بسیاری از افراد شاغل از غذاهای نیمه آماده خانگی به عنوان ناهار یا شام خود استفاده می‌کنند. این غذاهای آسان برای ناهار یا شام تعریف مشخصی دارند. در این مطلب از بلاگ مامان‌پز، درباره انواع غذاهای نیمه آماده خانگی و طرز تهیه انواع غذای نیمه‌آماده سالم و خانگی می‌خوانید.

غذاهای نیمه‌آماده چیست؟

غذای نیمه‌آماده همبرگر

پیش از اینکه بخواهیم درباره لیست غذاهای نیمه آماده توضیحی بدهیم، باید ابتدا با تعریف غذای نیمه‌آماده آشنا شوید. این غذا نوعی غذای فریزری به شمار می‌رود که به اندازه هر نفر تهیه می‌شود. برخی از مراحل پخت غذاهای نیمه آماده قبلاً انجام شده است. بنابراین، پس از خارج کردن این غذاها از فریزر، زمان کمتری صرف آماده‌سازی یا گرم کردن آنها می‌شود.

غذاهای نیمه آماده فریزری

با مراجعه به سوپرمارکت محل زندگی خود یا فروشگاه‌های زنجیره‌ای شهر، می‌توانید بسیاری از غذاهای نیمه آماده فریزری را خریداری کنید. البته، برای خرید این غذاها باید دقت داشته باشید که نشان استاندارد را داشته باشد. به‌علاوه، باید محصولات برندی قابل اعتماد را انتخاب کنید و دقت داشته باشید که تاریخ مصرف آنها نگذشته باشد.

همچنین، بهتر است از طرز تهیه غذای نیمه آماده فریزری آگاهی داشته و مطمئن باشید که این غذا طی مراحلی کاملاً بهداشتی آماده شده است. برای اطمینان از این امر، باید به مجوزهای بهداشتی و نشان‌هایی که در این زمینه روی محصول درج شده‌اند، دقت کنید.

برخی از غذاهای نیمه آماده فریزری که شرکت‌های معتبر تولید می‌کنند، عبارت‌اند از:

این غذاها به صورت منجمد فروخته می‌شوند و با سرخ کردن درون تابه یا قرار دادن داخل فر، مایکروویو یا توستر آماده سرو می‌شوند.

در مامانپز ثبتنام کن

غذا نیمه آماده رژیمی

غذاهای نیمه آماده ممکن است جزو غذاهای رژیمی نیز باشند. البته، کارشناسان تغذیه به ویژه برای افرادی که رژیم غذایی خاصی دارند، مصرف غذاهای فرآوری شده را پیشنهاد نمی‌کنند. به همین دلیل، بهتر است پیش از انتخاب غذاهای رژیمی نیمه آماده، دقت کنید که استانداردهای غذایی لازم را داشته باشند. بهتر است غذاهای رژیمی نیمه آماده را خودتان در منزل درست کنید. در ادامه، با برخی از غذاهای رژیمی که می‌توانید در منزل به صورت نیمه آماده درست کنید، آشنا می‌شوید.

برگر گیاهی

برگر گیاهی

برگر گیاهی از جمله غذاهای نیمه آماده است که می‌توانید در فریزر نگهداری کنید. برای تهیه این غذای نیمه‌آماده باید لوبیا قرمز آبپز را همراه با سویای خیس خورده، پیاز، سیر، جعفری، سس خردل، سرکه بالزامیک، پودر سوخاری، تخم مرغ، نمک و فلفل داخل دستگاه غذاساز بریزید. از مایه یکدست درست شده، برگرهایی آماده کنید و آنها را داخل فریزر بگذارید. هر زمان که مایل بودید می‌توانید این برگرها را از فریزر خارج کرده و با روغن اندک سرخ کنید.

ماهی آماده گریل شدن

ماهی یکی دیگر از مواد غذایی است که معمولاً به افراد با رژیم‌های غذایی خاص پیشنهاد می‌شود. برای اینکه پخت و گریل کردن ماهی ساده‌تر شود، می‌توانید آن را از قبل مزه‌دار کرده و داخل فریزر بگذارید. انتخاب روش مزه‌دار کردن ماهی به ذائقه خودتان بستگی دارد. می‌توانید آن را با چاشنی‌هایی مانند تمر هندی، سس سویا یا زعفران دم‌کرده مزه‌دار کنید. البته، دقت داشته باشید که بهتر است ماهی تا چند روز پس از مزه‌دار و فریزری کردن مصرف شود.

ناگت سبزیجات

ناگت سبزیجات

ناگت سبزیجات یک غذای رژیمی و خوشمزه است. برای تهیه این ناگت، باید سیب زمینی آبپز را همراه با گل کلم و لوبیا سبز بخارپز شده، ذرت، نخود فرنگی و هویج آبپز داخل دستگاه غذاساز بریزید. سپس، به آن مقداری پودر سوخاری، نمک و ادویه‌های دلخواه خود اضافه کنید. از مایه یکدستی که درست می‌شود، ناگت‌هایی در اشکال دلخواه خود آماده کنید. در آخر، ناگت‌ها را به ترتیب، در آرد سفید گندم، تخم مرغ هم‌زده و آرد سوخاری بغلتانید. ناگت‌های نیمه آماده را داخل فریزر بگذارید و هر زمان که تمایل داشتید، آنها را سرخ یا گریل کنید.

لیستی از غذای نیمه آماده خانگی

بهترین راه برای اطمینان از سلامت غذاهای نیمه آماده این است که آنها را در خانه درست کنید. البته، برای تهیه این غذاها باید توجه داشته باشید که از خوراکی‌هایی که نباید در فریزر نگهداری کرد، استفاده نشود. به طور مثال، طبخ برنج به صورت نیمه آماده اصلاً فکر خوبی نیست. در عوض، می‌توانید برخی خورشت‌ها را بپزید یا به صورت نیمه آماده در فریزر نگهداری کنید. در ادامه، با طرز تهیه غذاهای نیمه آماده که محبوبیت بیشتری دارند، آشنا می‌شوید.

کباب تابه‌ای

کباب تابه‌ای

کباب تابه‌ای یکی از غذاهایی است که می‌توان مایه آن را در فریزر نگهداری کرد. گوشت چرخ‌کرده را با پیاز رنده شده‌ای که آب آن را گرفته‌اید، نمک و ادویه‌های دلخواه ترکیب کنید و ورز دهید. سپس، از مایه به دست آمده، کباب‌های کوچکی درست کنید. این کباب‌ها را لابه‌لای پلاستیک فریزری بپیچید و به فریزر منتقل کنید. هر زمان که قصد طبخ کباب تابه‌ای داشتید، مایه کباب را از فریزر خارج کرده و داخل تابه بپزید.

همبرگر

همبرگر مشهورترین و محبوب‌ترین غذای نیمه آماده خانگی است. برای درست کردن مایه همبرگر باید گوشت چرخ‌کرده را همراه با پیاز، آرد سوخاری، سیر، سس خردل، نمک، پودر پاپریکا، فلفل سیاه و پودر سیر داخل دستگاه غذاساز بریزید. وقتی مایه یکدستی درست شد، آن را قالب بزنید. همبرگرهای آماده پخت را داخل فریزر بگذارید تا برای سرخ شدن در هر زمانی آماده شوند.

فلافل

فلافل

فلافل یکی دیگر از غذاهای ساده و خوشمزه برای ناهار یا شام است. می‌توانید مایه فلافل را در خانه آماده کنید و هر زمان که هوس یک ساندویچ خانگی خوشمزه کردید، آن را قالب بزنید و سرخ کنید.

برای آماده کردن مایه فلافل کافیست نخود خیس خورده را همراه با پیاز، سیر، جعفری و گشنیز داخل چرخ گوشت بریزید. مایه به دست آمده را با آرد نخودچی، پودر تخم گشنیز، پودر زیره، نمک، فلفل و زردچوبه ترکیب کنید و خوب ورز دهید تا برای فریزری شدن آماده شود.

فیله نیمه آماده سوخاری

مرغ سوخاری جزو پرطرفدارترین غذاهای کارمندی در سراسر دنیاست. می‌توانید این غذا را به صورت نیمه آماده در فریزر نگهداری کنید. فیله مرغ را با بیفتک‌کوب بکوبید. سپس، آن را به آرد سوخاری و ادویه‌های دلخواه خود آغشته کنید. حالا فیله آماده شده را داخل فریزر بگذارید تا برای سرخ کردن در مواقعی که هوس مرغ سوخاری می‌کنید، آماده شود.

پیراشکی

پیراشکی

می‌توانید یک روز تعطیل این غذای نیمه آماده را درست کنید و داخل فریزر بگذارید. این غذا را می‌توانید با خمیر پیراشکی خانگی یا آماده درست کنید. ابتدا پیاز خرد شده را تفت دهید. سپس، به آن گوشت چرخ‌کرده بیفزایید. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، نمک و ادویه‌های دلخواه را به آن اضافه کنید. پس از یکی دو دقیقه قارچ و فلفل دلمه‌ای خرد شده را داخل تابه بریزید. در نهایت، رب گوجه فرنگی را به آن بیفزایید.

در مرحله بعدی، خمیر پیراشکی را قالب بزنید و مایه درست شده را داخل آن بریزید. حالا خمیر پیراشکی را با دست جمع کنید تا به شکل پیراشکی دربیاید. پیراشکی آماده شده به این روش را داخل ظرف فریزری بگذارید و به فریزر منتقل کنید. هر زمان که مایل بودید، پیراشکی نیمه آماده را سرخ کنید.

سمبوسه

انواع سمبوسه بهترین گزینه‌های ناهار فوری و خوشمزه هستند. برای درست کردن ساده‌ترین نوع سمبوسه یعنی سمبوسه سیب زمینی، ابتدا سیب زمینی نیم‌پز را رنده کنید. سپس، آن را همراه با جعفری ساطوری شده، نمک، فلفل و زردچوبه کمی تفت دهید. مایه آماده شده را لابه‌لای نان لواش بپیچید. سمبوسه‌های نیمه آماده را داخل فریزر بگذارید تا برای سرخ شدن در هر زمانی که می‌خواهید، آماده شوند.

مرغ آماده گریل

مرغ گریل یک غذای خانگی سالم است که می‌توان به تنهایی یا داخل انواع سالاد سرو کرد. برای درست کردن این غذای نیمه‌آماده سالم باید ابتدا مرغ را برش بزنید و با مواد دلخواه خود مثل زعفران دم‌کرده، آبلیمو و سس سویا مزه‌دار کنید. سپس، آن را داخل فریزر بگذارید. هر زمان که هوس مرغ گریل شده کردید، مرغ را از فریزر خارج کرده و گریل کنید.

انواع بورک

انواع بورک

بورک گیاهی یا گوشتی هم می‌تواند یکی از غذاهای نیمه آماده خانگی شما باشد. برای تهیه بورک باید ابتدا ترکیبات دلخواه خود مانند گوشت چرخ کرده، قارچ و سبزیجات را تفت دهید. سپس، آن را داخل خمیر یوفکا یا خمیر خانگی بورک بریزید و رول کنید. حالا بورک را در اندازه‌های کوچکتر برش بزنید و داخل ظرف مناسب گذاشته و به فریزر منتقل کنید. در صورت تمایل، می‌توانید به محتویات داخل بورک مقداری پنیر پیتزا نیز اضافه کنید. بورک نیمه آماده را می‌توانید هر زمان که ترجیح می‌دهید از فریزر خارج کرده و پس از یخ‌زدایی سرخ کنید.

ناگت مرغ

ناگت مرغ

ناگت مرغ جزو غذاهای نیمه آماده موجود در بازار است. بااین‌حال، این غذا معمولاً با مواد فرآوری شده آماده می‌شود. اگر می‌خواهید ناگت مرغ نیمه آماده خانگی داشته باشید، باید آن را به این روش آماده کنید:

در آخر، ناگت‌های مرغ را داخل پلاستیک فریزری بگذارید و به فریزر منتقل کنید. هر زمان که بخواهید می‌توانید این ناگت‌ها را از فریزر خارج کرده و در روغن سرخ کنید.

مایه ماکارونی

مایه ماکارونی

ماکارونی غذای محبوب کارمندان است. این غذای ساده در کمتر از نیم ساعت آماده می‌شود. برای سریع‌تر آماده شدن این غذا می‌توانید مایه ماکارونی را با ترکیبات دلخواه خود نظیر گوشت چرخ‌کرده و قارچ بپزید و در ظرف فریزری بریزید. هر زمان که هوس ماکارونی کردید، اسپاگتی را بپزید و آبکشی کنید و همراه با مایه ماکارونی گرم شده سرو کنید.

بادمجان کبابی

بادمجان کبابی یکی از مواد اولیه اصلی برای طبخ غذاهایی مانند میرزا قاسمی و کشک بادمجان است. بااین‌حال، آماده کردن این ماده اولیه معمولاً زمان‌بر خواهد بود. بنابراین، می‌توانید پس از کباب کردن بادمجان، پوست آن را جدا کنید. سپس، آن را به صورت پوره دربیاورید و داخل ظرف فریزری بگذارید. هر زمان که قصد تهیه میرزا قاسمی یا غذاهایی نظیر آن را داشتید، این بادمجان آماده شده را از فریزر خارج کرده و پس از یخ‌زدایی، برای پخت غذا به کار ببرید.

حبوبات پخته

برای تهیه غذای نیمه آماده خانگی می‌توانید مواد اولیه آن را به صورت نیمه آماده در فریزر نگهداری کنید. حبوبات پخته شده جزو مهم‌ترین این مواد اولیه هستند. شما می‌توانید حبوباتی نظیر نخود و لوبیا را بپزید و داخل فریزر بگذارید. به این ترتیب، جهت پخت انواع آبگوشت، آش یا خورشت به زمان کمتری نیاز خواهید داشت.

خورش‌های فریزری

خورش‌های فریزری

برخی از خورشت‌ها مانند خورشت قیمه، خورش قرمه سبزی و خورش فسنجان را می‌توان به صورت آماده یا نیمه آماده داخل فریزر نگهداری کرد. این خورشت‌های فریزری برای کارمندانی که برای آشپزی فرصت کافی ندارند، بهترین گزینه‌ها هستند.

کلام آخر

انواع غذای نیمه آماده کارمندی همیشه محبوبیت خاصی دارند. این غذاها به صورت فرآوری شده در بازار به فروش می‌رسند. بااین‌حال، می‌توانید غذای نیمه‌آماده را در خانه درست کنید تا از سلامت غذایی که میل می‌کنید، مطمئن باشید. در این مطلب، با محبوب‌ترین غذاهای نیمه‌ آماده آشنا شدید. اگر یک غذای آسان و سریع برای ناهار یا شام می‌خواهید، می‌توانید از این فهرست استفاده کنید.