هستید، میتوانید در فصل بهار به آن چند گوجه سبز نیز اضافه کنید.
برای طبخ این غذا باید دستور پخت خورشت قیمه با گوشت را اجرا کنید. ابتدا گوشت و پیاز را با هم تفت دهید. سپس، لپه خیس خورده را به آن بیفزایید. بعد از آن رب گوجه فرنگی، نمک و ادویهها را اضافه کنید. وقتی رنگ رب باز شد، به قابلمه چند لیوان آب اضافه کنید. در نیم ساعت پایانی پخت خورش قیمه نیز گوجه سبز را به قابلمه بیفزایید و اجازه بدهید تا خورشت گوجه سبز با لپه کاملاً جا بیفتد.
فوت و فن خورش گوجه سبز
- اگر میخواهید خورش گوجه سبز رنگ تیرهتری پیدا کند، باید سبزیجات آن را بیشتر سرخ کنید.
 - توجه داشته باشید که میزان نعنای به کار رفته در این خورشت باید یکسوم جعفری باشد تا غذا طعم تلخی پیدا نکند.
 - گوجه سبز را در نیم ساعت پایانی پخت این خورشت به قابلمه اضافه کنید تا شکل خود را حفظ کند.
 
کلام آخر
خورش گوجه سبز یکی از غذاهای محلی است که دستور پخت اصلی آن را سرآشپزهای شمالی ابداع کردهاند. در این مطلب، روشهای تهیه خورشت گوجه سبز را توضیح دادیم. اگر به چشیدن طعم یک غذای فوقالعاده خوشمزه و بهاری فکر میکنید، میتوانید همین حالا دست به کار شوید و خورشت گوجه سبز را طبق یکی از این دستورهای پخت آماده کنید. نتیجه این آشپزی بینظیر خواهد شد چون سرآشپز شمایید.
				