با شروع فصل بهار، سبزیجات و گیاهان بسیاری رشد می‌کنند که یکی از آنها والک است. این سبزی کوهی در مناطق کوهستانی اطراف تهران می‌روید. به همین دلیل، والک پلو غذای محلی این منطقه به شمار می‌رود. غذای والک پلو را می‌توانید به روش‌های مختلف طبخ کنید. در این مطلب از مامان‌پز، طرز تهیه والک پلو خوشمزه و رازهای خوشمزگی آن را می‌خوانید.

طرز تهیه والک پلو کته

والک پلو کته

والک پلو غذایی است که ظاهری شبیه پلومخلوط‌هایی همچون کلم پلو شیرازی یا سبزی پلو دارد. برای طبخ این غذای خوشمزه به روش کته باید ابتدا مواد اولیه آن را به ترتیبی که در ادامه می‌خوانید، آماده کنید.

مواد لازم والک پلو کته دو نفره

برنج

۲ پیمانه

سیر تازه

۱ ساقه

والک تازه

۲۵۰ گرم

روغن

به اندازه کافی

نمک

به اندازه کافی

در مامانپز ثبتنام کن

طرز تهیه والک پلو کته

والک و ساقه سیر را در اندازه‌های درشت خرد کنید. سپس، برنج خیس خورده را همراه با آب، نمک و روغن درون قابلمه بریزید. وقتی آب برنج به نقطه جوش رسید، والک و سیر خرد شده را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید. در نهایت، پس از تبخیر شدن آب برنج، آن را به روش کته دم کنید. والک پلو تهرانی معمولاً به این روش آماده می‌شود.

والک پلو با ماهی

والک پلو با ماهی

والک پلو را می‌توانید با انواع ماهی نیز نوش جان کنید. والک پلو با ماهی به سبزی پلو با ماهی شباهت بسیاری دارد. برای آماده شده این غذا باید دستور پخت والک پلو ساده را اجرا کنید. سپس، آن را همراه با ماهی مزه‌دار و سرخ یا کباب شده سرو کنید.

والک پلو با گوشت

والک پلو یک غذای بهاری است که می‌توانید آن را با گوشت تکه‌ای نیز بپزید. برای پخت والک پلو با گوشت، ابتدا مواد اولیه آن را به ترتیبی که در ادامه می‌خوانید، آماده کنید.

مواد لازم والک پلو با گوشت برای ۴ نفر

گوشت خورشتی

۴۰۰ تا ۴۵۰ گرم

برنج

۴ پیمانه

سیر تازه

۲ ساقه

والک تازه

۵۰۰ گرم

روغن

به اندازه کافی

نمک

به اندازه کافی

 

روش طبخ والک پلو با گوشت

گوشت را همراه با پیاز، نمک، ادویه و برگ بو بپزید. در همین حال که گوشت می‌پزد، برنج خیس خورده را درون آب در حال جوش و نمک بریزید و اجازه بدهید تا نیم‌پز شود. سپس، آن را آبکشی کنید. در ادامه، سبزی والک و ساقه سیر خرد شده را همراه با روغن، نمک، زردچوبه و زعفران دم‌کرده کمی تفت دهید. در آخر، ته‌دیگ دل‌خواه خود را درون قابلمه بچینید و برنج آبکشی شده، والک و سیر تفت داده شده و گوشت پخته شده را روی آن بریزید. حالا اجازه بدهید تا والک پلو با حرارت ملایم خوب دم بکشد.

والک پلو با گوشت چرخ کرده

برای تهیه والک پلو می‌توانید از گوشت چرخ‌کرده نیز استفاده کنید. ابتدا والک پلو را به صورت مجلسی یا کته دم کنید. پس از دم کشیدن برنج، کوفته قلقلی‌هایی که سرخ کرده‌اید را روی آن بچینید. این غذای پلویی ایرانی با طعم و عطری بی‌نظیر را می‌توانید با ماست، ترشی یا سالاد نوش جان کنید.

ترفندهای خوشمزگی والک پلو

کلام آخر

اگر به طعم غذاهای خاص مانند پلو مکزیکی یا سایر پلومخلوط‌ها علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنیم که طعم والک پلو را هم امتحان کنید. این غذای خوشمزه با مواد اولیه تازه دستور پخت نسبتاً ساده‌ای دارد و هر کسی با هر میزان مهارت از آشپزی می‌تواند آن را آماده کند. بنابراین، همین حالا دست به کار شوید و والک پلو را به یکی از روش‌هایی که در این مطلب خواندید، بپزید.

سؤالات متداول

والک پلو غذای کجاست؟

تهران.

خواص والک پلو چیست؟

این سبزی کوهی با ویتامین ث فراوان به تقویت سیستم ایمنی بدن شما در فصل بهار کمک می‌کند.