انواع غذا با گوشت بوقلمون همیشه طرفداران خاص خود را دارد. برخی از افراد، به دلایل پزشکی این نوع گوشت را جایگزین گوشت قرمز در رژیم غذایی خود می‌کنند و بعضی دیگر از طعم این گوشت خوشمزه برای جلب نظر مهمانان خود بهره می‌برند. جزو هر یک از این دو دسته از افراد که باشید، باید با فهرست غذاهایی که می‌توان با این ماده پروتئینی طبخ کرد، آشنا باشید. در این مطلب از مامان‌پز، با این فهرست آشنا می‌شوید تا خوشمزه ترین غذا با بوقلمون را بپزید.

انواع غذا با بوقلمون

غذاهای با بوقلمون تنوع بسیاری دارند. در واقع، شما می‌توانید انواع غذاهای ایرانی و فرنگی را با گوشت بوقلمون بپزید. در ادامه، با انواع غذا با گوشت بوقلمون آشنا می‌شوید.

۱. خورشت بوقلمون

خورشت بوقلمون

اگر به طبخ یک غذای مجلسی با گوشت بوقلمون فکر می‌کنید، به شما خورشت بوقلمون را پیشنهاد می‌دهیم. برای طبخ این خورشت لذیذ باید ابتدا مقداری پیاز را همراه با بوقلمون، چوب دارچین و چند لیوان آب درون قابلمه بریزید. وقتی آب به نقطه جوش رسید و کف روی آب را گرفت، بوقلمون را درون آبکش بریزید. این کار باعث می‌شود که بوی زهم گوشت بوقلمون از بین برود.

در مرحله بعدی، پیاز را نگینی خرد کنید و تفت دهید. سپس، بوقلمون را همراه با نمک و ادویه‌هایی نظیر زردچوبه و فلفل سیاه به پیاز اضافه کنید. سیب زمینی را هم باید مکعبی خرد کرده و به بوقلمون اضافه کنید. پس از چند دقیقه، نوبت به رب گوجه فرنگی می‌رسد. بعد از اینکه رنگ رب باز شد، آلو خورشتی خیس خورده و زعفران دم‌کرده را به آن بیفزایید. در آخر، به آن چند لیوان آب داغ اضافه کنید و اجازه بدهید تا خورشت با حرارت ملایم خوب جا بیفتد.

در مامانپز ثبتنام کن

۲. کباب بوقلمون

کباب بوقلمون یکی از محبوب‌ترین انواع غذا با گوشت بوقلمون است. این غذای خوشمزه را می‌توانید مثل جوجه کباب یا کباب کوبیده بپزید.

برای طبخ جوجه کباب با گوشت بوقلمون، باید گوشت را با نمک، فلفل، کره، آبلیمو، آب پیاز و زعفران دم‌کرده خوب مزه‌دار کنید و آن را مثل جوجه کباب، کباب کنید. البته، برای طبخ این کباب باید از حرارت ملایم استفاده شود.

مایه کباب کوبیده بوقلمون نیز با گوشت چرخ کرده بوقلمون، پیاز و سیر رنده شده، آبلیمو، زعفران دم‌کرده، نمک، فلفل، زردچوبه و سماق آماده می‌شود و باید آن را مثل کباب کوبیده بپزید.

۳. بوقلمون با سس پرتقال

اگر به طعم مرغ پرتقالی علاقه دارید، می‌توانید این بار آن را با طعم گوشت بوقلمون امتحان کنید. طرز تهیه بوقلمون مجلسی با سس پرتقالی هم بسیار ساده است. بوقلمون را با نمک، فلفل و زعفران دم‌کرده خوب مزه‌دار کنید. سپس، آن را به پیاز نگینی خرد و تفت داده شده بیفزایید. وقتی گوشت بوقلمون سرخ شد، به آن نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران دم‌کرده اضافه کنید. اجازه بدهید تا گوشت بوقلمون با حرارت ملایم خوب بپزد. در نهایت، به آن آب پرتقال اضافه کرده و صبر کنید تا بوقلمون پرتقالی با حرارت ملایم خوب جا بیفتد.

۴. بوقلمون شکم پر

بوقلمون شکم پر

بوقلمون شکم پر بهترین غذا با بوقلمون است. این غذا دستورپختی شبیه به مرغ شکم پر دارد. باید ابتدا بوقملون را با نمک، زردچوبه، کره، زعفران و آبلیمو خوب مرینیت کنید. پس از چند ساعت، داخل شکم بوقلمون را با سیر، پیاز، آویشن، رزماری، جعفری، ریحان و شوید ساطوری شده به اضافه مغز گردوی خرد شده پر کنید. شکم بوقلمون را بدوزید و آن را درون فر بگذارید تا خوب بپزد و برشته شود. برای خشک نشدن پوست بوقلمون، بهتر است که هر چند وقت یک‌بار آن را از فر خارج کنید و روی آن مقداری آب یا عصاره بوقلمون بریزید.

غذا با فیله بوقلمون

علاوه بر غذاهایی که تا اینجا توضیح دادیم، می‌توانید غذاهای دیگری با فیله بوقلمون نیز بپزید. این غذاها نیز به راحتی آماده می‌شوند.

۵. استیک بوقلمون

اگر به میل کردن استیک با طعمی جدید و متفاوت فکر می‌کنید، می‌توانید استیک بوقلمون را امتحان کنید. برای درست کردن این استیک خوشمزه باید فیله بوقلمون را به نمک و فلفل آغشته کنید و داخل تابه بدون روغن گریل کنید. البته، برای مزه‌دار کردن این استیک می‌توانید فیله بوقلمون را پیش از گریل کردن به مواد دیگری مانند زعفران دم‌کرده و آبلیمو نیز آغشته کنید.

۶. ساندویچ بوقلمون

ساندویچ بوقلمون می‌تواند نوعی ساندویچ شرکتی یا ناهار برای محل کار باشد. این غذا با فیله بوقلمون درست می‌شود. فیله بوقلمون را همراه با پیاز خرد شده تفت می‌دهند و به آن نمک، فلفل، زعفران دم‌کرده و برگ بو همراه با چند لیوان آب میفزایند. وقتی گوشت بوقلمون خوب مغزپخت شد، آن را همراه با سسی مخصوص لابه‌لای نان تست یا نان باگت می‌پیچند.

برای درست کردن سس این ساندویچ، باید پیاز را همراه با کره تفت دهید و به آن آرد سفید و عصاره بوقلمون اضافه کنید. در مرحله بعدی، شیر ولرم را بیفزایید. وقتی سس غلیظ شد، به آن نمک، فلفل و پنیر پارمسان اضافه کنید. این سس را می‌توانید کمی همراه با گوشت بوقلمون تفت دهید و در نهایت، لابه‌لای نان ساندویچی بریزید. کاهو، گوجه فرنگی و خیارشور نیز به آن اضافه کنید تا یک ساندویچ لذیذ آماده شود.

۷. شنیسل بوقلمون

شنیسل بوقلمون

شنیسل همیشه یکی از محبوب‌ترین غذاهای فست فودی است که معمولاً با گوشت فیله مرغ پخته می‌شود. بااین‌حال، می‌توان از گوشت فیله بوقلمون نیز برای طبخ این غذا استفاده کرد. فیله‌های بوقلمون را با بیفتک‌کوب خوب بکوبید تا به قطر یک سانتی‌متر نازک شوند.

سپس، فیله‌ها را به ترتیب در ظرفی حاوی آرد سفید، ظرفی حاوی تخم مرغ هم‌زده و ظرفی حاوی پودر سوخاری بغلتانید و سرخ کنید. به این ترتیب، شنیسل بوقلمون آماده سرو می‌شود.

انواع غذا با ران بوقلمون

ران بوقلمون یکی از اجزای آن است که برای طبخ غذاهای مختلف به کار می‌رود و در بسیاری از موارد، جایگزین گوشت مرغ می‌شود. برخی از محبوب‌ترین انواع غذا با گوشت بوقلمون در ادامه معرفی می‌شوند.

۸. باقالی پلو با بوقلمون

باقالی پلو با گوشت جزو آن دسته از غذاها است که در مناسبت‌های مختلف سرو می‌شود و می‌تواند غذای مجلسی یا حتی غذای شب عید باشد. گوشتی که در کنار باقالی پلو برای طبخ این غذا به کار می‌رود، ممکن است گوشت ماهیچه گوسفند، ران مرغ یا ران بوقلمون باشد.

اگر به طبخ این غذا با ران بوقلمون فکر می‌کنید، باید ران بوقلمون را ابتدا به مدت دو ساعت در آب نمک بگذارید. پس از آن، پیاز را تفت دهید و بوقلمون آبکشی و خشک شده را به آن بیفزایید. بوقلمون باید با نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران دم‌کرده ترکیب شود. در آخر، به آن چند لیوان آب بیفزایید و اجازه بدهید تا بوقلمون خوب مغزپخت و آماده سرو با باقالی پلو شود.

۹. ران بوقلمون بریان

ران بوقلمون بریان

طرز پخت بوقلمون بریان نیز بسیار ساده است. فقط باید این گوشت را خوب مزه‌دار کنید تا بوی زهم آن موقع پخت از بین برود. برای مرینیت گوشت بوقلمون، از کره، زعفران دم‌کرده، آبلیمو، روغن زیتون، سیر رنده شده، تخم گشنیز، پودر سیر، تخم کتان، نمک، فلفل، آویشن، پودر زیره و ادویه گراماسالا استفاده کنید. پس از دوازده ساعت، ران بوقلمون را با فویل بپوشانید و در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد بریان کنید.

۱۰. آبگوشت بوقلمون

آبگوشت بوقلمون یک غذای مجلسی بسیار خوشمزه و پرخاصیت است. برای طبخ این آبگوشت باید گوشت ران بوقلمون را همراه با سیر و پیاز تفت دهید. سپس، به آن نمک، فلفل، زردچوبه و رب گوجه فرنگی بیفزایید. وقتی رنگ رب کاملاً باز شد، به آن چند لیوان آب اضافه کنید و اجازه بدهید تا آبگوشت با حرارت ملایم خوب جا بیفتد.

۱۱. چلو گوشت بوقلمون

چلو گوشت بوقلمون یکی دیگر از انواع غذا با گوشت بوقلمون است که می‌توانید آن را با گوشت ران یا ماهیچه بوقلمون بپزید. روش پخت این غذای مجلسی با دستور پخت بوقلمونی که با باقالی پلو سرو می‌شود، هیچ تفاوتی ندارد. بوقلمون را به همان روش طبخ کنید و در نهایت، در کنار پلوی زعفرانی بگذارید.

انواع غذا با سينه بوقلمون

یکی از روش‌هایی که برای طرز تهیه غذا با بوقلمون پیشنهاد می‌شود، استفاده از گوشت سینه بوقلمون است. گوشت بوقلمون در مقایسه با گوشت ران بوقلمون سریع‌تر پخته و آماده سرو می‌شود. معمولاً از این بخش از گوشت بوقلمون برای درست کردن سوپ و سالاد استفاده می‌کنند.

۱۲. سوپ بوقلمون

سوپ بوقلمون

پیاز و سیر را تفت دهید و به آن پوره گوجه فرنگی بیفزایید. وقتی آب گوجه فرنگی تبخیر شد، به آن هویج و فلفل دلمه‌ای خرد شده اضافه کنید. بعد از آن، نوبت به جو پوست کنده، برنج نیم‌دانه، عصاره و سینه بوقلمون می‌رسد. سینه بوقلمون را می‌توانید به صورت خرد شده یا ریش ریش به سوپ اضافه کنید. پس از اینکه گوشت بوقلمون مغزپخت شد، سبزی سوپ ساطوری شده را اضافه کنید و اجازه بدهید تا سوپ خوب جا بیفتد.

۱۳. سالاد بوقلمون

سینه بوقلمون را با پیاز و ادویه‌ها بپزید و به صورت مکعبی خرد کنید. سپس، آن را همراه با سیب خرد شده، کشمش، گشنیز، پیازچه و کرفس خرد شده به ظرف سالاد بیفزایید. برای تهیه سس این سالاد نیز ماست را با عسل، پودر کاری، نمک، فلفل و پودر زنجبیل ترکیب کنید.

غذا با بوقلمون بدون برنج

برای تهیه انواع غذای نونی برای مهمانی می‌توانید از گوشت بوقلمون استفاده کنید. غذا با گوشت بوقلمون تنوع بسیاری دارد که در ادامه، با نمونه‌های آن آشنا می‌شوید.

۱۴. خوراک بوقلمون و لوبیا

برای طبخ این خوراک بوقلمون باید ابتدا سیر، پیاز و فلفل دلمه‌ای خرد شده را تفت دهید و به آن گوشت فیله یا سینه بوقلمون را بیفزایید. پس از آن، رب گوجه فرنگی، پونه خشک شده، پودر زیره، نمک، فلفل سیاه، آب گوشت بوقلمون و جعفری ساطوری شده را اضافه کنید. وقتی این مواد خوب با هم ترکیب شدند، نوبت به لوبیا چیتی پخته شده و گوجه فرنگی خرد شده می‌رسد. در نهایت، اجازه بدهید تا خوراک بوقلمون خوب جا بیفتد.

۱۵. دونر کباب بوقلمون

دونر کباب بوقلمون

دونر کباب یکی از محبوب‌ترین غذاها در جهان است که برای طبخ آن می‌توان از گوشت بوقلمون نیز استفاده کرد. گوشت بوقلمون را به صورت نوارهای باریک و نازکی برش بزنید. سپس، آن را با پیاز، سیر، نمک، فلفل، آویشن، آبلیمو، ماست و رب گوجه فرنگی خوب مزه‌دار کنید. پس از دو ساعت، گوشت بوقلمون را لابه‌لای سلفون مثل کالباس بپیچید. و آن را برای نصف روز در فریزر بگذارید.

در آخر، گوشت بوقلمون را به صورت ورقه‌ای و نازک برش بزنید و در روغن سرخ کنید. کمی فلفل دلمه، قارچ و پیاز خرد شده را نیز تفت دهید و همراه با دونر کباب لابه‌لای نان لواش بپیچید.

غذا با بوقلمون ریش ریش

گوشت بوقلمون را می‌توانید به صورت پخته و ریش ریش شده نیز برای طبخ انواع غذا به کار ببرید. نمونه‌هایی از انواع غذا با گوشت بوقلمون ریش ریش را در ادامه می‌خوانید.

۱۶. پیتزا بوقلمون

پیتزای خانگی با گوشت بوقلمون یکی از غذاهایی است که همه به ویژه کودکان عاشق آن هستند. برای پختن این پیتزا باید ابتدا خمیر پیتزای خانگی یا آماده را روی پیشخوان بگذارید، به آن سس گوجه فرنگی و پنیر پیتزا بیفزایید و روی آن گوشت بوقلمون پخته و ریش ریش شده همراه با فلفل دلمه‌ای، قارچ و ذرت آبپز بریزید. در آخر نیز روی تمام این مواد پنیر پیتزا بپاشید. پیتزا بوقلمون را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد بپزید.

۱۷. ته‌چین با بوقلمون

ته‌چین با بوقلمون

ته‌چین مرغ یکی از غذاهای پلویی ایرانی است که همیشه طرفداران خاص خود را دارد. این غذا را می‌توان با گوشت بوقلمون پخته و ریش ریش شده نیز طبخ کرد.

برای پختن ته‌چین، باید گوشت بوقلمون پخته و ریش ریش شده را همراه با زرشک تفت دهید و کنار بگذارید. سپس، برنج نیم‌پز آبکشی شده را با زرده تخم مرغ، ماست پرچرب، گلاب، پودر دارچین، کره و زعفران دم‌کرده ترکیب کنید. نیمی از این مایه را درون قابلمه نچسب بریزید. گوشت بوقلمون و زرشک تفت داده شده را روی این مایه بریزید. در آخر، مابقی مایه ته‌چین را روی مواد دیگر بریزید و اجازه بدهید تا ته‌چین با حرارت ملایم خوب دم بکشد.

۱۸. حلیم بوقلمون

حلیم بوقلمون یک صبحانه مجلسی و لذیذ است. برای طبخ این نوع حلیم باید گندم پوست کنده را بپزید و از صافی فلزی عبور دهید. سپس، آن را با گوشت بوقلمون پخته و ریش ریش شده درون قابلمه بریزید و هم بزنید. اجازه بدهید تا حلیم خوب بپزد و قوام بیاید.

غذا با بوقلمون و قارچ

قارچ می‌تواند ماده اولیه مکمل بسیاری از غذاها با گوشت بوقلمون شود. برای طبخ غذا با بوقلمون از دو نمونه‌ای که دستورپخت آنها را در ادامه می‌خوانید، شروع کنید.

۱۹. دلمه بوقلمون

دلمه بوقلمون

گوشت بوقلمون را چرخ کنید و همراه با پیاز خرد شده، نمک، فلفل و زعفران دم‌کرده تفت دهید. بعد از آن، رب گوجه فرنگی و جعفری ساطوری شده را اضافه کنید. این ترکیبات را درون قارچ‌هایی که کلاهک آنها را جدا کرده‌اید بریزید و روی آنها پنیر پیتزا بپاشید. در نهایت، صبر کنید تا دلمه‌ها در فر خوب بپزند.

۲۰. فیله بوقلمون با سس قارچ

استیک بوقلمون را می‌توانید با سس قارچ مخصوص بپزید و سرو کنید. طرز تهیه بوقلمون استیک شده به همان ترتیبی است که در روش پخت استیک بوقلمون توضیح دادیم.

سس قارچ این غذا نیز دستورپخت ساده‌ای دارد. پیاز را با کره و روغن زیتون تفت دهید. سپس، به آن قارچ خرد شده همراه با چند قطره آبلیمو بیفزایید. وقتی آب قارچ تبخیر شد، به آن نمک، پودر سیر و فلفل سیاه اضافه کنید تا سس قارچ آماده سرو با استیک شود.

غذا با گوشت بوقلمون چرخ کرده

انواع غذا با گوشت چرخ کرده را می‌توان با گوشت چرخ کرده بوقلمون نیز طبخ کرد. در ادامه، با ایده‌هایی برای طبخ انواع غذا با گوشت بوقلمون چرخ کرده آشنا می‌شوید.

۲۱. کوفته بوقلمون

گوشت چرخ کرده بوقلمون را با پیاز و سیر رنده شده، نمک، زردچوبه و ادویه کاری ترکیب کنید و اجازه بدهید تا برای چند ساعت در یخچال استراحت کند. در این فاصله، نخود و برنج خیس خورده را چرخ کنید. سپس، آن را به گوشت چرخ کرده بیفزایید. ترخون، شنبلیله، تره، مرزه و شوید خشک شده را نیز به آن اضافه کنید. در آخر، از این مایه کوفته‌هایی درست کرده و داخل آنها را با زرشک، مغز گردو و آلو بخارا پر کنید. این کوفته‌ها باید در سسی درست شده از پوره و رب گوجه فرنگی و پیاز داغ خوب مغزپخت شوند.  

۲۲. تاکوی بوقلمون

تاکوی بوقلمون

تاکوی مکزیکی را می‌توانید با گوشت چرخ کرده بوقلمون نیز آماده کنید. گوشت را همراه با پیاز تفت دهید و به آن فلفل دلمه‌ای و کدو سبز خرد شده اضافه کنید. این ترکیبات را همراه با سس سالسا، کاهو، پنیر چدار و گوجه گیلاسی لابه‌لای نان ترتیلای آماده شده بریزید.

۲۳. کتلت بوقلمون

کتلت یکی از غذاهایی است که می‌توان با گوشت چرخ کرده مرغ یا بوقلمون نیز طبخ کرد. برای درست کردن مایه کتلت بوقلمون، باید گوشت چرخ کرده بوقلمون را با پیاز رنده شده، سیب زمینی رنده شده، آرد سوخاری، تخم مرغ، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه خوب ورز دهید. پس از نیم ساعت استراحت کردن مایه کتلت، آن را سرخ کنید.

۲۴. واویشکا بوقلمون

واویشکا بوقلمون نوعی غذای شمالی است که طعم شگفت‌انگیزی دارد. برای طبخ این غذا با بوقلمون باید گوشت چرخ کرده بوقلمون را همراه با پیاز، سیر، نمک، زردچوبه، پودر کاری و زعفران دم‌کرده خوب تفت دهید. سپس، به آن گوجه فرنگی خرد شده اضافه کنید. پس از اینکه آب گوجه فرنگی تبخیر شد، می‌توانید واویشکا را سرو کنید.

۲۵. کباب تابه‌ای بوقلمون

کباب دیگی یا کباب تابه‌ای غذایی خوشمزه برای سرو با نان یا پلوی زعفرانی است. برای طبخ این غذا با بوقلمون باید گوشت چرخ کرده بوقلمون را با پیاز و سیر رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران دم‌کرده خوب ورز دهید. پس از نیم ساعت استراحت کردن این مایه کباب، آن را کف تابه پهن کنید و اجازه بدهید تا با حرارت ملایم خوب بپزد.

۲۶. برگر بوقلمون

برگر بوقلمون

برای طبخ یک برگر خانگی بوقلمون باید ابتدا مایه آن را آماده کنید. برای این کار، سینه بوقلمون چرخ کرده، پیاز و سیر رنده شده، پودر زنجبیل، گشنیز ساطوری شده، قارچ خرد شده، نمک، فلفل و پودر پاپریکا را خوب با هم ترکیب کنید و اجازه بدهید تا مایه همبرگر برای یک ساعت در یخچال استراحت کند. سپس، آن را در اندازه‌های همبرگری درون تابه بریزید و سرخ کنید. برگر آماده شده را همراه با کاهو، گوجه فرنگی و خیارشور لابه‌لای نان برگر بپیچید.

غذا با بوقلمون رژیمی

گوشت بوقلمون ماده اولیه‌ای مناسب برای طبخ انواع غذای رژیمی است. این گوشت مضرات گوشت قرمز را ندارد و جایگزینی عالی برای آن به شمار می‌رود. برای طبخ انواع غذای رژیمی با گوشت بوقلمون، می‌توانید از نمونه‌های دستورپختی که در ادامه می‌خوانید، الهام بگیرید.

۲۷. بوقلمون و لوبیا سبز

پیاز و سیر رنده شده را تفت دهید و گوشت بوقلمون خرد شده را به آن اضافه کنید. گوشت بوقلمون باید با روغن زیتون و ادویه‌هایی مانند پودر زنجبیل، زردچوبه و زعفران دم‌کرده تفت داده شود. رب گوجه فرنگی را نیز پس از آن اضافه کنید. پس از چند دقیقه، نوبت به چند لیوان آب می‌رسد. اجازه بدهید تا گوشت بوقلمون خوب مغزپخت شود. سپس، به آن لوبیا سبز، هویج و سیب زمینی خرد شده بیفزایید. پس از اینکه خوراک غلیظ شد، آن را با نان تازه سرو کنید.

۲۸. خوراک بوقلمون و سبزیجات

پیاز نگینی خرد شده و سیر رنده شده را در روغن زیتون تفت دهید. سپس، به آن گوشت فیله یا سینه بوقلمون خرد شده بیفزایید. نمک، فلفل، پودر زنجبیل، پودر پاپریکا و زردچوبه را نیز به آن اضافه کنید. وقتی گوشت بوقلمون تفت داده شد، نوبت به فلفل دلمه‌ای، گوجه گیلاسی و سیب زمینی می‌رسد. در آخر نیز رب گوجه فرنگی اضافه کنید و اجازه بدهید تا خوراک با حرارت ملایم خوب بپزد.

کلام آخر

گوشت بوقلمون خواص بسیاری دارد و می‌تواند جایگزین خوبی برای گوشت قرمز باشد. برای تهیه غذا با بوقلمون بهتر است از فهرست ۲۸ غذا که در این مطلب معرفی شدند، شروع کنید.

سؤالات متداول

گوشت بوقلمون برای چه غذایی خوبه؟

این گوشت را می‌توانید برای طبخ انواع خوراک، خورشت و پلومخلوط به کار ببرید.