با شروع فصل بهار، غذاهایی که با میوه‌های نوبرانه و محصولات گیاهی بهاری پخته می‌شوند، محبوبیت می‌یابند. انواع غذا با چغاله بادام جزو غذاهای بهاری هستند که با یکی از محبوب‌ترین محصولات گیاهی فصل بهار یعنی چغاله بادام درست می‌شوند. با این میوه نوبرانه می‌توانید غذاها و خوراکی‌های متنوعی درست کنید. در این مطلب، با این غذاها و خوراکی‌ها بیشتر آشنا می‌شوید.

خورشت چاقاله بادام

خورشت چاقاله بادام

مشهورترین غذا با چغاله بادام، خورشت چاقاله بادام است. این خورشت بهاری با مواد اولیه نسبتاً ساده‌ای آماده می‌شود و دستورپخت آسانی دارد. برای طبخ یک خورشت چغاله بادام به مواد اولیه‌ای که در ادامه نام آنها را می‌خوانید، نیاز دارید.

مواد لازم خورشت چغاله بادام برای ۴ نفر

گوشت خورشتی ۶۰۰ گرم
نعنای ساطوری شده ۱۰۰ گرم
جعفری ساطوری شده ۴۰۰ گرم
چغاله بادام ۶۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۱ عدد
آبغوره یا گرد غوره به میزان دل‌خواه
نمک، زردچوبه و فلفل به اندازه کافی

در مامانپز ثبتنام کن

روش پخت خورشت چغاله بادام

پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید. وقتی پیاز سبک و شیشه‌ای شد، گوشت خورشتی را به آن بیفزایید. اجازه بدهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس، چغاله بادام‌های خرد شده و خیس خورده را به آن بیفزایید. در نهایت، به این ترکیبات نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید.

وقتی چغاله بادام‌ها کمی نرم شدند، سبزیجات ساطوری شده را به قابلمه اضافه کنید. اجازه بدهید تا این سبزیجات خوب سرخ شوند. سپس، چند لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. وقتی گوشت با حرارت ملایم خوب مغزپخت شد، گرد غوره یا آبغوره را بیفزایید و صبر کنید تا خورشت با حرارت ملایم خوب جا بیفتد.

خورش چغاله بادام با لپه

برای طبخ چغاله بادام می‌توانید از لپه نیز استفاده کنید. این خورشت معمولاً سبزیجاتی که به غذاهایی مانند خورش ریواس اضافه می‌کنند را ندارد و با لپه طبخ می‌شود. لپه را هم باید خیس کنید و همراه با چغاله بادام خرد شده به گوشت بیفزایید تا خوب تفت داده شود. در آخر نیز به جای سبزیجات، به آن رب گوجه فرنگی اضافه می‌کنند. سایر مراحل طبخ این غذا به همان ترتیبی است که در روش پخت خورش چغاله بادام با گوشت توضیح دادیم.

خورش چغاله بادام بدون سبزی

این غذا با چغاله بادام را می‌توانید بدون سبزیجاتی همچون جعفری و نعنای ساطوری شده نیز بپزید. برای این کار باید بعد از نرم شدن چغاله بادام در قابلمه، به آن رب گوجه فرنگی اضافه کنید. وقتی رنگ رب باز شد، چند لیوان آب درون قابلمه بریزید و صبر کنید تا خورشت با حرارت ملایم خوب جا بیفتد.

خورش چغاله بادام با رب گوجه

همان‌طور که توضیح داده شد، خورش چغاله بادام را می‌توان بدون سبزی و با رب گوجه فرنگی پخت. برای این کار می‌توانید از لپه نیز استفاده کنید یا آن را بدون لپه و با گوشت خورشتی، چغاله بادام و چاشنی آبغوره بپزید.

طرز تهیه خورش چغاله بادام با مرغ

اگر رژیم غذایی خاصی دارید و نباید گوشت قرمز مصرف کنید، می‌توانید خورشت چغاله بادام را با گوشت مرغ بپزید. بهتر است برای این کار از گوشت فیله یا سینه مرغ استفاده کنید. مراحل پخت خورشت چغاله بادام با مرغ با روش طبخ خورشت چغاله بادام بدون سبزی هیچ تفاوتی ندارد.

پلو چغاله بادام

پلو چغاله بادام یکی از غذاهای پلویی ایرانی است که می‌توانید در فصل بهار طعم آن را بچشید. برای طبخ این پلومخلوط، ابتدا مواد اولیه آن را به ترتیب زیر آماده کنید.

مواد لازم پلو چغاله بادام دو نفره

برنج ۲ پیمانه
چغاله بادام ۳۰۰ گرم
سینه یا فیله مرغ خرد شده ۳۰۰ گرم
هویج خلالی خرد شده ۳ تا ۴ عدد
پیاز ۱ عدد
زعفران دم‌کرده به میزان دل‌خواه
گشنیز ساطوری شده ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و فلفل به اندازه کافی

دستور پخت پلو چغاله بادام

مرغ خرد شده را همراه با چغاله بادام که به صورت خلالی خرد کرده‌اید، تفت دهید. سپس، به آن نمک، ادویه‌ها و زعفران را اضافه کنید. اجازه بدهید تا مرغ و چغاله بادام با حرارت ملایم بپزند. پس از آن، به آنها گشنیز ساطوری شده و پیاز که جداگانه تفت داده‌اید را اضافه کنید. هویج خلالی خرد شده را هم جداگانه تفت دهید و کنار بگذارید.

در مرحله بعدی، برنج نیم‌پز آبکشی شده را همراه با ترکیبات اضافه شده به مرغ و هویج تفت داده شده، به صورت لایه لایه به قابلمه اضافه کنید. روی این ترکیبات نصف لیوان آب بریزید و اجازه بدهید تا پلو چغاله بادام خوب دم بکشد.

سالاد چغاله بادام

سالاد چغاله بادام

سالاد چغاله بادام یک پیش غذا یا غذای بهاری سبک و خوشمزه برای آن دسته از افراد است که می‌خواهند یک غذای گیاهی بدون گوشت میل کنند. برای درست کردن این سالاد سبز بهاری باید چغاله بادام خرد شده را همراه با خیار خرد شده، نعنای ساطوری شده و مغز گردوی خرد شده به ظرف سالاد اضافه کنید. پس از ترکیب شدن محتویات سالاد، به آن نمک و آبلیموی تازه بیفزایید تا سالاد چغاله بادام آماده سرو شود.

برای خوشمزه‌تر شدن این سالاد می‌توانید به دل‌خواه، ترکیبات دیگری نظیر پنیر پارمسان، سیب خرد شده و کلم بروکلی نیز بیفزایید.

ترشی چغاله بادام

ترشی بهترین چاشنی با چاقاله بادام است که می‌توانید در فصل بهار درست کنید. برای درست کردن این ترشی از مواد مختلفی استفاده می‌کنند اما در همه دستورها برای تهیه ترشی چغاله بادام سرکه، آب و نمک مشترک هستند.

چغاله بادام را پاک کنید، شاخ و برگ‌های آن را برش بزنید و در اندازه‌های یکسان خرد کنید. سپس، اجازه بدهید تا آبی که برای شستشوی چغاله بادام به کار برده‌اید، کاملاً خشک شود. در ادامه سرکه، نمک و آب را درون ظرفی بریزید و روی حرارت بگذارید تا به نقطه جوش برسند. سپس، به آن اندکی زردچوبه بیفزایید. بعد از چند لحظه، ظرف را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا دمای آب و سرکه به دمای محیط برسد. سپس، چغاله بادام‌ها را همراه با حبه‌های سیر و در صورت تمایل، مقداری نعنا، ترخون و گشنیز درون شیشه مخصوص ترشی بریزید. در آخر، سرکه و آب به دمای محیط رسیده را روی این ترکیبات بریزید، طوری که روی آنها را کاملاً بپوشاند. حالا درب ظرف ترشی را خوب محکم کنید. این ترشی پس از یکی دو هفته آماده می‌شود.

کلام آخر

چغاله بادام یکی از محصولات نوبرانه در فصل بهار است. با این گیاه خوشمزه می‌توانید غذاها و خوراکی‌های مختلفی بپزید. در این مطلب، روش پخت غذاها و دستور تهیه خوراکی‌ها با چغاله بادام را توضیح دادیم تا دفعه بعدی به آن به چشم یک خوراکی ساده بهاری نگاه نکنید.

سؤالات متداول

با چغاله بادام چی میشه درست کرد؟

خورشت چغاله بادام، پلو چغاله بادام، سالاد چغاله بادام و ترشی چغاله بادام.